2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben kanilacı hi kullanmadım hep pekmez veriyorum ama üzüm pekmezi keçiboynuzu soğuk sıkım hemde organik nerden bulabliriz acaba
Biz de kan ilacına pazar günü başladık. Sadece anne sütüyle beslendiği için başlamak zorundaydım. Et ve yumurta beyazı yiyene kadar demir takviyesi şart. Keçiboynuzu özü mecitefendi ve Saraçoğlu arasındayım, güvenlik çok önemli benim için, kaş yapayım derken göz çıkarmak istemiyorum. Bu haftasonu sınavlarım var,bitsin bu soğuk sıkım keçiboynuzu olayını araştırıp çözücem inşallah :)

Canım ben de senin büyüklerin kafadayım, terliyorsa fazla sıcak demektir. Bu kadar minik bebeğin terlememesi lazım. Ya evin sıcak ya giydirdiklerin. Bir ayar çek sen en iyisi

Sarımsak bebeklerde iştah açarmış :) ne güzel, ben de çorba miktarının artınca her çorbaya bir diş atacağım inşallah

Maşallah canım, Allah tamamına erdirsin. Valla PembeLokum niyetliydi, ona gaz olursunuz şimdi :)

Ben 18-19 da yatırıyorum, kendim de sevmem sıcağı. Yüzü yanakları buz gibi ama vücudu sıcacık, hiç terlediğini görmedim daha.

Yok çatlak olsa anlardım ağlar ıkınmaz yapmayı reddeder tabi çatlak olmasın diye krem sürüyorum. Kakası fazla kıvamlı ıkınıyo çıkartamıyor(du) birkaç gündür daha düzenli yapıyor
Aslında kabız değiller de katı kakaya alışıyorlar. Benim oğlum da 15 gündür iki günde bir ağlayarak yapıyor. Başına baktım sert değil, ıkınma ve katı kalanın baskısı zorluyor cüceleri. Ah gitti o altın rengi mis kokulu kakalar. Elma sirkesi gibi kokuyordu

Kızlar cumartesi günü doktorumuzda kontrolümüz vardı, pazartesi de aşılarımız. Oğlum iki doktoru da atlayarak salı günü ilk dişini patlattı, bugün de yanındaki galiba patladı. Zavallımın sesi soluğu çıkmadı. Bir de acılarla denk geldi. Meğer D vitamini kemik dokuyu güçlendirdiği için çıkmasını kolaylaştırırmış. Ben günde beş damla veriyorum, aklınızda bulunsun. Kan ilacı da kg başına 1 damla olmalıymış. Taze bilgi :) ama iki gündür çığlık atmayı abarttı, yanından iki saniye ayrılsam ciyak ciyak

Canım ben de senin büyüklerin kafadayım, terliyorsa fazla sıcak demektir. Bu kadar minik bebeğin terlememesi lazım. Ya evin sıcak ya giydirdiklerin. Bir ayar çek sen en iyisi
Evim çok sıcak . tamam artık dikkat edecem. en son az önce yanımda yatarken.atleti yatağın çarşafı falan su dökülmüş gibydi . .Ya bi keresinde usutup burnu falan akmisti kuzumun ondan dikkat ediodum . atletle mi yatırsam acaba. Ama hep üstünü acio

Hımm ben 3 damla d vit. 5 damla kan veriodum . arttırıyirim o zamn

Evet ya kakalr değişti. Ekmek veriom dié oluo sanmıştım . ek gıdaya geçişten galiba. Bugün dedim oglusum sen kaka digil b..k yapmışsın ; )

Selam güzel anneler
Görüşmeyeli herkesler iyi bütün bebekler musmutludur umarım. Kış iyice geldi yerleşti her yer hastalık kaynıyor allah bebislerimizi korusun.
Bebeğim bu hafta 6 aylik oldu ve 2 gün önce ek gıdaya başladık. 3 gün kuralına uyarak sırayla yiyecekleri veriyorum sebzelerden başladım 3 gündür balkabagi yiyor. Tabi ona yemek denirse Ağzına değdiği anda ogurup suratını burusturuyor. Ama kakasını görüyorum biraz biraz yutuyor Zamanla alışacak inşallah.
Bu arada ben takıntılı olduğum uyku konusunu araştırdım hep. Bebegimin gunduz uykuları düzene girsin istiyordum. Kitapları okudum hiçbiri içime sinmedi ne tracy ne ferber ne kim west. Bebeği aglatmadan bu iş olmuyor. En son çocuğum neden uyumuyor u okudum ve başlarım uyku eğitime deyip bu defteri kapattım. Ben bunlarla uğraşırken bebegimin gece uykuları da bozuldu. Doğduğundan beri gecede en fazla 2 kere uyanan velet son 1 aydır 6-7 kez uyanıyor ve ben perişan durumdayim Doktorumuz normal olduğunu 6. ayda bebeklerin uyku düzeninin bozulduğunu anneye bağlanma aşamasında olduklarını söyledi. Ben hala umutla eskiye dönmesini bekliyorum.

Sarımsak bebeklerde iştah açarmış :) ne güzel, ben de çorba miktarının artınca her çorbaya bir diş atacağım inşallah
Ah canım bende öyle biliyorum ama bizimki tersine gidiyor. meyveye başlamış olmamıza rağmen artık meyveleri yemiyor varsa yoksa sebze püresi. eee hep aynı verdikten sonrada ek gıdanın ne anlamı kalıyor. bugün pirinç unundan muhallebi yaptım ağzını bir kilitledi açmadı inatçı keçi

Evi çok sıcak tutmamak gerekiyor tabi 23 üzerine çıkmıyor bizim ev inceden giydiriyorum hatta büyükler kızıyor kış geldi hala şu çocuğu 2 kat giydirmeyi öğrenemedin diye ama benimkide terliyor. Doktora sormuştum 3 aylıktı ailede terleyen varsa erken başlar bir sağlık problemi değil dedi. Doğrudur benim eşimde çok terler kafa ve enseden oğlumda aynı vücudu değil ensesi kafası terler hep

Bizim daha hiç diş yok merakla bekliyorum. Damlaları öğrendiğimiz iyi oldu sagol canım

Hayırlı uğurlu olsun. Benimde ablamla yaş farkım çok az 15 ay. beraber büyürler daha güzel.

Sağlıkla gelsin, hayırlı olsun.
Bende bebeğim doğmadan önce bu zamanlar ikinciyi denerim diyordum ama şu an vazgeçtim. İkinci bir çocuk yapmayı artık düşünemiyorum.

Muhallebi için tarif verebilir misin?
2 kere denedim ikisi de çöp oldu :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…