2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Alerji ile yasam platformu var takip ediyor musun bilmem ama. bizim hep.mukus vardi alerji diye kafayi yemistim .. su an kesildi ilac alinca oluyor sadece.. sut urunlerinde hic problem cikmadi.. kefirde.az pisik olduk cok az tatmisti ama.
Takip ediyorum canım zaten orası kafayı yedirdi bana :) mukus yok bir defa kan gördüm ama kan ilacına bağlıyorum bizimkinin yüzü kızarıklıklarla doldu uykusu sıkıntılı deri testi yapıldı çıkmadı diyet yapma dedi doktor yarın da kan sonucuna göre karar vereceğiz

Kızlar valla bu ek gıda olayı bana kafayı yedirdi. Zaten mutfak işinde pek pratik değildim. Şimdi hepten elim ayağıma dolanıyor. Aslında ilk denemelerimiz çok başarılı geçti. Gayet iştahla yedi bebeğim. Ama hazırlık aşaması resmen beni strese sokuyor. Ben de hipp in kavanoz mamasından verdim 1-2 gün. Sonra ne, nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok.

Bu arada alakasız olarak doğum sonrası depresyonu geçiren var mı aranızda? Ben bir süredir kendimi epey kötü hissediyorum. Yardım almayı düşünüyorum aslında ama emzirdiğim için de çok kararsız kalıyorum. Var mı aranızda benim gibi olan?
(Umarım yoktur)

RACHEL GREEN yalniz degilsin ek gida tam muamma ne yedirsem nasil yapsam derken bozaliyorim beni uykusuzluk ve gece cok sık uyanmalari mahveti bende kendimi hic iyi hissetmiyorum son zamanlatda

Gece benim bebeğim de çok sık uyanmaya başlamıştı. Çareyi mama takviyesinde buldum. Bi uyumadan önce bir de gece 12-1 civarı veriyorum. Bi nebze olsun azaldı uyanmalar. Sen de dene istersen eğer anne sütüyle besliyorsan, belki senin bebişte de işe yarar. Uykusuzluk insanı hepten bitiriyor inşallah bebişinde işe yarar bu şekilde.

Ya ne güzel herkesin bebeği mama içiyor biberonla herhalde benim kine biberonu aldiramadim baştan beri.
Ayrıca gece çok geç saatlere kadar uyumuyor (bu saatte yazmamd an belli) :)
Kızım tam 6aylik.
Ek gıda olarak da bir kaşık maması almıştım ilk kez verdiğimde yedi birşey olmadı daha sonra verdim öyle bir kustu kii infilak etti midesi çocuğun.iki defa böyle yaptı mama.veremiyorum artık.muz verdim onda da çok kustu.
Ne yedirecegimi şaşırdım.neden kusuyor ki ? Henüz alısmadı diye mi acaba? sizinkiler de de kusma oldu mu ilk başlarda.

Canım başlarda çok karmaşık gibi geliyor insana.bir kaç ayda belki daha kısa sürede öğünlerini oturuyorsun o zaman kolay geliyor.ilk bebekte ben de aynen senin gibydim.bilinmeyenli denklem gibiydi gözümde yemek işi:) onu yiyemez bunu yiyemez falan sıkıcı oluyor ama zevkli de:)

Depresyon inşaallah biran önce atlatirsin.seni anlıyorum bende de var aynı durum lar daha iyiyim ama artık.bazen kendimi yapayalnız ve yılgın hissediyorum
Sıkılıyor unmama geçecek inş.:))

Bence takip etme ek gidaya bagli.olabilirmi o kan emin misin bende kilcar.damar.gibi kan.gördüm hatta alerji doktoruna fotograf gosterdim yok.dedi.ama orada yorumlarda telasa soktular.. yogurda nasil bakiyodum.allahim :) sutum etkilendi.. sonuc kakada mukus yok kizariklik yok kan yok... yok yani.. yumurta sarisi sut urunleri hepsini tatti yani.. bebegin haziran dogumlu mu yani takma kafana durumlarımiz ayni.olmayabilir . . bosa sikinti yapmışim bilmeni isterim. bendende diyet istemedi kan negatif deri negatif hata su an ki doktorumuz docent.alerji doktoru nasil etkilendiysem genel doktorumuz o hep ona gideriz :)

Takip etmeyeyim diyorum ama merak ediyorum :) Ek gıdaya başlamadan önce görmüştüm büyük ihtimal kan ilacından çünkü bir daha görmedim gıdadan ziyade ev tozu alerjisi olabilir kardeşimde ve annemde var çünkü ikinci ihtimal deterjan veya sampuandan olabilir, kızarıklıklar için krem verecek doktor gecsin sonra yoğurda başlayacağım o şekilde tepkisine bakacam inşallah geçici biseydir, buarada 5 temmuz doğumlu oğlum :)

