- 12 Eylül 2015
- 681
- 762
- 23
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #41.081
Canim herseyi vakti zamanı var sen bilirsin ama ben eğer bebek dogmasa 42 ye kadar beklicektim. Tabi her gün nst ye felan girip. Onlar doğacagi zamanı bilio lar. Insallah sezeryan a gerek olmadan kendiliğinden gelir yavrun sen doğum için elinden geleni yapyok canım ya hala bekliyorum. 40+1'im bugün. Takvimin bile gitti. Bugün doktora gideceğim. Eğer bir gelişme olduysa geçen haftaya göre bekleyeceğiz. Olmadıysa sezaryen planlanacak
Sen nasılsın canım? Bebiş çıktı mı?Canim herseyi vakti zamanı var sen bilirsin ama ben eğer bebek dogmasa 42 ye kadar beklicektim. Tabi her gün nst ye felan girip. Onlar doğacagi zamanı bilio lar. Insallah sezeryan a gerek olmadan kendiliğinden gelir yavrun sen doğum için elinden geleni yap
Mama şu an kolay canım ama süt daha kolay hazır yiyecek yani :) neyseki o kadar uğraşa acıya değmiş gelmiş sütün. Krem filan sür kalkanı kullan.
Doğum ücreti konusunu ayarlayabilmiş miydiniz?
Tatlim bu yazdigini yeni gordum inan niyeyse bildirim gelmemis. Allah razi olsun. Iki uc gundur beni cesaretlendirdi hep yazdiklariniz. Olaki sancim tutarda dogurursam size o esnada ozel dua edicemdlrsordn canım bak sana benim doğumumu anlatayım.
Burada normal doğumdan korkan birisine yazdığım mesajı kopyalıyorum:
"21 haftalık bebeğimi pazartesi ve salı günleri 30 saat süren bir doğumun ardından dünyaya getirdim. Bebek tabiki nispeten küçük olduğundan pelvisten geçisi ve çıkışı kısa sürdü. Ama onun dışında yaşadığım doğum sancılarının normal 40 haftalık bebeği doğurmaktan hiç bir farkı yoktu. Hatta rahim hazır olmadığı için normalden çok daha uzun sürdü. 24 saatin sonunda bir sakinleştirici aldım. Hemen doğumdan önce de çok sancım olduğu için istemiştim ama vakit kalmadı, doğurdum. Sana söyleyeceğim şey şu; biraz sabredersen dünyanın en güzel duygusunu tadacaksın.Çok ama çok sancılı bir süreç bebek çıktığı saniyede bitiyor. Maalesef ben bebeğimi kucağıma alamadım ama inşallah sen sağlıkla alacaksın ve o an duyacağın mutluluğun kelimelerle tarifi olmayacak. Kesinlikle korkma. Eğer bir mani olsa doktorun zaten izin vermez. Vücudun bunun için dizayn edilmiş. Kendine güven. Allah'a güven. Ben doğumdan hemen önceki bir saat her türlü şekilden şekile girip bir daha asla yapmam, Allah'ım güç ver diyip duruyordum. Çıkardığım sesleri şimdi düşününce utanıyorum. Bildiğim her türlü teknikle kendimi rahatlatmaya çalıştım. Dualar, tesbihler, nefes teknikleri, meditasyonlar... Yinede çok sancım oldu. Ama ne zamanki doğum bitti, o acıların hepsi geçmişte kaldı. Şimdi yeniden hamile kalıp yeniden kısmet olursa normal doğumla bebeğime kavuşmak için sabırsızlanıyorum.
İnsanlar neler yaşıyor da 1 ay ayağa kalkamıyor bilmiyorum ama eminim ki sana öyle olmayacak. Kesiğin olursa dikiş atılacak o biraz bakım ister. Ama o sancıları çekene bir kaç dikiş ağır gelmez. Onlar güzel sancılar. Korkma. Allah'a sığın."
Bir de insan acıları unutuyor. Şimdi kendi yazdığımı okurken "şekilden şekile girme" kısmını unuttuğumu fark ettim. Yere havlu serip onun üstünde değişik pozisyonlarda ağlıyordum :) Ama yinede güzeldi.
