2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Aynen bende oyle hissediyorum surekli endiseliyim acaba doyuyo mu diye cunki eski dolgunlugu yok. Nerdeyse kizimla hergun tartiya cikiyorum kilosu nasil diye

Canım aynen öyle. Süt olgunlaştı ve miktarı bebeğin ihtiyacına göre regüle oldu. Ben ilk kez dün sağdım ve boş hissetmeme rağmen çıkan süte çok şaşırdım. İlk günlerdeki şişlik lenf ve kan birikmesi sebebiyle oluyor. Şimdi sadece kaliteli süt var. Daha seyrek emiyor benimki de. Ama her gören 2 günde bile büyüdüğünü söylüyor. Ben de aç mı piakolojisindençıkamadığım için uyuyan bebeği uyandırıyordum sürekli. Dün uyandırmadım. Çok Mutlu kalktı. Açlıktan ölmüyordu kalktığında. Sakin sakin emdi.

İşte emzik şart gezmek için ama almıyor işte
Mutlu mutsuz her anında vermek lazımmış alıştırmak için. Ben bugün başlıyorum emzik alıştırmalarına. Vitaminine batırıp verince tadı gidene kadar emiyor. Umarım emzikle çıkabiliriz dışarı. Aslında ilk etapta evde kucağımdan indirebilsem o da yeter. Arabasını da eve sokmayı düşünüyorum bende superselma gibi. Alışır belki

İşte emzik şart gezmek için ama almıyor işte
Aynen emzik olmadan evden çıkamazsın. Emzik vermicem diye direten ben veriyorum artık. Tabi normal zamanda değil. Dışarı çıkarken. Gittğimiz misafirlikte durmadığında, karnı tok ve uykusu varsa. Nuk almadı benimki de avent soothie emiyor o da ağzından düşüyor. Başka emzikleri dene.

Mouse
canım ben de biliyorum şu an takı derdinde olmadığını ama bahsetmiştin o yüzden söyledim.

Tamamen zarara uğramış bi şekilde ayrılman ona ödül olur, buna gönlümüz razı olmaz.

Seni manipule eden bi kişiliği varsa gerçekten ciddi hastaysa tedavi olsa bile davranışlarını değiştireceğini sanmıyorum.
Ama değişken bi adamsa umut vardır.

Benim umudum vardı bugünlere geldim. Artık mutlu uyandığıma ben dahi inanamiyorum.
Bir hafta süren terk edişimde dahi yüzüm hiç gülmemisti. Benim ailem hiç destek vermedi ayrilmama.
Hatta eşimi arayıp gelip almami söyledi babam. O da 10dk içinde geldi.

Ben de çocukla tek ayrilamazdim. Çalışsam çocuk ne halde olacaktı?
Eşimde biraz öküzlük vardi ama bayağı torpuledi. Fırsat vermemek lazimmis.
Ben de bunu öğrendim.

Evlilik ikinci doğumdur diyo adam
Selahattin Yaylamaz "aile terapisti" isimli kitapta.
Ikinci doğumda mutlu olmayınca yeni bi kişilik gelişebilirmis.

Bu kitapla birlikte Bruce perry'nin "köpek gibi büyütülmüş çocuk"(orjinsl ismi 'A boy who raised as a dog' , D&R da satılıyor)
Kitabını tavsiye ederim.

Bunların sana katkısı olacak. Bu dönemde gaza getiren dedikodulardan çok kendini güçlendirmeye ihtiyacın olacak.

Bu dönemde önce biraz sakin kalmays çalış.

Ailen destekçi ise daha kolay atlatirsin inşallah.

A Alwayshappygirl canım sutler artık rahatsız etmiyo evet

9ay canım yalnızsin alıştır evde arabaya.
Kucağında alıştır emzige sonra sa arabada alıştır. Karni tokken uyurken.
Kendini oyalar bari.

emy0364 senin bebeğin damak yapısı mi farklı ki acaba dolu memeyi ememiyor?

Benim eltim de yıllar önce 3 çocuğunu ememediler diye mamayla büyütmüş.