Bende senin gibiyim çay kahve şekersiz ama gün geçmiyorki bisküvisiz tatlısız keksiz asla
Kızımın daha 3 saat deliksiz uyuduğunu bilmem
RACHEL GREEN yalniz degilsin ek gida tam muamma ne yedirsem nasil yapsam derken bozaliyorim beni uykusuzluk ve gece cok sık uyanmalari mahveti bende kendimi hic iyi hissetmiyorum son zamanlatda
Bende öyle işe bedenim geliyo ruhum evde

Kızlar bal kabağını nasıl yapıyorsunuz birde nasıl.sakliyorsunuz bende butun bir kabak var ama sakla yöntemini bilmediğim için hala duruyor. Ve 2 ay oldu kızımın boğazları hala dolu hala öksürük var antibiyotik kullanıyoruz ama.sanirom o da fayda etmedi :-(

SİZZ 7 AYLIK BEBEĞE REÇEL Mİ VERİYDSUNUZZ?????

ama çocuk iri doğduysa suçu ne hiç duymadım bunu
aynen öyle bnm bebeğim 4,220 doğdu. 1 yaşına kdr 12 kiloyu geçer gibi geliyo bana.
cnm ben gece mamasını kendim formül mamayla yapıyorum. markaların gece mamaları 3 4 günde tüketilmesi gerekiyor.
pirinç unu, su ve formül mama(artık 2 numaraya geçtik) benm tarifim çok oluyo ama bitiriyo. (1 su bardağı su 3 tatlı kaşığı pirinç unu pişiriyorum. ocaktan alınca üzerine 6 ölçek fomül mama)

anne sütü mü emiyor bebeğin. kimden duyduysam bu ek gıda sonrası kusan bebekleri, hepsi anne sütü alan sadece. enteresan. benm oğlum 60 günlük başladı mamaya. 3,5 aylıktan beri de ek gıda alıyor. şu anda kuru fasülye lahanagiller hariç herşey yediriyorum sayılır. et yemeklerinin suyunu arada tattırıyorum. doktoruna da bi danış bakalım neler dicek. ilk ek gıda olayımızda bile kusma olmadı.

ben bal kabağını küçük dilimler şeklinde kesip çok çok az bir suda haşlıyorum ( 7 8 dilim yarım çay bardağı su) pişince suyunu süzüyorum kabakları çatalla ezip veriyorum. suyunu süzme nedenim ezince zaten kendi suyu çıkıp vıcıklıyo. pişen suyunuda bırakırsam iyice çorba oluyo.

bu kafayı sağ sol sallama olayı 1 haftadır yoktu. bu gece yine çok kıpırdattı kafasını yavrum. bu akşam bi ağrı kesici fitil olarak versem mi acaba. şimdiye kdr hiç yapmadım bu fitil olayını. dişleri kulaklarına vuruyo ağrısı

Selam kızlar bayadır yazmıyordum ama hep okumaya çalışıyorum. Biz daha 6. Ayımızı doldurmadigimiz için ek gıdaya geçmedik. Arada eline elma armut falan veriyorum. Ama ek gıda tam bi muamma sizin gibi bende de. Ins tüm bebisler iştahlı olur

Arkadaslar uzun zamandır giremiyorum buraya meyveyle baslamaniz bana gore büyük bir hata benim dr uma gore de öyle meyveyi çoğu bebek zaten sever ve yer önemli olan sebzeyi sevdirebilmek benim bebeğim de 6 ay 4 günlük ve havuç haşlayıp plastik süzgeçten gecirip uzerine havucun suyuncan ekleyip yediriyorum bugun ya da yarinda brokoliye gecicem.. once meyve verirseniz bebeginize sevzeyi sevdiremezsiniz... Bu dr umun soyledigi birseydi ve banada ćok mantıklı geldi

Anladım ben blw yapıyorum ya ilk günler hiç oralı olmadı korktum epey ama dün brokoliyi eline aldı kendi yedi çok mutlu oldum böyle devam eder inş

Annelik ile tembellik bir arada olmuyor ya o arkadaşın da tembellik etmiş sanırım hep emzirerek

Buharda pişirip parmak boyutunda koyuyorum önüne cnm

Balkabağının geri kalanını buzluğa atabilirsin ya da eşinle kendine balkabağı havuç patatesle öorba yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…