- 25 Aralık 2014
- 551
- 654
- 53
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #42.321
Ayy anne deme ağlarım vallaben de en son agustosun sonunda gitmistim o da gelemedi pek zor ya ah ah nasil da anladım kiymetini anacigimin
Aynen tatlım az kaldı yaa geri sayım basladı. Ben doğuma yalnız girmeyi tercih ediyorum eşim cok duygusaldir dayanamaz. Hani anne karnindaki bebislerin videolari var ya disari cikacakmis gibi hareket ediyorlar ona bile dayanamiyor bana bunlari gösterme deyip basini ceviriyor dogum videosunu asla izlemez
tahlil sonucları evde kaldı canım yazamadım ama epey yüksekti. epitel ve bişi görüldü yazıyordu. Şu anda hatırlamıyorum degerleri. eve gidine yazarım. evet magnezyumu bi kaç gün düzenli almamıştım. yani sabah aldıysam akşam almamıştım. onu da düzenli al dedi. magnezyumu düzenli alınca geçer sanıyorum, yüzünde şişlik yok, tansiyon da çok yüksek değil ama takip edeceğiz dedi.protein ne kadar peki?kac + seklinde belirtilmis..magnezyum tansiyon preeklemsi konusunda yardimci oluyormus.simdiden kendini uzup stres altina alma,insallah az kaldi cok rahat sikintisiz etkilenmeden tamamlarsin
evet canım tansiyonun takip et her gün ölçtür yaz bana getir bir hafta sonra dedi. yüzün şişmemiş ödem yok sanırım ama yine de takip edeceğiz dedi. korkuttu beni inşallah haftaya düzelir. pozitif miyim yaw ? aslında karamsarımdırCanım maşallah kızınaçok riskli kötü bi durum olsa doktorun söylerdi emin ol.tansiyon ödem takibi yapılıyor diye biliyorum ben.canını sıkıp tansiyonunu dengesizleştirme iyice ki doğru sonuç al.çok şükür kızın iyi az kaldı zaten,başlarda çıkıp bu zamana kadar stres te yaşayabilirdin.söz konusu bebişler olunca illa stres yaşıyoruz ama sen pozitif birisin herşeye öyle baktığın gibi bunada öyle bak tatlım
Kedibochi sekerim gecmis olsun. insallah preeclampsia degildir. hemen canini SIkma. tansiyonunu doktor olcmustur herhalde muayene sirasinda, kac cikti ki? 14/9 un ustunde cikarsa endiseleniyorlar diye biliyorum ben.
bir de ben bu aralar tatliyi cok abarttim yaaacikcasi her aksam canim cekiyor, yiyorum birseyler. senin de oyleyse ondan olabilir. muhakkak sekerden ve tuzdan uzak durmak gerekir. ama kahretsin, asermek cok zor birsey! (hos ben gebe olmadigim zamanda da pisbogaz ve kesinlikle tatliya hayir diyemeyen biriyim ama....)
inşallah canım dikkat ediyorum ben özellikle de magnezyum alımıma. kan degerlerim çokiyi çıktı ama bu idrarda çıkan protein beni çok korkuttu. bakalım haftaya doktor ne dicek..Kedibochi canimmm moralini bozma sakın doktor kontrol edelim demiş inşallah düşündüğün gibi kötü şeyler çıkmaz bak cimcimeye kocaman olmuş masallah ona sevin sen baska şeye üzülme
İlkinde kardeşinin kaydı için istanbula gitmişti.ben sabah sezeryana gircektim oda ben girerken hastaneye gelmiş olcaktı sabah.ama benim gece sancım tuttuAynen canim ya ilkinde ne yapmıştı?
