- 1 Haziran 2013
- 1.852
- 1.953
- 83
- 47
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #49.321
Biz evi alali 2 sene oldu. Sifir bina guya... balik kokularindan wc kokularindan zor hamilelik gecirdim. Sen hamilesin cok etkileniyorsun dediler. Bi gun hamile halimle bende gittim toplantiya bu konuyu actim. Meger herkes rahatsizmis bu konudan. Ozellikle bizim cephedkiler neyseki simdilik balik kokusu duymuyorum. Sende bahset toplantida belki çözüm bulunurEbeveyn banyosu olmayan ve banyosunda pencere olan bir ev istiyorumİstanbul'da hep yeni evler böyle. Bari kaliteli olsa. Tuvalet patates kızartması kokar mı ya yatak odası böcek ilacı kokar mı
Kac gunluk oldu seninki bi deUyuması izin zihni meşgul olmalı uyanıkken. Gün içinde yaptıklarımız:
Evin içinde gezdirme, tabloları anlatma
Buz dolabındaki magnetlere bakma
Sabahları esneme egzersizleri
balkonda gezirdirme, bitkileri anlatma
eline çıngırak tutturma
ellere ayaklara üfleme
yüzümü saklayıp ce eee yapma
konuşma
kitap okuma (ben okuyorum o sayfalara bakıyor)
koluma yüüz koyun yatırıp sakinleştirme
bacakları güneşlendirme
yüzüne gözüne bakım yapma, ayaklara yağla masaj yapma
üstümüzde kırmızı tülbenti dalgalandırma (tam anlatamamdım ama altına yatıp tülbenti yüzümüze doğru indip kaldırıyorum havada)
Omuzda müzik dinleme (uyku öncesi sadece)
Misfir çağırıp onunla konuşmalarını isteme
babasıyla sohbet
marakas ile ritm tutma
şarkı, ninni söyleme
zeta kartları gösterme
duvara astığım kartların önünde geçip sevdikleri ile konuşmasına fırsat verme
Bunlar dışında 2-3 kere de tek başına ana kucağında ve aktivite halısında oynamasına izin veriyorum ki kendi kendimi eylemeyi de öğrensin. Ama hep gözümün önünde oluyor. Genelde o ne istiyorsa onu yapıyoruz. Hadi kitap okuyalım diyip yatıramıyorum yanıma tabiki. Ama baktım huzurla yanımda yatıyor, kitabı açıyorum, bakıyorsa okuyorum...
Hiç sorma ya Dün besigindeki uyuyan çocuğu durtüyo hadi kalk bakalım artık diyo ben anlamiyorum ya bi de 6 çocuk buyutmusBu akşam aynı şeyi yaşadım saat 9 kızımı zor uyuttum kv geldi aa kızımı uyutmuşsun bn onunla oynayacam parka götürmeye geldim diyip uyandırdı yavrumu biraz sevdi 2-3 dakika geçmedi kızım çıldırdı uykusuzluktan sonra aldım zor bela uyuttum yavrumu
Yarim kundak yapacaksin canim elleri bagli ayaklari serbest olacak. Onun da iki cesidi var bebegin elleri yanlarda veya gogsunde kavusmus sekilde. Baglayisa gore fark ediyor.Yok denemedim nasıl yapmalıyım
Bebegin uyumadan kundak yapacagin ortuyu besigine yerlestir uyudugu zaman yatirip uyandirmadan nazikce sar.Yok denemedim nasıl yapmalıyım
Tam kurekle kovalamalik. Sinir oldum kaynanana. Karsima cikmasinBu akşam aynı şeyi yaşadım saat 9 kızımı zor uyuttum kv geldi aa kızımı uyutmuşsun bn onunla oynayacam parka götürmeye geldim diyip uyandırdı yavrumu biraz sevdi 2-3 dakika geçmedi kızım çıldırdı uykusuzluktan sonra aldım zor bela uyuttum yavrumu
Ayni benim kv kp yaa bide okumus insanlar..Hiç sorma ya Dün besigindeki uyuyan çocuğu durtüyo hadi kalk bakalım artık diyo ben anlamiyorum ya bi de 6 çocuk buyutmus
Bizimkide 5 çoçuk büyüttüm diyor ama anlamıyorum ki nasıl büyütmüş bebek o kadar uyutulmaz diyorHiç sorma ya Dün besigindeki uyuyan çocuğu durtüyo hadi kalk bakalım artık diyo ben anlamiyorum ya bi de 6 çocuk buyutmus
Yarim kundak yapacaksin canim elleri bagli ayaklari serbest olacak. Onun da iki cesidi var bebegin elleri yanlarda veya gogsunde kavusmus sekilde. Baglayisa gore fark ediyor.
