- 15 Kasım 2009
- 1.459
- 1.158
- 133
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #47.681
Cnm, gece de uyutabilirsin yüzü koyun.ilk kızım çok severdi öyle uyumayı.neredeyse ağzı yukarı hic yatmadı.boğulma önleyici yastık almıştık.Bu kızım da tam tersi hic yüzü koyun yatmadı, keşke yatsasuperselma senin karanlıkta uyutuyorum altını bile tel ışığında değiştiriyorum yazdığını okudum ikş gündür ben de öyle yapıyorum. Yatak odamın camı büyük zaten ve önünde bina vs yok. Sokak lambalarının ışığı içeriyi biraz aydınlatıyor. Günlerdir bildiğin aydınlıkta uyuyormuşuz :):):) altını değiştirirken iyi temizlemek için telefon ışığını kullanıyorum. Tecrübelerini paylaştığın için tşkler bir de senin kızın da moro refleksiyle kendini uyandırıyor mu bunun için ne yapıyorsun? Ben kundak yapıyorum ama bazen uykusunda bunu fark ediyo kollarını kaldırmak için iteleyip duruyor çıkaramayınca ağlıyor böyle uyanıyor bu kez :/ gündüzleri yüz üstü yatırdığım için sıkıntı olmuyor ama geceleri biraz sıkıntıdayız :):)
Keşke ben de adet olsam hemenEvet biraz daha kendimi zorlarsam düzelir inşallah işte ben hemen strese giriyorum ya. Adet olman kötü bir şey değil ki sen niye üzüldün buna
Cnm yaparsa karma ateş yapabilir ama sen rahat ol çoğunda olmuyor.Evet biraz daha kendimi zorlarsam düzelir inşallah işte ben hemen strese giriyorum ya. Adet olman kötü bir şey değil ki sen niye üzüldün buna
o neden :)Keşke ben de adet olsam hemen
Kusması baya azaldı son Zaman'larda. Mutlu olduğunu düşünüyorum gülücükler saçıyor genelde çok şükür. Boyu Da iyi uzun ince bir çocuk. Büyümeye istekli yüZüstü yattığında kollarının üstünde duruyor. Daha 20 günlükken boynunu dik tutmaya uğraşıyordu. Kimseye söylemiyormudum ama bir defa yan yatırıp bıraktığımda geldiğimde yüzüstü dönmüş buldum. Halka Bi oyuncağı var onu tutsun diye uğraşıyorum parmaklarını açıp kapatıyor. Uğraşıyor maşallah yani ya da bana öyle geliyor belki de ne yaptığını bilmiyordur. Benim kilo verme gibi Bi çabam var evet ama Yemeğimden meyvemden kısmıyorum aç kalmıyorum. Yalnızca tatlı işlerini bıraktım o Da zaten çocuğa faydası değil Zararı olan şeyler. Yalnız ben malesef pek hevesli emziremiyorum skılıyorum biraz uzayınca bu Da çocuğu olumsuz etkiliyor sanırım.A Alwayshappygirl canım peki o zaman başka sorular soralım bulalım birşeyler:
Çok kusuyor mu?
Sürekli memede zaten seninki, sence bebeğin nasıl, mutlu mu rahat uyuyor mu?
Bebeğin boyu uzamış mı, kasları gelişmiş mi sence? Iyiyse takma her bebek obur olmaz ki.
Senin beslenmen nasıl sence,
her ne kadar su, uyku ve mutluluk süt yaparsa da diyet yapıyor musun acaba?
Sütün yag oranı düşük mü acaba? Hominigirtlak yemek de kaliteyi düşürür.
Uykusu nasıl, karanlıkta uyuyor mu?
Yanında mı besiginde mi?
Çok ağlar mi?
Ona şarkılar söyleyip onunla dans eder misin?
Ritim algısı ve şefkatle gelişimi güzel olur.
Herşey normalse bünyesi bu kadar demekki deyip keyfine bak canım moralini bozup güzelim sütunu etkileme, benim teyzemin kızı az emermis az yermiş zayıftı, sonra çocuklukta bi fırladı boy 1.78cm, böyle kalmaz yani..
