2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
sen doğum yaptun mı canım hayırlı olsun. ağrılarn en kısa sürede geçer inş. emme ile alakalı tecrübem yok ama okuyup izlediklerime dayanarak birkaç öneride bulunmak istiyorum, inş sana veya birilerine faydası olur:

emzirme pozisyonlarını falan inceledi isen rahat bir yere oturup birinden sana yastık getirmesini isteyip sırtını ve kolunun altını yastıklarla güzelce destekleyip sezeryanlılar için uygun bi pozisyon seç (mesela futbol tutuşu diye geçen, koltuğunun altında top tutar gibi bebeğin başı emzireceğin memenin altında, gövdesi yine o taraftaki koltuğunun altında bacakları arkaya beline doğru uzanmış olacak yani, pozisyon olabilir) ve bebeğin memeyi iyi kavramasına dikkat etmeye çalış.
örneğin sağ memeyi vereceksen sağ elinle bebeğin başını boynundan tut (baş parmak boynun bir tarafında, diğer dört parmak diğer tarafında olacak şekilde tut, bebeğin boynu baş parmak ve işaret parmağı arasındaki C şeklindeki yere otursun). sol elinle memeyi baş parmak üstte, diğer parmaklar memenin altta olacak şekilde tutup şekillendir (parmakların meme ucuna çok yakın olmamalı bebeğin ağzına engel teşkil etmesin diye biraz geriden tutmaya çalış) ve meme ucu bebeğin burnu hizasında olsun, meme ucu ile burnuna dokunarak refleksini tetikleyip ağzını iyice açmasını sağla, ağzı kocaman açıkken memeyi bebeğe değil, sağ elinle bebeğin başını memeye dikkatlice ve hızlıca yaklaştır (ağzını kapatamadan). sadece meme ucunu değil etraftaki kahverengi kısmını da vermeye çalış ağzına. iyice tutamadığını görürsen, emzirmeye devam etmek yerine serçe pamağını bebeğin ağız köşesinden hafifçe sokarak vakumun bozulmasını sağlayıp memeden ayır ve doğru tutana kadar gerekirse birkaç defa tekrarla. birkaç gün sonra topiğimizde ister istemez konuşulmaya başlayacak olan meme ucu yaralarının en önemli sebebi bebeğin memeyi doğru kavrayamaması sonucu meme ucunun bebeğin ağzında olması gerekenden daha önde konumlanarak emme esnasında bebeğin dili ve sert damağı arasında ezilmesi imiş. bebeğin ağzına sadece meme ucunu değil kahverengi kısmıda verince meme ucu biraz daha bebeğin boğazına doğru arkada daha rahat bir bölgede konumlanarak emerken ezilmiyormuş ve bu şekilde bebek dili ile daha rahat sağma hareketi yaptığı için daha çok süt içebiliyormuş. elimizle memeyi sağmaya çalışınca sadece ucunu sıkarak pek süt gelmediğini biraz daha geriden sağarak daha çok süt geldiğini kendimiz de görebilirmişiz.

emerken bebeğin alt ve üst dudakları spagetti yermiş gibi büzülmüş bir şekilde değilde ağzı büyükçe açık, kocaman bir hamburgeri ısırıyormuş gibi, bir camı veya duvarı öpmeye çalışıyormuş gibi dışarıya doğru kıvrılmış bir şekilde olmalıymış. memeye bakınca özellikle altta kahverengi kısım çok az görülmeliymiş (mümkün mertebe çoğunluğu bebeğin ağzında olmalıymış) üstte alta göre biraz daha fazla görülebilirmiş ama üsttede birazını bebeğin ağzında olmalıymış. ve emme esnasında bebeğin yanağında gamze gibi bi çukurcuk olmaması gerekiyormuş bu bebeğin memeyi doğru kavramadığını gösteriyormuş. (bebeğin ağzı meme ile tam dolu olursa emerken o çukurcuk olmazmış, ama bebek sadece ucunu emerse ağzın içi boş kalacağı için emdikçe yanaklar hafifçe içeri göçermiş)

çook uzun oldu kusura bakmayın inş bunları uygulamak nasip olur hepimize.

