- 23 Mart 2016
- 30.829
- 91.913
- 598
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #33.801
Tavuk cigerin faydalari
Ciğere tuz, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar ekleyip daha fazla lezzet kazandırabilirsiniz. . Tavuk ciğerinin içerisinde yüksek oranda lif bulunduğu için proteinde bulunmaktadır yani buna proteinden yapılmış kaslar diyebiliriz. Buda vücudumuzun yeteri kadar protein alımını sağlamaktadır. Ayrıca folik asitte bolca bulunmaktadır. Folik asitte beyne oldukça faydası bulunan bir vitamindir. Algılama ve kavrama gibi zekayı güçlendirici etkisi vardır. Özellikle çocukların ve hamile bayanların folik asit alması oldukça faydalıdır.Kansızlığı olan kişilerde tavsiye edilmektedir. B12 vitamini yönündende zengin bir besindir. Yani tavuk ciğeri balık gibi bir çok faydası olan bir yiyecektir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri depolamayan bu yiyecek vücudun o an ki ihtiyacını karşılamaktadır.
Tavuk Ciğeri; Özellikle folik asit, A vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından zengin bir besindir. Ancak kolesterol miktarı yüksek olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Özellik ile kalp ve kalp damar hastalığı olan kişilerin bu tarz sakatat tüketiminden uzak durmaları gerekmektedir. Bir porsiyon pişmiş tavuk ciğeri yaklaşık olarak 147 kilo kalori kadardır. Değişik tarifleri bulunan bu besin maddesinin en sık yapılan şekli ise kavurması dır. Şimdi sizlere tavuk ciğeri kavurma tarifini verelim;
Malzemeler;
- 1 kg tavuk ciğer,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz,
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
Ilk uc ay kullanilmiyor zaten abartilmadan tuketmek gerek ben iki oglumdada tukettim abartmadan canim
Canım ben tavuk ciğerinin kirli hava ve şimdi açık havada yetişmiyor tavuklar biliyosunuz ve hormonlar dolayı en zehirli yeri diye duydum. Hatta doktorum bana köy tavuğu bulursan ye market tavuğu yeme dedi. Balık ve et önerdi. Gerçek tavuk düdüklüde 2 saatte pişer 5 10 dk da pişen tavuk da neler var allah bilir. Yine de siz bilirsiniz tabi.Tavuk cigerin faydalari
Ciğere tuz, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar ekleyip daha fazla lezzet kazandırabilirsiniz. . Tavuk ciğerinin içerisinde yüksek oranda lif bulunduğu için proteinde bulunmaktadır yani buna proteinden yapılmış kaslar diyebiliriz. Buda vücudumuzun yeteri kadar protein alımını sağlamaktadır. Ayrıca folik asitte bolca bulunmaktadır. Folik asitte beyne oldukça faydası bulunan bir vitamindir. Algılama ve kavrama gibi zekayı güçlendirici etkisi vardır. Özellikle çocukların ve hamile bayanların folik asit alması oldukça faydalıdır.Kansızlığı olan kişilerde tavsiye edilmektedir. B12 vitamini yönündende zengin bir besindir. Yani tavuk ciğeri balık gibi bir çok faydası olan bir yiyecektir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri depolamayan bu yiyecek vücudun o an ki ihtiyacını karşılamaktadır.
Tavuk Ciğeri; Özellikle folik asit, A vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından zengin bir besindir. Ancak kolesterol miktarı yüksek olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Özellik ile kalp ve kalp damar hastalığı olan kişilerin bu tarz sakatat tüketiminden uzak durmaları gerekmektedir. Bir porsiyon pişmiş tavuk ciğeri yaklaşık olarak 147 kilo kalori kadardır. Değişik tarifleri bulunan bu besin maddesinin en sık yapılan şekli ise kavurması dır. Şimdi sizlere tavuk ciğeri kavurma tarifini verelim;
Malzemeler;
- 1 kg tavuk ciğer,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz,
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
34-36 haftada baslamak gerek :)) su anda catlak varsa gunde 1 defa gece sur birak masaj yapmadan canim
Annesiyle hep saglikla mutlulukla yasicak ins melegin canim benim. Aynen yuzuyorum gunesleniyorum hala tatil modundayim canim. Siz de dinlenin firsat bu firsat bebislerin pesinden kosusturdugumuzda baya enerjiye ihtiyacimiz olcak :)
Kuzu ciğer süper olur bakAfiyet bal seker olsun yarasin kuzucuklara kuzu cigerde tuketin kasaptan taze oldugunu gorun alin yapin ister tavada tantuni gibi isterseniz sisde afiyet olsun canlar :))
Aynen bana da doktor koy tavugu yemiceksen tavuk hic yeme dedi ben de yemiyorum o sebeple 6.5 ayda toplasan 2 kez falan yemisimdir o da yemeklerde kullanmisimdir gogus olarak o kadar.Canım ben tavuk ciğerinin kirli hava ve şimdi açık havada yetişmiyor tavuklar biliyosunuz ve hormonlar dolayı en zehirli yeri diye duydum. Hatta doktorum bana köy tavuğu bulursan ye market tavuğu yeme dedi. Balık ve et önerdi. Gerçek tavuk düdüklüde 2 saatte pişer 5 10 dk da pişen tavuk da neler var allah bilir. Yine de siz bilirsiniz tabi.
