Tatlım lütfen sakin ol. Bak benim biokimyasal değerlerim olması gerekenin iki üç katı çıktı. Yüksek riskliydi. Bu yüzden genetik test yaptırdık. Çok şükür güzel çıktı. İnan bana gebelikte bahsedilen hiç bir risk kuvvetli olmuyor. Hiç biri kesinleşmiş şeyler değil. Hepsi olası riskler. Çok basit bir örnek vereceğim; yaşı 35'i geçen bayanlarda yaş ilerledikçe sendromlu çocuk dünyaya getirme riski artıyor diyorlar. Halbuki bunu kanıtlayan yeterli sayıda gerçek örnekler olmadığı gibi, yirmili yaşlardaki anneler bu sorunla daha çok karşılaşıyor (neden, istatistiksel olarak 20'li yaşlarda evlenen sayısı daha fazla).
Seninki minicik, ondalık bir oynama. İnan ki hiç bir değeri yok. Bu denli etkili bir şey olsa çok daha üzerinde durulurdu. Nasıl ki folik asitin NTD'yi önleme üzerindeki etkinliği, yüzde yüz olmasa da, anlaşılmış, folik asit kullanmak doktorlar için gebeliğin olmazsa olmazı, troid de bu denli etkili olsa, onun için de eminim radikal tedbirler alınırdı. Lütfen artık kendini de bebeği de üzmeyi bırak. Seni çok iyi anlıyorum, anlayan biri olarak içini ferah tutmanı söylüyorum. Allahın izniyle bebeğin sağlıkla, zehhir gibi zekasıyla dünyaya gelecek. Yarın o yavrucak senin düşünemediğin, bilmediğin şeylerin cevabını küt diye verince, bugünü düşünüp yüzün al al olacak