- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #49.301
Yaani çocuğumun sevgiye ihtiyacı var tam da böyle zamanlarında. Asıl o zaman almalıyım kucağıma :) vücut ısısı yükselir diye büyük ihtimal.zaten ağrısından sanırım uykuları uzun olmadı 2 3 dk anca uyuyordu. O yüzden bazen kucağımda uyuttum. Ateşini sık sık ölçerek. Kucağımda uzun süre durunca 37,2 filan oldu. Yatırıyordum o zaman düşüyordu tekrar. Valla bugünkü ağlamasının üstüne bir daha nasıl götürcem ben de bilmiyorum ki seninki daha zor oldu. Kıyamıyor insanKucağa almayın demek çok saçma. Kolunu ovma yada vücut ısısını yükseltme diye demişler herhalde. Siz oldunuz kurtuldunuz. Ben verem aşısını yanlış yaptıklarından beri diğerlerine götüremedim. Zaten aşı yeri yara olmadı. Tutmadı galiba
Canim süt verdigimiz icin vucutta kuruyup kaliyor. Bide sicaklar var terle atiyoruz suyu. Benim idrar miktarim bile azaldi. O kadar su icmeme ragmen. Sen bol bol su ic canimKizceler dogumdan sonra cildinde kuruluk yasayan oldu mu? Yuzum kagit gibi gunde 3 kez nemlendirici suruyorum bi ise yaramiyo. Ayaklarim ellerim pul pul. Normalde yagli saca sahibim fakat gecenlerde ayiptir soylemesi 3 gun dus alamadim bi gram yaglanmamisti. Saclarim cali gibi. Bu ne yaa
Günaydın kızlar, iyi misiniz?
Yarın oğlum kızım ve ben ağız ve diş sağlığına gidecegiz iyi bir diş hekimi varmış arka arkaya randevu aldım.
İlk defa devlette diş icin muayene olacağım. Sizler diş yaptırdınız mi?
Dişim kırılmıştı ve dolgum düşmüştü.
Oğlum da dişlerinin üzerine düşmüştü kırıldı karardı zavallımin dişleri.
Kızımın da sallanan dişleri ne baktım üstten geliyor, bana çektirmiyor,
5 yaşında ilk dişlerini çektim gerisi elma yerken çıktı. Elmayi sever..
Dün de kalça ultrasonuna gittik devlet hastanesine yarım saat bile sürmedi sonra sonucu aile hekimligine verdik. İkisi de 62ye 55 çıktı, normalmis.
Yalnız 5dk sıra beklerken bi kadın pis elini uzatıp kızımın elini tutup agzindan çıkardı, tepem attı.
Bari elini tutma kıyafetini tut! Emzik versene dedi.
Tabi içimden sinirlendim o ayırdığım gözlerimi gördü.
Ben de emzik vermek istemiyorum emsin diye zayıf doğdu dedim.
Kendi kucağındaki de prematureymis emzik vermiş rahat ediyormuş.
Sen ver istiyorsan, elini ağzına götürmesi normal dedim.
Bunlari dün yazacaktım gm22ye yazayım derken unuttum,
gece bi baktım gizlifidan şimdi nicki farklı ışte ona yazayım dedim unuttum.
Ben ev işine, yemek ve hamur işine sarinca depresyondan çıktım. Kızdım mı, ya yemek yaptım ya temizlik, öyle geçiyor
Bugün 6da oğlum uyandırdı.
Ben de bebek uyumayinca kalktım bi pogaca mayaladim o mayalanana kadar zebra kek ve elmalı turta hazırladım.
Kek pogaca turta sirayla pişti.
Bebeğim esimde durmaz oldu kızım ayağında sallarken, oğlum uyandirinca artık iş bana düştü, oğlumun altını değiştirdim ve şimdi bebeğimi emziriyorum uyuyacak.
Salondan çay şıkırtısı geliyor oh ne ala
Bebegim uyursa ben de içerim.
Sabahları çayı çok seviyorum..