Gece uyumayınca simdi uyuyordur canimAynen kuzum hareketlerini hissedeyim o bana yeter ama aksam oda rahatsiz oldu sanirim anne bir uyu bende uyuyayim der gibiydi ona uzuldum az ama simdi uyuyor galiba sesi solugu cikmiyodikkatte ediyorum canim ya corapsiz felan hic durmam ancak yatarken anlamadim gitti belkide anlamadan usuttum ayy benimki hep oralarda oldugu icin alistim galiba eee kime cekecek tabikide sana cekecek kizinda
Maşallah Kayramıza canımselam kizlar,bende doktordan geldim,oglusum iyiymis cok sukur 1330 gr olmusuz,suyumda iyi sinir 8 mis benim suyum 7 cikti,iyi gidiyorsun dedi.malesef 2 hafta icinde 2 kilo almisimmmm10 gun sonra kontrol var.tansiyon yine 13-8 cikti yapcak bisey yok.
Haa iyi bari canim halletmissin her şeyi. Bisey kalmamis. Hani hic yapmadiysan 37yi bekleme zor olur diyecektim.Canım bebek için sadece küvet ve bebek dolabı eksiğim kaldı ama kendim için lohusa takımı eksiğim var... onun dışında hiç bişeyimi yıkamadım iki hafta sonra felan kayınvalidem gelicek bana o zaman hava iyiken gündüzleri yıka kurut ütüle dedim..bu hafta sonu da dolabını alınca belki kendimde ufaktan başlarım..izin zamanına bırakmayı düşünmüyorum açıkcası çünkü bebeğimin gelişimi önde gidio erken gelebiler kızçemmm
Hem de ne cok canimkiyamam yahuuu cok olmus senin annemde memur bi hafta sonu gelio bi gun kalio beni gorup gidiyoo bende ayni sekilde ankaraya ucuyorum 1 gun kalip gorup tekrar donuyorum yol gozume gozukmuyor. yada persmebeden isten mazeret izni aliyorum cuma gunu anlarada oluyorum pazara biniyorum cok oldu oyle dayanamam napayim baska memlekete gelin gitmek cok zor kendimi zaten bi gun ayrilacaktik die avutuyorum nnapayim Allah ya r dimcimiz olsun
Ayyy içim bi garip oldu canım yaa babalar serttir duygusuzdur diyenler halt etmiş baksana yaa adamcagiz ne hallere düşmüş. Inşallah bunda da panik olmadan ayni duygularla alır oğluşunu kucağına.İlkinde kardeşinin kaydı için istanbula gitmişti.ben sabah sezeryana gircektim oda ben girerken hastaneye gelmiş olcaktı sabah.ama benim gece sancım tuttuve kocam bebek doğdu odaya götürmüşler ardından o gelmiş yani hiç bişeyini göremedi.otobüste uyumuş ona fidan vermişler bunu dik toprağa diye.uyanınca demiş acaba doğdumu diye.gelirkende hastanenin tellerinden filan atlamış hertaraf dikenmiş düşe kalka gelmiş yazık ben doğumhaneden odaya geldiğimde bebişin yanında ağlıyodu çok duygulanmış.onun için bu ilk sayılır eşim için çok paniktir ne yapcak bakalım
Canim mama vermekte kotu bisey degiol tabii. Ama dedighin gibi aman kilo alsin tombik olsun diyede mama verikmemeli bbence.Kızlar ben bu çarşamba hastanenin yaptığı gebe okuluna gitmeye basladım orada Ebeler şimdiki kadınlar takmışlar bebegin kilosuna illa 4 4,5 kilo olsun istiyorlar dedi 2.5 3,5 kilo arası gayet güzel bir kilo dogum da bebek için dedi evet ben de okuyorum hep kadinlarin çoğu takik bu konuya mesela ben 2,900 doğmuşum ama çoğu kadının çocuğu şimdilerde bu kilo da doğursa bebeğim çok zayıf doğdu nasıl kilo aldira bilirim gibi sorular soruyorlar birbirlerine ben de anlamiyorum açıkçası süt u gelmeyeni vs bilemem ama çoğu kişide çok dikkat ettim bilinçsizce ve gereksizce isteyerek çocuğa mama veriyorlar bu duruma takip çoğu kişi malesef okuyup araştırmiyor kitap okumuyor ben gencim daha iyi bilirim diyen çok ama kitap okuyan araştıran yok çocuklara üzülüyorum çok acaba o mama paketlerinin arkasında yazanlari okuyorlar mi Reklamlarda aptamil bebelac adı duyup alan çok ama en kötü mama mesela bunlar o yüzden elimden geldiğince gerekirse sagicam sadece emzirme taraftarıyim ben
Ya canim bence uykuda sirt ustu donmek okadarda kotu bisey degildir ya... bana mesela doktor gunduzleri uzan ayaklari havaya kaldir dedi, bebisim donmus ve baya asagida cunku... geceleri insan illaki donup duruyo,zaten bebis rahatsiz olunca tekmeyle yada kasilmayla rahatsiz oldugunu bildiriyoBirkaç gecedir ben de eşim de doğru düzgün uyuyamıyorum.