Çok Sağol canım , 4 gün önce meme reddi yaptı , ağlAya ağlaya memeyi tutturduk , sesi kısıldı yavrumun şimdi de bu olay ... Ben galiba doğru pozisyonu bulamıyorum ondan kaynaklanıyor gibime geliyor, karbonatlı su ile siliyorum mememi bakalım belki geçertüh çok geçmiş olsun mantsr tanısını koymak çok zor cnm bence doktora gitmelisin şekli emzirme bitince geçermiş
Hangi aşılarını oldu cnm
Üzüldüm Can'ım ikinci için erken tabiCnm yaparsa karma ateş yapabilir ama sen rahat ol çoğunda olmuyor.
o neden :)
Ya bende endonetriosis var. Adet olunca aktifleşiyoradet olmaya başlarsam acilen ikinciyi yapmam lazım. Yumurta kalitesini düşürüyor, içerdeki ortamı bozuyor, Bebek tutunamıyor yoksa...
Sevindim cnm geçmesine. Gecmiş olsun tekrar. Hangi aşıları yaptırdınız? Bana karma verem ve pnömokok 3 aşı dediler ama herkes 2 tane olmuşGeçti gibi canım. Ne oldu neden oldu hiç anlamadım. O gün ilk defa avmde bakınmasına izin verdim. Işıklardan elektrikten mi uyarıldı ne oldu 2 3 gün sebepsiz uzun uzun aüladı çocuk. Normalde de sakin bir bevek değil ya zaten :) ağzı açık biraz benim kızımın çok naz ağlaması yapıyor kaldırıyoruz susuyor yürüyoruz susuyor :)
Biz aşı ile işgili hiçbir şey yaşamadık. Gitmeden önce 3te bir fitil verdim. Çok şükür hiç ateşi çıkmadı. Gece saat kurdum 1.5 saatte bir ateşini kontrol ettim ne olur ne olmaz diye.
İnşallah sizler de stressiz sıkıntısız atlatırsınız :)
Oh ne güzel hayırlı olsun bn 20 günlükken başladım tek başıma banyo yaptırmayaGüzel kızıma ilk defa tek başıma banyo yaptırdım
Bebeğim 56 günlük
Bnmm kız dün 15 saat boyunca hiç uyumadı sakinleştirip memeyi alıyordu uykuya dalamadı bi türlü akşam 22:30 da zor uyudu gece 4 e kadar uyanmadıCanim ben anlamadim bu cocugu ne istiyo. Simdi tum gunumuzu anlatiyim.gece uyandi emdi guzelce sorun yok.sabah kalktik emdi. Gun boyu habire memeye yapisik gezdik sadece bikez yine ittirdi aglamaya basladi susturamadim biberonla azicik su verdim icti azicik sonra memeyi denedim aldi. Yine gun boyu surekli memede uyumak istedi biraz once yine krize grdi azcik biberon verdim iki kez cekti memeyi verdim biraz direndi aldi. Iki gundur gunduz hic uyumuyohep memede olmak istiyo uyuyakaliyo kucagmdan birakinca uuyaniyo gecicidr ins. Yapisik gezioz iki gundr
Kuvetinde yıkıyorum cnm bn filesine koyuyorum çok rahat oluyor.Duşa beraber mi girdimiz? Nasıl hem tutup hem yıkadın?
Ya ben de yalnız yıkamak istiyorum ama uygun bir yöntem bulamadım
Madensuyu iyimi asitli diye korku
Nuk kaucuk alirsa bebegin bana da soyler misin??
Ben de alip denerim.
Tasirsin canim 1 yasindaki cocugunu tasiyan gordum. O zaten agirligi dengeli dagitiyo seni kucaktaku gibi yormuyo ozelligi o. Benimki de slingde guzel uyur ama cikardigim an uyaniyo ona dikkat et :) kimi bebek uyumaya devam da edebiliyo tabi.Gunduz ev ztn aydinlik ve sesli. Kisa kisa kstiriyo ama uyumuyo.
