- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.741
Ben istanbuldayim.arkadssin nerde calisiyor?İstanbulda mısın canım, arkadaşım ayak sağlığı uzmanı. Batıkları tedavi ediyor
Canim desteğe ihtiyacım var diyorsan ki diyorsun hiç durma bir uzmandan yardım al. Emzirirken kullanilan ilaclar var ilacsiz da birsuru tedavi var. Bosuna cekme bu derdi. Zamanla insan yardima da kapatiyor kendini. O raddeye gelmeden onunu kesmek lazim. Allah yardimcin olsun bunalirsan yaz bana özeldenNe güzel olmuş :) Keşke benimki de birilerini göndererek geçse..
Bizim huysuz ne yapacak acaba merakla bekliyorum :)Yok, oda sıcaklığındaydı ama ne yese aynı tepkiyi veriyor huysuz şirin :)
benimde tırnak uçları dışarda olmasına rağmen bir türlü geçmedi. üstüne üstün kenardan et bile çıktı büyük. şimdi İstanbul esenler de bir hastanede doktor buldum. sadece hasta ucu kesip dbine dikiş atıyo. ki bir daha orda tırnak batması olmasın diye. çüknkü tırnak bir kere bu illet ile tanıştımı yıllar sonra bile yine tekrarlıyo. maalesef. 350 tl dedi bir köşe için sadece. bnm de sadece bir köşede var bu hastalık.Bende de ayni sıkıntı var doktora bile gidemedim daha. Uc parmakta var hem de. Tirnaklar acilarak uzuyor yanlar batiyor oyle olunca. Ne yapacagimi bilmiyorjn yablari tirnak makasıyla kestim uzayinca daha kotu oldu
Saygı hastanesinde canım SultanbeyliBen istanbuldayim.arkadssin nerde calisiyor?
Ben veriyorum canım 2 dal çorbasına atıyorum, sonra püreKızlar ıspanak verdiniz mi bebeklerinize nasıl yedirdiniz nasıl pişirdiniz..
Ayşe Öner in ek gıda protokolünü uygulamaya çalışıyorum ben. Henüz başlamadım yumurtaya, 15 güne başlamayı düşünüyorum, çeyrek yarım derken başladıktan 20 gün sonra haşlanmış tam sarıyı hergün öneriyor. Haftaya çorbaya minik kuzu kıymaya başlayacağız inşallah. Ayşe öner ek gıda yazınca çıkar hemen. Çok faydalandım ben. Belki ilgini çekerkızlar yumurtayı her gün veriyo musunuz. Biz 2 haftadır her gün ilk çeyrekle balayıp sonra yarıma çıkartıp verdik. Acaba gün aşırı mı versem diye düşünmeye başladım. doktora da sormayı unuttum. nasıl yapıyosunuz.
Küçük parmağınla dene cnm, ufacık ufacık oyun gibiYok, oda sıcaklığındaydı ama ne yese aynı tepkiyi veriyor huysuz şirin :)
Bu su olayını ben de çözemedim ya, sürekli emiyor diye aklıma gelmiyor, gelince ağzına değdiriyor itiyor. İhtiyacı olsa yapışır bir heralde di miKızlar selam :) Yavaş yavaş biz de başladık ek gıdaya..
Şimdilik bal kabağı, patates, havuç ve kabak yedirdim sebzelerden. Bugün ilk kez elma yiyecek. Her gün de yoğurt yediriyorum yediği kadar.
Bir kere haşlanmış yumurta sarısı tattırdım ama düzenli vermiyorum. Doktor kontrolümüz yarın, ona sormadan listeye eklemedim.
Sebzeleri buharda haşlayıp ezerek verdim. Bazılarını da ezmedim, eline tutuşturdum. İki türlü de yedi. Ama yemek yerken çok şapşal oluyor ifadesi :) bu ne yaa der gibi bakıyor yüzüme bıdık :)
Bu arada günlük ne kadar su içiriyorsunuz bebişlerinize? Bizim ki dün 60cc kadar içti ama az mı çok mu bilemedim..
Esenlerdeki dr a annem gitti mart gibi cok memnun kaldi tirnagin iki kenarini komple kesti dikis atti dr 1000 tl almis. Annemin durum cok vahimdi tirnak kenarlari alttan birlesmisti ortada et kalmis allah korusun kangrene gidiyordu. Cok sukur memnun kaldi iki uc gun basmaman lazim ama yoksa kanama yapiyor. Cok agrisi da olmadi gecti gitti.benimde tırnak uçları dışarda olmasına rağmen bir türlü geçmedi. üstüne üstün kenardan et bile çıktı büyük. şimdi İstanbul esenler de bir hastanede doktor buldum. sadece hasta ucu kesip dbine dikiş atıyo. ki bir daha orda tırnak batması olmasın diye. çüknkü tırnak bir kere bu illet ile tanıştımı yıllar sonra bile yine tekrarlıyo. maalesef. 350 tl dedi bir köşe için sadece. bnm de sadece bir köşede var bu hastalık.
