- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #26.601
Masallah canim sana ve bebislerineEvde kahvaltida cilek receli yedim yolda giderken metro cikolata yedim karemelli olandan ve hareketliydi kizlarim massalah kizlarima :))
Çok haklısın Can'ım söylediklerin içimi rahatlattı Rabbim senin de gönlüne ferahlık versin... Aslında güzel ekmek yiyorum ama faydalı şeyler yemiyorum hamile kalınca 4 kilo. Verdim hala geriye almadım onu da takıntı yaptım banyoya her girdiğimde belki de gün içinde üç dört kere tartılıyorum ama yok daha gram bile almamışım... Cildim de bozuldu çok sivilcelendim ve gözlerim çöktü sanki hamile değil de hasta gibiyim,. Bunlarda beni üzüyor herşey böyle üst üste geldi...Bitanem inan bana lohusalığını pembe bulutlar üstünde, anne olmanın dayanılmaz güzelliğiyle yaşan insan çok nadirdir. Tıpta bir kez böyle bir şey mümkün değil. Annedeki hormonlar, annenin kimyasını bozuyor. Bir sürü anne var bebeğini emzirmek istemeyen, bir türlü sevemeyen. Kimi bu tür olumsuz durumların hormonal olduğunun bilincinde, kimi ise aşırı sevgi gösterisiyle bunu örtbas etmeye çalışıyor. Senin yaşadığın duygular son derece insani ve normal. Asla kendini farklı ve suçlu hissetme.
Erkekler bizim kadar romantik, kanaatkar ve tatminkar değiller. Belli ki eşin ikinci çocukla birlikte, ya da bunu planlarken, rahat bir hayat ve güvenli bir gelecek için daha hırslı planlar ve icraatler içine girmiş. Sen istemiyorum, bu bize yeter desen bile, o senin için ve çocukların için daha fazlasını istemiş. Bu uğurda daha büyük bir maddi manevi sorumluluğun içine girmiş. Onlar bizi anlayamaz, anlamaya çalışmaz. Biz yapabiliriz ama. Çok şükür ki eşinin sağlığı yerinde, sizin başınızda. Allah korusun yolunu şaşıran, şeytana uyan binlerce eş var. Bırak sizin için uğraşsın, çabalasın. Bu günler elbet geçecek. Bir ömürde 10-15 ayın hükmü ne? Sonra inşallah hep birlikte sefasını sürersiniz. Akarınız çok iyi olursa eşinin size ayıracağı vakit de artacaktır. Sabır bitanem. Allah eşinle muhabbetinizi artırsın inşallah.
Yine Not: Tatlım senin iştahın yoktu diye hatırlıyorum. Az ya da yetersiz beslenme, yetersiz alınan karbonhidrat da stres ve depresyonu tetikler. Porsiyonda küçük, besin ve kalori değeri yüksek şeylerden ye, iç hiç değilse. Kuruyemiş, kuru meyve, dondurma, taze buzzz gibi meyve suları gibi...
Canım yaaa valla ben burda bozuldum gibi oldumSağolsun benim kocam yemek konusunda sıkıntı yaratmadığı için, ben bu konuda pek daralmıyordum. Dışarı çıkıyoduk biz de dediğin gibi. Şimdi ben sürekli evde yatmak zorunda olduğum için kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeğini yazık o yapıp, hazırlıyor. Annesi iki bina ilerde ama oralı olmuyor. Biraz önce telefon etti, "geçen haftadan yoğurt var, BİR TABAK da etli pilav var onları getiricem, bugün oğlumun doğum günü onu görmüş olurum diye"(Allahım affet)
Osteocare bende içiyorum canım kril omega 3 dıye bır balık yagi yazmıştı Eczanede 150tl dendi cok tuzluymuş sasırdım daBn osteocare gyneferon decavit jodid bir de progestan kullanyrm cnm
Canım akşam randevun varmış saat kaçta merakla bekliyorum. Ayrıntılıya mı gireceksin? Benim paşa hareketli canım ya bayaa hissediyorum ben her dakika değil tabi bazen sabahtan akşama kadar ara ara hareket ediyor bazen sabah durgun geçiyır akşam uzandığımda bi başlıyor uyutmuyor. Mesela bazn el ve ayaklarıyla vuruyor. Vurduğu yerler yukarı belirginleşiyor. Bazen hıçkırık tutuyor ozaman karnım seyriyor gibi güm güm arka arkaya atıyor sonra geçiyor bunu doktora sordum hıçkırık dedi. Bazende yuvarlanır göbeğim şekilden şekile giriyor gittiği yer sertleşir:) yani böyle kızımda bu kadar olmuyordu. Ya ilk hamilelikti ondan:) yada benim kız usluydu bu yaramaz olcak ondan:) bilemedim tam olarak:) böyle yani canım.
