- 25 Aralık 2014
- 551
- 654
- 53
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #42.261
ayneeeeennnnnnnn ohh beee zaten ise gitmek zor oluyo bari iki guncuk dinlenelimmmmGünaydınnn kuzuşşşş evet cumaları işe gelirken mutlu olmak ayrı bi tat :)
YORUM YAPAN SEN MİSİN YOKSA CANIM O GRUPTAFacete de gordum fotonuaha deşifre olduk iyi mi beğendim şimdi
ayyy kizzz senin az kaldi cok heyecanliiiiGünaydın güzellerArtık geceleri uykudan bisey anlamaz oldum son 59 gün sabırla bekliyorum en azından uykum bölündüğunde yavrum kucagimda olacak karnımda degil diye avutuyorum kendimi
Pek güzel uyanmadım sabah sabah sakarlık diz boyuyatakta keyif yapayım dedim çay döktüm komodinin üstüne cekmece azıcık açık kalmış tabi icine de girdiiiiiii kocasının donlarina cay döken kadın olarak tarihe geçerim herhalde
Inşallah canım ya benim de niyetim o. Bu memeler bize verildiyse vardır bi hikmeti degil miCanım ben kızıma 6 ay sadece anne sütü verdim başka hiç bişey vermedim canım.gayette güzeldi kilosu valla tombik tombik.inşallah hepimizin sütü iyi olurda sadece emziririz.çok rahatlık canım.
haha aynen canim ya zaten erkenden başladılar hepsini yedirmeye merak etme senAy oda abartmış hakkaten.oldu olcak kuru fasülye yedirsin çocuğa
Canim aslında ben lafını sakınan biri değilim hakliysam babamı tanımam sadece karşındaki insanın söylediğin seyi anlaması ve tekrar etmemesi gerekiyor. Durum bu yanicanım valla mevzu yeni doğmuş bebiş olunca lafımı hiç esirgemem sende esirgeme bebeğinin sağlığı herşeyden daha önemli
Canım yukarida da yazdim ben lafımı sakınmam küsen küssün napim su saatten sonra annem bile cocugumdan sonra gelir değil kvdiyeceksin lafını kim küserse küssün hiç çocuğuna içinin elvermediği şeyleri yaptırma kuzum lütfen lafınızı kimseden esirgemeyin
Ay anneme kurban olurum ben canım yaa kadincagiz uzakta oldugu icin yardım edemedim diye kendini yedi bitirdi asla karismaz o bi de karışacak olsa istemiyorum desem anlar. Kv ısrar eder bana bisey diyemez ama eşimin burnundan getirirNicksizYumurta onlar zamanında bildiğini yapmış bizde bildiğimizi yapacağız cekilsinler aradan vallahi anneme bile karistirtmam doğru bildiğim şeyde
Canım benim ilk bebeğimde sütüm iki gün sonra geldi kızım susuz kalmış ateşlendi.1 gün hastanede yattık.serum taktılar.ben bunda düşünüyorum su vermeyi onun için annen haklı olabilir:)
Ayy anne deme ağlarım vallaayyy kizzz senin az kaldi cok heyecanliiiiAllah hemencecik kucagina vermeyi nasip etsinnnn insallah canim benimmm benim esimde dun dogum videolari izlemis of cok zor napacan kotu dedi baya etkilenmis demek dedim merak etme sede gireceksinn yanimda o kadar korkmus ben girmem hayatta dior ama girecek mecburrrr kiyamam benimde belim sirtim agriyo felaket mide yanmasi da ustune tuz biber vallahi analik cok zormusss Annemin birak ayaginin altini pokini yesem odeyemem hakkini canim annemmm Allah basimizdan eksik etmesin bak duygulandm smdi uzagmda annemden
Yok tatlım beğeni yaptım benYORUM YAPAN SEN MİSİN YOKSA CANIM O GRUPTA
Bizde çok korkmuştuk.neden olduğunuda anlamadık.onun için vercem mutlaka.Ayni durumu ben de yasadim oglumda susuz kalmis atesi cikmisti ne korkmustum anlatamam o yuzden bu da serbet bile vermeyi düşünüyorum korkuyorum ne yapayım
Amanin sen iyice önlem almissinaynen öyle ben çocuk konusunda çok sertim annem babam da fark etmez inanılmaz sertim..Benim yeğenim doğduğundan beri çikolata reçel cips kola herşeyi yiyip içer ve anne babası buna sebep olan...kendi aileme yakın bi yerde yaşıom açıkca söylüyorum çocuğumu sizin yanınıza yalnız bırakmam asla ben diye..annemle babam hatta geçen tembih ettim bize geldiğinde bari sağlıklı beslensin yedirmeyin dedim annesi babası yedirio bizde yedirioz dedi...o zaman benim çocuğumla yalnız kalmanız imkansız bundan haberiniz olsun..bu bilinçsizliğinizin cezasını benim çocuğumdan uzak durarak çekeceksiniz dedim...o yüzden sakın taviz vermeyin kızlar
Benim eşimde asla izleyemez görsem asla yaklaşamam sana diyo.dışarda bayılmadan dursun yeter doğuma giremez zatendeAyy anne deme ağlarım vallaben de en son agustosun sonunda gitmistim o da gelemedi pek zor ya ah ah nasil da anladım kiymetini anacigimin
Aynen tatlım az kaldı yaa geri sayım basladı. Ben doğuma yalnız girmeyi tercih ediyorum eşim cok duygusaldir dayanamaz. Hani anne karnindaki bebislerin videolari var ya disari cikacakmis gibi hareket ediyorlar ona bile dayanamiyor bana bunlari gösterme deyip basini ceviriyor dogum videosunu asla izlemez
Herkese günaydın kızlarr inş herkes için çok iyi bi gün olur. Dün ilkokul arkadaşım bendeydi hiç girip bakamadım bütün gece de yazılanları okudum anca bitirdim :)
Bilenler bilir burda sadece tecrübem dahilinde yazıyorum, asla kimseye evet şu illa böyle olmalı şunu böyle yapman lazım diye kesin cümleler kurmadım. Sorulduğunda kendi yaşadıklarımdan örnek verdim.