Bahsetmişimdir çok rahat bir doktorum var, hiçbir zaman beni strese sokmadı ama bir şeye önem veriyorsa kesinlikle önemlidir gözüyle baktık hep o yüzden.
Geçen kontrolümde 'Uykumda farkında olmadan sırt üstü yatıyorum ben' dedim. Beklediğim cevap 'Arada olsa sorun olmaz, önemli değil' gibi bir şeydi.
Demesin mi 'Yatma sırt üstü hiç iyi değil diye. Eşim taktı bunu kafaya kendine iş edindi tüm gece ne zaman sırt üstü dönsem beni yan çeviriyor, arkama yastık koyuyor falan. Ne ben uyuyabiliyorum, ne de o. Aksi gibi hamileler sırt üstü yatamaz ben de çok rahat sırt üstü yatıyorum, yanlarım ağrıdı artık yan yatmaktan
Ay canim hele o su olayina cok laf eden oluyordu.kesinlikle katılıyorum canım sana. Ben de o mamaları duydukça bi garip oluyorum hep dua ediyorum sütüm olsun da sadece emzireyim mamaya muhtaç olmayayim diye. Aptamilde zararlı madde çıktı diye sağlık Bakanlığının yazısı vardı bi ara ama hala marketlerde eczanelerde kapış kapış gidiyor doktorlar ek gıdaya geçene kadar su bile vermeyin anne sütü yeterli olur diyor buna rağmen bahsettigin gibi kilo meraklısı insan cok fazla
Benim oluyor dedigin gibi ilk etapta baktigimda beyazimsi bir akinti surekli oluyor.Kızlar bu haftalarda böyle süt kesiği gibi renksiz akınınız oluyor mu yaa benim iki gündür 3-4 damla oluyor.
Bebegin kilo alimini kendimizde takip edip mama ya karar verebiliriz zaten canim.ay ay kilo alim tablolari var bende onlkara bakiyordum. İyi bir cocuk dr u bulmak cok onemli. Oglum a dogumda giren cocuk dr u ilk iki ayinda iki kez antibiyotik verdi bi kerede igne. Aemiligimden e bide korkumdan igneyi yaptirmistim sonra cok pisman olmsutum. İkinci kez antibiyuotik verrince kullanmadim. İki aylik bebek nesi var ki bu akdar drdim. Cunku gerrcektrn cok cok agir bi hastalik hali yoktu. Simdiki dr muzu buldum. Her konuda bilgi verrn ve guzel takip eden bi dr du. Oglkum ikibucuk yasinda sadece bir kez kullandirdi antibiyotik. Az ilacla atlattikcogu skintyimizi. Ve bizi dinlkeyip anliyordu. O yuzden cocuk dr u cok cok onemli.Canim Dr lar da çoğu firmayla anlaşmalı tatil ve para karşılığı çoğu mamayi yazıyor bazıları Dr lar da bu anlamda sakıncalı özellikle özeldekler yani bebek emi yorsa zaten vermem ama mama olacaksa bile bunda un tavsiye ettiği olmaz benim için çünkü Dr iyi olduğu için değil sadece o markayla anlaşması olduğu için yazar
Ayy birdr su ekmek olayina ben cok takintiliyim yaaaa.Canım hadi su neyse de benm kv eltimin 3 aylik oğluna ekmeği et suyuna bandirip veriyorduki bu cocuk emiyor annesinin de sütü yeterliydi. Napiosun deyince de eşime ben sizi hep böyle büyüttüm bisey olmadı ağzının tadi yerine gelsin dedi o yüzden cok korkuyorum ya çocuğumu alıp oraya gitmek gelmiyor içimden. Laf desen olmaz demesen yavrucagiza yazık
Canim benimde bu 1-2 aydir sikinca damla damla su geliyo , yani rengi sefaf... ama artik normal yani, 2.ci gebeliginmi? Cunku onceden dogum yapanlarda daha erken geliyomus,bazilarin ise dogumdan sonraKızlar bu haftalarda böyle süt kesiği gibi renksiz akınınız oluyor mu yaa benim iki gündür 3-4 damla oluyor.
