2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ayyy kizzz senin az kaldi cok heyecanliiii Allah hemencecik kucagina vermeyi nasip etsinnnn insallah canim benimmm benim esimde dun dogum videolari izlemis of cok zor napacan kotu dedi baya etkilenmis demek dedim merak etme sede gireceksinn yanimda o kadar korkmus ben girmem hayatta dior ama girecek mecburrrr kiyamam benimde belim sirtim agriyo felaket mide yanmasi da ustune tuz biber vallahi analik cok zormusss Annemin birak ayaginin altini pokini yesem odeyemem hakkini canim annemmm Allah basimizdan eksik etmesin bak duygulandm smdi uzagmda annemden

Selam kızlar biz dun esimle acibadem anne bebek egitim kursuna katildik dogumhaneyi gösterdiler falan da ayyy eski anlarım depresti nasil dogurcam beeeeeen esime dedim bu sefer sezeryan olsam saka bi yana dogum yaklasti yaa

Canım ben kızıma 6 ay sadece anne sütü verdim başka hiç bişey vermedim canım.gayette güzeldi kilosu valla tombik tombik.inşallah hepimizin sütü iyi olurda sadece emziririz.çok rahatlık canım.
Inşallah canım ya benim de niyetim o. Bu memeler bize verildiyse vardır bi hikmeti degil mi Icinde tüm vitaminler var karın da doyuruyor zararı da yok daha ne olsun

Ay oda abartmış hakkaten.oldu olcak kuru fasülye yedirsin çocuğa
haha aynen canim ya zaten erkenden başladılar hepsini yedirmeye merak etme senöyle tatlı kaşığıyla falan kim uğraşır saatlerce yemek yedirmeyi dayadilar çocuğun agzina yemek kasigini yavrucak kusa kusa yedi

canım valla mevzu yeni doğmuş bebiş olunca lafımı hiç esirgemem sende esirgeme bebeğinin sağlığı herşeyden daha önemli
Canim aslında ben lafını sakınan biri değilim hakliysam babamı tanımam sadece karşındaki insanın söylediğin seyi anlaması ve tekrar etmemesi gerekiyor. Durum bu yani

diyeceksin lafını kim küserse küssün hiç çocuğuna içinin elvermediği şeyleri yaptırma kuzum lütfen lafınızı kimseden esirgemeyin
Canım yukarida da yazdim ben lafımı sakınmam küsen küssün napim su saatten sonra annem bile cocugumdan sonra gelir değil kvah bi de söylediğin seyi anlasalar

NicksizYumurta onlar zamanında bildiğini yapmış bizde bildiğimizi yapacağız cekilsinler aradan vallahi anneme bile karistirtmam doğru bildiğim şeyde
Ay anneme kurban olurum ben canım yaa kadincagiz uzakta oldugu icin yardım edemedim diye kendini yedi bitirdi asla karismaz o bi de karışacak olsa istemiyorum desem anlar. Kv ısrar eder bana bisey diyemez ama eşimin burnundan getirir

Canım benim ilk bebeğimde sütüm iki gün sonra geldi kızım susuz kalmış ateşlendi.1 gün hastanede yattık.serum taktılar.ben bunda düşünüyorum su vermeyi onun için annen haklı olabilir:)

Ayni durumu ben de yasadim oglumda susuz kalmis atesi cikmisti ne korkmustum anlatamam o yuzden bu da serbet bile vermeyi düşünüyorum korkuyorum ne yapayım

Ayy anne deme ağlarım vallaben de en son agustosun sonunda gitmistim o da gelemedi pek zor ya ah ah nasil da anladım kiymetini anacigimin
Aynen tatlım az kaldı yaa geri sayım basladı. Ben doğuma yalnız girmeyi tercih ediyorum eşim cok duygusaldir dayanamaz. Hani anne karnindaki bebislerin videolari var ya disari cikacakmis gibi hareket ediyorlar ona bile dayanamiyor bana bunlari gösterme deyip basini ceviriyor dogum videosunu asla izlemez

Amanin sen iyice önlem almissin seninkine vereceklerini sanmam ama bende azcık katıyım bana laf anlatamazlar ama bunu öğrenemeyen kaynanam zamanla öğrenecek daha çok zaman geçiremedik çünkü

Herkese günaydın kızlarr inş herkes için çok iyi bi gün olur. Dün ilkokul arkadaşım bendeydi hiç girip bakamadım bütün gece de yazılanları okudum anca bitirdim :)

Bilenler bilir burda sadece tecrübem dahilinde yazıyorum, asla kimseye evet şu illa böyle olmalı şunu böyle yapman lazım diye kesin cümleler kurmadım. Sorulduğunda kendi yaşadıklarımdan örnek verdim.

Bebeğin yıkanması konusuna gelince; bnm de bildiğim hastanede bebekler yıkanmıyo sadece siliyo üzerlerindeki tabaka vücut ısılarını korumaya yardımcı oluyomuş. Ama özel hastanelerde kanlı gelmesi falan söz konusu olamaz hatta bazı hastaneler direk kendi hastane çıkışlarını giydiriyo reklam ve hatıra amaçlı. Devlet hastaneleri için hiç bir fikrim yok.

