- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #45.281
Aslında. Sağmayla o kadar çıkıyorsa süpermiş, ben neredeyse her öğün 20 Cc-60 Cc Arasında veriyorum , bazen 2-3 saat uyumuyor , o arada emziriyorum bu sefer bi sonraki Uyandığında süt kalmıyor , bizim işimiz daha zor aslında sütü sağ , uyanınca ılıt , biberonları temizle tüm günüm bunlarla geçiyor maalesefYarın tam bir aylık olacak kızım
Benimki 90 bazen 100 bazen 120 cc anne sütü içiyor tatlım uyuma saatine bağlı ama 3 maksimum 3.5 saat uyuyor ne kadar uzun uyursa kalktıgında o kadar fazla süt içiyor
Düzenli sağma saatim yok kızım her kalktıgında mememi sağıyorum bende
Yani ortalama seninki gibi 3 saatte bir gibi oluyor
Misal iki saat oldu sanırım 100 cc sağdım
Kızım içti
Birazdan yemek yiyip tekrar sağcam
Mama da akşamları genellikle sütüm az oluyor o zaman veriyorum bazen oda
Misal dün akşam hiç mama vermedim
Bi tek gece iki kere mama verdim süt dolsun diye
Mama verince de bazen 60 cc içiyor bazen 90 cc 90 üstü hiç çıkmadık sanırım hatırlamıyorum
Sağma dakikam 15 20 dk arası
3590 kg ile hastaneden çıktık canım
Aman bebek ne anlasın bir kereden bir şey olmaz diye bir şey yok. Hoşlarına giden şeyi hemen kapıyorlar :)Kızlar boşuna dememişler büyük lokma ye ama büyük söz konuşma diye..
Benim kızım resmen ayakta sallanmak istiyor, şimdi ayağımda..
Az önce vayyık ciyyık bağırdı ama sinirlenmiş!
Gözde yaş yok, ağlama değil bağırıyordu.
Emzireyim dedim süt gelince sinirlendi,tok çünkü.
Emzik aldıracam artık
Dün de yapmıştım bu saatler ayağıma koyunca uyumuştu evde tektim eşim çocukları çıkardı, bugün de öyle..
Masallah ne guzel aslinda cevresiyle iletisime gecmis, olan biteni algilamaya baslamis :) benim bebegim daha 15 gunluk, bi turlu onu oyalamanin yollarini ariyorum. Normalde dalmadan besigine koydugumda kendi kendine uyuyan cocuk bugun 5 saat kucagimda gezdi de ancak uyudu..Kızlar boşuna dememişler büyük lokma ye ama büyük söz konuşma diye..
Emzik aldıracam artık
Dün de yapmıştım bu saatler ayağıma koyunca uyumuştu evde tektim eşim çocukları çıkardı, bugün de öyle..
Bi de laf istiyor, babası o lafa doymadan bırakırsa sitemle ağlıyor
Artık benden başkalatından da ilgi bekliyor
Abisine abladına gülüyo
Bugun aşı Huysuzluğu var
Canım böyle geçiş zamanları var sanırım. Çoğumuzda oldu çünkü. uyumuyor memeden ayrılmıyo dedik :)Masallah ne guzel aslinda cevresiyle iletisime gecmis, olan biteni algilamaya baslamis :) benim bebegim daha 15 gunluk, bi turlu onu oyalamanin yollarini ariyorum. Normalde dalmadan besigine koydugumda kendi kendine uyuyan cocuk bugun 5 saat kucagimda gezdi de ancak uyudu..
Bugün biz de aşı olduk öyle uyuyor öğlenden beriKızlar boşuna dememişler büyük lokma ye ama büyük söz konuşma diye..
Emzik aldıracam artık
Bi de laf istiyor, babası o lafa doymadan bırakırsa sitemle ağlıyor
Artık benden başkalatından da ilgi bekliyor
Abisine abladına gülüyo
Bugun aşı Huysuzluğu var
Ayni sekilde benimkide cok cikariyo hatta doktora sorcaktim emerken yapiyo bide mama yerken cok yapiyo hirilti seklinde.Biz aynı gün mü doğum yaptık? 13 haziran?
Evet hııyykk diyor. Çoğumuzunkinde varmış o zaman. Bir de sesi sanki boğazında balgam varmış gibi. Biz balgam çıkarmak için öksürürüz ya benimki de çıkarmaya çalışıyor gibi oluyor.