YEŞİL MERCİMEĞİN YARARLARI:
- Bolca karbonhidrat içerir bu yönüyle oldukça besleyicidir, daha güzeli ise doyurucu olmasına karşı kilo aldırmaz. Bunun sebebi glisemik endeksinin düşük olmasıdır. Bu özelliği ile diyetisyenlerin en fazla tavsiye ettikleri besinlerin başında gelir.
- A, B1,B2 ve C vitaminleri açısından zengin olan bu bitki, bolca kalsiyum, potasyum, demir, kükürt, fosfor, klor, çinko, iyot, bakır, karbonhidrat içerir.
- Vücuda enerji, güç ve zindelik kazandırır. Çünkü besin değeri oldukça yüksektir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.
- Yorgunluğu giderir.
- Gözler için faydalıdır.
- Kansızlığa karşı birebirdir.
- Anne sütünün artmasını sağlar.
- Kolesterolü düşürür.
- Kan akışını hızlandırıcı etkiye sahiptir.
- Kabızlığın giderilmesine yardımcıdır.
- Şeker hastalığını önleyici etkiye sahiptir.
- Kalp ve damar hastalıklarına oldukça iyi gelir.
- Kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
- Yeşil mercimek iyi bir folik asit deposudur. Hamilelikte, osteoporozda, kalp hastalıklarında diyabette ve kanserde çok yararlıdır.
- Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar.
Eki Görüntüle 1863336
canım bana hiç bir sorun yok dedi normal yapabilirsin dedi ve ben kan sulandırıcı iğne vuruluyorum buna rağmen normal yapabilirsin dedi.Yanlış hatırlamıyorsam sende histr. Olmuştun kaç gündür diğer mustafa hocanın hastaları olarak bu olaya açıklık arıyoruz da. Doktorlar histr. Olanlar normal yapamaz ve yapar diye ayrı ayrı ifadelere sahip. O yüzden kendi doktorlarımıza danışıp bilgi arıyoruz
Bilmiyorum onu canim ben kiymali eristeli yesilmercimek corbasi pilavini salatasinada zeytinyagli miss birde sade olanini yaparim ayni kurufasulye tarifinde yapiyorum kemik suyunda cuk guzel oluyor anne sutunude artiriyor hem bebeginde yararlaniyorCanım Allah razı olsun sen bana hatırlattın yeşil mercimeği bende dün yaptım pilavını allahtan eşimde seviyor ben salçasız yağı üstüne yakılarak yapıyorum sende bilirsin Adanada hep böyle gördüm ben bu pilavı :)
Kuzu parca etli yahnisini yapardi annem mercimegin o da muthis besleyici bak deneBilmiyorum onu canim ben kiymali eristeli yesilmercimek corbasi pilavini salatasinada zeytinyagli miss birde sade olanini yaparim ayni kurufasulye tarifinde yapiyorum kemik suyunda cuk guzel oluyor Eki Görüntüle 1863344
Bilmiyorum onu canim ben kiymali eristeli yesilmercimek corbasi pilavini salatasinada zeytinyagli miss birde sade olanini yaparim ayni kurufasulye tarifinde yapiyorum kemik suyunda cuk guzel oluyor anne sutunude artiriyor hem bebeginde yararlaniyor Eki Görüntüle 1863344
Kemiklisini yapiyorum canim icerisine nohutta koy misss kemikli olan her yemek vitamin deposudur annelerimizin ellerine saglik kuzumKuzu parca etli yahnisini yapardi annem mercimegin o da muthis besleyici bak dene
Kuzu parca etli yahnisini yapardi annem mercimegin o da muthis besleyici bak dene
Pilavini yaparken mercimegi biraz fazla hasla bir kucuk tabak salatasini yap kendine esinede bir kasik tat dersin:)) anladım canım ben annemden sadece pilavını gördüm oda öyle yapardı eşimde adanalı benim oda benim gib biliyormuş bende bütün herkes böyle biliyor sanıyorum orda :)
yemeğini bende seviyorum ama eşim pek sevmedi ondan yapmıyorum artık onu pilavını seviyor onla idare ediyoz artık :)
canım bana hiç bir sorun yok dedi normal yapabilirsin dedi ve ben kan sulandırıcı iğne vuruluyorum buna rağmen normal yapabilirsin dedi.
hadi yaa mustafa hocaya sorayım bende o zaman bir baksın dosyama ben şuanki doktoruma sadece histereskopi oldum dedim içerik olarak ne düzeyde ne yapıldı bişey demedim tüh ya inşallah öyle birşey yokturBende coraspin kullanıyorum pıhtılaşmadan dolayı. Ya mustafa hocaya sormuş arkadaş histr. Olan normal yapamaz demiş. Ama normal yapan var ben dün eski doktoruma sordum o da normal yaparsın yok sezeryan normal doğur dedi. Haftaya da kendi doktoruma soracağım. Kafalar karıştı tabi
Pilavini yaparken mercimegi biraz fazla hasla bir kucuk tabak salatasini yap kendine esinede bir kasik tat dersinbuda kiymali eristeli nohutta katabilirsin mercimekliEki Görüntüle 1863349
hadi yaa mustafa hocaya sorayım bende o zaman bir baksın dosyama ben şuanki doktoruma sadece histereskopi oldum dedim içerik olarak ne düzeyde ne yapıldı bişey demedim tüh ya inşallah öyle birşey yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?