2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
ayy hadi inşallah yaa.. bakalım artacak mı ağrıların
inşallah ya. Gelsin artık. Yalnız bebeğin hareketlerinin azalması gerekmiyor muydu? Benimki daha da hareketlendi

Duşa gir canım sıcak bi duş al rahatlarsın belki
çok yorgunum ve uykum var canm ya. Aslnda duşa girmek istiyorum. Daha hazırlıklarım tam değil ehehe onları tamamlardım. Ama halim yok
 
E hadi iyi geceler sana :)) uyu madem enerji topla :)
 
İyi bari ilgililermiş bayaa yardımcı olmuşlar. İnşallah kısa zamanda bol bol sütün gelir. Emzirmeye çalışmaktan vazgeçmemeli hem bebiş için hem sütün gelmesi için. Pompa filan kullanmadılar mı?
 
Canım Allah bağışlasın yavrunu, sağlıklı uzun ömürleri olsun. Devlet hastanesinde mi yaptın canım. Neden epidural falan vermediler o kadar sancı ile kıvrandırdılar. Geçti bitti çok şükür
Yok cnm medipolde dogum yaptim. Kendi sancim olunca son an gelsin istediler ama olmadi nasip buymus ama ck skur guzel bi ameliyatti ck agrim yk elhamdulillah sancudan oldu sanirim sutum geldi hemen kizimi hemen besledim ods hemen tuttu cocuk acikmis gelmis)
Zeyzey gozn aydın.normal için baya sıkıntı yaşamışsin.bebegini sağlıkla kucağına almış sın sonunda.insallah bir an önce iyileştirsin.
Sagolun kizlar lah hepinizden razi olsun iyiyim ck skur dahada iyi olucam ins arada yazilanlari okuyamadm affedin dogum yapanlara hayirli olsun insallah
 
Canim sana cok yazdim burdan ama cevap vermedin telasin vardi sanirim :) hayirli olsun sanada. Adet sancisiysa niye insanlar bu kdr kendini parcaliyo onu dusunuyom sadece. Kafayi bozdum

Canım şöyle düşün.. İnsanlar kendini parçalıyor çübkü bilinmezlikten...
Uzun bir süre ağrı çekiyorsun.
Yalnız kalıyorsun
Sinirlerin yıpranıyor
Derken zor bir süreç haline geliyo.. Aslında karın ağrısı ve biraz fazşa ağrıylen doğuruyorsun ama sabrın bitince vs dayanamama haline geliyor..

Eğer felaket olsa insanlar bir tane doğurur:)
 
Insallah canim doktora simdi gitmeme gerek var mi? Sanciyi bekleyim mi? Sabah mi gidiyim? Ayy uyuyamam ben bu gece :)

Canım nişan mı kanama mı acaba? Doktorunla irtibat kur.
Duşunu al, yemeğini ye, ondan sonra yavaş yavaş doktora gidersin.
Sancın yoksa diblenmeye bak..
 
Merhaba kızlar. Evdeki 4. Gecem. Cuma günü acil sezeryanla bebeğime kavuştum. Soluma yatıyorum ve kızımı emziriyorum. Az once yatağın yanına koydurduğum masa ve sandalyelere tutunarak, yani dakikalar süren yataktan kalkma merasimiyle tuvalete gittim 2bardak su içtim geldim. Geceleri kızımın altını bile yattığım yerden değiştiriyorum. Yanımızda geceleri kalan yok. Ablam sabah erken geliyor. Çocukları var onları getirmiyor. O yüzden ogleden sonra gidiyor. Görümcem sabahları ve ikindin uğruyor. Yemek temizlik bulaşık çamaşır işlerini yapıyorlar. Asıl önemlisi 3yaşındaki oğlumu takip ediyorlar. Oğlumun altını kimse yoksa ben değiştiriyorum varsa ablam eşim veya eltim. Oğlum geceleri babasiyla uyuyor. Biberonunu babası yapıyor. Çişse altını değiştiriyor. Büyük kızım artik okula gitmeye başlayacak. 2.sınıfta, benimle çocuk odasında uyuyor. Oğlumu özlüyorum bazen. Çünkü gündüz uyurken kendimi kilitliyorum. Uykuda üstüme atlamasin diye. Çok heyecanlı ve hareketli bir çocuk olduğu için benim de hateketim kısıtlı, ağır da kaldırmadığımdan henüz oğlumla kısa süreli vakitler geçiriyorum. Öpüyorum, yetişkin biri varsa odada, yanıma yatırıyorum. O zaman sakinleşiyor.

Bugün gelmiş bi komşu bebeğini alıştırma yanına diyor. Normal dogumlarimda dese neyse derim, ya da yanımda kalan biri olsa. Ben de dedim ki aman başka önemli işim mi var, alışsın dedim.

Sezeryanda bakan yardımcı olan gerek. Hele benim gibi çok cocukluya 2 kişi olmalı. Ben hastanede 2.gece kalacak kimse bulamadım. Birisi bebeğinin altını değiştiriyorsan kalırım diye kabul etti. Allahtan doktor taburcu etti de ona gerek kalmadı.

Çok sezeryan yaşayanlara Allah yardım etsin yardımcı göndersin. Ben başıma geleceği bildiğim için. Bi daha gebelik olursa yine sezeryan olacağından tüplerimi bağlattık. Bi de niye bağlattın diyorlar. Bakanım yok dedim. Yardımcı olan var evet ama yanımda kalan yok. Ara ara gelip yardımcı olan var çok şükür. Ben de baglatanlara üzülürdüm ama insan çaresizse psikolojisini kurtarmak zorunda.
 
2 normal doğumdan sonra mecburen sezeryan yaşayan biri olarak doğum bekleyenlere nacizane tavsiyem, eğer herşey yolundaysa sakin sakin strese girmeden bekleyin bebeklerinizi, kendileri gelsin.
Benim gebeligim riskli geçti. Plesantanin ucu giristeydi dahası 1aydır bebeğin suyu azdı ve artık ben gebelik zehirlenmesine dogru gidiyordum. Yine de son ana kadar denedim. Benim plesenta pasifti herhalde 10saat suni sancida uyudum. Hemde 40gut sancida. Hiçbirşey hissetmedim. Suyumu patlatsalar doğum başlardı ama ebeler de doktor da denedi patlatamadilar. Ağlayarak sezeryana girdim. Kabullenmem günler sürdü. Tıbbi sorunlar olmasa ben 2 gün sanciya bile raziydim ama doktor bebeği kaybedebiliriz deyince sustum.

Yanımdaki bayan 24saat suni sancıdan sonra üstelik 16gut sanciyla 3800gr bebeği sessiz sedasız normal dogurdu maşallah. 10saat yan yana yattık sohbet ettik, o doğumhanede çatala geçti ben ameliyathaneye.. Onun adına çok sevindim. İlk doğumuydu çünkü. Bağırıp kendini yipratmadi da. Ben de kismetimde olanı yaşadım. Cok şükür bebeğime kavuştum.
 
Allah yardımcın olsun canım. Bağlanma diyenler kaç tane doğurmanı uygun buluyor acaba 13 tane mi. İnsanlara bak, biz ikinciyi düşünmezken üç çocuklu bir anneye neden bağlattın diyorlar. Damızlık zannettiler zaar. He bir elin yağda diğeri balda olur, evde iki dadı vardır, sen kendi hayatını da yaşayabilirsin anlarım da, durum ortada. En mantıklı olanını yapmışsınız, her sene bir kaza olsa düşünemiyorum sonucu. Allah güç kuvvet versin, haftaya bir sabah kalkacaksın ki birden geçmiş ameliyat ağrıların
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…