Teori çok güzel de bunları pratikte uygulamak o kadar zor ki :(

Teori çok güzel de bunları pratikte uygulamak o kadar zor ki :KK43:
Canım sonunda kavuştun prensesine
Bir ömür sağlıkla sıhhatle yaşayan bir aile olursunuz inşallah
İkincisini ne zaman düşünüyorsun diyormuşum şimdi çıldırırsın herhalde bu soru karşısında:halay::halay::halay:

Normal doğum yapma şansı olanlar sonuna kadar deneyin. Sezaryen gerçekten iyi bir şey değil. Bıçak yarası beni çok sarstı. Bu ağrı yüzünden bebeğimle ilgilenememek çok koyuyor
Canım doğum yapmışsın
Hayırlı olsun
Stres yapma geçer bunlar daha iyi olursun bir kaç güne
Sıkma canını

Normal doğum yapma şansı olanlar sonuna kadar deneyin. Sezaryen gerçekten iyi bir şey değil. Bıçak yarası beni çok sarstı. Bu ağrı yüzünden bebeğimle ilgilenememek çok koyuyor
Canım tebrikler , Analı babalı büyüsün inşaallah bebişin , bahtı açık olsun ... Canım her insanın Ağrı Eşiği farklıdır , 1 hafta içinde düzeliyofmış , yada hafifliyormuş :) bol bol Türk kahvesi iç , ağrıya iyi geliyormuş , zaten sezeryan Olmanın en iyi artısı , kahve içebilmek :)))

Kızlar benim 2-3 gündür Aklımı kurcalayan bir-iki konu var, bebeklerimiz Allah nasip ederde sağ salim doğduklarında bazı çocuklar tok karınlı doğuyormuş , 1-2 saat rahat edersin diyor bazı Arkadaşlarım , genelde sezeryandan 2-3 saat önce bildiğiniz köfte yiyip girmişler , doktorlar sezeryana girmeden önce 12 saat aç kalacaksın demiyor mu ? Benim rahim Ağzına Dikiş atıldığında anestezi öncesi 4-5 kez uyarmıştı doktorum. Bebeğin tok karınlı doğması için herhangi bir tez var mı ?
2. Sorum ise bazı bebekler Gazlı bazıları GaZsız oluyor , olursa bebişlerimizi Gazlı oldu , yediğimize içtiğimize mecburen dikkat etmek gerekiyor , karpuzun bile gaz yaptığını duydum , portakal da aynı şekilde ... Ne yapmamız Lazım ... Bazı kitaplarda okuyorum yediklerimizle Bebeğin gazla alakası yok diyor ama ablamdan biliyorum , Yeğenim doğduktan sonra yiyebildipi Şeyler makarna , Havuç rendesi , marul dan ibaretti ... Çöktü gitti kızcağız , hele bir köfte , peynir , dondurma yesin sabaha kadar rahat vermiyordu ...

Ah canım sabret bir haftaya geçecek inşallah. Yardımcıların çok önemli, alıp alıp versinler memeye. Onun dışında zaten altını falan değiştiremezsin zorlama boşuna kendini. Bırak ilgilensinler, iyileşince bakacaksın zaten doya doya vicdan azabı çekme. Senin suyun geldi diye hatırlıyorum ben, açılma mı olmadı ya da bende hatlar mı karıştı, başkasıyla da karıştırıyor olabilirim.

