- 8 Mayıs 2014
- 9.402
- 13.342
- 298
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #42.281
Bende gece gece kramplarla çığlık çığlığa kalktim bi gün kocam kalpten gidecek yanımda garibimGünaydin güzel anneler ve tatlis bebisler.Saglikli mutlu haberler alacagimiz birgün olsun. Hayirli bereketli Cumalar.
Hava pek kasvetli burada galiba gece uykusuzlarin arasina artik bende katilacagim sersem gibi uyandim bugün
Herkese günaydın kızlarr inş herkes için çok iyi bi gün olur. Dün ilkokul arkadaşım bendeydi hiç girip bakamadım bütün gece de yazılanları okudum anca bitirdim :)
Bilenler bilir burda sadece tecrübem dahilinde yazıyorum, asla kimseye evet şu illa böyle olmalı şunu böyle yapman lazım diye kesin cümleler kurmadım. Sorulduğunda kendi yaşadıklarımdan örnek verdim.
Bebeğin yıkanması konusuna gelince; bnm de bildiğim hastanede bebekler yıkanmıyo sadece siliyo üzerlerindeki tabaka vücut ısılarını korumaya yardımcı oluyomuş. Ama özel hastanelerde kanlı gelmesi falan söz konusu olamaz hatta bazı hastaneler direk kendi hastane çıkışlarını giydiriyo reklam ve hatıra amaçlı. Devlet hastaneleri için hiç bir fikrim yok.
Oğlumda hastane kıyafet giydirmişti ilk fotoları o kıyafetle çektik mecburen ama zaten yorgun ve ağrılı olucağınız için o an foto çekilmek biraz zor oluyo. Bana sorarsanız ilk giyim için basit 5li falan olan takımı verip, Kendinizi iyi hissettikten sonra (saç makyaj yapılı havalı bi şekilde) o süslü 10lu fln olan hastane çıkışını giydirip foto çekilmeniz daha mantıklı.
Islak mendil konusunda ıslak havlu şeklinde olanları almanızı tavsiye ederim. Üzerinde yazıyo yenidoğan diye. Oğlumda sadece dışardayken veya müsait olmayan ortamlarda ıslak havlu kullandım. Evdeyken hep yıkadım poposunu ve 22 aylık hiç pişik olmadı. Çalışan anneler için zor olabilir ama evdekiler bence üşenmeyip yıkasa bebek için de çok rahat olur.
Yıkama konusuna gelince; biz ikinci gün yıkadık ve 7.gün göbeği düştü. Önemli olan ıslak kalmaması ve pansumanının yapılması. Zaten hemşireler almanız gereken spreyi fln söylüyolar çıkarken. Bu arada ilk doğduğunda aman kanlı aman pis vs diye düşünmek aklınıza bile gelmiyo onu ilk görüşünüz ve ilk dokunuşunuz hayatın durup yeniden başlaması gibi tarif edilemez bi şey..
(O an geldiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız)
Hep söylediğim bi şey vardır; her bebek, her anne, her doğum özeldir ve farklıdır. Bnm bebeğimde işe yarayan seninkinde işe yaramayabilir, yada sana iyi gelen şey bana zarar verebilir. Bence anne olunca siz ztn bebeğiniz ve kendiniz için en iyi olanı hissedebiliyosunuz. Annelik içgüdüsü diye birşey var gerçekten
İlk defa bu kadar uzun yazdım umarım baymamışımdır. Bi anne olarak; allah 'isteyen' herkese nasip etsin, allah hiç kimseyi evlat hasretiyle sınamasın inş..
Tamam o zaman bekliyorum canımm teşekküürr :) zaten ben de doğumu türkiyede yapmıcam o yuzden bunları doğumda dağıtmıcam gelince mevlüt okutcam o zaman dağıtcam acelesi yok yani
Günaydın kuzum zor bi geceydi sanırım? Artık rahat uyuyamayinca bütün gün mahvoluyor Allahtan çalışmıyoruz ya bi de calissak ne olurdu halimiz. Allah çalışan arkadaslara sabır versin
Bende gece gece kramplarla çığlık çığlığa kalktim bi gün kocam kalpten gidecek yanımda garibimayy o nasıl bir ağrı halen sizliyo orasi,
Sağıma döndüm sağ yanım ağrıdı,soluma döndüm kaburgam battı.Sırt üstü zaten yatamıyoruz.Döndüm durdum yarım saatte birGünaydın kuzum zor bi geceydi sanırım? Artık rahat uyuyamayinca bütün gün mahvoluyor Allahtan çalışmıyoruz ya bi de calissak ne olurdu halimiz. Allah çalışan arkadaslara sabır versin
ben anne babaya laf ettirmiom kuzum kaynanaya mı ettircemAmanin sen iyice önlem almissinseninkine vereceklerini sanmam ama bende azcık katıyım bana laf anlatamazlar ama bunu öğrenemeyen kaynanam zamanla öğrenecek daha çok zaman geçiremedik çünkü
Selam guzel anneler. Bayanlar kulagimin içinde sivilce cikti sanirim sol kulagimda. Sol tarafa yatamiyorum agriyor sizliyor. Kendiliginden geçer mi böyle bir sey yasayan var mi napmak lazim.
