- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #42.301
ay umarım bişey olmaz bu gidişimde bende sorayımBebeğin beslenmesini sağlayan ana damarı baskılıyormuş öyle dedi. Tama haklı zaten öyle uyumamak gerekir de işte arada sırada zararı olmaz diye düşünmüştüm.
benim ki girmicekBen de eşime dedim gir ama sakın o tarafa bakma hep bnm yüzüme bak dedim tamam dio :))
dr lar bazı zaman bizim duygularımızı anlamadan acımasızca söylüyorlar.zaten o pozisyonda uzun süre yatılamıyor ki.yazık ikiniz de uykusuz kalıyormussunuz.Bebeğin beslenmesini sağlayan ana damarı baskılıyormuş öyle dedi. Tama haklı zaten öyle uyumamak gerekir de işte arada sırada zararı olmaz diye düşünmüştüm.
Allah yardimcin olsun canım zor sizin is de...evde bile yoruluyor insan anlamıyorum kiSağıma döndüm sağ yanım ağrıdı,soluma döndüm kaburgam battı.Sırt üstü zaten yatamıyoruz.Döndüm durdum yarım saatte birSabahta kalktım işe geldim ohh mis gibi 37.haftaya kadar çalışıyım diyorum ama Allahım yardım eder inşallah.Evde olan arkadaşlar çalışanların yerine de dinlenin ohh ayaklarınızı uzatın yatın
37 ye kadar dayanmayı düşünüom ben ama dün bi arkadaşım normal doğumla 36+1de doğum yaptı o yüzden korktum acaba 35 gibi bıraksam mı diyorumAllah yardimcin olsun canım zor sizin is de...evde bile yoruluyor insan anlamıyorum ki
Aslında eşimin çok abarttığını düşünüyorum ben ama taktı valla.dr lar bazı zaman bizim duygularımızı anlamadan acımasızca söylüyorlar.zaten o pozisyonda uzun süre yatılamıyor ki.yazık ikiniz de uykusuz kalıyormussunuz.
Dogru demis adamcagizkiz bizimki merakli len dedim kadinlarin dogumundan sanane dedim ya sen ne kadar ard niyetlisin zaten izleyemedim cok kotuydu dedi valla benim gobegimi ellemiyor bebek rahatsiz olur die bende sasirdim acikcasi ama ben doguma sokacammm cektigim sanciyi gorsun kiymetimi anlasin analik nasilmis gorsun elinde olsa bana dogurtturursun dior
ben yaklasık 22. haftadan beri uykusuzum yaa tadı kalmadı uykularımındr lar bazı zaman bizim duygularımızı anlamadan acımasızca söylüyorlar.zaten o pozisyonda uzun süre yatılamıyor ki.yazık ikiniz de uykusuz kalıyormussunuz.
oğluşun iyiymiş suyun da iyiymiş kiloyu takma total da kaç kilo aldığımı söylerim şu ana kadar dudağın uçuklar kuzum.ama tansiyon takibi yaptır istersen hamilelikte tansiyon düşer derler benim hep 12-8 çıkardı eskiden hamilelikte 9-6 çıkıo geneldeselam kizlar,bende doktordan geldim,oglusum iyiymis cok sukur 1330 gr olmusuz,suyumda iyi sinir 8 mis benim suyum 7 cikti,iyi gidiyorsun dedi.malesef 2 hafta icinde 2 kilo almisimmmm10 gun sonra kontrol var.tansiyon yine 13-8 cikti yapcak bisey yok.
Amin canim ya gercekten yazik bebecige ya keske bi deneseymis sadece süt vermeyi neyse annesi o sonucta bizim basimiza neler gelecek kim bilirgünaydın herkese...
ahhh canım inşallah hiç ihtiyacımız olmasın mamalara.geçen arkadaşa gittik bebek görmeye 47 günlüktü.bebecik olmuş tosuncuk.annesi mama veriyormuş.sütüm yetmiyor dedi ama tek vermeyi de pek denememiş.yazık valla.
ben de su verilmesi tarafıyım.oğlumda hergün verdim bunda da vericem kısmetse.zaten artık dr lar bile verilmesine karşı çıkmıyormuş hatta verilmesi bile önerilmeye başlanmış diye duydum.gene herkesin kendi kararı tabii.
Ay 37 sanki bana cok gec gibi geliyor canım ya. Hazırlıklarını yaptin mi yoksa izinden sonra mı yapacaktin sen de?37 ye kadar dayanmayı düşünüom ben ama dün bi arkadaşım normal doğumla 36+1de doğum yaptı o yüzden korktum acaba 35 gibi bıraksam mı diyorum
Canım bebek için sadece küvet ve bebek dolabı eksiğim kaldı ama kendim için lohusa takımı eksiğim var... onun dışında hiç bişeyimi yıkamadım iki hafta sonra felan kayınvalidem gelicek bana o zaman hava iyiken gündüzleri yıka kurut ütüle dedim..bu hafta sonu da dolabını alınca belki kendimde ufaktan başlarım..izin zamanına bırakmayı düşünmüyorum açıkcası çünkü bebeğimin gelişimi önde gidio erken gelebiler kızçemmmAmin canim ya gercekten yazik bebecige ya keske bi deneseymis sadece süt vermeyi neyse annesi o sonucta bizim basimiza neler gelecek kim bilir
Ay 37 sanki bana cok gec gibi geliyor canım ya. Hazırlıklarını yaptin mi yoksa izinden sonra mı yapacaktin sen de?
