Çok teşekkür ederim canım desteğin için inan salya sümük ağlamak geliyor içimden ama bir evladım var o benim gözüm de yaş gördü mü hemen odasına kaçar hiç yüzüme bakmaz ilk hamileliğimde hiç böyle değildim belki de Nasıl birşey yaşıyacağımı bilmediğim için ayrı bir heycan vardı.. Doğum değil de lohusalıktan korkar oldum son zamanlarda Nasıl geçecek Nasıl olacak diye..
Geçecek inşaallah ama işte bunu kendime anlatamıyorum erkeklerin bu yaşadığımız duygulardan uzak olmasına tahammül edemiyorum.. İlk oğlum dünyaya geldi iki gece yattık hastanede çıktık çıktığımız gün il toplantısına gitti ve bu beni lohusalık sendromuna soktu hala söylerim konusu açılınca.. Okadar zoruma gitmişti ki dün de aradı doğum ne Zaman olacak diye soruyor kasım da dedim kaçı gibi diyor belli değil ama 12-15 aradı olabilir dedim tamam o zaman dedi ne oldu dedim 17. Sinde toplantı vardı da gitmeyeyim o Zaman dedi.. Ooo dedim ne güzel yine tam Zamanına denk gelmiş dedim.. Kızdı kapattı telefonu asıl benim ona kızmam gerekirken.. Kasım ayıysa zaten bunu bana sorması hata değil mi.. Bi insan bu kadar düşüncesiz Nasıl olabiliyor bazen diyorum baba olmak bu kadar basit olmamalı
Neden acaba erkekler, bizim hamilelik hormonlarımızın etkisiyle, sinir, bencillik, kapris, ne biliim bööle bir garip davranışlar içine giriyorlar da, doğum sancılarımızdan hiç etkilenmiyorlar? Hamilelerde olan duygu durum değişikliklerini, stresi herkes biliyor artık. Eşlere bunlara hazırlıklı olun öğüdü veriliyor. Eşler bunu, bizim hanım huysuzlanacak, pabuç bırakmayım diye yorumluyorlar sanırım
Tatlım sıcaklar bir taraftan, bastırmaya çalıştığımız bir sürü korkularımız, endişelerimiz bir taraftan psikolojimiz bozuluyor tabi. Hormonlar zaten pusuda. Hiç bunları kafana takma. Cadılık yapıp suçu bizim dışımızdaki başka bir sebebe bağlayıp, zeytinyağı olabileceğimiz tek dönemdeyiz. Ağlamak içinde tutmaktan çok daha faydalı. Ağla, rahatla, koyul işine. Neden böyle oluyor dedikçe zorlaşır bu durumdan çıkmak.
Not: Ağlarken oğluşa yakalanırsan, yanına git ve ona "neden ağlıyorum biliyor musun, mutluluktan" de. "Aklıma bebekken şunları şunları yaptığın geldi" de ve onu çok sevdiğini, çocuğu olduğu için çok mutlu olduğunu söyle. Böylelikle bir kriz fırsata dönerek, oğluşu üzmek yerine onu mutlu etmeye, güzel anılarınızı tekrar yad etmenize yarayacaktır