Ah ah minik yaramaza bak seeenEvet bitanem yaa sol kasigima agri girmisti uyumadan önce yatayim belki gecer dedim ama yok gecmedi bir sure Simay'da bütün gece neredeyse ordan oraya hareket etti durdu. Bir ara sagima donup biraz uyumusum bir uyandim sag tarafa yatiyom hemen sola donus yaptim ama gece bitmek bilmedi şükür simdilik agri yok ama Simay hanim hala hareketli bir halde ordan oraya zipliyorBirde hava yagmurlu olunca iki kati kotu oluyor durum
amin canim yaa Allah gercekten calisan annelere guc kuvvet versin.
kiz bizimki merakli len dedim kadinlarin dogumundan sanane dedim ya sen ne kadar ard niyetlisin zaten izleyemedim cok kotuydu dedi valla benim gobegimi ellemiyor bebek rahatsiz olur die bende sasirdim acikcasi ama ben doguma sokacammm cektigim sanciyi gorsun kiymetimi anlasin analik nasilmis gorsun elinde olsa bana dogurtturursun diorAyy anne deme ağlarım vallaben de en son agustosun sonunda gitmistim o da gelemedi pek zor ya ah ah nasil da anladım kiymetini anacigimin
Aynen tatlım az kaldı yaa geri sayım basladı. Ben doğuma yalnız girmeyi tercih ediyorum eşim cok duygusaldir dayanamaz. Hani anne karnindaki bebislerin videolari var ya disari cikacakmis gibi hareket ediyorlar ona bile dayanamiyor bana bunlari gösterme deyip basini ceviriyor dogum videosunu asla izlemez
bende aynı durumdayım artık yanlarım ağrıyo sola sağa yatmaktan canım..Tv izlerken sırt üstü yatıom hatta sırtıma yastıklar koyup oturur pozisyonday oluyorum yatakta da bu mide yanmasından ötürü oturur pozisyon gibi uyuyorum...kordon bağı dolanması riski oluyomş sırt üstü yatınca belki dktorun o yüzden üstüne düşmüştürBirkaç gecedir ben de eşim de doğru düzgün uyuyamıyorum.
Bahsetmişimdir çok rahat bir doktorum var, hiçbir zaman beni strese sokmadı ama bir şeye önem veriyorsa kesinlikle önemlidir gözüyle baktık hep o yüzden.
Geçen kontrolümde 'Uykumda farkında olmadan sırt üstü yatıyorum ben' dedim. Beklediğim cevap 'Arada olsa sorun olmaz, önemli değil' gibi bir şeydi.
Demesin mi 'Yatma sırt üstü hiç iyi değil diye. Eşim taktı bunu kafaya kendine iş edindi tüm gece ne zaman sırt üstü dönsem beni yan çeviriyor, arkama yastık koyuyor falan. Ne ben uyuyabiliyorum, ne de o. Aksi gibi hamileler sırt üstü yatamaz ben de çok rahat sırt üstü yatıyorum, yanlarım ağrıdı artık yan yatmaktan
bende doğma gir diyorum eşime canım benim libidom düşer dioYine eşime birkaç kere doğumda yanımda ol, sen zaten doğum masasının alt tarafında olmayacaksın bir şey görmezsin diyorum. Adam dayanamazmış, ilk hamile kaldığımda söylediği 'Sezeryan ol' idi zaten. Acı çekmemi istemiyormuş.
Ama kararlıyım, doğumhaneye gidene kadar yanımda kalacak, bana destek olacak. Beraber yaptık bari doğururken yanımda ol be adam diyorum.
bende aynı durumdayım artık yanlarım ağrıyo sola sağa yatmaktan canım..Tv izlerken sırt üstü yatıom hatta sırtıma yastıklar koyup oturur pozisyonday oluyorum yatakta da bu mide yanmasından ötürü oturur pozisyon gibi uyuyorum...kordon bağı dolanması riski oluyomş sırt üstü yatınca belki dktorun o yüzden üstüne düşmüştür
bende doğma gir diyorum eşime canım benim libidom düşer dio
ahhh canım inşallah hiç ihtiyacımız olmasın mamalara.geçen arkadaşa gittik bebek görmeye 47 günlüktü.bebecik olmuş tosuncuk.annesi mama veriyormuş.sütüm yetmiyor dedi ama tek vermeyi de pek denememiş.yazık valla.kesinlikle katılıyorum canım sana. Ben de o mamaları duydukça bi garip oluyorum hep dua ediyorum sütüm olsun da sadece emzireyim mamaya muhtaç olmayayim diye. Aptamilde zararlı madde çıktı diye sağlık Bakanlığının yazısı vardı bi ara ama hala marketlerde eczanelerde kapış kapış gidiyor doktorlar ek gıdaya geçene kadar su bile vermeyin anne sütü yeterli olur diyor buna rağmen bahsettigin gibi kilo meraklısı insan cok fazla
ben de su verilmesi tarafıyım.oğlumda hergün verdim bunda da vericem kısmetse.zaten artık dr lar bile verilmesine karşı çıkmıyormuş hatta verilmesi bile önerilmeye başlanmış diye duydum.gene herkesin kendi kararı tabii.Canım benim ilk bebeğimde sütüm iki gün sonra geldi kızım susuz kalmış ateşlendi.1 gün hastanede yattık.serum taktılar.ben bunda düşünüyorum su vermeyi onun için annen haklı olabilir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?