- 27 Şubat 2016
- 1.323
- 3.047
- 53
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #36.641
Canim doktorundan rahatlatici haber almana cok sevindim. Bebegin pozisyonundan bile kalp ritmi anlik degisebilir cok sukur sagliklidir bebegin icin rahat olsun. Yarin da muayene de guzel haberleri al bebisini gor insarkadaslar doktorumla konustum bebek kucuk degil 2 haftaya kadar geri gelmesi normal dedi kalp ritminde ki yavaslamada ultrasyon kaynaklidir bebegin hareketini az hissetmende ishal den kaynaklidir bol su ic kolay kolay bisey olmaz ama yarin gel bakalim icin rahatlasin dedi gece kabus grmektrn uyuyamamistim doktorum icimi rahatladi valla dun omrumdrn omur gitmisti insallah herkes saglikla kavusur bebeklerine bu cektigimiz sikintilarin mukafatinida aliriz
Canim doktorundan rahatlatici haber almana cok sevindim. Bebegin pozisyonundan bile kalp ritmi anlik degisebilir cok sukur sagliklidir bebegin icin rahat olsun. Yarin da muayene de guzel haberleri al bebisini gor ins
35 hafta oldumu hazirlanmak lazim tatlim 35 den sonra dogumlar baslar insallah 39-40 haftalarda gelir minnoslar :)))Bu hastane cantasini ne zman hazirlamak gerek daha cok erken degil mi?? Son ay mi hazirlanir yani ekim basi gibi??Ikra meyra @Ada ve deniz tecrubelilerimisss
Allahim olaya bak daha dun gibi kalp atisi duycaz mi cinsiyeti ne olcak 2 li tarama 4 lu tarama seker testi virt zirt simdide hastane cantasi konusuyoz kizlar doguma az kaldi biliyosunuz dmi heycan basmio sizi ben cok mutlu oluyorum yaaa
Bana doktor ic karnin genis demesine ragmen su son 2 haftadir baya buyudu karnim 8 ve 9. Ay ne hale gelcek merak ediyorummBende çok heycanlaniyrm ya.hazırlıklar için kendimi zor tutuyrm.Şu Ağustos da atlatalım İnşallah sağ salim.ondan sonra salcam kendimi alışverişe hazirlklra İnşallah.
Zaten göbeğimi görünce iyice heycanlaniyrm.kocaman oldu ya.Sanki yarın doğacak.Benim iç karnım. Hiç yokmuş galiba.kilo da aldım ama full göbek çok almış gibi durmuorm çok şükür.
Bana doktor ic karnin genis demesine ragmen su son 2 haftadir baya buyudu karnim 8 ve 9. Ay ne hale gelcek merak ediyorumm
Vay be çok güzel inşallah bizede nasip olur bu mutluluk ben normal doğum istiyorum ama hayırlısı zaten sezeryan isteğe bağlı değil artık neden pijama altı giyemiyoruz ki anlamadım normal doğumda gecelik giydiriyolarmış sanırım doğum sonrası muayene için ama Sezeryanda neden böyleKizlar aguatos annselerinde yeni sezeryan dogum yapmis biri dusuncelerini yazmis faydali olabilirr;
Kızlar selamlar valla elime telefon alamıyorum desem yeri :) bebiş uyut emzir alt temizle derken :)
Sezaryene girecek arkadaslar,
*Ojeli olmasın parmaklar
*Muhakkak hırka görütün yanınızda donarsınz ağuatosun ortasında
*sakın korkmayın almeliyattan, sıkıntı ameliyat değil sonrası. Bütün operasyonu karnınızı sallıyolarmış gibi hissedeceksiniz o kadar.daha önce de söyledim ya pis kan aksın diye karnınıza bir bastırıyorlar hayatımda öyle acı yaşamadım ona hazırlıklı olun arkasından bi kaşcadan ağrı kesici yaparlar bişiyiniz kalmaz Ama öldürmüyor ağrı sancı merak etmeyin.
