2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Verniksi yapının üzerinde bırakılması sebebi bebeğin sağlığı için. Bence temizlik olayina takilmaktansa sağlıklı olanı seçmek daha mantikli.hatta sezeryan olacaksa anne vajinasindan doktor eliyle alınan sıvıların,bakterilerin bebeğe surulmesinin söylendiği makaleler var.bağışıklığı artırdığı söyleniyor.
Tamam biliyorum sebebini bnde bi suru sey okuyorum ama bugun gttigimde sorucsm bnde doktoruma yikiyomusunz diye hatta yikayin dicem ozel istegim bu diue

Evet biliyorum ama umut fakirin ekmeği :) yapabileceğim herşeyi yapmak istiyorum
Su icmek ck faydali sonucta gider yada gitmez bu arada yeni bisey ogrendim normal dogum yapmsk isteyenler tuvalet ihtiyaci olmasa bile arafa tuvalete gidip varmis gibi oturup ckmak vucudu etkiliyoms

Arkadaşlar ben son bir kaç gündür huzursuzum, hiç bir şekilde rahat edemiyorum,rahat nefes alamıyorum, açım ama yemek yemek istemiyorum, sıcakta durmaya dayanamıyorum :skandal: Böyle gıcık bir hal içindeyim :) Yarın 37 bitiyor. Ruh halime bakarsan yakında doğuracağım ama fiziksel olarak hiç bir belirtim yok. Doktor karnın inmiş gibi hissedebilirsin dedi ama hayır o da inmedi henüz. Siz ne durumdasınız?

PembeLokum PembeLokum Ben ikizlerim. Hatta yükselenim de ikizler. Kızım ikizler olacak diye çok mutluyum. İkizler kendisini sever, hatayı sever, pozitiftir, zekidir, hem yazarken hem konuşurken kelimeleri çok iyi kullanır, analiz yapma yeteneği gelişmiştir, çabuk kavrar, sıkıcı değildir, güçlü bir karekteri vardır. Tesadüf mü bilmiyorum ama bizim birimde 3 müdürden 2'si ikizler. Sanırım liderlik de var bu burçta :) Erdal İnönü, Bülent Ecevit, Tansu Çiller, John F Kennedy, Che Guevara, Johnny Depp ikizler. Bazıları sevmeyebilir. Çünkü ikizler kendini sevdirmek için çaba sarf etmez. Seven sever zaten. Sevmeyen de az gördüm ben :63:

Hayret aşırı hijyen düşkünlüğünden vaz geçmişler. Umarım Acıbadem de böyledir. Ben evde yıkarım bebişimi :)

Canım ben de aynı soruyu sormuştum ve bir sürü arkadaş kendileri de bu sesi duyduğunu söylemişti. Ben 1-2 haftadır duymuyorum.

Bende 1-2 haftadır yeni yeni duymaya başladım. Her duyduğumda şaşırıyorum. Doktoruma söylesem güler bana sanırım :)

Kızlar çok soru soruyorum ama allah razi olsun cevap da veriyorsunuz.
Bir şey daha soracagim :) ben simdi 35+0 oldum. Yarın 35+1 olacak. Yarin bu hamilelik takvimi bana 36 nin içindesin diyecek. Benim kafam karışıyor iyice kafam dağıldı. Ben simdi 36 haftanın içinde mi oluyorum gerçekten yoksa 35 i mi yürütüyorum anlayamadım bana bir el ativerin şimdiden teşekkürler :) sabah sabah aklımı karıştıran olay :)

Günaydın kızlar
Bende bugün verdim halilari daha 2 ay bile olmamıştı ama küçük bey sagolsun. Cumaya da kadın alıp cam perde evi bi guzel temizletcem. Ev çok çabuk batıo temizleyen olmadigindan onun için bundan sonra her hafta alcam kadını Allah kısmet ederse doğumdan sonra da alırım.
Bugün 37. Haftamiza girdik kontrolumuz var bakalım bizim Minnos ne alemde.
Bide ben ayda bir ağdaya gidiyorum hiç sıkıntı olmuyor zaten kuaför jilet kullanmayın die çok ısrarlı tekrar güçlendirmesın die. Bende istemiyorum inşallah kullanmak zorunda kalmam.