sen naptın herşeyin tamam mıAmin canim ya gercekten yazik bebecige ya keske bi deneseymis sadece süt vermeyi neyse annesi o sonucta bizim basimiza neler gelecek kim bilir
Ay 37 sanki bana cok gec gibi geliyor canım ya. Hazırlıklarını yaptin mi yoksa izinden sonra mı yapacaktin sen de?
benimde şu aralar en çok rahat ettiğim pozisyon sırt üstü yatmak yanlarım ağrıdı artık hele sol taraf çürüyecek die korkuyorum. ama ne zaman sırt üstü yatsam benim kız içerde halay çekio sanki. hatta bazen kıpırdamadığını hissedersem özellikle sırt üstü yatıyorum başlıyor kıpırdamaya, sonra diomm annemmmm kıyamam tamam dönüom die yanlara dönüyorum yine :)Aslında eşimin çok abarttığını düşünüyorum ben ama taktı valla.
Bu arada ben sırt üstü çok rahat uyuyorum yaa, bıraksan öyle deliksiz uyurum hatta.
aynı durumu ben de yaşadım. (isteyen eski mesajlarımda ayrıntıları okuyabilir.) sütüm gelmemiş. ne doktorlar ne de aile büyükleri anlamadı. üç kez küveze girdik. doktorlar ben abartıyormuşum gibi "her annenin sütü bebeğine yeter", "şu kadar kaka, bu kadar çiş yapıyorsa doyuyordur" gibi kitap cümleleri sarf etti.. sonunda bebeğim böbrek yetmezliğine(yetersiz sıvı alımına bağlı) gitmek üzereyken teşhis konuldu. o ukala doktorların özür dileyişleri ve koşturmaları görülmeye değerdi Allahtan kuzuma bir şey olmadı. akabinde sağdığımda süt gelmedi. pompa yetersizdir diye profesyonel pompa kiralayıp sağdığımda bebeğimi iki hafta aç bıraktığımı anlayıp günlerce ağladım. o sebeple birbirimizi etkilemeyelim. her annenin ve bebeğin öyküsü kendine özeldir. özellikle sezeryan doğumlarda süt geç gelebilir, bu gibi durumlarda mama zehir değildir. bebeğin sağlığı neyi gerektiriyorsa öyle hareket edilmeli. illa anne sütü ısrarı anneye ve bebeğe zarar verici baskı unsuruna dönüşmemeli...Ayni durumu ben de yasadim oglumda susuz kalmis atesi cikmisti ne korkmustum anlatamam o yuzden bu da serbet bile vermeyi düşünüyorum korkuyorum ne yapayım
Kızlar bu haftalarda böyle süt kesiği gibi renksiz akınınız oluyor mu yaa benim iki gündür 3-4 damla oluyor.
Birkaç gecedir ben de eşim de doğru düzgün uyuyamıyorum.
Bahsetmişimdir çok rahat bir doktorum var, hiçbir zaman beni strese sokmadı ama bir şeye önem veriyorsa kesinlikle önemlidir gözüyle baktık hep o yüzden.
Geçen kontrolümde 'Uykumda farkında olmadan sırt üstü yatıyorum ben' dedim. Beklediğim cevap 'Arada olsa sorun olmaz, önemli değil' gibi bir şeydi.
Demesin mi 'Yatma sırt üstü hiç iyi değil diye. Eşim taktı bunu kafaya kendine iş edindi tüm gece ne zaman sırt üstü dönsem beni yan çeviriyor, arkama yastık koyuyor falan. Ne ben uyuyabiliyorum, ne de o. Aksi gibi hamileler sırt üstü yatamaz ben de çok rahat sırt üstü yatıyorum, yanlarım ağrıdı artık yan yatmaktan
doktorum normal dedi ama sebep sormadımaynen canım bende de şu son bi kaç gündür dediğin gibi akıntı oluyo ayaklarımı üşüttüm sanıyorum ama başka bişi mi sebep acaba
Ah ah minik yaramaza bak seeenaman kuzum hareket ettiklerini hissedelim de uykusuz kalsak da olur usuttun mu acaba ondan mı ağrı girdi ki?
Ben uyurken sürekli ateş basıyor beni üstümü açıyorum bu sefer de ayaklar usuyunce karnım davul gibi oluyor hep agriyla uyanıyorum gece boyunca. Bu sabah da minik kuş tam göğsümün alt tarafina çıkmış bütün organlarimi sıkıştırıyor canım yaniyordu uyandigimdabu zillinin anası da ağaca cikmayi falan pek sever armut dibine dusermis iste
selam kizlar,bende doktordan geldim,oglusum iyiymis cok sukur 1330 gr olmusuz,suyumda iyi sinir 8 mis benim suyum 7 cikti,iyi gidiyorsun dedi.malesef 2 hafta icinde 2 kilo almisimmmm10 gun sonra kontrol var.tansiyon yine 13-8 cikti yapcak bisey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?