2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kizceler dogumdan sonra cildinde kuruluk yasayan oldu mu? Yuzum kagit gibi gunde 3 kez nemlendirici suruyorum bi ise yaramiyo. Ayaklarim ellerim pul pul. Normalde yagli saca sahibim fakat gecenlerde ayiptir soylemesi 3 gun dus alamadim bi gram yaglanmamisti. Saclarim cali gibi. Bu ne yaa

Ya canım ben tek kullanımlık doğal bez aldım seventh generation marka. yıkanandan değil. onu yapabileceğimi sanmıyorum. ama en az 5-6 tane gerekir diye düşünüyorum. kullanırsın kirlenince şöyle bir sudan geçirir gün sonunda da makinede yıkarsın. Aslında olur. Zaten artık günde 1 yada 2 kere kaka yapıyor. Çişi şöyle bir akıtsan yeter.
Kızlar merhaba benim bebeğimin iki ayı bitti bugün ama uyku problemimiz var uyutuyorum 10/15 dakika uyuyup uyanıyor deliricem artık ne yapabilirim
gece de mi öyle?

Benim hamile iken aynen öyle idi. doğumdan beri hem cildim hem saçım tekrar yağlandı. Bence keyfini çıkar

Kızlar ayıptır söylesi ben 9 dedin mi uyutuyorum

Benim bebeğim mi öyle ben mi başardım bilmiyorum. Genel olarak onu hiç zorla uyutmaya çalışmadım. Bir bebeğin uyanık kalabileceği süre 1.5-2 saati geçemez. Ondan sonra mutlaka uyur. Gerek 10 dk uyur gerek 1 saat. Gün içinde ihtiyacı doğdurultusunda uyur. Bazı günler 10-45 dk arasında uyuyor bazı günler buna ek 2-2.5 saatlik uyku uyuyor. Gece 9 dedin mi uyumuş oluyor. Genelde 8:30'da beraber perdeleri çekip ışıkları yakıyoruz. Altını değiştirip, emzirip, omzuma alıyorum. Müzik dinleyerek yada ninnli ile uyuyor. Gündüz hemen perdeleri açıyorum ve onunla hep canlı konuşuyorum (uykum olsa dahi). Mutlaka günde en az 1 kere balkona çıkıyoruz ki gözleri yüksek ışığı görsün. Gündüz ve geceyi ayırt edebilsin. Gece ilgili ama sıkıcı gündüz ilgili ve eğlenceli oluyorum. Bütün ihtiyaçlarına zamanında cevap veriyorum. Uykusunun geldiğini görür görmez hemen ortamı hazırlıyorum ki uyusun. Aşırı yormuyorum ama boş da bırakmıyorum. F fnddrk

9ay bebegini gunduz hep ayni sekildemi uyutuyosun canim ve nasıl? Bizimki uyumak istemiyo agliyo aslinda biliyorum cok uykusu var zorla aglatarak uyutmak ostemiyorum

Uyuması izin zihni meşgul olmalı uyanıkken. Gün içinde yaptıklarımız:
Evin içinde gezdirme, tabloları anlatma
Buz dolabındaki magnetlere bakma
Sabahları esneme egzersizleri
balkonda gezirdirme, bitkileri anlatma
eline çıngırak tutturma
ellere ayaklara üfleme
yüzümü saklayıp ce eee yapma
konuşma
kitap okuma (ben okuyorum o sayfalara bakıyor)
koluma yüüz koyun yatırıp sakinleştirme
bacakları güneşlendirme
yüzüne gözüne bakım yapma, ayaklara yağla masaj yapma
üstümüzde kırmızı tülbenti dalgalandırma (tam anlatamamdım ama altına yatıp tülbenti yüzümüze doğru indip kaldırıyorum havada)
Omuzda müzik dinleme (uyku öncesi sadece)
Misfir çağırıp onunla konuşmalarını isteme
babasıyla sohbet
marakas ile ritm tutma
şarkı, ninni söyleme
zeta kartları gösterme
duvara astığım kartların önünde geçip sevdikleri ile konuşmasına fırsat verme

Bunlar dışında 2-3 kere de tek başına ana kucağında ve aktivite halısında oynamasına izin veriyorum ki kendi kendimi eylemeyi de öğrensin. Ama hep gözümün önünde oluyor. Genelde o ne istiyorsa onu yapıyoruz. Hadi kitap okuyalım diyip yatıramıyorum yanıma tabiki. Ama baktım huzurla yanımda yatıyor, kitabı açıyorum, bakıyorsa okuyorum...