Kızlar bebişlerinizin elleri daha çoğu Zaman yumruk Halinde mi? Açıyor kapıyor tutuyor ama genelde yumruk halinde
Canim neden 6 7 arasi uyanmali dedin? Benimki hep 6.00 da kalkıyor geri uyutanakadar 8 oluyor. Bu durumdan cok sikayetciyim hic uykumu alamiyorum o saatte uyanik oldugumdanIşıkları loş yap, çok konuşma, çevresinde hareket olmasın. Omzuna al hafifçe sırtına pat pat yaparak gezin. Sessizce ninni söyle yada müzik aç. Yalnız olun odada. Acıktıysa bir daha emzir. Uyur mutlaka
Bir de sabah 6-7 arası uyanmalı. Gün içinde istediği kadar uyusun. Uykuyu uzatmak için pışpışlama.bir de aklında uyusada ben de dinlensem düşüncesini çıkar. Hissettiklerini düşünüyorum, hiç uyumuyorlar :)
Bu akşam aynı şeyi yaşadım saat 9 kızımı zor uyuttum kv geldi aa kızımı uyutmuşsun bn onunla oynayacam parka götürmeye geldim diyip uyandırdı yavrumu biraz sevdi 2-3 dakika geçmedi kızım çıldırdı uykusuzluktan sonra aldım zor bela uyuttum yavrumuCnm.senin tavsiyen bende işe yaradı artık bakıyorum uykusu geliyor hemen ortamı hazırlıyorum ama ev bos değil bu aralar gıcık oluyorum çocuğun uykusu geliyo kayinvalidem alıyo oynuyo oynuyo çocuk hafiften ağlamaya başlıyor Ayy noldu bakiim falan çocuk en son deliriyo ben uğraşıyorum saatlerce :/
Kizceler dogumdan sonra cildinde kuruluk yasayan oldu mu? Yuzum kagit gibi gunde 3 kez nemlendirici suruyorum bi ise yaramiyo. Ayaklarim ellerim pul pul. Normalde yagli saca sahibim fakat gecenlerde ayiptir soylemesi 3 gun dus alamadim bi gram yaglanmamisti. Saclarim cali gibi. Bu ne yaa
Bir de uyutmak için gün içinde boş bırakmamak lazım. Beyni ve kasları biraz yorulsun.
semurcan dan haberi olan var mı?
Cnm.senin tavsiyen bende işe yaradı artık bakıyorum uykusu geliyor hemen ortamı hazırlıyorum ama ev bos değil bu aralar gıcık oluyorum çocuğun uykusu geliyo kayinvalidem alıyo oynuyo oynuyo çocuk hafiften ağlamaya başlıyor Ayy noldu bakiim falan çocuk en son deliriyo ben uğraşıyorum saatlerce :/
Uykuya dalana kadar sorunlu şuan hala uyumadı
Kucağa almayın demek çok saçma. Kolunu ovma yada vücut ısısını yükseltme diye demişler herhalde. Siz oldunuz kurtuldunuz. Ben verem aşısını yanlış yaptıklarından beri diğerlerine götüremedim. Zaten aşı yeri yara olmadı. Tutmadı galiba
Evet yaa benimde keske karsi komsum olsaydin:))
benimde dişlerim çok problemli ya. dişçi korkumda var. implant yaptırmam gerekiyor. cesaret edemiyorum. bugün bir dişimin kenarıda kırıldı. off off.
6 ayımız dolsunda ondan sonra gideyim diyorum. genç yaşımda nenelere döneceğim.
benimki de öyle canım. açıyor kapatıyor. benim bir hatam eldivenleri geç çıkardım. hep eşimin yüzünde. yüzünü çiziyor diye çıkartmak istemedi. ellerini biraz geç keşfetti o yüzden. banyo yaparken çok komik oluyor ama iki elide yumruk oluyor birini çenesinin altına birini de kafasının üstüne doğru koyuyor.
@gm22 çok geçmiş olsun canım üzme kendini. sütün azalacak diye korkma pompa kampı yaparsın artar bile hatta. tomrisin emzirme notlarında var senin için alıntı yapayım.
"Gün içinde sık sık sütü pompa ile sağmaya çalış. Süt sağma aralıkları 2 saatte biri geçmemeli; gece ve gündüz. Başta 5-10 cc gelecektir, sonra artacaktır. Bir süt sağma seansında bir süt akım refleksi al, süt azalınca bırak. Süt sağmalar arasında seti olduğu gibi buzdolabına koyabilirsi, böylece her sağma sonrasında temizlemene gerek kalmaz.
