2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ama annesi 15 dakika çok kii :/
Bizim işlem en fazla 3-5 dakka sürüyoo şunu dene omuzda işlemi yapınca bi yatır bacakalrını bisiklet çevirme yap karnına doğru ittir hareket ettir kısacası sonra tekrar omuza al . Ama 15 dakika çokk
Ve dr bana dediki emzirmeyi 1 saate yay 10 dakka emzir gaz çıkar sonra tekrar dewam .. Hepsni birden verme aralıklı olsn dediiii

Göbek doğum çizgisi 6 hqftaya geçiypr dert etme canım.. ama benim de bacak asam nikini bölgem asfaltlanmış gibi yeni oldu çok şaşırdım((( ibş geçer..

Cnm dun zaten emzirme olayimiz resmen 24 saate yayildi. Dun 3 kisi zaptedemedik. Sahurda uyudu sabah altida uyandi tek uyku bu. Sadece benim memede susuyor. Ne yapicam bilmiyorum. Ne masajlar deniyorum. Dün banyo bile rahatlatmadi yavrucagi. Dua ediyorum bazen agliyorum.

HK77 Tatlım kaburga ağrın için bi dahiliyeye falan ugrasan iyi olur belki tedbiren.

Allah korusun benim bi arkadaşta doğumdan sonra akciğer embolisi oluştu. Çok nadir olurmuş. 3ay sabah akşam koldan iğne yapıldı.

Ona da sezeryandan sonra olur demişler ama ağrıya dayanamayinca muayene olmuş. Daha hastanede yatarken farketmiş.

İnşallah seninki geçmiştir ben bunu yAzarken

annensenicoksevecek geçmişi okuyamadim doğumun nasıl oldu bebişin gerçekten minnak mi çıktı merak ettim.

Kuzum bende geçmişi okuyamadım uzun zamandır kim ne yapmış ne demiş inan zor günler geçiriyoruz. Bebeğim.2570 doğdu 2313 e düştü. Sarılık var göbek bağı enfeksiyon yapmış onunda hastaneye tekrar yatırdılar. Allahım tez zamanda benimkinede herkesinkinede şifa versin. Zor kızlar sadece emzirmeden emzirmeye görüyorum çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor bebeğim iyi olsun ben başka bir şey istemem. Bakamadım kızıma diye çok üzülüyorum.

Dün konuştum gel dedi doktor da zaten. Üstelik ayaklarım da çok şişti, inşallah öylr birşey değildir ama olabilir haklısın canım

Cnmtakdr allahtan cok gcmis olsun. Dua et emiyo ins cabuk iyilesr

O sadece sort atley gyiyiyo :)
Bnde snn gbi yapiyodm ama isilok olnca kisq kollu citcitli da kaldm

Dün konuştum gel dedi doktor da zaten. Üstelik ayaklarım da çok şişti, inşallah öylr birşey değildir ama olabilir haklısın canım
Canim ayak sismesi bendede var felaket derecedeydim goren korkuyodu dun muayenem vardi doktora gosterdim zaten kendisi dedi. Anesteziden sonra (dikislerim atilirken almistim bende cok hafif )cok gorulen biseymis ayaklarini sarkitsrak emzirme surekli uzatarak otur hatta altina yastik koy dedi. Dun yapmaya basladim gecti hemen inan. Sende bi dene istersen

Canim benim niye bakamadim diyorsun senin elinde olan bisey degilki hem dusuk agirlikla dogmasi hemde enfeksiyonu. Sen guclu ol ki sutun olsun. Bebegine de gecer enerjin hem

PembeLokum canım alınacak bir dikiş yokmuş. İki ucu çok şişer önemli değil dedi. Karnıma bastırdı baktı rahim duvarı yerinde gayet iyi dedi. İğneleri sordum 5hafta daha kullancan dedi. Kaburga ağrısı da bastırmaktan değil hamileyken bebeğin yerleşiminden ve kaburgaları filan ittirdiği için kaburgalar yukarı kalkarmış şimdi tekrar eski haline geldiği için ağrıyormuş. Benim zaten hep sol tarafı ayağıyla iterdi kuzum. Ondan demek ki.

Arkadaşlar bebeğim sütle kilo almadığı için mamaya başladık. Bunun için İstanbul'da emzirme taraftarı olarak bilinen bir doktora gittik. Süt üretimi mama kullanırken azalırmış. Bunu engellemek ve bebeğin kilo alması için şöyle yapıyoruz:

iki memedende de 15'er -20'şer dakika emzir
Sağılmış sütü ver
30 ml mama ver
15-20 dk süt sağ, bir sonraki beslenme için sakla

Bu işlem 3 saatte bir tekrarlanacak. 3 saat ilk emzirmeye başladığım an başlıyor. Örneğin sabah 9'da emzirmeye başladım bir daha 12'de emzireceğim. Zaten emzirme, gaz çıkarma, mama verme, uyutma 1.5 saat sürüyor. 1.5 saat de uyuyor. O esnada ben de uyumaya çalışıyorum.
Size de ilham vermesi için paylaştım. Hala sütüm çok az ama artıyor gibi. İnşallah bir an evvel artar. Bu yöntemle 2 saatte bir memeyi boşaltmış oluyorum.

Mama veren arkadaşlar siz Nasıl yapıyorsunuz? dlrsordn

annensenicoksevecek canım sakın üzme kendini. Ben de sütüm yetmiyor mama veriyoruz diye çok üzüldüm sonra sinir krizi geçirdim hayatında ilk defa. Hassas bir dönemdeyiz. Benimki 10 gün olmuştu doğum kilosuna ulaşamamıştı. Süt veriyorum sanıyordum,meğer günde 2.5 gram almış! Mama ile toparlansınlar biraz O esnada sütümüz artar ve yavaş yavaş mamayı keseriz inşallah.bizimki de çok uykucu. Emzirmeye başlamadan iyice uykusunu aç. Altını değiştir mesela. Gözleri iyice açılınca başla. Memede uyumaması için uzun süre durursa ellerini, ayaklarını sev, başına, sırtına dokun.

Bnmde gobegim oyke sanki bnm dgl guneste kararmiis gbi ama bnce gceer

Kızlar benim bebişte de sarılık çıkmıştı değer 16.9 idi.doktor ışın verelim yatış yapın dedi biz istemedik.ozaman sabaha kadar iyi besleyin değer düşmezse yatış yaparız dediler.sabaha kadar süt artı mama verdik.sabah kan aldılar 16,5 olmuştu değer.3 gün sonra tekrar kontrol 15,5 a düştü.en son cuma günü kontrole gittik gayet iyi buldu.iyiki yatırmamışız.benim bebiş göğüsten emmiyor ben sağıyorum 3 saatte bi sağarsam 50-60ml çıkıyor.bazen doyuyor doymazsa mama veriyoruz.ama memeye alıştıramadım.meme ucu aldım philipsten ondan denedim bir kere emdi.bu arada sütüm artsın diye solgarın bira mayası hapı+rezene çayı içiyorum.çok faydasını gördüm.dünde hümana çayına başladım.bol takviye yapıyorum.günlük ihtiyacının 3/4 ünü süt, 1/4 ünü mama karşılıyor.2 hafta sonra kilo kontrolümüz var.mamayı kesmek istiyor doktor ama henüz sütle tam doyum olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…