İlk kez normal doğumu kötüleyen düşünceye sahip birini duydum. Tabi ki Allah'a emanet olacağız. Öyle şey mi olur ya. Güvende değiliz de falan. Doğada yani gerçek yaşamda sezaryen diye bir şey mi var. Allah kadın vücudunu öyle bir yaratmış ki girdiği yerden aynı şekilde çıkacak. Şok oldum okurken bu yazılanları. Normal veya sezaryen tercih meselesi o konu uzar da uzar. Ama kendini de bebeğini de riske atma, allaha emanet, 9 ay taşı sonra kötü bişey olur vs. demek çok yanlış. Adı üstünde NORMAL DOĞUM, en doğalı en sağlıklısı Allah'ın kadınlara ve dişi hayvanlara verdiği bir lütuf. Doğum kanalından geçerken bebeğin aldığı ihtiyaçlar, bizim hastalıklarımızdan temizlenmemiz vs. hepsi öyle bir enjekte edilmiş ki vücudumuza Allah'a binlerce kere şükür etmek gerekir. Ama dediğim gibi sezaryen tercih edenleri de kesinlikle ve kesinlikle yargılamamalıyız. Sadece düşüncelerimizi paylaşıp onları da benim gibi normal doğum düşünmeye teşvik edebiliriz. İlk gebeliğim ve korkmama rağmen o an ne olacağımız belli değil, herkesin düşüncesi her an değişebilir. Ama sağlığım elverdiği sürece bu fikrimden de caymayacağım.