Yuzme cok faydalı canım ancak drum Mayonu sakın ıslak bırakma degıstır yada ıkı parcalı giyin dedıKizlar ramazan ayindayiz ama bu sicaklarda denize girmeden de olmucak gibi yuzme de cok saglikli bise hamilelikte. Ramazan diye burda sadece kadinlarin girebdigi bi plaj var oraya gidecegim sanirm daha fazla dayanamicam gibi.
Ay sağolsun ne düşünceliymiş geçen haftadan kalmış zehirlenmeyelim deseydin.. İşte diyoruz ya erkekler bencil diye hadi bakalım hemcinsimiz birisi de böyle yaparsa erkekler normal bence.." Doğum gününüz kutlu olsun bu arada... Bir daha kine kızın babasının kucağında aşkla birbirlerine bakarken sende onları izlersin annesi.... Gerçekten sürekli yatmak çok zordur seni anlayabiliyorum kucağımıza alalım inşaallah bu günleri gülerek hatırlayalım...Sağolsun benim kocam yemek konusunda sıkıntı yaratmadığı için, ben bu konuda pek daralmıyordum. Dışarı çıkıyoduk biz de dediğin gibi. Şimdi ben sürekli evde yatmak zorunda olduğum için kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeğini yazık o yapıp, hazırlıyor. Annesi iki bina ilerde ama oralı olmuyor. Biraz önce telefon etti, "geçen haftadan yoğurt var, BİR TABAK da etli pilav var onları getiricem, bugün oğlumun doğum günü onu görmüş olurum diye"(Allahım affet)
Canım bende senin yazdıklarını beğenerek okuyorum. Biz bazı olaylara düz mantık yaklaşırken ki %80 yanını görüp Yorumluyoruz ama sen bizim göremediğimiz %20 lik tarafından bakıp öyle yaklaşıyırsun. Hayata bakışın çok güzel inşallah sağlıklı bi bebeğin olur onu da kendi bakışına göre yetiştirirsin bitanem.Okurken kendimden geçtim tatlım yaa, bin kere maşallah. Ne hoş şeyler
Anlamadım gecen haftadan yoğurt mu var...ne demek bu yaaaa..Sağolsun benim kocam yemek konusunda sıkıntı yaratmadığı için, ben bu konuda pek daralmıyordum. Dışarı çıkıyoduk biz de dediğin gibi. Şimdi ben sürekli evde yatmak zorunda olduğum için kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeğini yazık o yapıp, hazırlıyor. Annesi iki bina ilerde ama oralı olmuyor. Biraz önce telefon etti, "geçen haftadan yoğurt var, BİR TABAK da etli pilav var onları getiricem, bugün oğlumun doğum günü onu görmüş olurum diye"(Allahım affet)
Bilgi icin sagol canim yedek gotururum yanimda sikinti yok daha fazla evlerde durulcak gibi degil bu yaz baya sicak olacak anlasildi. Allah tum hamislere kolaylik versin :)Yuzme cok faydalı canım ancak drum Mayonu sakın ıslak bırakma degıstır yada ıkı parcalı giyin dedı
Nilkeeeee ya sen ne güzel bir insansın ya
Oyyyy one oyle yaaaaa bu arada bugun 4 gun oldu hic hareket yok bebiste gercekten küstü bana sanirim
ALLAHTAN CD VERDİLERDE ARTIK HASRET GİDEREBİLİYORUM : )Ayy çok güzel yaaa. Yüzü çıkmış kuzunun çok sakin görünüyor maşallah
Çok haklısın Can'ım söylediklerin içimi rahatlattı Rabbim senin de gönlüne ferahlık versin... Aslında güzel ekmek yiyorum ama faydalı şeyler yemiyorum hamile kalınca 4 kilo. Verdim hala geriye almadım onu da takıntı yaptım banyoya her girdiğimde belki de gün içinde üç dört kere tartılıyorum ama yok daha gram bile almamışım... Cildim de bozuldu çok sivilcelendim ve gözlerim çöktü sanki hamile değil de hasta gibiyim,. Bunlarda beni üzüyor herşey böyle üst üste geldi...
