2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Üniversite hastanesine çocuk gastroya götürseneniz belki mide kapağında falan mı gevşeklik var

Maşallah ben de bıraktım gaz damlasını bizimki de olmuyor gibi, gece buaralar hep uyanıyor dediğin gibi kafa saga sola çeviriyor diş için erken herhalde bizim için daha yeni 6 oldu çünkü
Bizim iki dişimiz var 15-20 gün oldu. Üstelik iki doktoru da atlattı. Doktorumuz dedi ki geç çıkaracak galiba ertesi gün patladı, iki gün sonra da ikinci patladı. D vitaminini günde 5 damla veriyorum o nedenle Sıkıntısız çıktı diye düşünüyorum. D vitamini yükselince ağrılar daha az hissedilirmiş

Maşallah canım darısı bize :) ben hala 3 damla veriyorum neye gore artiracaz doktor mu artırdı, bir de çıkarırken ateş oldu mu

6-12 ay arası uygulanabilecek montessori aktiviteleri bilenler varsa yazabilir mi?

Ben bir sepete değişik eşyalar koyma ve küçük şişelere değişik maddeler koymayı yaptım ikisi de çok ilgisini çekti

Özellikle sepet epey oyalıyor

Canım. D vitamini yükselince daha az ağrı hissediyomuş diye, kendi kendine damla sayısını yükseltmiyosundur inşallah. Alakası yok çünkü damla ile diş ağrılarının. Bizim 5 damladan doktor 3e düşürdü. Kafa bıngıldağı kontrolü yapılarak. Hatta 2 ay sonra belki tamamen keseriz dedi. Yani yanlış yönlendirme olmasın diye söylüyorum. Beni yanlış da anlama sakın cnm. Doktorun kaç dediyse o damladan şaşma sakın. bugün 5 yarın 4 böyle verilmez. (veriyorsundur diye demiyorum cnm) Allah korusun bebekte hastalığa neden oluyor. Benim bi arkadaşımın 4 aylık kesildi damlaları. çünkü bebeğin bıngıldağı kapanmak üzereydi. Sana doktorun kaç damla ver dedi. en son ne zaman bıngıldak kontrolü yapıldı cnm size. Vitaminin damlası çok çok çok önemli. Zaten artık senin de en azından 4e düşmesi lazım. doktoruna bizzat bıngıldak kontrolü yaptır ve sağlık ocağına. 6. ayları bitti bitecek bazılarımızın. 5 damla çok ayına göre. Benim doktorum böyle dedi. İnternette de yazar zaten. Muhakkak kontrol ettir başını.

Maşallah ben de bıraktım gaz damlasını bizimki de olmuyor gibi, gece buaralar hep uyanıyor dediğin gibi kafa saga sola çeviriyor diş için erken herhalde bizim için daha yeni 6 oldu çünkü
Bizim alttan 2 diş çıktı büyüdü bile. şimdi üstten başlıyo. benim 3 aylık çıkmış. oğlumun tam 5 aylık 25 günlük çıktı. şu anda 6 aylık 14 günlük. yani geçi erkeni yok bu olayın cnm. öyle hesaplama işleri. çıkar mı çıkar. Ayla falan alakası yok.

cnm montessori aktiviteleri için daha küçükler bence. Daha anlamaz yani. sepete koyulan eşyalara uzanır almaya çalışır. bu iyi fikir ama bebek o amaçla oynamaz yani. ben de evde büyükten küçüğe çıplak yerde halkaları yan yana dizme oyunu oynatıyorum ama anlamıyo. uzanıyo alıyo. oyalanıyo yani. bilemiyorum ki cnm. bendeki kitapta 1 yaş ve 1 yaş üzeri çocuklar için aktiviteler var. Yani oyunu anlaması lazımmış.

Şöyle yazıyor. Daha küçük çocuklarla bu oyunu oynarken (+1 yaş); yani bu oyun büyük çocuklar için düşün. küçük yaş dediği bile "1" yaş
BULDUM BULDUM OYUNU
** belli renkteki nesneleri bulmak (kutu içinde kağıtları karıştır, içerisinden seçtir)
** canlı - cansız varlıkları bulmak (kutu içinde kağıtları karıştır, içerisinden seçtir)
** yenilebilecek ve yenilemeyecek eşyaları bulmak (kutu içinde kağıtları karıştır, içerisinden seçtir) gibi.
Başka oyunlar da var. yab-boz gibi ama büyük çocuklar için hep.

