bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Canım ayrıntılı usg ye nerde girdin.maşallah minnaklar koca kız olmuslar.ben başkentten perşembe gününe randevu aldım.240 TL sen ne kadar verdin.

nike kuzum napion yaaaa.Ben dün doktora gittim işbaşı vermeden önce bakmak istedi. Plesenta marjinallis aynı durum...Değişen bişey yok dikkat edeceksin işbaşı yap istiyorsan fakat en ufak bir ağrı olduğu an bırak gel bana dedi.Ogleden sonra işe gittim. Allah binlerce kez razi olsun müdürüm evden çalış bayrama kadar bayramda da yatarsin belki biraz yukarı çıkar risk azalır dedi.Eger hala asagida olursa da evden calismaya devam dedi.Allahtan işim buna uygun.Bugün ilk home office işbaşı günüm hayırlısı bakalım.Detaylı ne zaman senin.Haftaya salı gidiyorum ben.

16 . hafta gayet net olarak belli olan hafta canım. doktorum 14. haftadan sonra net anlaşılır demişti.

arkadaslar minik minik alışverş yapmak istiyorum ama ilk bebiş olacağı için neler almam gerektiğini bilmiyorum

tecübeli anneler giyim olarak nelerden ne kdar almam gerek acaba. kaç aylık almamı tavsiye edersiniz. 0-3 mü 3-6 ay mı

alışveriş listesi hazırlayan var mı aramızda :) benımle de paylasırsa çok sevinirim.

Merhaba. Ben ufak ufak başladım da annem dolduruyor bir yandan. Zıbın, tulum gibi kıyafet türü şeyler aldım ben. Benim de ilk hamileliğim o yüzden geri kalana annem el atmış durumda. Yorganı, alt değiştirme bezi, havlusu vs... 0-3 de alıyorum ben , 3-6 da, 6-9 da Ne denk gelirse ne hoşuma giderse alıyorum. İlk zamanlar çok çabuk büyüyeceği, ve bir giydiğini 1 ay sonra giyemeyeceği için indirimlilerden almayı tercih ediyorum ben. Liste falan da hiç gelmedi valla benim aklıma. Annem olaya el koyduğu için hiç aranmıyorum. Aldığım kıyafetleri bile gizli alıyorum o kadar el koydu düşün

O zaman ben de size komik birşey anlatayım. Duygular sürekli değişir derlerdi de inanmazdım 1 ay kadar önce midem çok bulanıyodu bu yüzden izin alacaktım. Müdürümün yanına gittim izin aldım. Bulantım var ama neşem de yerinde hiç canımı sıkan birşey de yok üstelik. Neyse sonra Savcı'mın yanına gittim. O hayatta bişey demez siz dünyaya can getiriyorsunuz daha önemli birşey mi var der hep. Ben 1 saat izin isterim ben izin veriyorum isterseniz tüm gün gelmeyin falan der. Neyse odasına girdim Savcı'mın söyleyeceğim tek şey bulantım var eve gidiyorum. Daha kapıyı açar açmaz bir ağlamaya başladım ben. Bağıra bağıra. Ne olduğunu ben de anlamadım. Adam da korktu yazık koştu geldi yanıma Gamze hanım biri canınızı sıkmadı değil mi, olur böyle şeyler falan diye beni teselli etmeye çalışıyo. Ama öyle böyle ağlamak değil. Ay çok utandım o zaman çok komikti

Canım liste olarak değil de ilk aylar lazım olacakları söyleyeyim sana, eksiğim olursa diğer arkadaşlar tamamlasın.
Ben 1 tam takım hastane çıkışı almıştım, 3 adet iç zıbın atlet hani bu hastane çıkışlarının içinden de çıkan dan. 3 adet 0-3 at çıtçıtlı badi kısa kollu alırsan ilk aylar olduğu için giydirmesi daha kolay olur üstüne de zıbını giydirirsin. 3-4 adet gene 0-3 ay ayaklı alt, birkaç takım pijama takımı, penye yelek, ağız mendili, penye battaniye, patik, ben çorap da almıştım. Şimdilik ilk aylar için aklıma gelenler bunlar

Edit: havluyu unuttum ekliyorum, dışarı çıkarırken polar battaniye de iş görüyor. Ayrıca ben emzik ve dr.browns un anti kolik biberonunu da almıştım. Bir de emzirme yastığı denen ama üzerinde çocuğu doğru düzgün emziremediğin birşey var ki almayın bence rahat değil. İleriki aylarda içine bebişi koyabiliyorsun ama bebek de poposunu kaydırmayı öğrendiği için içinde doğru düzgün duramıyor.