Ben varım cnm bi de kalanlardanAnammmm sendemi gidiyon ben kaldim bi galiba ayni tarihte olanrabbim sag salim kucagina almayi nasip eysin canim dualarimdasin. Bi anda benimde gelir insallah. Ama ben haftaya bekliyorum gelmesini niye bilmiyorum
Nerde doğum yaptın canımKalkan cok buyuk geldi yaa meme ucu icini doldurmuyor
Aa eevet hemen cumartesi babam beni sigortalamisti hani sagliktan faydalanmak icin 30 gun gecmesi lzm ya o sart aranmadi sanirim analik hakki oldugu icin, 3bin lira odedik yani suit oda icin de ayrica 700 lira 2 gece
Nerde doğum yaptın canım
Sende dogurursun canim insallah cumaya kdr gelir . sen benden oncesin 5 gun :)Ben varım cnm bi de kalanlardan
Sorma canım ben 3 ten sonra uyudum :))) mantık aynı gak dese meme guk dese meme , birde onların gruba üye oldum faceten sürekli Paylaşım yapıyorlar , hep aynı Şeyler , bebekle tentene temas diyor benim evim kuzey- Doğu cephe , birde Isıtma sistemi doğalgaz değil Jeotermal 15 Mayıs'ta vanaları kapattılar , şu an bike evim 21 derece , ben kızımı soyup tentene temas yapsam zatürre olur :))) çok guzel Şeyler öğrendim ama sanki uygulanabilirliği yüzde 30 gibime geliyor :)) hani böyle başarı Kitapları okursun da sonra gaza gelip 7-8 saat ders çalışırsın ama 3 gün sonra bakmışsın eskisinden daha vahim durumdasın işte onun gibi geliyor bana :)) ilk başta gaza gelip gak dese meme guk dese meme veririz 10 gün sonra amaaaann deyip ağlaması izleriz gibime geliyor :)))bu arada tomrisin emzirme notlarını okuyup bitiren var mı? çok uzun ya oku oku bitmiyor
Hayırlı olsun canım :) sağ salim eline alabilmeyi nasip etsinKizlar suyum geldi hastaneye gidiyorum dua edin
Canım niye erkenden doğurma taraftarısın , daha 12 gün var 40 ının dolmasına , bırak müdahele etme bebeğine zarar verirsin ... Rahimi kastırarak bebeği de huzursuz edebilirsin ... Dün nst de hemşire göbeğimi salladı uyansın diye içim gitti , o içerde rahat sende rahatla lütfen ...Kızlar cay da bir ise yaramadı :) 1 litre içtim tarçın zencefil karanfil çayından ama tik yok :) ben de yaramadı :) yarayanlar olur inşallah.
Hiçbir belirtim yok sinirlilik halim dışımdaSende dogurursun canim insallah cumaya kdr gelir . sen benden oncesin 5 gun :)
Canım doğum öncesi lansinoh falan kullandın mı , birde seninde Planlı sezeryan son 2-3 gün kala göğüslerine masaj yaptın mı ? Yaa çok zor birşey önüne gelenin memeni çekiştirmesi , ablamda da hemşireler sana yaptıkları gibi yapmışlardı yara oldu... Bol bol krem yağ sür canımPompa cok yaptik cnm sukur gelmeye basladi bugun yalnz mememi oraya buraya cekistirmekten pompa yapmaktan gogus ucu cikarmaya calismaktan artk mahfoldu aciya dayanamiyorum mqma vermek kolayima geliyo ama bahsettigim ebe birakmiyo geliyo zorluyo bakalim hemsireler fln zorlamasa ben yurumezdim de baya ugrasiyorlar
Evet ilgililer cnm sagolsunlar ama diger doktorlar da bizim doktorumuz gibi aceleci 3 soru sorabilirsek sukrediyoruz
Ay hadi inşallah canımKIZLAR! Dün geceki adet ağrılarım sabah az da olsa devam etti. Biraz önce de mukus tıkacının muhtemelen bir kısmı geldi. Sanırım buna nişan da deniyor. Ama kan yok. Sanırım yavaş yavaş başlıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?