2 saat beklemene gerek yok, vaktin ve fırsatın olduğu her an süt sağabilirsin. Hatta ilk bir gün süt sağma setini buz dolabına kaldırma vb. şeylerle uğraşma, o gün sağdığın sütü at gerekirse . Önemli olan sık sık sağmak. Bir süt akımı alsan yeter.
Süt sağmak konusunda şu yazı ve ardından gelen 4 yazıya bakmanı öneririm.
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.nl/2013/04/tomrisin-emzirme-notlar-10-pompa-ile.html
Kamp boyunca (en az iki gun) gece de iki saatte bir kalkip sut sagman gerekir."
bebeğin konusunda da kendine güven ona en iyi sen bakabilirsin. ben doğumdan beri kendim bakıyorum. ha muhteşem mi bakıyorum yoo değil ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 10 gün eşim yanımdaydı babalık izni 2 günde annem kaldı gerisine ben baktım. çokta zorlandım yalan değil ama baktım anneler gelirse gerileceğim evham yapacağım bunalacağım. kimseye kalın demedim.
@mystreious canım hepimiz çeşitli sınavlardan geçiyoruz. emziremedin diye üzme kendini. elinden geleni yaptın. olduğu kadar olmuyorsa kader. eşinde inşallah kıymetini anlar.
Ayy saatlerdir sayfalari okuyorum :) 2 3 gundur girememistim sayfaya. Bu arada bebek mevlutumuzu yaptik cikti aradan ama acayip yoruldum. Bussuru misafir. Hic o kadar misafir agirlamamistim. Oglumda uslu durdu Allahtan uzun bi uykuda uyudu misafirler varken :) sanirim kalabaligi seviyor. Neyse oglus uyumusken benimde uyumam lazim. Hepinizi cok ozlemisim:)
Bu akşam aynı şeyi yaşadım saat 9 kızımı zor uyuttum kv geldi aa kızımı uyutmuşsun bn onunla oynayacam parka götürmeye geldim diyip uyandırdı yavrumu biraz sevdi 2-3 dakika geçmedi kızım çıldırdı uykusuzluktan sonra aldım zor bela uyuttum yavrumu
Yaa benimde 74 gun oldu hala bisey yok belirtide yok.
İyi bari yalnız değilmişim 6 ay olmayabilirsin dedi doktor ama bana tuhaf geliyor
Bazen az emiyorlar. Çişli bezi nasıl? Aşıdan sonra ancak 1 haftada kendine gelir. Gündüz iyi emmezse gece uyandır bence. Benimki emiyor ama çişli bezi azaldı nedenseAşıdan sonra bebegimin iştahı kesildi, 2 dk emip bırakıyor cok üzülüyorum bebeğim emmeyi mi bırakacak yoksa?
En yakın arkadaşımın nişanına gitmistik nazar mı degďi ondan mı böyle oldu diyorum
Ay bu çocuk neden emmeyi azalttı ya? Aşı mı? Nazar mı? Birkaç gündür kesintisiz uyuyor uyandırmıyorum o mu sebep oldu? Offf
Farketmezler bizim kadar düşünceli hassas olmaları imkansız sırf gösteriş yaptıkları şeylerGece yatarken ebeveyn banyosundan ilaç gibi bir koku geliyordu. Eşime sordum almıyorum dedi. 2'de bir uyandım bütün oda kokmuş. Muhtemelen binayı ilaçladılar ve bebeğim 5 saat o kokuda uyuduböcek sinek ilacı sinir sistemi için çok tehlikeli. Şu an okadar sinirliyim ki... Site yönetimine dava açmak istiyorum. Bana haber vermesi lazım ki ben önlemimi alayım. İnşallah bir şey olmaz. Şimdi salonda yatıyoruz. Bu arada eşimle tartıştık. Sen kokmuyor dedin bir de geç yattın hiç mi almadın diye kızdım. Ama onu dinlediğim için asıl suç bende. Göğsüm yanıyor benim kim bilir bebeği nasıl etkiledi. O da tabii bizim tartışmamızdan uyandı iyice. Eşine fısılda diyorum ben fısıldamayı bilmem diyor, bu kadar gıcık biri... Neyse bizim ki bildiği bütün kelimeleri saymaya başladı agu, bu, ayyy, bııır :) omzumda konuşmadan karanlıkta gezdirdim yarım saatte konuşa konuşa uyudu. Şimdi de benim uykum kaçtı
Aşıdan sonra bebegimin iştahı kesildi, 2 dk emip bırakıyor cok üzülüyorum bebeğim emmeyi mi bırakacak yoksa?