*Memelerinizi rahat çıkaranileceğniz bir gecelik olsun
*Sakın pijama takımı almayın yanınıza alsanz bile üstünü giyersinz sadece alt mümkün değil
*bebek için 0-3 ay diye aldıklarızı hiiç götürmeyin :) hepsi Yenidoğan kıyafeti olsun. Bnm bebe uzun olmasına rağmen kıyafetlerde kayboldu
*göğüs pompası almamış olanlar kapın hemen bi tane, sütü çok arttırıyor gerçekten
*bebek doğduktan sonra hemen bi defter edinin ne zmn emdi ne zmn alt değişti vs hepsini saat saat dk dk not alın faydanıza..
* bebeğin fotoğrqfını çekecek birini görevlendirin muhakak
*eşiniz girebiliyosa doğuma girsin. Hayatınızda bundan daha güzel bir şey yaşayamazsınız. Anlatılmaz, yaşanır gerçekten
*anne yanı beşik gerçekten hayat kurtarıcı,ağrıdan sızıdan yerinden kalkamıyosun ztn o açıdan kullanımı çok rahat bi de bebişini sürekli görüyorsun
*ilk gece kesinlikle uyuyamıyosun heyecandan mı desem korkudan mı bebegm nefes alıyo mu uyuyo mu uyandı mı derken o yüzden ameliyattan önce muhakkak uykunuzu iyi alın.
Ne diyim ki 3 günlük anne olarak anne olacaklara söyleyebilrceklerim bunlar.
Ama hakikaten bambaşka bir duyguymuş..
Canim gogus pompasi luzum ederse alinir.zaten hastanelerin gogus pompalari oluyor acil durumda kullanmak icin.Gogus pompasi da koymak gerekmis ucu cikmayabiliyormus bazen bebeginde damagi cok kuvvetli olmadigindan is gorurmus. Rezene cayi da sut yapiyor ya ondan da koyabiliriz. Bebek icin emmezse diye biberon ve mama. Havlu terlik, corap, sutyen, kilot, ayaklarimiz cok usurmus batik bile koyabiliriz. Pijama, kisisel bakim malzemeleri, tarak, krem ellerimiz cok kuruyacakmis, dudaklarimiz kururmus dudak nemlendiricisi, oda suslerimiz, bebek icin kiyafet, bez aklima bunlar geldi simdi.
Gecelik kullanmayi pek sevmiyorum o yuzden hic almadim dogum sonrasi icin.pijama aldim dikislerin uzerine cekiliyor bel kismi rahat oluyor.zaten ilk gece pijamanin ustu giydiriliyor altina hic birsey giymeden hasta bezinin ustunde yatiyorsun sonda ciktiktan sonra giyiliyor pijamanin altiKizlar dogumdan sonra (sezeryan veya normal) pijama mi daha rahat olur gecelik mi? Hangisi giyilmeli?
Gecelik kullanmayi pek sevmiyorum o yuzden hic almadim dogum sonrasi icin.pijama aldim dikislerin uzerine cekiliyor bel kismi rahat oluyor.zaten ilk gece pijamanin ustu giydiriliyor altina hic birsey giymeden hasta bezinin ustunde yatiyorsun sonda ciktiktan sonra giyiliyor pijamanin alti
Ben gecelige aliskinim giyebilirim sikinti olmaz. O zaman her ihtimale karsi 1 pijama takimi bi de gecelik bulundurmak lazim. Zaten 1 gece kalinmayacak mi? Bi de su sonda olayi beni de cok gerdi. Ayrica bezlenme olayi da fenaymis sen mi alip bez goturuosun yoksa hastaneden mi veriyorlar?Gecelik kullanmayi pek sevmiyorum o yuzden hic almadim dogum sonrasi icin.pijama aldim dikislerin uzerine cekiliyor bel kismi rahat oluyor.zaten ilk gece pijamanin ustu giydiriliyor altina hic birsey giymeden hasta bezinin ustunde yatiyorsun sonda ciktiktan sonra giyiliyor pijamanin alti
Yo oyle dyabetim falan yok zaten sadece 4 kilo aldim bende normaldede zayif biriyim babasi da oyle cok yapili degil ama annem abimi iri dogurmus 4bucuk kilo 57 cm dogmus aceba genetikmigebelik diyabetin yoksa yapısal bir durumdur.