Aksamlarida hergun su son bi hftadr 8.30 da basliyrm karanlk ve sesszlkte sallamaya esnemekten agzi yirtilcak ama teslim olmuyo uykuya gece gunduz ayrimini yapiyrm ama olmuyo bnde slingi denemeyi dusunuyorum ama kiz 6 kiloyu gcti tasiyabilirmiym ondan cekiniyorm :)
Kızlar bebişerin gözleri hala gri mi?
Evet biraz daha kendimi zorlarsam düzelir inşallah işte ben hemen strese giriyorum ya. Adet olman kötü bir şey değil ki sen niye üzüldün buna
Cnm, gece de uyutabilirsin yüzü koyun.ilk kızım çok severdi öyle uyumayı.neredeyse ağzı yukarı hic yatmadı.boğulma önleyici yastık almıştık.Bu kızım da tam tersi hic yüzü koyun yatmadı, keşke yatsa
Cnm yaparsa karma ateş yapabilir ama sen rahat ol çoğunda olmuyor.
o neden :)
Ya bende endonetriosis var. Adet olunca aktifleşiyoradet olmaya başlarsam acilen ikinciyi yapmam lazım. Yumurta kalitesini düşürüyor, içerdeki ortamı bozuyor, Bebek tutunamıyor yoksa...
9ay sordum şimdi aile hekimine pnomokok da varmış evet o ne ki
Çok Sağol canım , 4 gün önce meme reddi yaptı , ağlAya ağlaya memeyi tutturduk , sesi kısıldı yavrumun şimdi de bu olay ... Ben galiba doğru pozisyonu bulamıyorum ondan kaynaklanıyor gibime geliyor, karbonatlı su ile siliyorum mememi bakalım belki geçer
Kizlar benim oglan hic duzgun ememiyor. Her tutkunmadi degsiik degisik sesler cikariyor buda efektif emmesini engelliyor. Kuzenimin cocugunu da emzirdim o daha kucuk olmasina ragmen cuk cuk emdi guzelce. Annemgilde benim oglanin damaginin düşük olduğunu söylüyorlar. Ondan ememiyormus. Bunu daha once duydunuz mu?
Radyasyon icin dedm evet canimNe açıdan zararlı
Radyasyon açısından diyorsan
Bu yaptıgım şey günde en fazla 5 dk sürüyor canım
Sonra masaja devam ediyorum
Snde hangi marka varTasirsin canim 1 yasindaki cocugunu tasiyan gordum. O zaten agirligi dengeli dagitiyo seni kucaktaku gibi yormuyo ozelligi o. Benimki de slingde guzel uyur ama cikardigim an uyaniyo ona dikkat et :) kimi bebek uyumaya devam da edebiliyo tabi.
Oğlum gece hep yan yatırsam da fıkır fıkır sırt üstüne dönüyor. Kollar havada. Kundağını da açınca hemen yukarı kaldırıveriyor öyle uyumayı seviyor. O yüzden kundaktan hoşlanmıyor sanırım :) ben de hiç kundak yapmıyordum ama bir ay bittikten sonra başladı bu durum yapmaya başladım :/ her zaman da yapamıyorum zaten istemiyor. O zaman bırakıyım ben de yapmayı.Canımbenim sağol..
Gündüzleri ince battaniyeyle tutturuyordum artık pışş pışş diyorum ya da anında elimle hafif tutuyorum.
Geceleri baştan beri kundak yapmıyorum önce pışş diyorum ama eğer elini ağzına götürürse ya da ağzıyla meme arıyorsa emziriyorum. İsteyince bırakıyor.
Artık kendini sakinlestirmeyi öğrenmeli yavas yavaş
Eller yukari bacak ayrık uyumasi rahatım herşey yolunda demekmiş. :) geceleri öyle uyuyor. Gündüzleri her şekil ve heryerde. Arabasında anakucaginda benim kucağımda koltukta yastikta, yan sırtüstü karinustu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?