Oğlumda hastane kıyafet giydirmişti ilk fotoları o kıyafetle çektik mecburen ama zaten yorgun ve ağrılı olucağınız için o an foto çekilmek biraz zor oluyo. Bana sorarsanız ilk giyim için basit 5li falan olan takımı verip, Kendinizi iyi hissettikten sonra (saç makyaj yapılı havalı bi şekilde) o süslü 10lu fln olan hastane çıkışını giydirip foto çekilmeniz daha mantıklı.

Islak mendil konusunda ıslak havlu şeklinde olanları almanızı tavsiye ederim. Üzerinde yazıyo yenidoğan diye. Oğlumda sadece dışardayken veya müsait olmayan ortamlarda ıslak havlu kullandım. Evdeyken hep yıkadım poposunu ve 22 aylık hiç pişik olmadı. Çalışan anneler için zor olabilir ama evdekiler bence üşenmeyip yıkasa bebek için de çok rahat olur.

Yıkama konusuna gelince; biz ikinci gün yıkadık ve 7.gün göbeği düştü. Önemli olan ıslak kalmaması ve pansumanının yapılması. Zaten hemşireler almanız gereken spreyi fln söylüyolar çıkarken. Bu arada ilk doğduğunda aman kanlı aman pis vs diye düşünmek aklınıza bile gelmiyo onu ilk görüşünüz ve ilk dokunuşunuz hayatın durup yeniden başlaması gibi tarif edilemez bi şey..
(O an geldiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız)

Hep söylediğim bi şey vardır; her bebek, her anne, her doğum özeldir ve farklıdır. Bnm bebeğimde işe yarayan seninkinde işe yaramayabilir, yada sana iyi gelen şey bana zarar verebilir. Bence anne olunca siz ztn bebeğiniz ve kendiniz için en iyi olanı hissedebiliyosunuz. Annelik içgüdüsü diye birşey var gerçekten

İlk defa bu kadar uzun yazdım umarım baymamışımdır. Bi anne olarak; allah 'isteyen' herkese nasip etsin, allah hiç kimseyi evlat hasretiyle sınamasın inş..

Benim eşimde asla izleyemez görsem asla yaklaşamam sana diyo.dışarda bayılmadan dursun yeter doğuma giremez zatende

Çok güzel yazmışsın canım eline sağlık.
Ben de doğumdan önce aman şu şöyle olacak, bunu böyle yapayım diye inceleyenlerden olmak istemiyorum.
Spontan ve içgüdüsel olarak her şey zaten olacaktır, fazla bilsen bile her şey o anki şartlara ve duygulara göre şekil alıyor zaten.

Amin canim amin ay cok duygulandm ben yaa ağzına sağlık sayfalarca tartistigimiz konulari cok güzel ozetlemissin

Aaa ne bilim ben bir sorun yaşamadım bir de ben doğumu emseyde yapmıcam yurtdışında yapıcam kısmetse gülcan hanımla konuştuk ne rapor gerekiyorsa götürelim vs diye ama dediğine inanırım çünkü şu an 28. Haftadayım ve şeker yüklemesi konusundan hiç bahsetmedi bile ben ordan burdan öğrendiğimle yapılması gerekiyormuş diye sorunca tamam yapalım o zaman dedi 50gr 1 saatlik yaptılar öyle yani sormayınca pek yanıt alınamıyor doğru işte son muayenelere başka doktora gidicem zaten bakalımo nasıl olcak :)

Mart ayi icinde kesin yaptiracagim canim gidince alip kartini yazarim ben sana esime sordum oda adini hatirlamiyor yerini biliyoruz ikimizde sadece
Tamam o zaman bekliyorum canımm teşekküürr :) zaten ben de doğumu türkiyede yapmıcam o yuzden bunları doğumda dağıtmıcam gelince mevlüt okutcam o zaman dağıtcam acelesi yok yani

Günaydın güzel anneler.... Bebek ilk doğduğunda üzerindeki beyaz yağı emsin diye yıkamıyorlar bildiğim kadarıyla sonrada göbeği tam anlamıyla koruyamazsınız diye kordon düşene kadar yıkamayın diyorlar bence... Su olayı da artık doktorlar yeni kongrelerde verilmesi taraftarıymış bebeklere ama anne sütü dışında tabiki başka bir şey olmayacak.... İnşallah o günleri görürüz

Günaydin güzel anneler ve tatlis bebisler. Saglikli mutlu haberler alacagimiz birgün olsun. Hayirli bereketli Cumalar.

Hava pek kasvetli burada galiba gece uykusuzlarin arasina artik bende katilacagim sersem gibi uyandim bugün
Günaydın kuzum zor bi geceydi sanırım? Artık rahat uyuyamayinca bütün gün mahvoluyor Allahtan çalışmıyoruz ya bi de calissak ne olurdu halimiz. Allah çalışan arkadaslara sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…