Katılıyorum çok işe yarıyor,bebeklerin elleri kolları istemsiz hareket edip uyandırıyor kendini ,bende 2 aylık oğluma yapıorum daha çabuk uyuyo hemwnde uyanmıoYarim kundak yapacaksin canim elleri bagli ayaklari serbest olacak. Onun da iki cesidi var bebegin elleri yanlarda veya gogsunde kavusmus sekilde. Baglayisa gore fark ediyor.
Zinco kullandım pek faydasını göremedim metsil damlaya geçtim daha iyi geldi bide biogia var ben daha tam kullanamadım ama iyi olduğunu duydumGünaydınn...
20 günlük kızım var geceleri gazdan uyuyamıyoruz oğlum da hiç böyle sorunumuz olmamıştı o yüzden siz tecrübeli annelerime soruyorum hangi gaz damlasını alıyım ya da alıyım mı? Yatmadan önce resene kmyon veriyorum ama etkili olmuyor demek ki... Siz neler kullandınız?
Oğluma uzun süredir metsil veriyorum daha rahat çıkıyo gazıGünaydınn...
20 günlük kızım var geceleri gazdan uyuyamıyoruz oğlum da hiç böyle sorunumuz olmamıştı o yüzden siz tecrübeli annelerime soruyorum hangi gaz damlasını alıyım ya da alıyım mı? Yatmadan önce resene kmyon veriyorum ama etkili olmuyor demek ki... Siz neler kullandınız?
Bnm arabam en hafigi baston ama genede pat diyince hemen alamiyosun ergobabay en iyisi diyilar fiyat pahali ana ikinci el al bnceGeçmiş olsun canım bende 10 gün oldu adetim halsizleştim kangurulara bakıcaz o zaman arabayla her yere gidilmiyo
Evimin ynnda park var artk oraya goturuyorm gnde iki kere snra rahat uykuya daliyo onu fark ettmAl bendende o kadar hep kucağımda durmak istiyo
Kızlar bebişlerinizin elleri daha çoğu Zaman yumruk Halinde mi? Açıyor kapıyor tutuyor ama genelde yumruk halinde
Kuvvet alirmis bebekler yumruk yapincaBenim ki de hep yumruk halinde
Bugun azaldi bakalm nolcak aksama belki gene artar takipteym smsi hasta bezi kullanmak aklima glmedi bi ara kizin bezini takiyim diyodun :)Böyle çok geliyosa depand hasta bezi kullan canım çok rahat oluyo yoğun günlerde devam ederse de git
Amin benim kv de de aynen öyleMerhaba kizlar, kizima momfortbaby kanguru almayi dusunuyorum instagramda buldum sayfasini. Memnun olan varmi? Yada onerebileceginiz bi kanguru markasi?
Buarada benimde kv gil hic bebek gormemis gibi seviyolar cok tuhafim gidiyo. Hep kizimi alcam tatile goturcem seneye yok kizimi ben goturcem okula hep. Yok kizim kacip kacip bana gelcek vs vs diye hayaller kuruyo..
30+ derece bu aralar malum cok sicak, bende sifir kol badi giydiriorum benle her defasinda tartisio bu cocuk usuyecek diye. Bende her seferinde aciklama yapiyorum cok sicak binaliyo diye ama anlatamiyorum. En sonunda artik karismicam giyimine diyo bukez de benim giyimime karisio. Allah bizlere sabir versin ne diyim..
O da olur aslında:)Bugun azaldi bakalm nolcak aksama belki gene artar takipteym smsi hasta bezi kullanmak aklima glmedi bi ara kizin bezini takiyim diyodun :)
Demekki yalniz degilim bu konuda :)).Amin benim kv de de aynen öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?