Son düzenleme:
Canım yaa bak aslında bu güzel birşey. Güvendiğin, teselli edilebileceğin, sana anlayış gösteren birinin yanında ağlamaya başlamışsın. Bak ben mesela eşimin, ailemin yanında kola kolay ağlamam.

canım bende başlıyorum artık alışverişe kız olduğu dün itibariyle kesinleşti çünkü.ben 3 tane çıtçıtlı babi biberon ve emzik almıştımdün arkadaşım 1 tane hastane çıkışı aldı.Tavsiyem 1 tane büyük hastane çıkışı yeterli onlar 10lu oluyor.ondan ayrı 2 3 tane 5li hastane çıkışı al 3 4 tane 2li takım yada tulum al bunlar zaten 0-3 ay yeter sanırım.çıtçıtlı badi al bolca kışa geliyor bebişler o yüzden 0-3 ay 3-6 ay uzun kollu yada yarım kollu al evinizin sıcaklığı iyiyse penye yelek al derim çok kullanışlı oluyor.bide penyhe battaniyeler çok iyi kışın olacağı için gece emzirirken sar içine al kucağına cok rahat.Ben kendime bir liste yapıcam daha sonra sizinlede paylaşırım

Bende oyleyim kuzum uyuyamiyorum uyku
Duzenim bitti gibi adaya da cok sinirleniyorum gecicek ama

Ay canım valla annelik zor iş , şimdiden nelere dikkat edip endişeleniyoruz bakalım doğduktan sora nolcak.İnşAllah hepimiz sağ selamet kucağımıza alırız bebişlerimizi
Amin cnm :) ben bir iki gunu cok onemsemiyorum hani olcumde hassasliktan sapma oluyordur diye dusunuyordumda 7gun ileriyken 5 gun geri olunca 12gunluk fark sasirtti biraz.. su gelisim olayini bir sonraki randevumda soracagim dr.a bakalim ne diyecek? Ogrenince yazarim buraya

Tatlim 0-3 ay cok alma neden dersen 40 gun giyiyolar cabuk buyuyo bebisler 3_6 ay al bide bol bol zibin al ayakli tulum dr onermedi bize

Aynen canim valla hormonlar artis yapti herhalde ben de tahammul edemeyip fazla duygusal tepki vermwye basladimherseye.. hic hosuma gitmiyor. Hakliysam daha da fazla tepki verip haksiz duruma dusuruyorum bir de kendimi gereksiz yere... : gecen islerime burnunu soktu bide ozur dilemek yerine zeytinyagi gibi uste cikti diye Kardesimle de konusmuyoruz sirf buyuzden.. yine de kuslugu seven biri de degilim cozumleyemedigimiz icinde 2 gecedir kabus gormekten dogru durust uyuyamiyorum ben de

Boydan çıtçıtlı atlet çok kullanışlı oluyor. Ilk 2 hafta icin ozellikle zibin iki tane olsa yeter. Bir de uzun kollu atletler de kış için iyi oluyor. Penye yelek çok giydirdim. Bebek çantası sırt çantası gibi olursa rahat olur. Hastane çıkışı setlerinin içerisinde ne var iyi bakmak gerekiyor. Gereksiz kisa atlet kilot vs de ekliyorlar kullanilmayacak şeylere para vermeye gerek yok bence. Bebekler kustugu için sık kıyafet değişir aklında olsun. İhtiyaç fazla olabiliyor.
Aklıma gelenler bunlar şimdilik

Seninle aynı günüz ve bizim de erkek :) Biz de dün gittik kontrole 220 gramdı bizimki boyu da 18 cmdi. Doktorum 2 li taraman temizdi değil mi dedi evet dedim. Tamam o zaman 4 lüye gerek yok dedi. Peki ya 3 lü dedim. 2 li temizse gerek yok onlara dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…