- 1 Haziran 2013
- 1.852
- 1.953
- 83
- 47
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.161
Ya benimki boğazına sokuyo benim gibi olan varmış hep kucağımda olmak istiyo ama bebek 10 kilo oldu taşıyamıyorum ki kUykusuz geceler bizimde başladı. 5.bucuk aylik olduk. Gaz sancısı ve diş ağrısı ayni anda basladi yavrumun. Ise gidemedim bugün. Sadece mama aliyor artik. Asla meme almiyor. Sagmaya devam ediyorum ama haliyle cok az cikior. Rezene yogurt elma suyunu dönüşümlü veriyorum. Dis icin yeşil soğani duyuyorum iki seferdir. Yada pirasa K.validemde söyledi. Birde onu deneyecem içindeki suyu ağrıyı alıyormuş
benim bebeğimde 9970 çıktı ama kilosu normal dedi anne sütü aldığı için bi kaç farklı doktorada denk gelmiştik hastanelerde zaten iride doğduğu için normalmışCocuklar surekli huy degisiyor bizimde bir donem gece sadece 2 3 kez uyaniyordu simdi nerdeyse saat basi meme agzina girince uyuyo yanima aliyorum bikac gundur mecburen...
Simdi 6 aylik asilari yapildi kilosu 10 kilo 74 cm hemsiresi fazla dedi normal olarak.... ek gida icin doktora git belki kilosuna gore farkli yonlendirebilir dedi bende randevu alip gidicem korkuyorum kilolu buyur diye... evet anne sutu ile aldigi icin problem degilmis ama insan tedirgin oluyor
benim bebeğimde 9970 çıktı ama kilosu normal dedi anne sütü aldığı için bi kaç farklı doktorada denk gelmiştik hastanelerde zaten iride doğduğu için normalmış
ya bize hiç bişey yasaklamadılar ama ben bu kilodan ötürü kendim kısıtlıcam kızımdan bişeyleri mesela pirinç unu patates vs bunların yerine yulaf unu kullanıcamSevindim canim tek olmadigima... ek gidayi etkilemiyosa sorun yokta acaba bazi seyleri yasaklarmi diye dusundum
ya bize hiç bişey yasaklamadılar ama ben bu kilodan ötürü kendim kısıtlıcam kızımdan bişeyleri mesela pirinç unu patates vs bunların yerine yulaf unu kullanıcam
Evet pirincunu bende vermistim gece cok uyandigi donem belki acikiyodur diye onu kaldirdim epeydir vermiyorum anne sutu haricinde yogurt elma armut muz sebze puresi onlarda normal.seyler zaten sutumuz yaradi ki fazla kilo aldilar insallah hareketlenince ideal kiloya inerler bakalim
benim oğlan meyve yemiyo ya. her gün ara öğün olarak vermeye çalışıyorum. elma armut. ona tüm gün çorba ver zeytin ver peynir ver yicek. kısacası tatlı şeyler değil de tuzlu şeyleri yiyo. (tabi gece tuzlarını çıkartıyorum suda)incik cincik diye değil evet annen doğru demişte şekerle tuzle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi zaten bi cezve de bişey hazırlıcaksın canım ya minicik böbreği nasıl süzcek tuzu şekeri kivi alerjik riskli bi meyve ben daha armut elmadan öte geçmedim
Tabiki anne sütü emen bebeğe kesinlikle lafım yok. muhakkak emmesi lazım. keşke bnm de olsaydı. ama anne sütü emene de yedirmek lazım cnm. sonra aklı erince yemiyolar. yani çevremde öyle gördüm. 1 yaşında arkadaşımın kızı tembel teşhisi koyuldu. artık yemeye ne kdr bağlı bilemiyorum ama doktor buna bağlı demişEmmeyen bebek annelerini anlarım ama sürekli ilk 6 ay sadece anne sütü diye neden kamu spotu yayınlanıyor o zaman bir bildikleri vardır herhalde
Bebekler daha çok anne sütü alsın diye işte her şey
ben balkabağını her hafta 2 kere vermeye çalışıyrum. benim annemde bize küçükken hep verirmiş. ondan duydum ben de. baya seviyo. ve çok faydalı. her hafta vermeye çalış cnm. bak sen ne yersen oda onu yermiş. yengem vejeteryan. oğlu et yemiyo. sırf o yesin diye ekmeğini sulu et yemeklerine banıp ağzına götürüp tükürüyo o görmeden. şimdi yavaş yavaş başlamış köfte yemeye sulu et yemekleri yemeye.Evet cnm zaten damak tadları henüz yok dediğin gibi bir de bu blw kötü bir şey değil ben hayatımda ilk defa bal kabağı yedim 24 yaşımda kızım 6 aylıkken yemiş oldu blw türkiye listesinde görmesem aklıma gelmezdi balkabağı yedirmek mesela
bnm doktorum da demişti. 1 yaşına kadar bebekler en fazla 12 kilo olmalıymış. bana verdiği kitapta da öyle yazıyodu. biz de 8,500 kilo 70 cmiz. inşallah 12 kiloyu geçmez. yoksa 1 yaşında rejime sokuyolarmış bebekleri.Cocuklar surekli huy degisiyor bizimde bir donem gece sadece 2 3 kez uyaniyordu simdi nerdeyse saat basi meme agzina girince uyuyo yanima aliyorum bikac gundur mecburen...
