2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Biz hep anne sütü, onun haricinde tam doyumluk olmayan, hemen ardından sindirime yardımcı olsun diye emzirdiğim 3 öğünümüz var.

İlki 10:30 11:00 gibi haşlanmış 1 adet günkurusu kayısı+1/4 armut+1/4elma (püre)

Saat 14-15 gibi çorba; havuç, patates, yer elması, kereviz, ıspanak, brokoli, balkabağı, bir tatlı kaşığı pirinç, minicik tuz. Pişince bir tatlı kaşığı Z. Yağı (haftaya bir çay kaşığı kuzu kıyma ekleyeceğim ve azıcık bulgur)

Saat 19:30 ev yapımı yoğurt

Aralarda ve sabaha kadar anne sütü

Cnm tuz koymani doktorun mu onerdi.ben seker ve tuz yasak diye biliyorum.yanlis ni acaba?? Sakin yanlis anlama beni eksiğim varmi ögrenmek icin soruyorum..
ben cok gicik olurum da oyuzden kırmadan sormak istiyorum.

Kizlar bugun 6 ay kontrolumuz vardi. 9 kilo 70cm olmus bidik. Kilo alimi az ama hastalik gecirdi normal dedi. Bize verdigi ek gida programi soyle;
Kahvalti: yumurta sarisi ( ceyrek olarak baslanacak her hafta arttirilacak), lor peyniri, cay kasigi ucuyla tereyag, ev yapimi bebe biskuvisi 2 adet, rezene cayi ya da papatya cayi ya da suyla karistirilip verilecek.
Ogle: patlican haric her sebze serbest, sebze corbasi
Ogleden sonra: kivi ve cilek haric meyve puresi ya da rendesi
Aksamustu: ev yapimi yogurt

Ve ne zaman ve ne kadar isterse anne sutu ve su

Bakalim 1 ay sonra gorecegiz bidigin durumu ne olacak..

Bugun sabah goturdugun icin kahvalti olmadi tabi ki ama diger ogunleri uyguladim. Cok direnmedi :) sadece yogurdu kaldi simdi, 1-2 saat sonra onu da verecegim.

Cnm tuz koymani doktorun mu onerdi.ben seker ve tuz yasak diye biliyorum.yanlis ni acaba?? Sakin yanlis anlama beni eksiğim varmi ögrenmek icin soruyorum..
ben cok gicik olurum da oyuzden kırmadan sormak istiyorum.
Yok rica ederim canım, evet doktorum önerdi. İştahsız olmasın, yağsız tuzsuz verme dedi. Ama tuz azıcık parmağımın ucuyla bir fiske

Kızlar herkes yoğurdu kendi mi mayalıyor? Köy yoğurdu versek direk olmaz mı?
Çok kolay tatlım ya hemen elin alışıyor. Minicik kapaklı kaplara mayaliyorum ben iki tane, en fazla üç gün. Sonra yenisini mayalamak lazım

Çok kolay tatlım ya hemen elin alışıyor. Minicik kapaklı kaplara mayaliyorum ben iki tane, en fazla üç gün. Sonra yenisini mayalamak lazım
Ben de ayni sekilde yapiyorum. Benim ki mayaladigim kabin tamamini bitiremiyor bir seferde. Ben de bir tane olcusune gore mayaliyorum, iki gun veriyorum.

Ben de ayni sekilde yapiyorum. Benim ki mayaladigim kabin tamamini bitiremiyor bir seferde. Ben de bir tane olcusune gore mayaliyorum, iki gun veriyorum.
Benim ki de bitiremiyor, kalanı ben yiyorum probiyotik niyetine :)

Bizim beslenmemiz de şu şekilde.

Gece 01.00 - 120 cc mama
Gece 04.00 - 120 cc mama
Geceleri bazen 2 de içerse bir daha sabah 8'e kadar yok.

Sabah 08.00 - 120 cc mama
Kahvaltı 10.00 - yarım yumurta, 1 tatlı kaşığı pekmez, 2 küp peynir, 1 zeytin, tereyağlı papara (ekmek içi) veya 8 tahıllı kaşık maması 100 cc)
Öğlen 13.00 - tarhana çorbası(ekmek içi) veya sebze çorbaları(ekmek içi)
Ara Öğün 14.00 - 2 demet brokoli veya yarım kase yoğurt
2. Öğlen 16.00 - 120 cc mama
Ara Öğün 18.00 - meyve püresi veya Muz veya yoğurt yemediyse yarım kase yoğurt
Akşam 21.00 - 120 cc mama

Gündüzleri 3 saat kuralını uygulamaya başladık. 1 haftadır. ana öğünlerin arası 3 saat. (Günde 5 kere mama içmesi yeterliymiş. gündüz 3, gece 2 kere)

Kızlar meraba, havuç patates balkabağı brokoli bu sebzeleri verdim başka ne sebze verebilirim bir de bazı sebzeleri karıştırıp püre şeklinde veriyorum içine başka ne koyabilirim

Kızlar meraba, havuç patates balkabağı brokoli bu sebzeleri verdim başka ne sebze verebilirim bir de bazı sebzeleri karıştırıp püre şeklinde veriyorum içine başka ne koyabilirim
biz bazen çorbasına kereviz de ekliyoruz. şimdi mevsimiymiş. tüm sebzeleri çatalla ezip içine biraz ekmek ekleyip öğün yapıyo.
yer elması verin dedi doktor haşlayıp buharda. veya patates yerine çorbasına ekleyin dedi. daha ıspanak vermedim. o da aklımda. unutuyoruz almayı. karnabahar da olabilir. aslında. brokoli zaten yiyolar

Kereviz aklımdaydı unutmuşum alırım, ıspanağı daha sonraya bırakacam ben yiyince etkileniyor alerjisi var gibi yer elması da alayım teşekkür ederim canım

Canim ben sebze puresi yaparken 1dis sarimsak atiyorum. Bebeginin kilosu normalse 1 tatli kasigi pirinc ekleyebiirsin doyurucu olur. Bunlari doktor soyledi ben 2 aydir kulaniyorum sorun olmadi. Karnabahar denedim sorun olmadi kereviz ve ispanak kaldi bende denemedim henuz. Bugun 2 kere ceklmis kuzu kiymasi ekleyecegim ilk kez etlere gecebilirmusiz artik

Sarımsak benim de aklıma geldi canım ama gaz yapar diyr korktum bi problem olmadı demi

Kilo alimi az canım, karnabaharı deneyeyim, kaç doğumlu seninki

Benimki bu saydıklarından sadece patatesi yedi diğerlerini yemedi sadece corbasını veririken yedi. Püre halindr hiç yemiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…