Yaa ne güzel doğrudur canım eller ağızda sürekli huysuzluk desen tavan bakalım ne zaman çıkacak

Canim neocate veriyordum bi sure icti bikti heralde simdi agzina surmuyo. Simdi de aptamil pregomin veriyorum.yarin kontrol var bakalim ne olcak. Bu ayki kilo aliminin az olmasi normal cunku once kizim sonra ben hastalandık sonra denizin atesi cikti vs derken bu ay zor gecti. Dr da normal o zaman dedi. Ek gida niyetine veriyorum mamayi. Günde iki kere 60 hazirliyorum ictigini iciyor kalanini dokuyorum.yogurt vermek iyi cesaret bize ek gidaya bile gastro yonlendirmesiyle baslayin dediler ben patates bile vermedim daha :) haberlesiriz canim insallah gececek bu gunler ben baya zorlanıyorum bizimki agir biraz. Sizinki hafif geciyoe cok sukur

Ayyy supersin bizlere de yardimi olur boyle yazinca. Peki bu pureleri yogurtlari ne kadar veriyorsun bi cay bardagi kadar mi?

Aaa o nasilmis ben de yapayim ?

Yok canım sakin ol:) Ben ilk 4 ay anne sütü dışında su bile vermedim, damla da vermedim yazlıktayız diye 2 aydır 5 damla önerdi o şekilde veriyorum. Yine de senin yazman iyi olmuş, okuyanlar yanlış anlayabilirdi belki.

Ayyy supersin bizlere de yardimi olur boyle yazinca. Peki bu pureleri yogurtlari ne kadar veriyorsun bi cay bardagi kadar mi?

Yok canim nerdeeee
Sadece kahvaltiyi 1 çay bardagi yiyo
oda gece mama vermiom ya acikio sanirim
diger tum ögunler yarim cay bardaği anca
zaten bebeğim kusan bir bebek bunlarida yiyo kusuyo sonra (

Benim bildiğim başka yok sepet ve şişeden başka evet dediğin gibi hep anlayabilecek zamanına yönelik bu aktiviteler ben de sıkılmasın evde oyalanacağı bir oyun bulayım diye sormuştum

Aaa o nasilmis ben de yapayim ?

Sepetin içine işte farklı renkte kavanoz kapakları, tahta kaşık, rengarenk halkalar, kumaş vs farklı dokudan ve renkten eşyalar koyuyorsun işte bebiş sepetten onları çıkarıyor bakıyor geri koyuyor fln

Şişeleree de işte makarna, mercimek vs farklı renkte şeyler koyuyorsun bakıyor öyle

selam hanımlar nasılsınız? umarım herkesin keyfi yerindedir.
ben hala bu ek gıda işini bir düzene oturtamadım. canı istemezse assssslaaa ağzını açmıyor benim yaramaz oğlan. ben de saldım çayıra yaaa, her gün yapıp yapıp döküyorum yiyecekleri. beyefendinin keyfine göre oynuyoruz işte. ve çok hareketlendi zor zaptediyorum artık.

bu aralar beni işe başlayacak olma stresi sardı kızlar, son 1 ayımız kaldı bebeğimi elin kadınına bırakıp gitme düşüncesi çok koyuyor zaman yaklaştıkça. ayrıca hem iş hem ev hem çocuk nasıl olacak herhalde pert olurum ben artık şubattan sonra. çalışmıyorken bile yorucu çünkü.

Toparlar inşallah canım, bizimkinin tepkisi sadece yüzde döküntü onun dışında bisey olsa daha çok dikkat edecem bir de kati diyetle bebek daha hassas oluyormuş normalde tolere edebileceği besine bile tepki vermeye başlıyormuş o yüzden bazılarının üstüne gitmek gerekmiş, bir hafta sonra gidecem bakalım ne dicek doktorlar

Merhaba gerçekten bebeğini başkasına emanet etme fikri çok zor ben serbest meslek sahibi olmasam çalışmazdım saırım

Ek gıda konusu bizde de çok fena o kadar az yiyor ki gerçi ben burdaki annelerin çok ek gıda vermesine karşıyım doyumluk olması gerektiğini düşünmüyorum 8 aya kadar %90 anne sütü alınmalı diye biliyorum ama kızım da çok çok az yiyor %10 yemiyor

doğru biliyorsun canım da benimki çoğunluklaa mama içtiği için ben mama yerine ek gıda yesin çok istemiştim. ama yemiyor zaten. inat ve iştahsız, uğraştırıyor beni.

keşke ben de serbest çalışan olsaydım, ofise falan götürme şansım olurdu. napalım alışmak zorundayız bu düzene. çoğu çocuk böyle büyümek zorunda kalıyor. her ne kadar kendimi teselli etmeye çalışsam da içim iiçimi kemiriyor yaa, iyice alıştık birbirimize oğlumla hep dipdibeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…