Kızlar benim 2-3 gündür Aklımı kurcalayan bir-iki konu var, bebeklerimiz Allah nasip ederde sağ salim doğduklarında bazı çocuklar tok karınlı doğuyormuş , 1-2 saat rahat edersin diyor bazı Arkadaşlarım , genelde sezeryandan 2-3 saat önce bildiğiniz köfte yiyip girmişler , doktorlar sezeryana girmeden önce 12 saat aç kalacaksın demiyor mu ? Benim rahim Ağzına Dikiş atıldığında anestezi öncesi 4-5 kez uyarmıştı doktorum. Bebeğin tok karınlı doğması için herhangi bir tez var mı ?
2. Sorum ise bazı bebekler Gazlı bazıları GaZsız oluyor , olursa bebişlerimizi Gazlı oldu , yediğimize içtiğimize mecburen dikkat etmek gerekiyor , karpuzun bile gaz yaptığını duydum , portakal da aynı şekilde ... Ne yapmamız Lazım ... Bazı kitaplarda okuyorum yediklerimizle Bebeğin gazla alakası yok diyor ama ablamdan biliyorum , Yeğenim doğduktan sonra yiyebildipi Şeyler makarna , Havuç rendesi , marul dan ibaretti ... Çöktü gitti kızcağız , hele bir köfte , peynir , dondurma yesin sabaha kadar rahat vermiyordu ...
Canım doktor bana saat 9 da ye en son dedi ameliyat saatine de 14 dedi ama 14 de yapacağını pek sanmıyorum.

Yok canım bu söylediklerinle ilgili hiçbirşey ne duydum ne okudum. Kolik bebek için ne yesen gaz olur der çocuk doktorları. Seyrini sürer yani. Anne her şartta sağlıklı beslenmeli ve bol sıvı tüketmeli.Sezeryana gelince kesinlikle aç olmalısın, mide içeriği akciğere kaçıp aspire etmemesi için çok önemli. Senin o bahsettiğin arkadaşların acik sezeryana alınmıştır. Onda bile dört saat beklerler ama yine de risktir yani.

canım seni çok iyi anlıyorum. Sabret geçecek ağrıların. Her gün bir öncekinden daha iyi olacaksın. Sen ve bebeğin sağlıklısınız önemli olan bu.

@huriye048 , Balkizin_Annesi Balkizin_Annesi ve gebito gebito kızlar hayırlı olsun bebekleriniz. Rabbim analı babalı hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin.Ne güzel kavuştunuz ya darısı başımıza inş.

ben dün temizlikçinin peşinde pert oldum, bugün de annem ve eşimle gezme kahvaltı gezme vs yoruldum. henüz bir ses seda yok. sanki daha çok varmış doğuma gibi geliyor. tek farklılık bugün birden ödemim gitti, nefes almam rahatladı üzerime bi hafiflik geldi sanki kilo vermişim gibi daha rahat hareket etmeye başladım. Bu ne demek acaba?
Bu doğum yaklaştı demek :) Allahımm hepinize sağ salim kavuşmayı nasip etsin bebeklerinize doğmuş olanlarada hayırlı uzun ömürler versin

