- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.950
- 448
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #54.081
Sezeryandan ertesi gun sonra banyo yapabilirsiniz.eve ciktiginizda hemen dusunuzu alirsiniz rahatlarsiniz.esinize yikatin kendinizi vucudunuzu ovamazsiniz.ben oyle yapiyorum iyi oluyor.evet hemen yapılmaz gibi geliyo bana da.. yine de önümüzdeki hafta gidince bi sorayım bakalım
yap yavaştan sen artık annem valla bu haftalar kritik artık nolur nolmazmaşallahh :) ay ben daha hiç çanta falan yapmadımişten vakit olmuyor ki eve kendimi zor atıyorum :) yıkamadım bile hiç bişeyini. Bebek için 5 takım çok dğeil mi ya okadar kirletirlermi max 2 günde :)
Ben hic bant kullanmadim bu zmana kadar.doktorun koydugu banti soktum hemen dusa girdim ertesi gunu.Ertesi gün duş aldım Can'ım yoksa süt çok azalıyor bence sıcak su sütü artıyor ..eczanede su geçirmeyen bantlar var geniş Kocaman geniş yani epeyce kapatıyorsun duştan önce sonra aç dikiş kısmı kup kuru kalıyor ...ben mis gibi duş aldım ve sütüm artmıştı aklınızda bulunsun Aslı'nda bende 2-3 tane aldırayım eşime aklıma gelmişken evde bulunsun :)))
Bir gece az yatırıyolar ya ilk ameliyt ta 4.gun 2.de 3.gün cikmstim bn.demek ki sezeryan daha hafif bsy ki 2.gün çıkılıyor.bn de bakayım göğüs ucu canım. Havlu çorap koydm mavi ustu bebekli cikolatalrdan da alrim.hastanenin serbet verdigini blmyrdum odayi da susluyolar mi.dün nst çekilirken odalari gördüm hrks kapı süsünü asms bebekler odalara gidiyor herks arkasından çok ozendm:)Hastenede havlu hiç hatırlamıyorum Can'ım ben iki tane yüz havlusu koydum Hertürlü lazım oluyor miden bulanınca ağzına tutmaya bile yarıyor :))) odalarda özel banyo var ama sezeryanda eve çıkınca duş al demişlerdi o zamanlasa su geçirmeyen bantlardan al demişlerdi alıp kapatıp dikişi sonra sökmüştüm 1 hafta su değdirmeden duş aldım duş almak sütü arttırıyor sonuçta ... Lohusa şerbeti veriyor hastane sürahi bardak filan eskiden süslü püslüydü geçen gördüm normal sürahi bardak birde eşimin arkadaşları benim arkadaşlarım bayağı gelen oluyor hastaneye keşke gelmeseler hiç düşünmeyeceğim amaa o yüzden kendim bir takım bardak bardak aldım süslü yaptırdım hem evdede misafirlere kullancam ... Göğüs ucu aventin aldım e Bebek'te var marka marka eczanelerde de var ama benim kiler o Zaman hemşire isteyince dedimya 1 saate alamadılar :)))
Sevgi cok temiz iciniz rahat etsin o konuda.Aynen hamilelikten. Nst de iyi cikti sorun yok dedi doktor. Haftaya gel dedi. Bu arada sevgide banyoda havlu fln oluomus degistiriolarmis devamli temizmis yani bi arkadasa sormustum ama.ne kadar dogru bilmem. Bi de serbet veriolarmis bir surahi :)
Iyi canim cok sukur iyi cikms nst.evet cnm vildan dedi smdi serbet varms havlu da varsa çok iyi.Aynen hamilelikten. Nst de iyi cikti sorun yok dedi doktor. Haftaya gel dedi. Bu arada sevgide banyoda havlu fln oluomus degistiriolarmis devamli temizmis yani bi arkadasa sormustum ama.ne kadar dogru bilmem. Bi de serbet veriolarmis bir surahi :)
Çok sevindim canım inşallah yavruna kısa sürede kavuşursun doktorundanda Allah razı olsun seni hiç merakta bırakmıyor galiba ne mutlu sana,peki sen nasıl oldun dikişlerin falan toparlandınmı birazcıkEvdeyim canim daha.doktorumuz bugun agizdan beslenmeye baslayinca gelirsin dedi.cuma veya ctesi gidecegim suan icin oyle gozukuyor.cok sukur yavrumda gunden gune iyiye gidiyor.insallah daha da iyi olcak yavrum.kavusmamiza az kaldi.
Doktorumuz bugun yine fotograf gondermis daha iyi gozukuyordu.
