2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Bende doktor takibiyle yapmiyorum cok sukur aşidan aşiya hemsire bilgi veriyor. Zaten hemen her sitede ayni seyler yogurt sebze puresi vb. Bende kendim yogurt mayaliyorum buara patates havuc hasladim pure yapip verdim ama tam pure degil... mandalina siktim suyunu icirdim dun muzun tadina baktirdim ezip yedirdim 2 3 cay kasigi... pirincunu muhallebisi verdim ara ara... ben doktorun lafindan cikmayanlari pek anlamiorum rahatmiyim neyim :) simdide yurutec almayi dusunuorum evett google.a yazinca hemen herkes yasak yazmis yaw nesillerdir kendimiz cevrrmiz yurutecle buyuduk... bir yanda doktorlar bi yanda yillardir denenmis uygulamalar bana 2. daha agir basiyo

katılıyorum sana yani benim bebeğimin doğum doktoru bu çocuğun kilo kaybı olmadan keyifsiz olmadan (hastalık için) getirmeyin hastaneye dedi her çocuğun doktoru annesidir
ama mandalina için çok erken değilmki asitli ya pişir yapar annem bizimki öksürürken ıhlamuruna iki damla limon sıktı yapma etme dedim ama akşamına poposu kızarmıştı yoğurduna dün avokado koydum sevdi
daha muhallebi yemesin dedim emiyo çünkü şuan doyumluğnu anne sütüyle tamamlamalı

benim oğlum 9.30 da gece uykusu moduna giriyo. saat 9da pijamalarımızı giyme ve uykuya hazırlık aşamalarını öğrendik. saat 10'u zor yapıyo. gündüz uykuları bizim de kısa 30 dakika civarı, 2 saatte 1 uyuyo. geceleri de 9.30 day yatıp 1'e kadar kıpırdamıyo. ben saat kurup kalkıyorum o uyanmadan doyurup gözlerini açmadan uykuya devam. sonra 6'da yine kalkıyorum saat kurup doyurup ezana kadar uyuyup bidaha da kalkıyo.

Evet canim anne sutu ile doyuyor ama yogurt hemen her aksam veriyorum en masumu da yogurt sanirim cokta seviyo...mandalinayi 1 defa denedim sevdi ama vermiycem elma armut rendesi daha dogru olur
Demek istedigim doktorlar bile kendi arasinda celisiyor cok bagimli kalmamak lazim

aynen bencede zaten bilinçli araştıran anne var artık soran soruşturan dediğin gibi doktorlar bile çelişiyo
bide bebeğe yiyo diye dayamamak lazım herşeyi günün belli saatinde aynı şey devam etse yeter
ben hergün saat 4 5 gibi yoğurt akşamda 8 de elma yada armut veriyorum

Canım herkesbebegine göre bir rutin olusturuyor tabi ama yapabilirsen aksamki meyveyi öğlene al istersen cocuğu rahatsız eder karın ağrısı yaparsa aksamki uyku duzenini bozabilir tabi bozmayadabilir önlem olsun diye söyluyorum.

Uyku ile ilgili bunları okumak rahatlattı beni. Bende gündüz uykular 2 saatte bır 30 dk olunca birara uyku eğitimi almayi bile düşündüm. Anladım ki normal ve herkesin öyle.

Kızlar bebeme d vit 3 damla her gün vermek dışında başka bşi vermiorum ilaç vs. 6 . Ay kontrol unu bekliyorum. Kan ilacı neyin vermedim . Normal mı.
Bir de buğun ıspanak haslayip mama ile karsitirdim sacmalidm galiba yoğurtla veriyim dedim yemedi

benim o satte verme amacım yediğni görmek haklısın aslında sabah yemesi lazım yani öğlen :) çalışıyorum ya ben akşam veriyorum :) daha düzeni yok henüz 6 bitince tam düzene girer bide gene kaka yapmıyo 3 gün oldu

ıspanak için erken değil mi canım? 8 bitince diye biliyorum ben
bende d vitamini dışında bişey vermiyorum ama 6 bitince demir ilacı vericem 2 ay ferromixxin kullanıcam

Uyku ile ilgili bunları okumak rahatlattı beni. Bende gündüz uykular 2 saatte bır 30 dk olunca birara uyku eğitimi almayi bile düşündüm. Anladım ki normal ve herkesin öyle.
6. ayın sonunda gündüz uykusu 15 dakika olur dedi arkadaşım. onun kızı sabah 7 de kalktı mı öğlen 1e kadar uyumuyomu. öğlen uyuduğunda o da 15 dakika civarı sonra taaaa akşam uykusu 10'da uyuyomuş. Bildiğin koca insan uykusu metodu bu yani.

ben de devit dışında bişey vermiyorum. 4. ay sonunda sağlık ocağı kan ilacı verdi 10 gün kullandık. sonra dedimki hiç tahlil yapılmadı oğluma niye veriyorumki. ben de kestim. 5. ayımız bitti böyle. haftaya kendi doktoruma gidicem. direkt tahlil istiyorum değerlerini görmem gerek dicem. ona göre vericem ben de. şimdiye kadar hiç bi arkadaşımda devit dışında bi ilaç 1 yaşına kadar kullanılsın duymadım. bu sene yeni moda sanırım. ocak doğumlu yeğenim var. o da hiç kullanmadı şimdiye kadar sağlık ocağı falan da vermemiş. enteresan. aynı şekilde komşuma da sordum oğlu 2 yaşında ona da vermemişler. çok kafama takıldı bu kan ilacı anlayacağınız. ilacı verirken de oğlum 5 6 dakika sonra kusup ilacı çıkarıyodu. yutmuyodu da. ağzında tutuyodu zar zor yutturuyodum o da çıkıyodu hemen kusup.

Doğru canım düsunmedim ben onu boşver kendin yedir canım ek gıda bizimkini duzenledi hergün yapıyor mutlaka. Sen yulaflı kaşık maması al ona 4. Ay sonunda kullanılıyor hipp marka aldım ben yanında elma püresi ile ver akşamları o zaman belki işe yarar

armutla su ver dedim anneme bugün süt mamayı bıraktı içmiyo aslında onu içince kakasını yapıyodu hipp e hiç güvenmiyorum ben ya hipp in mamasını almıştık bebeğime kabızlık yaptı kusturdu hep bi daha bişeyini almam

Bende mamasını beğenmedim aynı dönemdi seninle sanırım kusma hep vardı da kabizlık yaptı bizdede ama püresi ve tahıllı maması güzel bir dene derim yada sebze püresine havuç patates pirinç 1dis sarimsak koy ezincede 1 çay kaşığı zeytinyağı ekle doktor tarif veemişti ben bir zararıni görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…