şubatta gidicem kurtulmak istiyorum bu şeyden. günlük hayatımı çok etkiliyo. sürekli bi korumaya çalışma, bazen ökçem ile yürüyorum istem dışı.
Aklimda olsun canim adini bana msj atar misin bize çok yakinmis gidebilirim.Saygı hastanesinde canım Sultanbeyli
Canim desteğe ihtiyacım var diyorsan ki diyorsun hiç durma bir uzmandan yardım al. Emzirirken kullanilan ilaclar var ilacsiz da birsuru tedavi var. Bosuna cekme bu derdi. Zamanla insan yardima da kapatiyor kendini. O raddeye gelmeden onunu kesmek lazim. Allah yardimcin olsun bunalirsan yaz bana özelden
Valla hiç bilmiyorum.. Bizimki silikon kaşıkla verince lıkır lıkır içiyor, dişlerini de kaşıyor o arada, mest oluyor :) Ama biberı-onla verince suyu pek içmiyor.Bu su olayını ben de çözemedim ya, sürekli emiyor diye aklıma gelmiyor, gelince ağzına değdiriyor itiyor. İhtiyacı olsa yapışır bir heralde di mi
Alerjik bebeklerde kilo alımı az oluyormuş neocate mi içiriyorsun canım eğer ondansa zorla alamadığı vitamini oradan alacak ben birkaç gün ondan verdin aç olduğu halde yemedi ama birgün 100ml ye 1 ölçek koydum içti anlamadı tadını ilk basta böyle alıştır sonra artır ölçeği, bizim durum çok farklı canım ya tepki verip vermediğini anlamıyorum sadece yumurta ve tavuğun dokundugundan eminim ama süt ürünlerine emin değilim yoğurt veriyorum yüzünde bazen oluyor bazen geçiyor, başka bir hastaneden hem alerji hem gastroentroloji bölümüne randevu aldım önceki hastane beni tatmin etmedi egzama dedi ama emin olamadım benBugun gittik doktora ayda300 gram almis. Mamaya alistirmaya çalışıyorum ama puskurtuyo mamayi. Biberon da almiyo alistirma bardagiyla veriyoduk on gun icti onbirinci gun puskurtme basladi.
Canim alerji konusunda onemli olan senin gozlemin dokunuyo diyosan kes. Cunku kucuk bebeklerde alerji testleri yanıltlıyor. bizde hic alerji cikmadi kanda ama dr kakasina bakarak alerji dedi.
Bence çok değil canım maşallahı var Bebeğinin. Benimkide 6 aylık olana kadar kustu ama şimdi iyiyiz nadiren kusuyor oda bazen yemekten sonra zaptedemiyorum yerde dönüyor mideye yüklenince az miktar. bir sıkıntısı olsa kilo almaz iyi şükür bebeğin kurmasına geçer. bazı bebekler 1 yaşa kadar kusarmış. Doktoruna sor tabi ama et suyuna geçilebilirmiş doktorum kıyma önerdiKizlar bebeklerimizin gunluk beslenme listesini paylasalim mi ne dersiniz fikir olur birbirimize diye duşunuyorum
07:00 anne sutu
08:00 uyaniyor
10:00 kahvalti ( yumurta lor peyniri 1 tatli kasigi pekmez 1 tane hipp bebek biskuvisi 30 cc mama ile hazirluom ) bazennyiyor bazen yemiyor
12:00 anne sutu
14:00 sebze puresi ( havuc kabak balkabagi patates brokoli avakado ) simdiye kadar bunlari verdim genelde iki cesit hasliom zeytinyagi koyuyom sadece .balkabagini sade yapiom pekmez ekliom
16:00 anne sutu
18:00 meyveli yogurt
20:00 120 cc formul sut
Cok beslemiom degilmi? Ama benim oğlum cok kusuyor onluk dayanmiyor.kilo alimi yemesi iyi oldugu icin doktorum onemsemedi ama cocuk ust bas degismekten sıkıldi.9700 kilosu .
Gecede her uyandiginda ki sık uyanio anne sutu aliyor
Et sularina henuz gecmedim hazirladim ama doktora sorcam
Eder cajim tabiki nasip bu cok sanslisinn allahim yardim eder.. ileride bir kardes daha yapayimda olmayacak..Sağol Can'ım bizimki biraz sürpriz oldu ama nasipte varmış demek ki.Bende uzun bir süre düşünmüyordum aslında.Oğlum çünkü çok ilgi bekleyen bir Bebek şimdi ilerisi için kara kara düşünüyorum.Allah yardım eder inşaallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?