Simdi 6 aylik asilari yapildi kilosu 10 kilo 74 cm hemsiresi fazla dedi normal olarak.... ek gida icin doktora git belki kilosuna gore farkli yonlendirebilir dedi bende randevu alip gidicem korkuyorum kilolu buyur diye... evet anne sutu ile aldigi icin problem degilmis ama insan tedirgin oluyor
Çok şüküryiyo gen edemekki vücudu onları istiyo sende yoğurtla yada muhallebiyle ver meyveyibenim oğlan meyve yemiyo ya. her gün ara öğün olarak vermeye çalışıyorum. elma armut. ona tüm gün çorba ver zeytin ver peynir ver yicek. kısacası tatlı şeyler değil de tuzlu şeyleri yiyo. (tabi gece tuzlarını çıkartıyorum suda)
ama çocuk iri doğduysa suçu ne hiç duymadım bunubnm doktorum da demişti. 1 yaşına kadar bebekler en fazla 12 kilo olmalıymış. bana verdiği kitapta da öyle yazıyodu. biz de 8,500 kilo 70 cmiz. inşallah 12 kiloyu geçmez. yoksa 1 yaşında rejime sokuyolarmış bebekleri.
Baslayip klasige donende cok bebek var malesef ben klasikte gidiyorum baya arastirdim umarim basarili olur bebeklerimiz.. evett balkabagi corbasi verirken misal yeni tadima baslayabilirsin hem de. ben o kadar sabırlı degilim yinede uyguluyoruz elinde kalmasada parmaklarinda kalanlari yiyiyor :)Evet pek yemiyor ama 2 ayı buluyormuş bu sistemi başarmak ya ben 3 gün blw 4. Gün o tattırdığım ürünün çorbasını yapayım diyorum mesela 3 gün balkabağı verdim buharda pişirerek, yarın da balkabağı çorbası yapayım diyorum 2 tatlı kaşığı vereyim diyorum, kaşığı alıp ağzına götürebiliyor, 3 tatlı kaşığı miktarından fazla yemez zaten yemiyor
Valla ben BLW yapmayı düşünmüyorum. Avantajları var tabiki okudum hepsini.UOTE="limoncicegi00, post: 49232847, member: 634248"]Valla ben koyuyorum baktikca moralim bozuluyor etse etse 20 kaşık falan yer en fazla yediginde wn az 5 falan sikinti yok tatsin yeter diyenlerdenim ben sadece devami dusunduruyor insani blwde yarisini doke saca..
Alerji ile yasam platformu var takip ediyor musun bilmem ama. bizim hep.mukus vardi alerji diye kafayi yemistim .. su an kesildi ilac alinca oluyor sadece.. sut urunlerinde hic problem cikmadi.. kefirde.az pisik olduk cok az tatmisti ama.Ben yoğurdu çıkardım listemden inşallah uzamaz bu durum çünkü çoğu şeyı elemek zorunda kalıyor insan önce süt ürünlerini yemiyordum baktım yüzünün dıger tarafı da kabarıyor domates salça bunları da cıkardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?