2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benim bebiş de en son 15 sularında uyanıyor sonra gece 3 veya 4te anca uyuyor gün içinde uyutmaya çalışıyorum ama.. anca bu saatte uyuyor bu saate kadar uyanık olması zararlı mıdır? Günün yarısını uyanık geçiriyor. Ne yapıp edip uyutmam mı gerek gün içinde?

Supurge, sac kurutma sesi, 90 min womb, white noise, ninni fln bunlar ise yaramıyor

Son düzenleme:
Canım daha düzene girer merak etme. Gece uyuması daha önemli. Büyüme hormonları ve özellikle melatonin sadece karanlıkta salgılanır. Bir de doğa ile senkronize olursa daha iyi olur. O zaman hava kararınca otomatikman uyur.

Sana tavsiyem: gün içinde çok eğlenceli ol. Uyanık olduğu her vakit dolu dolu geçsin. Perdeler hep açık olsun. Bir 10-15 dk dışarı mutlaka çıkıp yüksek ışığı alsın. Yüzünü aydınlığa (Güneşe değil) çevir. Gözlerini kapatsın o kadar yani. Gece de bir o kadar sıkıcı ol. Çok az konuş. Dokun, kucakla ama eğlendirme. Benim dün gece uyumadı. Baktım bu gece de uyumuyor. Kv ve eşimi odadan çıkartım. 10-15 dk odada omzunda gezdi, sıkıldı ve uyudu. Gece kaldırınca da aynen devam. Gündüz elleri kolları bacakları serbest olsun, gece kundak yap. Hatta ben bu gece sağına soluna (omuz hizasından aşağıya) rulo battaniye koydum. Hiç kıpırdayamadı, uykusuna fayda etti.

Benim kızımda gündüz sürekli uyur uyanık halde
Baktım ki ben kızımı gündüz boyunca sürekli uyutma çabasındayım ve ne yazık ki uykusunu kalitesizleştiyorum her uyandığında bolca yoruyorum
Şarkılar söyleyip konuşuyordum zaten
Ama artık alıp kucağıma birlikte hareketler yaparak zıplayarak söylüyorum
Önceden almıyordum karnı dolu olduğu için kusar diye
Şimdi yine uyur uyanık ama bi nebze daha uzun ve kaliteli uyuyor bunu farkedebiliyorum
Geceleri karnını doyuruyorken hiç konuşmamaya dikkat ediyorum sessizce karnını doyurup masajını yapıp bırakıyorum yatağına
Ve artık banyosunu daha geç yaptırmaya dikkat ediyorum
Uyku saatine yakın banyo yaptırdığımda daha rahat uyuyor
Akşam 8 gibi banyosunu yaptırıyorum 10 -10:30 gibi uyuyor gece 2 ve 5 te 7-9 saatlerinde kalkıyor genellikle
Uyanması karnını doyurmam gaz çıkartmam Uykuya dalması vs. 30 dk ile 45 dk arası oluyor
Bu uyku saatleri içerisinde çok az sütümü alıyor (40cc-50cc)
Gündüz uyanık kaldığında ise yeme krizi yaşıyoruz neredeyse
Sürekli aç ve sürekli fazlasını çıkarır durumda
Ve kızımda şöyle bi huy var
Tek seferde karnını doyurmuyor misal 20 cc veriyorum tamam istemiyor artık ama huysuz ve aç biliyorum bi yarım saat sonra yine istiyor yine az içiyor doymuyor bu sefer ne kadar içti doydu mu flm bnde kopuyor artık
Birde gündüzleri uyanıkken memeyi emiş halinden aç olup olmadığını anlayabiliyorum
Huysuzlanacağını bildiğim için çaktırmadan ağzındaki emziği çıkartıp hemen sütümü veriyorum birazda böyle çekiyor

Duşa beraber mi girdimiz? Nasıl hem tutup hem yıkadın?
Ya ben de yalnız yıkamak istiyorum ama uygun bir yöntem bulamadım
Evet canım beraber girdik
İlk banyo yaptırışım olduğu için eşim suyu döktü
İlk deneyeceğim için riske atmak kızımı üşütmek istemedim
Ben tabureye oturdum kızımı sırt üstü olarak dizlerime uzandırdım kafasını elimle destekledim eşim suyumuzu döktü bende diğer elimde lifledim
Sonra yüzüstü çevirip bacaklarımın arasına bacaklarını sıkıştırdım
Yine bu sefer saçlarını ve sırtını yıkadım
Güzelce bol suyla yıkandıktan sonra eşime verdim götürdü üstünü giyindirmeye kızımı
Bende banyoma devam ettim
Bana küvette yıkamaktan daha kolay gibi geldi açıkcası

Benim kızım süpürge sesini çok seviyor

He bu arada banyosundan sonra üstünü giyindiriyoruz yüzüstü yatırıp fön makinası ile hafif sıcaklık vererek masaj yapıyoruz işte buna bayılıyor ohh değmeyin keyfine :))
Ve anladım ki kızımda benim gibi sıcağı ve fön makinasını seviyor :))

Canim gercekten iyiki varsin o tatli dilin hepimize moral oluyo. Dediklerini denicem cok sagol

Madensuyu iyimi asitli diye korkuyorum icmeye

Cnm nasıl oldu bebiş geçti mi? Biz de bu cumartesi ilk aşıları olacağız. Çok heyecanlıyım
Geçti gibi canım. Ne oldu neden oldu hiç anlamadım. O gün ilk defa avmde bakınmasına izin verdim. Işıklardan elektrikten mi uyarıldı ne oldu 2 3 gün sebepsiz uzun uzun aüladı çocuk. Normalde de sakin bir bevek değil ya zaten :) ağzı açık biraz benim kızımın çok naz ağlaması yapıyor kaldırıyoruz susuyor yürüyoruz susuyor :)
Biz aşı ile işgili hiçbir şey yaşamadık. Gitmeden önce 3te bir fitil verdim. Çok şükür hiç ateşi çıkmadı. Gece saat kurdum 1.5 saatte bir ateşini kontrol ettim ne olur ne olmaz diye.