Ayy ayy babaya bakAyy canim cok gecmis olsun o kramplar fena oluyor yaa şükür 8-9 gundur yok bende ama bende oyleydim. Bende geceleri bazen derin nefes felan alinca esim hemen uyandiriyor iyimisin diye evet diyom tamam deyip uyuyozbazen sayikliyorum da o zamanda uyandiriyor alarm gibi mubarek masaj yap tatlim oraya yada yaptir esine benim bir seferinde 4 gün acidi çok iyi anliyorum seni
Canım bahsettigin sey patinaj yapar gibiyse bende cok oluyot. Özellikle ben yemek yedikten sonra miniğim kafasını vajinaya doğru dönüp hıçkırmaya basliyor iste bu dönmeler sırasında da ayağı kayiyor herhalde ya da ben öyle yorumluyorum seri halde karnımı tırmalar gibi yapiyorSelam kizlar
Bebek hareketleri artik iyice ayirt edilir oldu. Ama hala cozemedim bir harekwti varki, sanki icimde telefon titresimde kalmis gibi hareket ediyo.Ne ola ki . Kizim napiyon paninajmi atiyon icerde diyorum. Varmi böyle hareket hisseden
Cok haklısın canim ya biz hep ekmekle yemeye alışmışız ben sofrada ekmek olmazsa açlıktan ölecegimi düşünürüm herhaldeAyy birdr su ekmek olayina ben cok takintiliyim yaaaa.
Uc aylik bebege rt suyumu verilir bide ekmek
Oglum hala ekmeksiz yer yemeklerini. Bazen bizden gorup ozendiginden yer ekmek. Ama hep yine o anlamsiz cevrede ay rkmeksiz doymaz laflari. Bizim icin bile beyaz ekmegi soframizdan kaldirmamiz gerekirken bu ekmek yedirme sevdassini anlamiyorum ben. Helede emen minnacik bebelere
kuzumm göğsümden gelmio akıntı aşağıdanCanim benimde bu 1-2 aydir sikinca damla damla su geliyo , yani rengi sefaf... ama artik normal yani, 2.ci gebeliginmi? Cunku onceden dogum yapanlarda daha erken geliyomus,bazilarin ise dogumdan sonra
Gercektende oyle.Canım bahsettigin sey patinaj yapar gibiyse bende cok oluyot. Özellikle ben yemek yedikten sonra miniğim kafasını vajinaya doğru dönüp hıçkırmaya basliyor iste bu dönmeler sırasında da ayağı kayiyor herhalde ya da ben öyle yorumluyorum seri halde karnımı tırmalar gibi yapiyorBi de geceleri sola yatıyorum ben bazen karnımın üstüne fazla yuklenirsem sanki ısırıyormus gibi acıtıyor onu neresiyle yapıyor anlamiyorum
Cok haklısın canim ya biz hep ekmekle yemeye alışmışız ben sofrada ekmek olmazsa açlıktan ölecegimi düşünürüm herhaldeama ben diretmeyecegim inşallah insan alisirsa ekmeksiz de doyar.
Gecenlerde bi doktoru dinledim ek gıdaya gecerken önce sebzeden baslayın sakın ilk zamanlar meyve vermeyin dedi. Yemeyi sevmeyen bir cocuk bile meyve sekerli oldugu icin yemek isteyecek birakin tadını bi süre bilmesin, sonra et en son da meyve verin dedi. Bana cok mantıklı geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?