9ay bebegini gunduz hep ayni sekildemi uyutuyosun canim ve nasıl? Bizimki uyumak istemiyo agliyo aslinda biliyorum cok uykusu var zorla aglatarak uyutmak ostemiyorum
yok canım. gündüz uykusu geldiğinde ki dediğim gibi bu uyandıktan 1.5-2 saat sonra oluyor söylenmeye ve ağlamaya başlıyor. Her seferinde farklı uyutuyorum. Eğer 1 saatten fazla olduysa son emzirmemden bu yana emziriyorum, boş boş emmeye başladığı zaman ya yatağına yada ana kucağına koyuyorum. 5 dk da uyusa sorun değil alıp kaldığımız yerden devam ediyoruz. Mesela kahvaltı ederken tinylove anakucağında oturtuyorum. Davlumbazı açarsam orada kendi kendine uyuduğu bile oluyor (nadir). Sabah ilk uykusuna genelde balkonda omzumda gezerken dalıyor. Baktım çok uykusu var ama hiç bir şekilde dalamıyor o zaman yatağa beraber yatıyoruz. En azından emerken dinleniyor ve uyuyor. Aslında hep onu takip ediyorum. Denediğim bir şey işe yaramazsa ısrar etmiyorum. Mesela emzirmek için yanıma yatırdım ağlıyor mu o zaman kalkıp omzumda gezdiriyorum. Hiç olmadı dışarı çıktığımız da oluyor.

Cnm.senin tavsiyen bende işe yaradı artık bakıyorum uykusu geliyor hemen ortamı hazırlıyorum ama ev bos değil bu aralar gıcık oluyorum çocuğun uykusu geliyo kayinvalidem alıyo oynuyo oynuyo çocuk hafiften ağlamaya başlıyor Ayy noldu bakiim falan çocuk en son deliriyo ben uğraşıyorum saatlerce :/

Uykuya dalana kadar sorunlu şuan hala uyumadı

Kucağa almayın demek çok saçma. Kolunu ovma yada vücut ısısını yükseltme diye demişler herhalde. Siz oldunuz kurtuldunuz. Ben verem aşısını yanlış yaptıklarından beri diğerlerine götüremedim. Zaten aşı yeri yara olmadı. Tutmadı galiba

Çok sevindim canm. Ben de her defasında yarıyor. Kv geldiği gün bizimki de uyumadı. Gece 11 olmuştu hala ayaktaydı. Ertesi günü sizi görünce heyecanlanıyor akşam 20:30'dan sonra benden başka kimseyi görmesin dedim, o akşam 21'de uyudu. Düzenini bozmasınlar

Uykuya dalana kadar sorunlu şuan hala uyumadı
Işıkları loş yap, çok konuşma, çevresinde hareket olmasın. Omzuna al hafifçe sırtına pat pat yaparak gezin. Sessizce ninni söyle yada müzik aç. Yalnız olun odada. Acıktıysa bir daha emzir. Uyur mutlaka
Bir de sabah 6-7 arası uyanmalı. Gün içinde istediği kadar uyusun. Uykuyu uzatmak için pışpışlama.bir de aklında uyusada ben de dinlensem düşüncesini çıkar. Hissettiklerini düşünüyorum, hiç uyumuyorlar :)

Evet yaa benimde keske karsi komsum olsaydin:))

@gm22 canim cok gecmis olsun insallah sekel kalmadan duzelir. Eger gecmezse 2 3 haftadan fizik tedaviye görün. Kv ile insallah bi an once ayrılıp sorunlari duzeltirsin. Annende bebekle cok ilgilenmesin senle ilgilensin. Sen bebegine her turlu yetersin zaten.

@mystreious canim lutfen kendini birakma. Yasadiklarin kolay seyler degil lakin senin sana muhtac bi bebegin var. Esin cok yanlis davraniyor sana. Su an farkinda degil ama yillar icinde farkedecek ne kadar cocukluk yaptığını ve sana o zaman hakverecek. Simdi ne kadar anlatsan aglasan cirpinsan anlamaz. O yuzden simdi kocani hic ikna etmeye calisma. O yokmus gibi dusun. Dediklerini duyma. Ama cok ihmalde etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…