İnşallah sizler de stressiz sıkıntısız atlatırsınız :)

Fon mak evin en zrarlilarindan biliyosun dimi

Denemedim canim ilk seferdemi yoksa her emzigi verdigimdemi bide zararli olmazmi recel cok tatli bisey ya. Esim zaten 2yil cikolata asiri tatli yok diyo nasil engel olabilcez bakalim
Bir iki kere her seferinde değil
Öyle çokta değşl minnicik bandırcaksın canım

Kizlar ben doğum yapalı daha 25 gün oldu sezeryandı hiç korse kullanmadım sizce bundan sonra takmam ise yarar mı

Bizim evde su an 5 tane emzik var :) henuz hicbirini istahla emmedi..
Aynen ya, bazen cok daraliyorum ya memede ya omuzda, bu sicakta ikimizde yapis yapis oluyoruz.
Seni cok iyi anliyorum. Uyumak icin meme istiyo hep bazen cok abartiyo. Yoksa bende seviyorum aslinda hep kucagimda memede kalsa mutluyum ama gecenlerde terden ateslendim hasta oldum malesef antibiyotikle gecti

Denemedim canim ilk seferdemi yoksa her emzigi verdigimdemi bide zararli olmazmi recel cok tatli bisey ya. Esim zaten 2yil cikolata asiri tatli yok diyo nasil engel olabilcez bakalim

Gerek yok bence emzirdikten sonra verirsen.
Şekere hiç alistirma bence çünkü
Sinirli olur hem de damak tadı gelişmez

Sağol canımbenim

Kizlar ben doğum yapalı daha 25 gün oldu sezeryandı hiç korse kullanmadım sizce bundan sonra takmam ise yarar mı

Canım ben hala korse giymedim bugün 60.gün. Tayt giyiyorum sıkı dursun diye. Diğer dogumlarda da korseyi dışarı çıkarken falan giyerdim.
Karın kasları egzersize bile 5 aydan sonra cevap veriyor. Korse yağ hücrelerini sıkılastirabilir tabi ki. Hergün 3-4saat takarsan sonuç alabilirsin.
Ben daraliyorum o yüzden ilerde egzersiz ve korse bi arada çalışırım diyorum.
Daha önce de yaptım doğumdan 2sene sonra iyi sonuç almıştım.

Doğum yapalı 52 gün oldu hala kanamam var
Burda yazan arkadaşlar vardı aynı durumda olan normal mi kızlar bu kanama
Bide göbeğim iyice şişti gibi benim

Benim de 50günü geçmişti ama kanamadan ziyade hafif pembe somon rengi gibiydi. Geçti. Umarım senin de yakinda geçer.

Sancı üşütmeden de olabiliyor, uzun pijamayla yatıyorum, balık ya da maya kokusu var mi?

Duşa beraber mi girdimiz? Nasıl hem tutup hem yıkadın?
Ya ben de yalnız yıkamak istiyorum ama uygun bir yöntem bulamadım

Benim ilk kızımı büyüttüğüm evin lavabosu geniş ve yataydı. İçine havlu serip yıkardım.
Bazen de fileli kuvetinde yıkardım.
Suyu guzel ayarlanıyor ve eşya koyacak yeri var diye kuvetinde mutfak tezgahinda bile yikadigimi hatırlıyorum. 6aylık olduktan sonra mama sandalyesinde yıkadığım oldu. Ama en çok eşim tuttu ben yıkadim. Bu minigi de öyle yapıyoruz.

Aynı 5-6dan sonra Bi çıldırma geliyor

Aynen. Biz dışarı çıkıyoruz ağaçları seyrediyor. Millet seviyor susuyor.

O fileler gerçekten kullanışlı. 3. Çocukta eskiyor ama :) burda migros ve carrefoura gittim bulamadım. Internetten alsam dedim sonra vazgeçtim. Büyüyor artık.

Bizimkilerde aynı bi uyuyor bi uyanık. Önemli olan hiç uyumadan azami ne kadar uyanık kalıyor?
Derin uyumasa bile 5-10dk uyumak yorgunluğunu alıyor.
Artık gündüz uzun uyku sayısı 3e düşebilir.
Zamanla sabah uykusu ve öğlen uykusu olarak 2ye düşecek.
Sabah uykusundan once biraz oyalayip uzun uyumasini saglayabilirsin.
Öğlen uzun uyuması için evde gezdirmen oyalaman gerekebilir.
Gece de 8den veya 9dan sonra ışıkları kapatıp okşayarak uyumasını bekleyebilirsin.
Ben henüz arabayı evde kullanıyorum Dışarı çıkarmıyorum arabayi temuz kalsın evde ben nereye o da benimle..

Madensuyu iyimi asitli diye korkuyorum icmeye

Madensuyunu gittiğim doktorlar günde en az 2 tane önerdiler.
Emzirirken ve terlerken çok mineral kaybediyoruz.
Süümüzün kaliteli olması için icmeliyiz.
Hazmi da kolaylaştırıyor. Hergün tüketiyorum. Asitli ama bikarbonat da var, phı dengeler diye düşünüyorum, mide için de iyi.
En çok asit şeker ve şekerli besinlerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…