En yakın arkadaşımın nişanına gitmistik nazar mı degďi ondan mı böyle oldu diyorum
Ay bu çocuk neden emmeyi azalttı ya? Aşı mı? Nazar mı? Birkaç gündür kesintisiz uyuyor uyandırmıyorum o mu sebep oldu? Offf
Aynen canim cok tuhaf geliyo.
Bide kizlar jel kullanin,mutlaka jel olsun,jel olmadan asla diyen kimdi hatirlayamadim simdi ama kesinlikle iliskide jel candir lohusaliktan sonra:)
Diyenden allah razi olsun:)
Gece yatarken ebeveyn banyosundan ilaç gibi bir koku geliyordu. Eşime sordum almıyorum dedi. 2'de bir uyandım bütün oda kokmuş. Muhtemelen binayı ilaçladılar ve bebeğim 5 saat o kokuda uyuduböcek sinek ilacı sinir sistemi için çok tehlikeli. Şu an okadar sinirliyim ki... Site yönetimine dava açmak istiyorum. Bana haber vermesi lazım ki ben önlemimi alayım. İnşallah bir şey olmaz. Şimdi salonda yatıyoruz. Bu arada eşimle tartıştık. Sen kokmuyor dedin bir de geç yattın hiç mi almadın diye kızdım. Ama onu dinlediğim için asıl suç bende. Göğsüm yanıyor benim kim bilir bebeği nasıl etkiledi. O da tabii bizim tartışmamızdan uyandı iyice. Eşine fısılda diyorum ben fısıldamayı bilmem diyor, bu kadar gıcık biri... Neyse bizim ki bildiği bütün kelimeleri saymaya başladı agu, bu, ayyy, bııır :) omzumda konuşmadan karanlıkta gezdirdim yarım saatte konuşa konuşa uyudu. Şimdi de benim uykum kaçtı
Bazen az emiyorlar. Çişli bezi nasıl? Aşıdan sonra ancak 1 haftada kendine gelir. Gündüz iyi emmezse gece uyandır bence. Benimki emiyor ama çişli bezi azaldı nedense
Ebeveyn banyosu olmayan ve banyosunda pencere olan bir ev istiyorumİstanbul'da hep yeni evler böyle. Bari kaliteli olsa. Tuvalet patates kızartması kokar mı ya yatak odası böcek ilacı kokar mı
Farketmezler bizim kadar düşünceli hassas olmaları imkansız sırf gösteriş yaptıkları şeyler
'Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar' lafı o kadar doğru ki
İçimde çok şeyler var da yazdıkça sinirlencem, en iyisi boşver
Maşallah bunların hepsini yapıyor musunUyuması izin zihni meşgul olmalı uyanıkken. Gün içinde yaptıklarımız:
Evin içinde gezdirme, tabloları anlatma
Buz dolabındaki magnetlere bakma
Sabahları esneme egzersizleri
balkonda gezirdirme, bitkileri anlatma
eline çıngırak tutturma
ellere ayaklara üfleme
yüzümü saklayıp ce eee yapma
konuşma
kitap okuma (ben okuyorum o sayfalara bakıyor)
koluma yüüz koyun yatırıp sakinleştirme
bacakları güneşlendirme
yüzüne gözüne bakım yapma, ayaklara yağla masaj yapma
üstümüzde kırmızı tülbenti dalgalandırma (tam anlatamamdım ama altına yatıp tülbenti yüzümüze doğru indip kaldırıyorum havada)
Omuzda müzik dinleme (uyku öncesi sadece)
Misfir çağırıp onunla konuşmalarını isteme
babasıyla sohbet
marakas ile ritm tutma
şarkı, ninni söyleme
zeta kartları gösterme
duvara astığım kartların önünde geçip sevdikleri ile konuşmasına fırsat verme
Bunlar dışında 2-3 kere de tek başına ana kucağında ve aktivite halısında oynamasına izin veriyorum ki kendi kendimi eylemeyi de öğrensin. Ama hep gözümün önünde oluyor. Genelde o ne istiyorsa onu yapıyoruz. Hadi kitap okuyalım diyip yatıramıyorum yanıma tabiki. Ama baktım huzurla yanımda yatıyor, kitabı açıyorum, bakıyorsa okuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?