anne baba tarafı filan da iri bebek doğduysa ya da erişkinlikte de yapılıysa genetik olma ihtimali de yüksek.
diyabet varsa da kan şekeri kontrolü, diyetle hiçbir şeycik olmaz merak etme.
bir de bu ölçümler zaten aşağı yukarı değerler oluyor malum, usgnin hassasiyeti, bebek pozisyonuna göre değişebilir.
Aynen canim ben de son dkkaya kadar normal dogum taraftariyim ama suni sanciyi kabul etcegimi sanmiyorum. Gerci bebis bu haftaya kadar tersti ins doner. Sezeryan normal cok farketmez son haftalarda kendini belli eder zaten dogum sekli. Bebislerimiz saglikla dunyaya gelsin yeter.Vay be çok güzel inşallah bizede nasip olur bu mutluluk ben normal doğum istiyorum ama hayırlısı zaten sezeryan isteğe bağlı değil artık neden pijama altı giyemiyoruz ki anlamadım normal doğumda gecelik giydiriyolarmış sanırım doğum sonrası muayene için ama Sezeryanda neden böyle
Benim 2 cocugumunda kafasi yikanmadi.Havlu ve battaniye koyun kizlar bebeklere kafasini yikiyolar cunku bebislerin
Daha erken canım sürekli dönüyolar zaten. Aynen öyle önemli olan bebişlerin ve bizim sağlığımız. Bende bi pijama takımı bi gecelik aldım. Bezide bazı hastaneler veriyormuş bazıları vermiyormuş akıntı ve kanama için ped yeterli olmazmış o yüzden bez gerekiyorAynen canim ben de son dkkaya kadar normal dogum taraftariyim ama suni sanciyi kabul etcegimi sanmiyorum. Gerci bebis bu haftaya kadar tersti ins doner. Sezeryan normal cok farketmez son haftalarda kendini belli eder zaten dogum sekli. Bebislerimiz saglikla dunyaya gelsin yeter.
Sezeryanlilar ici gecerli canim.hemen tuvalet icin ayaga kalkamiycaksin dogal olarak.ne sondası
Evet canim hayirlisiyla saglikla gorelim o gunleri ins. Bez olayini gittigimiz hastaneye sorar ona gore cantamiza koyariz o zaman. Buarada pijamanla gecelik bedenini neye gore aldin?Daha erken canım sürekli dönüyolar zaten. Aynen öyle önemli olan bebişlerin ve bizim sağlığımız. Bende bi pijama takımı bi gecelik aldım. Bezide bazı hastaneler veriyormuş bazıları vermiyormuş akıntı ve kanama için ped yeterli olmazmış o yüzden bez gerekiyor
Ayy ivitt sonda takilacaksa uyusukken takilsin bari de hissedilmesinSezeryanlilar ici gecerli canim.hemen tuvalet icin ayaga kalkamiycaksin dogal olarak.
Sondayi takmak isterlerse ameliyatta takmalarini rica edin ben oyle yaptrdim rahat oldu cikartirkende pek birsey hissetmiyorsun zaten.
Normal sartlarda 1 gece kaliniyor.gazinizi cikardinizmi hemen eve gonderiyorlar.Ben gecelige aliskinim giyebilirim sikinti olmaz. O zaman her ihtimale karsi 1 pijama takimi bi de gecelik bulundurmak lazim. Zaten 1 gece kalinmayacak mi? Bi de su sonda olayi beni de cok gerdi. Ayrica bezlenme olayi da fenaymis sen mi alip bez goturuosun yoksa hastaneden mi veriyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?