Bebeğin yıkanması konusuna gelince; bnm de bildiğim hastanede bebekler yıkanmıyo sadece siliyo üzerlerindeki tabaka vücut ısılarını korumaya yardımcı oluyomuş. Ama özel hastanelerde kanlı gelmesi falan söz konusu olamaz hatta bazı hastaneler direk kendi hastane çıkışlarını giydiriyo reklam ve hatıra amaçlı. Devlet hastaneleri için hiç bir fikrim yok.
Oğlumda hastane kıyafet giydirmişti ilk fotoları o kıyafetle çektik mecburen ama zaten yorgun ve ağrılı olucağınız için o an foto çekilmek biraz zor oluyo. Bana sorarsanız ilk giyim için basit 5li falan olan takımı verip, Kendinizi iyi hissettikten sonra (saç makyaj yapılı havalı bi şekilde) o süslü 10lu fln olan hastane çıkışını giydirip foto çekilmeniz daha mantıklı.
Islak mendil konusunda ıslak havlu şeklinde olanları almanızı tavsiye ederim. Üzerinde yazıyo yenidoğan diye. Oğlumda sadece dışardayken veya müsait olmayan ortamlarda ıslak havlu kullandım. Evdeyken hep yıkadım poposunu ve 22 aylık hiç pişik olmadı. Çalışan anneler için zor olabilir ama evdekiler bence üşenmeyip yıkasa bebek için de çok rahat olur.
Yıkama konusuna gelince; biz ikinci gün yıkadık ve 7.gün göbeği düştü. Önemli olan ıslak kalmaması ve pansumanının yapılması. Zaten hemşireler almanız gereken spreyi fln söylüyolar çıkarken. Bu arada ilk doğduğunda aman kanlı aman pis vs diye düşünmek aklınıza bile gelmiyo onu ilk görüşünüz ve ilk dokunuşunuz hayatın durup yeniden başlaması gibi tarif edilemez bi şey..
(O an geldiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız)
Hep söylediğim bi şey vardır; her bebek, her anne, her doğum özeldir ve farklıdır. Bnm bebeğimde işe yarayan seninkinde işe yaramayabilir, yada sana iyi gelen şey bana zarar verebilir. Bence anne olunca siz ztn bebeğiniz ve kendiniz için en iyi olanı hissedebiliyosunuz. Annelik içgüdüsü diye birşey var gerçekten
İlk defa bu kadar uzun yazdım umarım baymamışımdır. Bi anne olarak; allah 'isteyen' herkese nasip etsin, allah hiç kimseyi evlat hasretiyle sınamasın inş..
Amin canim aminHerkese günaydın kızlarr inş herkes için çok iyi bi gün olur. Dün ilkokul arkadaşım bendeydi hiç girip bakamadım bütün gece de yazılanları okudum anca bitirdim :)
Bilenler bilir burda sadece tecrübem dahilinde yazıyorum, asla kimseye evet şu illa böyle olmalı şunu böyle yapman lazım diye kesin cümleler kurmadım. Sorulduğunda kendi yaşadıklarımdan örnek verdim.
Bebeğin yıkanması konusuna gelince; bnm de bildiğim hastanede bebekler yıkanmıyo sadece siliyo üzerlerindeki tabaka vücut ısılarını korumaya yardımcı oluyomuş. Ama özel hastanelerde kanlı gelmesi falan söz konusu olamaz hatta bazı hastaneler direk kendi hastane çıkışlarını giydiriyo reklam ve hatıra amaçlı. Devlet hastaneleri için hiç bir fikrim yok.