Reactions: 9ay
Ya kızlar biz 2 dk bile ağlamadan dışarı çıkamıyoruz çok sıkıldım. Yakınımda Kocaman bir park var gölet Kuğular ördekler gidip bir kahve içmek istiyorum ama yok.
Biz d oyleydik.. Dun cok guzel gezdik babamizla. Bu sabah da pastaneye kahvalti etmeye gittik oglumla, arabasina koydum. Koyarlen agladi ama surmeye baslayinca sustu. Kahvalti ettim alisveris yaptim uyandi aglamaya basladi. Eve dondum ben de. Emzirdim altini temizledim uyutuyorum su an.

Evet kurt gibi aç uyanmıyor artık

Çok hafif dilbağı var ama rahatsız edici değilmiş yakmadı doktorumuz...bugun burnu tıkalı galiba ondan emmiyor diye torimeri bastım hiçbirşey çıkmadı, boşa ağlattığımla kaldım , Ayağımda uyuturken sağıyorum artık sütümü ,

Son düzenleme:
Esin ve cocuklarin 21.30da mi yatiyor cnm ben halen daha kizim uyusun diye ugrasiyorum

Benim esim geceleri calisiyor o nedenle sabah yatiyor ogleden sonra uyaniyor ben de bebis ne zaman yatarsa yatiyorum ne zaman kalkarsa kalkiyorum
Canim biyerde dinlemistim eger aile bireyleri gece yatmazsa bebekte uyumazmis hissedermis. Bizim ufaklik uyudumu çıt çıkmıyo bizim evde ışıklarda loş oluyo oturdugumuz yerde bile. Bazen bi müddet onun yaninda yatiyorum bazen uyaniyo az uyuyup

Evet kurt gibi aç uyanmıyor artık

Ama Bebek çektikçe süt gelir hep değil mi boş gibi dursa da :) stres yaptım
Evet eskiden süt sağma yokmuş meme başlığı yokmuş şimdi emmedi diye her şey bitmiyor her imkan var çok şükür

Off yaaa bi ben alistiramadim emzige. Nuk ubenimkide almadi gerci hicbirini almadi :) avent soothie alsam oda pahaliki goze alamiyorum benim bu sipa onuda almaz diye.

Buarada d vitamini olarak multitabs a basladik biz doktora devit 3vermek istemiyotum dedim bunu verdi baska kullanan varmi?

Dunku sahil maceramiazin sonu cok feci bitti yaa. Cocuk okadar dolasmaya gozunu kirpmadi tam tersi kendi kendine gukucukler sacti hep. Eve gelince yatmicakmis beyefendi ciglikcigliga saat 10a kadar evin icinde dolasti kucakta durursan kiyamet kopuyo. 8saatin sonundada uyudu ama benim sıkıntidan mideme agri girdi gece nasil kivrandim agridan

Yanlış anlama Can'ım
Sanırım kendimi yanlış anlattım takı konusunda
Ailem destekçi şükür

Kizlar sadece anne sutu veren varmi? Ve aylik kac kilo alio sizinkiler? Merak ediyorum acaba benimki normal mi diye. Ve anne sutuyle beslenen bebekler belirli bi aydan sonra yavasliomus kilo alimi
Biz bugun gittik bebegim bu ay sadece anne sutu ile gunluk 29-30 gr almis. Keske daha fazlasini verebilsem ama doktorumuz iyi dedi o yuzden problem etmiyorum.

Sıcak su torbaskyla yapışık ikiz gibi dolaştım canım....
Üf ne güzel. Benimki benden birazcık ayrılsa evin altında hamam, sauna var ona giderim. Şimdilik sıcak duşla yetineceğim. Dün sıcak su tuttum, sonra sağdım, bugün de bol bol emziriyorum ama açılmadı.

Belki çekiyordur canım yağlı sütü de. Doktorum bebek ilk 4 dakikada memedeki sütün %90'ını bitirir kalanını da 7-8 dk da çeker demiş. Bir de sağarken görmüşsündür. O sulu süt sadece ilk 1-2 dk geliyor.

Mıdır çok işe yarıyor bu arada. Ben de eşime aldırdım. Öğlenleri 1 tane yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…