Canim ilgine çok tesekkur ederim. tabiki hersey allahtan, ol derse olacak inşaallah, buna inaniyoruz. Elhamdulilillah, ama ne biliym beklemek zor. ben doğum yapıcam, kız kardeşim hamile gelinimizin kendi çevresi en yakınları hep doğum yaptı. Allah büyüktür biz ona teslimiz en doğrusunu, o bilir.Üzülmeyin canm inşallah Allah vakti zamanı gelince verir ve kndilerini sartlamasinlar sadece tüp bebekle olacak diye.Allah için engel yoktur bnm de tup bebek olmadı 5 ay snra kendiliğinden kaldım. Bana da doktorlar dedi kalamazsn tüp bbeksiz diye.her şey gibi bu konu da tamamen kısmet vakti gelince olacak insallah. sen bni örnek ver gelinini ze. Bn çok umutszdum ve bi umut arıyordum eminim o da öyledir ve lütfen çok destek olun ona.yok dikkat etmedin yok ayakta kaldın yok şişmansin yok zayf sn o yüzden tutmadı fln hc bsy demeyin kimsenin suçu yok bi sebep aramayın. Allah verecekse her türlü olurdu zaten .
İnşallah cnm bni el üstünde tutmadı lar uzduler hatta.çok sevindim böyle olmasına. Çünkü bu tüp bebek olayını ve o psikolojiyi sadece yaşayan anlıyor etrafta herkes doğururken doguramamak da çok kötü.Canim ilgine çok tesekkur ederim. tabiki hersey allahtan, ol derse olacak inşaallah, buna inaniyoruz. Elhamdulilillah, ama ne biliym beklemek zor. ben doğum yapıcam, kız kardeşim hamile gelinimizin kendi çevresi en yakınları hep doğum yaptı. Allah büyüktür biz ona teslimiz en doğrusunu, o bilir.
Bu arada gelinimizi o kadar el üstünde tutarizki allah razı olsun oda bize karşı öyledir. inşaallah burdan müjdeli haber vermek nasip olur.
Tuvalet sorunum olmasa cok iyiyim.tuvalete biraz zorlandim bu sefer o yuzden dikislerimde sızı oluyor.biraz ayakta kalimcada sızliyor ama genelde iyiyim cok sukur.Çok sevindim canım inşallah yavruna kısa sürede kavuşursun doktorundanda Allah razı olsun seni hiç merakta bırakmıyor galiba ne mutlu sana,peki sen nasıl oldun dikişlerin falan toparlandınmı birazcık
Canim hepimiz bu dunyada sınavdayiz.hepimiz farkli farkli durumlardan sınaniyoruz.sabir en buyuk ilac.sizde bunun farkindasiniz bunu anladim.Allah insallah en kisa zamanda kollarini doldurmak nasip etsin abinin ailesinin.Canim ilgine çok tesekkur ederim. tabiki hersey allahtan, ol derse olacak inşaallah, buna inaniyoruz. Elhamdulilillah, ama ne biliym beklemek zor. ben doğum yapıcam, kız kardeşim hamile gelinimizin kendi çevresi en yakınları hep doğum yaptı. Allah büyüktür biz ona teslimiz en doğrusunu, o bilir.
Bu arada gelinimizi o kadar el üstünde tutarizki allah razı olsun oda bize karşı öyledir. inşaallah burdan müjdeli haber vermek nasip olur.
banyo havlusu değilde normal yüz havlusu koycam ben canım
Aa Bnyo havlusu değil de normal havlu da koyacaktım bak iyi ki dedin.bilmym ki hastane verir mi Bnyo havlusu acaba
ya bu banyo havlusunda ben de kararsız kaldım.. sezeryan olursa o dikişle banyo yapabilir miyiz ilk gün nasıl olur acaba??
Internette sezeryandan 2-3 gün sonra duş alınabilir normal doğumdan 1 gün sonra duş alınabilir yazıyo ben koymadım banyo havlusuThe_new
Hastanede banyo yapilmaz.ilk gun zaten kipirdayamazsin pek.ikinci gun zaten evine gidiyorsun.evde banyo yapmak en guzeliKızlar bende bilmiodm.banyoya girmek gerekir mi terlenilir falan.deneyimli arkadslra sormak istedm. Yasemin çok güzel cvp yazms çok sağol cnm.bende koymaktan vazgeçtim.Çok yer kaplayan bişey bi de :) gerek yokmuş :)
Bunada şükür canım, inş dahada toparlanicaksin bebeğin eve gelince onunla çok daha iyi ilgileniceksinTuvalet sorunum olmasa cok iyiyim.tuvalete biraz zorlandim bu sefer o yuzden dikislerimde sızı oluyor.biraz ayakta kalimcada sızliyor ama genelde iyiyim cok sukur.
ahhh anneler iyi ki varlar.. ateş ölçerimiz demin geldi bizim de ben medifine temassız ateş ölçer aldım kullananlar memnundu ben de diğer markalara boşuna para dökmek istemedim bakalım inşallah memnun kalırız..