Oğlumda hastane kıyafet giydirmişti ilk fotoları o kıyafetle çektik mecburen ama zaten yorgun ve ağrılı olucağınız için o an foto çekilmek biraz zor oluyo. Bana sorarsanız ilk giyim için basit 5li falan olan takımı verip, Kendinizi iyi hissettikten sonra (saç makyaj yapılı havalı bi şekilde) o süslü 10lu fln olan hastane çıkışını giydirip foto çekilmeniz daha mantıklı.
Islak mendil konusunda ıslak havlu şeklinde olanları almanızı tavsiye ederim. Üzerinde yazıyo yenidoğan diye. Oğlumda sadece dışardayken veya müsait olmayan ortamlarda ıslak havlu kullandım. Evdeyken hep yıkadım poposunu ve 22 aylık hiç pişik olmadı. Çalışan anneler için zor olabilir ama evdekiler bence üşenmeyip yıkasa bebek için de çok rahat olur.
Yıkama konusuna gelince; biz ikinci gün yıkadık ve 7.gün göbeği düştü. Önemli olan ıslak kalmaması ve pansumanının yapılması. Zaten hemşireler almanız gereken spreyi fln söylüyolar çıkarken. Bu arada ilk doğduğunda aman kanlı aman pis vs diye düşünmek aklınıza bile gelmiyo onu ilk görüşünüz ve ilk dokunuşunuz hayatın durup yeniden başlaması gibi tarif edilemez bi şey..
(O an geldiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız)
Hep söylediğim bi şey vardır; her bebek, her anne, her doğum özeldir ve farklıdır. Bnm bebeğimde işe yarayan seninkinde işe yaramayabilir, yada sana iyi gelen şey bana zarar verebilir. Bence anne olunca siz ztn bebeğiniz ve kendiniz için en iyi olanı hissedebiliyosunuz. Annelik içgüdüsü diye birşey var gerçekten
İlk defa bu kadar uzun yazdım umarım baymamışımdır. Bi anne olarak; allah 'isteyen' herkese nasip etsin, allah hiç kimseyi evlat hasretiyle sınamasın inş..
Benim eşimde asla izleyemez görsem asla yaklaşamam sana diyo.dışarda bayılmadan dursun yeter doğuma giremez zatende
Benimde özel hastane canım götürmeyi düşünmüyorum geçen sene bi kaybim vardı kürtaj oldum yarım gün kaldim kirlenmedigi halde iki kez nevresimleri pikeleri degistiler yanımda açtılar paketleri o yüzden bide onu götürmekle uğraşmak istemiyorum ben.
Seninkide pek bi alemmış canım çok guldumbizimkinin öyle bisey yok da emin olana kadar kırk kere arar sorar haklisin canim bende alinacak pompayi teline kaydedeyim bundan istiyom desin dursun yoksa beni gerer durur pimpirikli kocam.
Ben eskiyim ama yakın zamana kadar calistigimdan ve burda kimsem olmadindan pek bir yeri bilmiyorum canım. Bende Ersoy a gidiyorum canım sen Gülcan hanımdan memnunmusun iki sene önce işyerinde bi ark gidiyordu ona kizin iki plesentasi varmis dr da soylememis riskli bi durummus beylikduzunde kv de rahatsizlanmis apar topar en yakın hastaneye gitmiş ordaki dr da neden iki plesentam var diye bana soylemedin ya anlamasaydim demis kizda benim haberim yok deyince dr şaşırmış buda eve gelince gülcan hn gitmiş oda senin bilmeni gerektirecek bi durum değil ben doğumda halledicem ne bileyim senin başka dr a gideceğini deyip üste çıkmaya kalkmış ark da çok kızmıştı 7aylik bıraktı dr u medical park ta riskli doğum dr unda doğum yapti bende o yuzden hiç gitmedim esmeye ersoy da yakın bana memnun kaldim canım.
Tamam o zaman bekliyorum canımm teşekküürr :) zaten ben de doğumu türkiyede yapmıcam o yuzden bunları doğumda dağıtmıcam gelince mevlüt okutcam o zaman dağıtcam acelesi yok yaniMart ayi icinde kesin yaptiracagim canim gidince alip kartini yazarim ben sana esime sordum oda adini hatirlamiyor yerini biliyoruz ikimizde sadece
Günaydın kuzum zor bi geceydi sanırım? Artık rahat uyuyamayinca bütün gün mahvoluyor Allahtan çalışmıyoruz ya bi de calissak ne olurdu halimiz. Allah çalışan arkadaslara sabır versinGünaydin güzel anneler ve tatlis bebisler.Saglikli mutlu haberler alacagimiz birgün olsun. Hayirli bereketli Cumalar.
Hava pek kasvetli burada galiba gece uykusuzlarin arasina artik bende katilacagim sersem gibi uyandim bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?