2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canım ben ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama günde 4lt su içiyorum. Öncelikli yaptığım bu. Sütüm azken ve bebeğim emmeyi çok beceremezken sütümü sağıyordum. Emmeden önce az biraz ağzına sütten veriyordum kaşıkla. Biberon ve emzik başıma bela oldu benim. Emme yeteneği gelişir ver dediler bu kez benim memeyi almak istemedi. Kaşıkla verince canı çekiyor biraz. Mememi uzatıyordum azıcık ondan çekiyor sonra biraz daha kaşıkla. Bu şekilde bir meme bir kaşık şeklinde yaptım. Her gün duş alıyorum. Bebeği uyandırmak için altını açıyorum. Başka türlü uyanmıyor.

Kızlar sizin de göğüslerinizde sertlikler var mı? Bezelye gibi düğümler var ben de. Sanırım onlar tıkanıklık yapıyor. Özellikle az süt gelen göğsümde varlar. Doktora söyledim, sıcak tut dedi ama geçmiyor.

Bunları ben de yapıyorum canım ama yetmiyor işte. Sanırım ben de tıkanıklıklar var. Göğüs ucunda süt kabarcıkları olmuştu. Onları steril iğne ile patlattım ve süt çıkışı arttı. Elime sertlikler geliyor bir de ama onlara çözüm bulamadım. Sanırım ğöğsüm tam boşalmadığı için süt üretimi az oluyor.

Doğurmayan bir kaç kişi kaldığımız için burda muhabbet tamamen süt ,emzirme ve gaz üzerine biz de katılmak istiyoruz artık bu muhabbetlere erken gelecek gibi dururken şimdi geç gelecek gibi artık hayırlısı ile oğluşuma kavuşmak istiyorum

Rabbim saglikla kucgsina almayi nasip ets

Ellerinle masaj yap canim o bolgeye

Bir sorum daha var;
Bebeğimi sırt üstü yatırınca başı sağa yada sola dönüyor. Başının arkası çok yuvarlak o sebeple böyle oluyor. Sizde de var mı bu durum?

Kızlar dün size söylediğim kaburga ağrılarım ve ayak şişliği için doktora gittim bugün. Duruş bozukluğu ve süt sağma operasyonu nedeniyle kaslarımın tutulmuş olduğunu düşünüyorlar. Bu arada işin ilginç tarafı iyileşmememin nedeni uykusuzlukmuş. Perşembe doğum oldu cuma taburcu oldum ancak geceleri ve gündüzleri hiç uyumuyorum, gece 45 dakika 1 saat, gündüz hiç. Doğum sonrası depresyonun bir çeşidiymiş meğer. Üstelik uykum da yok. Ama fizyolojik olarak vücut dayanmıyor. Bebeğin küvezde çıkınca düzelirsin ama o zamana kadar uyutmamız lazım seni diyorlar. Passiflora verdiler, az önce 25 dakika uyumuşum, inşallah gece de başarırım. Biraz da süt takıntım yüzünden oldu, her üç saatte bir sağıyorum. Aklım hep saatte ve sütte, doktor da önce uyku dedi. Bu sefer sütün etkilenecek dedi. Uyku perileri gelsin banaaaaa

B biyologmerve canm chicco latex emzik çok güzel. Bebeğim en çok onu sevdi. İlk günden beri sakinleştirmek için veriyorum. 5-10 dk'dan fazla emmiyor ama işe yarıyor. Emzik taşıma kutusu da al yoksa kirleniyor hemen

Evet göğüs şiş olunca vücut süte ihtiyaç yok diye düşünüp üretimi azaltıyormuş. Az da çıksa sık sık sağ göğsünü. Şişlik sertlik varsa bol bol sıcak duş al. Duş alamasan da ben göğüs pedini sıcak suya tutuyordum o şişiyor sıcak suyu çekince. Sonra onu göğsüme koyuyordum. Elimle dairesel masajlar yapıyordum.

Bir sorum daha var;
Bebeğimi sırt üstü yatırınca başı sağa yada sola dönüyor. Başının arkası çok yuvarlak o sebeple böyle oluyor. Sizde de var mı bu durum?
Canım benimki de sağ tarafına yatmak istiyor sürekli soluna çeviriyorum sağa dönmek için çabalıyor. Sırt üstü çok yatırmıyorum Zaten yuvarlaklığı iyi gibi. İstersen kafa şekillendirici yastıklar var onlarsan alabilirsin.

Aynisini bugun doktor soyledi cnm. Ben gazli sutu verip durmusum çocuğa.
Kakasi yesil dedim tamam dedi.
Besleyici süte gecememis dedi.
Zaten kilo vermis yavrum .
Mamayi birakmustim ben.
Tekrar baslatti

Demek bende depresyona girmisim.
Dogumdan sonra 5 gun uyumadim.
Ve söylediğin gibi uykum yoktu ben kendimi dinc ve iyi sanıyordum ama evdekiler gozlerimin alti mosmor diyordu. Sutum geldi uyumaya basladim.demek sut sagmak gelcekmi gelmicekmi dusuncesi hep kafayi kurcalayan.
Bugun doktora gittik .aman dedim yaa sutum az olsada olur mama ile takviye yaparız nolmus

Çok Sağol canım, Arkadaşlarım hediye etmişlerdi , onlarda iyi marka diye almışlar ... Moral bozujluğumla eşim medikalciyi aramış , medikalci milkway diye bir pompa getirdi , en kaliteli Çekiç gücü yüksek pompa bu abla diye verdi elime , sağdım 10 Cc çıktı tek seferde ki memelerim yumuşacıktı :))) 2 damla çıkmaz diyordum... Ama şu an çok pis sızlıyor meme uçlarım , birde ilk defa 4-5 defa sordu kuzum mememi , bende bugun anneme patlıyordum az Kalsın tuttum kendimi gittim yatağa Ağladım 2 saat falan

Canım sarılık değerin Sınırda , biraz Güneş'e çıkar Bebeğini günde 5-10 dk direk Güneşle temas olmayacak ama ...hep anne sütünle mi besledin , bizde 6. Günümüzdeyiz, sarılık ölçtürmedik ama eve gelen her misafir eşim aile hekimiz sarılık yok diyorlar,,,

Cnm ya o daha melek Allahım korur onu sen sağlam dur ki sütun Lazım bebegine.

Bir sorum daha var;
Evet var canım. Battaniyelerle desteklemen lazım düzelmesi için ama eğimli yerde yatarken. Ben arabasında veya pusette yatarken yapiyorum.kusmugundan bogulmasin diye başı yüksekte olmali

Reactions: 9ay
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…