Merhaba kizlar sizi uzaktan takip ediyorum belki bugune kadar cesaret edemedik yazmaya ben 2010 yılında evlendim o gunden sonra her sene bi bebeğimi kaybettim 15 haftalik normal dogum ustune kurtaj 10 haftalik kalbi durdu kirtaj oladum 1 tane kimyasal gebelik 1 tane dis gebelik oldu bunlar normal yolla hamile kaldiklarim sonra normal yolla hamile kalamicak kadar.piskolojim bozuldu doktorum tup bebegi onerdi yaptirdik tutmadi eylül ayinda son kez ayaga kalkip 2 .tup bebefi yaptirdik sukurlee olsun kizim 34 haftalik oldu umutsuz olup gelip okuyan arkadaslara umut olsun diye yaziyorum kizlar okurken bakiyorum ufak seyleri kafasina takip kendini uzen arkadaslar var nolur yapmayin rabbimin bize nimetleri emanetleri bu bebekler kendinizi de onlari da uzmeyin herkea sag salim kuzucuklarina kavussun insallahh beni de dualariniza katarsaniz sevinirim hala inanamiyorum elim surwkli karnimda tekmeleyince dunyalar benim oluyo rabbim kimseye boyle imtahan vermesin insallahhh hepiniz allaha emanet olun saglikla dogum yapinca yine yazarim insallah
Allah sabır vermiş atlatmışmışsın o günleri çok şükür şimdi sağ salim kavuşacaksın Allah'ın izniyle

Kızlar çok soru soruyorum ama allah razi olsun cevap da veriyorsunuz.
Bir şey daha soracagim :) ben simdi 35+0 oldum. Yarın 35+1 olacak. Yarin bu hamilelik takvimi bana 36 nin içindesin diyecek. Benim kafam karışıyor iyice kafam dağıldı. Ben simdi 36 haftanın içinde mi oluyorum gerçekten yoksa 35 i mi yürütüyorum anlayamadım bana bir el ativerin şimdiden teşekkürler :) sabah sabah aklımı karıştıran olay :)
35 bitiyor canim senin. 36. Haftaya giriyorsun yarin. Benim de tahmini tarihim 21 haziran, yarin 35.haftaui da devirmis oluyorum ;)

Arkadaşlar ben son bir kaç gündür huzursuzum, hiç bir şekilde rahat edemiyorum,rahat nefes alamıyorum, açım ama yemek yemek istemiyorum, sıcakta durmaya dayanamıyorum :skandal: Böyle gıcık bir hal içindeyim :) Yarın 37 bitiyor. Ruh halime bakarsan yakında doğuracağım ama fiziksel olarak hiç bir belirtim yok. Doktor karnın inmiş gibi hissedebilirsin dedi ama hayır o da inmedi henüz. Siz ne durumdasınız?
Ayy,aynı beni anlatmışsin. Ben haftalardır boyleyim.şafak 19 du ama sezeryan olacağı için 10 a düştü. Sağlıkla hayırlısıyla kavussaydik kizimiza.ablamiz da çok sabırsız

• Beğen
Reactions: 9ay
Ağdacı bana son zamanında gel sezeryan kesi bölgesini ağda ile alalım ameliyatta jiletliyorlar demişti. Çok mantıklı geldi. 1 sy öne dr erken doğum olacak sezeryan yapılacak deyince gittim sadece kesecekleri bölgeyi ağdayla aldırdım. Eğer jilete karşı değilseniz hiç fark etmez ha onlar jiletlemiş ha siz, düşünmeye gerek yok bence. Ama ağdacılar bu işi 3-5 dakikada hallediyorlar. Jiletle makineyle görmeden uğraşmaktansa gidip yaptırmak daha güvenli geliyor bana.
Evet Can'ım katılıyorum denk getirebilirsem Bn de öyle yaptıracağım

Günaydın kızlar, yıkanma konusu kafaları karıştırdı. Bebişimizi kanlı getirmezler diye düşünüyorum. Siliyorlardır kuru bezlerle mutlaka. Mesele şampuan ve su ile o florayı bozmamak. Sadece vücudun ısısı değil, ilk yıllar geçmek bilmeyen alerjilerin sebebi olduğunu düşünüyorlar erken yıkamanın.
Verniks tabakası Bebişin vücudu tarafından tamamen emildikten sonra mis gibi yıkayabiliriz evde. Yıkayan hastanelerde de de en azından şampuansız yıkayın diye rica edin, annenin isteklerine uymak zorundalar nihayetinde bebek hemşireleri.