Hastanede banyo yapilmaz.ilk gun zaten kipirdayamazsin pek.ikinci gun zaten evine gidiyorsun.evde banyo yapmak en guzeli
Allahım hayırlısı ne zamansa o Zaman Nasıl etsin..bu güzel duygudan mahrum olmasınlar inşallah Meryem suresi var Canım 40 gün boyunca peş peşe okunacak suya ve içilecek adet olunca başkası yerine okuyacak suyunu içecek..Kızlar bugün çok Üzgünüm. abimgil in ikinci tüp bebek denemeleride başarısız oldu . Çok zor bir durum allahım tüm isteyenlere bekleyenlere, hayırlı evlatlar nasip etsin.
Canim bu surecte keyfinizi bozmamanizi tavsiye edeeim ne olursa olsun...karninda ki bebislerinizi dusunun derim...babalar sonradan baba olmayi ogrenirler onlar bizim kadar dusunemez bebeklerimizi....hatta 2. Cocukta baba olmayi ogrenen babalar var yani benim kocam...Allah korusun bebeginize bisey olsa en cok sizin caniniz yanip en cok siz uzulecekseniz...sizin kadar hic ama hic kimse dusunemez bebeginizi...naz yap kur yap ama anlamiyorsa keyfinizi de kacirmayin derim...mutluluklarGünaydın kızlar...
Ben neden bu eşimle kavga olaylarını abartıyorum sanki ama çok sinir oluyorum artık dayanamıyorum tahammülüm kalmadı hayatımın belki de son hamilelik günleri tadını çıkartmak nazlanmak kapris yapmak hakkım değil mi ama hiç birine izin vermiyor bu odundan üretim erkekler... yontmak için yıllarını veriyorsun en ufak bir kavganda sana hakkımı helal etmiyorum diyor çıldırıyorum zıvanadan çıkıyorum allahım dün gece boyu kavga ettik uyumaya çalıştıkça deli gibi kelimeler dökülüyor ağzımdan... söyledikçe söyledim söyledikçe sinirlendim sinirlendikçe tutup kıllarından balkondan fırlatıp atmak geldi içimden.. sonra dedim adam 2 metre kilosu 90 otur oturduğun yere bi daha evlenirsem ufak tefek birini bulup canım sıkıldıkça hırpalamak istiyorum.. sabah kalmış kahvaltı hazırlamış termosa çay bile koymuş bi uyandım masanın üstünde arkasından seslendim aman yapmasaydın sonra hakkını helal etmezsin falan.. çok doldum kızlar sabahtan akşama kadar şakta sümük ağlamak istiyorum ama tek balına tadı çıkmıyor..
Hadi canım ya aynı nst olayını bende birkaç kez yaşadım ben sökmedim yarım saat bekledim çünkü o anda doğum falan vardı..bebişin de haftasıyla uyumluysa üzülme annesi doğunca sütün bol olur beslersin yavrunuSelam kızlar geldim doktordan. Bebeğim 2345gr olmuş. Bana her ne kadar küçük gibi geldiyse de haftasıyla uyumlu dedi doktor.
Acayip sinirlerim bozuldu hastanede. Hemşire nst ye bağlayıp 20dk sonra gelicem dedi gitti. Gidiş o gidiş 20dk oldu ne gelen var ne giden. Makineyi kendim çozdüm gittim hemşirelerin yanın. Kusura bakmayın bilmem ne. İndim hastanenin müdürüne şikayet ettim ve dilekçe yazıp verdim. Kızımda da aynı hastanede kundağının içinde enjektör iğnesini unutmuştu salaklar. Hala sinirim geçmedi
Canim kilosuna takilma benim kizlarimin ikiside 2500gr dogdu Allah a sukur kuvozde felan kalmadi cabucak toparlaniyorlar...oglumda sanirsam oyle dogacak...insallah o da o kadar dogsun sukuredecemKızlarrrrrrr ben geldim doktordan. Bebeğim 2627 gr olmuş 2545 gr idi geçen hafta.yani 1 haftada 82 gr almışboy 50 cm. Sol böbrek genişliği 13 mm. Yüzünü göremedik enseyi gördük. Kafa aşağı yüzü içe dönük. Doktor 21 Ekim cumaya gün verdi AMA nst de sancı 20 ile 40 arası çıktı hep. Doktor eğer sancın artarsa kanama vs olursa erken alırız ve kilo alımı durma noktasına gelirse haftaya bile alabilirim her an hazır ol dedi. Kızlar bebeğim niye kilo alamıyor olabilir çok üzgünüm kızımda böyle olmamıştı. Kalp atışı ve hareketleri güzel takma kafana dedi doktor ama niye yavaşladı acaba diyr sordum kordon normal görünüyor ama çok hareketli sıkıyormu dolanıyor mu bilemeyiz dedi. @urashaa böyle işte canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?