Teori çok güzel de bunları pratikte uygulamak o kadar zor ki :KK43:
evet canım çok haklısın, günlük hayatımızda olsun, meslek hayatımızda olsun bugüne kadar ki tecrübelerimiz gösteriyor ki teori ile pratik her zaman örtüşmüyor bunun çoğumuz farkındayız da, ezbere iş yapmaktansa sağlam teorik bilgi ile iş yapmak hata yapma payını her zaman azaltır diye düşünerek yazmaya çalışıyorum işte bi umut. bir de bu emzirme konusu burdakilerin ve gizli takipçilerimizin büyük çoğunluğunun hayatında ilk kez karşılaştığı bir şey dolayısı ile göğüs ucu yaraları olsun, bebeğin çok uzun uzun emmesine rağmen yeterince süt içememesi, azıcık emip memede uyuyakalıp beş dakika sonra tekrar ağlayarak uyanması veya meme de sinirlenip kavga vermeye başlaması gibi sorunlar çok yüksek oranda emzirme pozisyonları ve bebeğin memeyi kavraması hakkında yeterli bilgiye sahip olmamamızdan kaynaklanıyormuş. ben bir sağlıkçı olarak emmenin çene ve diş gelişimi üzerindeki önemini biliyordum ama emzirme hakkında bu bilgilerin çoğundan habersizdim mesela. ilgi alanımız olmayınca tabi.
bilmediği için ve yavrusunun ağlaması, aç kaldığını düşünmenin verdiği telaşla annelerin sütü olmasına rağmen veya güzel bir emzirme ile süt üretimini artırma ihtimali olmasına rağmen kendini yetersiz hissedip mamaya yönelmesine falan sebep olabiliyor. ve kendilerini de cidden yıpratıyor depresyona girebiliyor anneler. Allah bu bebeği bize verdi ise çok çok büyük bir kısmımızın memelerine ona yetecek rızkı veriyor ben buna inanmamız taraftarıyım. doğru bilgi ve bunun verdiği inanç ve azimle herkesin değil ama çok büyük bir kısmımızın mümkün olduğunca uzun süre bebeklerimize anne sütü verilmesi ve bunun memeden verilmesi amacıyla yazmaya çalışıyorum. Allah tarafından içeriğindeki su ve yağ oranının yanında,vitamin ve minerallerden tutun nükleotidlere varıncaya kadar sadece o yavruya özel bir formülle her ay hatta gün gün onun ihtiyacına göre hazırlanmış olan anne sütü alması ve annenin sevgi dolu kucağında gözlerine bakarak onun sıcaklığını ve kokusunu duyarak bunu alması onlara verebileceğimiz en büyük hediye şu an için.
tabiki herşeye rağmenbir şekilde sütü yeterli gelmeyen veya bebeği bi sebeple anneden ayrıldığı için (hastane, küvöz) biberona alışan, memeyi almayan anneler olacaktır. ve mama vermesi gereken arkadaşlarımız mama zehir değil, şu an anne sütünden sonra verebileceğimiz en masum şey. sonuçta uzun araştırmalarla bebeklerin ihtiyacına göre formüle edilip hazırlanıyorlar. dolayısı ile bu gruba giren arkadaşlarımız da (bu ben de olabilirim ilk doğumum ve ne yaşayacağımı bilmiyorum) lütfen kendinizi üzmeyin, bana veya bu konuda görüş bildiren arkadaşlara alınıp kırılmayın. Amacım inanin sadece yardımcı olmak.
gebito ve diğer arkadaşlarım daha önceki mesajlarımdan da anlaşılacağı gibi benim bu meme ve anne sütü konusunda aşırı bi hevesim var. dolaysı ile böyle bir mesaj söz konusu olunca hemen altına döşeyip fırsattan istifade geniş kitlelere hitap etmekten kendimi alamıyorum :))))) sakın kendi üzerinize alınıp üzülmeyin emi.

Geçmiş olsun Can'ım ağrı kesici yazmadı mı doktorun ? Benim Ağrı'larım biraz hafifledi ama ayaklarım birden şişti bir de titreme geliyor arada epiduralin yan etkisi sanırım

Ay kafam karıştı benim doktor niye bana öyle dedi acaba 4 5 saat aç kalman yeterli dedi bi daha soriyim bu hafta bari HK77 HK77
Ablam geçen sene normal rutin kontrolüne gidiyor Cumartesi günü saat 15:00 da , 15:20 de alabilmiş , 16:20 de sezeryan oldu , elimde Çubuk krekerle yatırdılar odaya , aç olmam gerekmiyor mu dememe rağmen yinede oldum sezeryanı dedi, ( 5 cm açıklığı varmış hiç acı hissetmiyor ama nst de 120 leri bulan sancılar çıkıyor ,zaten sezeryan diye konuşmuşlar 37₺2 de alıveriyor)

Back
X