Günaydın kızlar
Bende bugün verdim halilari daha 2 ay bile olmamıştı ama küçük bey sagolsun. Cumaya da kadın alıp cam perde evi bi guzel temizletcem. Ev çok çabuk batıo temizleyen olmadigindan onun için bundan sonra her hafta alcam kadını Allah kısmet ederse doğumdan sonra da alırım.
Bide ben ayda bir ağdaya gidiyorum hiç sıkıntı olmuyor zaten kuaför jilet kullanmayın die çok ısrarlı tekrar güçlendirmesın die. Bende istemiyorum inşallah kullanmak zorunda kalmam.
Ay canım ne güzel şimdiye kadar kuklanmadıysan şimdide kullanmaZsın jileti ... Bikini bölgemi nasıl eski haline getireceğim diye kara kara düşünüyorum önceden ağda ve eldiven kullanırdım ... Bakalım artık ...

öyle düşünme
benim eşim ikizler
evet duyuları kısa sürede değişiyor
ancak çok pozitif enerjik aktifler..
ömür boyunca tüm zorluklarda güzel taraf bulabilirler..
ve çevres,ndeki herkes tarafından sevilip saygınlık görüyorlar..

PembeLokum PembeLokum Ben ikizlerim. Hatta yükselenim de ikizler. Kızım ikizler olacak diye çok mutluyum. İkizler kendisini sever, hatayı sever, pozitiftir, zekidir, hem yazarken hem konuşurken kelimeleri çok iyi kullanır, analiz yapma yeteneği gelişmiştir, çabuk kavrar, sıkıcı değildir, güçlü bir karekteri vardır. Tesadüf mü bilmiyorum ama bizim birimde 3 müdürden 2'si ikizler. Sanırım liderlik de var bu burçta :) Erdal İnönü, Bülent Ecevit, Tansu Çiller, John F Kennedy, Che Guevara, Johnny Depp ikizler. Bazıları sevmeyebilir. Çünkü ikizler kendini sevdirmek için çaba sarf etmez. Seven sever zaten. Sevmeyen de az gördüm ben :63:

Ben de ikizlerim, eşim de ikizler. Ailecek ikizler olcaz
Pek severiz ikizleri. Hatta eylül sonunda ben daha hamileliğimi bilmez iken, eşime çocuğumuzun ikizler burcu olması için şu anda hamile olmuş olmam lazım demişliğim var.

Günaydın kızlar

Ben de bu hafta alacaktım temizlik yapan ablayı ama mayıs sonuna ötelemeye karar verdim.mayıs sonunda detaylı bir temizlik yaparız artık.

PembeLokum PembeLokum araç koltuğunda götür canım bence de, ama hemen bel desteği sipariş et sevi bebeden. Zaten sonra da işine yarayacak. Bir de ara ara kaldır kucakla emzir yatır. Karşı çıkanlar da kendilerince haklı, çok haber çıktı Abd de araba koltuklarıyla ilgili bu sene. Ama onlar koymuş minicik bebeği, 4 saat 6 saat yerinden kaldırmadan.. Ayrıca lütfen vajinal doğum takıntısını da bırak, ben sonuna kadar doğalcıyım ama ondan önce sağlıklı doğum yanlısıyım. Sen karar verme canım, risk değerlendirmesini sağlıkçılar yapsın. Sen tam bir bütün olarak yavruya lazımsın.. Ha doktorlar ok derse tamam, biraz da akışına bırak..

Ay canım ne güzel şimdiye kadar kuklanmadıysan şimdide kullanmaZsın jileti ... Bikini bölgemi nasıl eski haline getireceğim diye kara kara düşünüyorum önceden ağda ve eldiven kullanırdım ... Bakalım artık ...
Kullanmadım çok şükür hep ağda ama işte normal doğum istediğim için belirsiz zaman olması kötü. Insallah son dakka jilet kullanmak zorunda kalmam. Kuaför de belirti olduğunda hemen gel halledelim dedi. Jilet vuranlarinki hep başa donmus

Ben bugün lansinoh kremi kullanmaya başladım umarım faydası olur zararı olmaz
Ben 2 3 haftadır ara ara kullaniorum. 3 güne bir felan suruorum.
Bide lazer epilasyon Emzirirken de yapılmıyor uzun süre lazer den uzak kalmak zorundayız maalesef
Emzirme bitsin direk lazer e baslicam

Back
X