Eşim de sürekli senin söylediklerini söylüyor ama insan işte başkasından duymak istiyor demek ki... Çok teşekkür ederim tekrar iyi ki varsın,..
Canım yaaa valla ben burda bozuldum gibi oldumne demek geçen haftadan yoğurt kaldı ya market yokmu bu memlekette taze alsın bir Tabak etli pilava dicek laf bulamıyorum. Oğlunun doğum gününe bukadar mı değer veriyormuş. Ama sen merak etme canım eşin taze taze yemek yapar annesini utandırır bence. Herkes kendine yakışanı yapıyor işte
Ay sağolsun ne düşünceliymiş geçen haftadan kalmış zehirlenmeyelim deseydin.. İşte diyoruz ya erkekler bencil diye hadi bakalım hemcinsimiz birisi de böyle yaparsa erkekler normal bence.." Doğum gününüz kutlu olsun bu arada... Bir daha kine kızın babasının kucağında aşkla birbirlerine bakarken sende onları izlersin annesi.... Gerçekten sürekli yatmak çok zordur seni anlayabiliyorum kucağımıza alalım inşaallah bu günleri gülerek hatırlayalım...
Yerim o ayaklari yaaaSekerli enerjili besin tuket gercekten harekete geciyorlar bende dun metro cikolata yedim bebislere doktor bakarken pit pit tepik yedim kizlardan cok guzel yaa sagli sollu yiyorum :)))
Ada yerlerde surunuyo yavrum sicaktan ama minik kuzu azcik bi tekmelese de iyi oldugunu bilsem merak etmeye basladim derkeeeennn suannn vurduuuu yubbiiiMerak etme annesi küsmemiştir. O da orda uzanmış hiç esmiiii diyordur
Utanması gereken ve ayrıca üzülmesi gereken tek kişi odur bebişim hiç düşünme bile ...madem o kadar yakın senin için olmasa bile oğlunu yorulmasın diye en azından haftada bir evi toplaması yemek yapması ihtiyaçlarınızı gidermesi lazım ama yapmıyor işte bu onun ayıbı...hiçte ayıp olmamış hatta Aslı'nda siz bize gelirmiydiniz yaaaaa ..eee doğum günüde kapının önünde kutlasaydınız diyebilinse keşke ama işteeee olmuyor...neyse bu günlerde geçecek az kaldı direniyoruz :)))))Yoğurdu kendi yapıyor da ondan. Ben de hep kendim yaparım. Demiştim bol bol ev yapımı yoğurt yemem gerekiyor diye. İki kez getirdi. Gerçekten getirmese daha iyi, nerde küçük, kötü, kapaksız kap var ona yapıp getiriyor, küfreder gibi. Yiyemiyorum ben de. Hayır bir de normalde beş kilo sütten yapar, kayınpederime bize de yoğurt yapacağını söyleyip 10 kg aldırıyor. Bize gelen yoğurt bir kilo en fazla.
Bir aydır aramıyordu. Bugün arayıp bunları dedi. Ben de bozuldum. Kapıya gelir ya da eşim aşağı iner bişey alıp verilecekse. Tamam anne İlker alır aşağıdan 5-6 gibi gelir dedim. Yok olur mu yukarı gelicez, oğlumun doğum günü dedi. Ay ev çok dağınık deyiverdim. Saat 18.30 oldu hala gelmediler. Ayıp ettim öyle dediğim için diye şimdi hem utanıyorum, hem üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?