Canım senin sütünün yetmemesi imkansız! 200 harika. 90 da çok iyi. Emzirmediydin için azalıyor. Beynine en iyi Bebek süt yap sinyalini gönderebilir. Biberonu bırakıp emzirirsen belki de 1 gün sonra sütün eskisi kadar artacak. Ben emzirme kampının çok faydasını gördüm. Mutlaka sen de yapmalısın.Sütüm iyiydi canım bi sağmada 200 cc ye yakın çıkıyordu akıntılar hariç günde 3 4 tane tişört değiştiriyordum ped kullanmıyordum evdeyken
Şimdi çay içtikten sonra bile 120 cc bazen çıkıyor 90 cc de kalıyor sürekli azaldı şu son 2 haftadır
Bende gordum ama karar veremedim alsam mi almasam miBugün bebeğim emdikten sonra sağdım dolaba atmak için. Gece de biraz sağıp ikisini birleştirip atcam.
Carlson d3 ilacı bilen var mı? Ben hala dvit e başlayamadım içinde kanserojen olduğu söylendiği için içime sinmiyor. Bu sorduğum ilaçta yokmuş.
canım 2 gün sık dişini yap. Hele emerken çok daha kolay. Mamadan sağmaktan kurtulursun inşallahPembeLokum tatile mi gitti acaba ? Bende 3 aylık olunca gitmeyi bebeği de götürmeyi düşünüyorum Ama annemle babam bu sene en fazla 1-2 saatlik yere gÖtürün Bebeğin düzenini bozmayın diyorlar :/ bu sabah kızımla beraber ağlaştık , kuzum gazdan ben uykusuzluktan 36 saattir 4 saatlik uykuyla duruyorum , 2 saati az önce
9ay ne güzel emzirme kampınınyapabilmişsşn , ben yapamadım maalesef , gerçi şimdilik annemde eşimde emdiğine şükrediyorlar :))
Ne guzel ihtiyacin kalmamasina cok sevindim keske ben de kurtulabilsem. Yine de sukur biberona muhtac olmadim bu yontem gercekten guzel.ya ben doğumdan önce incelemiştim bu sistemi. sezeryana karar vermek durumunda kalınca süt hemen gelmez, emziremem vs ihtiyaç olur biberon vermiyim diye doğuma gitmeden eşime arattım 5 numara sondayı medikalcilerde çorlu da bulamadı. sonra hastaneden istedim mavi uçlu verdiler yenidoğan diye. onu attım biberonun içine. o emerken ağzının köşesinden soktum. kızım memeyle beraber çekince birden çok geldi. bence sonda kalın geldiği için çok çekti. neyse çok kullanamadım ama zaten 48 saat olmadan emmeyi düzene koyup mamayı kestim daha da ihtiyaç olmadı çok şükür. bugün 27 günlük olduk. perşembe 1 ay kontrolümüz var bakalım ne kadar kilo aldı, boyu ne kadar uzadı çok merak ediyorum.
PembeLokum tatile mi gitti acaba ? Bende 3 aylık olunca gitmeyi bebeği de götürmeyi düşünüyorum Ama annemle babam bu sene en fazla 1-2 saatlik yere gÖtürün Bebeğin düzenini bozmayın diyorlar :/ bu sabah kızımla beraber ağlaştık , kuzum gazdan ben uykusuzluktan 36 saattir 4 saatlik uykuyla duruyorum , 2 saati az önce
9ay ne güzel emzirme kampınınyapabilmişsşn , ben yapamadım maalesef , gerçi şimdilik annemde eşimde emdiğine şükrediyorlar :))
Nerden alacaksınn?Bende gordum ama karar veremedim alsam mi almasam mi
Yaa hemde çok zor gece mızmızlanıyor hemen kalkıp sütü ısıtıyorum süt ısınana kadar huysuzlaşıyor uykusu azıyorAslında. Sağmayla o kadar çıkıyorsa süpermiş, ben neredeyse her öğün 20 Cc-60 Cc Arasında veriyorum , bazen 2-3 saat uyumuyor , o arada emziriyorum bu sefer bi sonraki Uyandığında süt kalmıyor , bizim işimiz daha zor aslında sütü sağ , uyanınca ılıt , biberonları temizle tüm günüm bunlarla geçiyor maalesef
Pompanın biberonunu iki kere boşalttığımı bilirim o kadar çoktu sütümCanım senin sütünün yetmemesi imkansız! 200 harika. 90 da çok iyi. Emzirmediydin için azalıyor. Beynine en iyi Bebek süt yap sinyalini gönderebilir. Biberonu bırakıp emzirirsen belki de 1 gün sonra sütün eskisi kadar artacak. Ben emzirme kampının çok faydasını gördüm. Mutlaka sen de yapmalısın.
Fıylıyo sankş benim bebişte.. Burnu mu tıkalı ki acaba..Ayni sekilde benimkide cok cikariyo hatta doktora sorcaktim emerken yapiyo bide mama yerken cok yapiyo hirilti seklinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?