2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

kiyamam yahuuu cok olmus senin annemde memur bi hafta sonu gelio bi gun kalio beni gorup gidiyoo bende ayni sekilde ankaraya ucuyorum 1 gun kalip gorup tekrar donuyorum yol gozume gozukmuyor. yada persmebeden isten mazeret izni aliyorum cuma gunu anlarada oluyorum pazara biniyorum cok oldu oyle dayanamam napayim baska memlekete gelin gitmek cok zor kendimi zaten bi gun ayrilacaktik die avutuyorum nnapayim Allah ya r dimcimiz olsun

Günaydın kızlar,
Umarım herkes ve bebişleri çok iyidir.

protein ne kadar peki?kac + seklinde belirtilmis..magnezyum tansiyon preeklemsi konusunda yardimci oluyormus.simdiden kendini uzup stres altina alma,insallah az kaldi cok rahat sikintisiz etkilenmeden tamamlarsin
tahlil sonucları evde kaldı canım yazamadım ama epey yüksekti. epitel ve bişi görüldü yazıyordu. Şu anda hatırlamıyorum degerleri. eve gidine yazarım. evet magnezyumu bi kaç gün düzenli almamıştım. yani sabah aldıysam akşam almamıştım. onu da düzenli al dedi. magnezyumu düzenli alınca geçer sanıyorum, yüzünde şişlik yok, tansiyon da çok yüksek değil ama takip edeceğiz dedi.
ben pre eklampsiyi bildiğim için endişeliyim açıkçası, öyle mi dedim evet var diyemem ama takip edeceğiz dedi.

evet canım tansiyonun takip et her gün ölçtür yaz bana getir bir hafta sonra dedi. yüzün şişmemiş ödem yok sanırım ama yine de takip edeceğiz dedi. korkuttu beni inşallah haftaya düzelir. pozitif miyim yaw ? aslında karamsarımdır

evet canım bende ondan korktum açıkçası. muayene sırasında 9-6 çıktı yani yüksel değildi. dün akşam 8-4 ve bu sabah 14-8. sabah yüksek çıkması normalmiş öyle dedi bir arkadaşım. benim yüksek değil düşük tansiyon sorunum var aslında yaa. akşam çok düşüktü, eczacı ne yaptın sen kendini çok mu yordun dedi. ama ben iyiyim ki . öyle hissediyorum yani. her zamankinden kötü değilim. göz kararması vs yok .. geçen hafta öncesine göre şekere daha dikkat ettim. zaten -300 gr görünüyorum. aman zaten yüz kiloya dayandım daha da almayayım. tuzu azalttım işte. şeker konusunda bir şey demedi. ama beyaz ekmek yasak dedi. makarna pilavda yemiyorum ben.
Kedibochi canimmm moralini bozma sakın doktor kontrol edelim demiş inşallah düşündüğün gibi kötü şeyler çıkmaz bak cimcimeye kocaman olmuş masallah ona sevin sen baska şeye üzülme
inşallah canım dikkat ediyorum ben özellikle de magnezyum alımıma. kan degerlerim çokiyi çıktı ama bu idrarda çıkan protein beni çok korkuttu. bakalım haftaya doktor ne dicek..

hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum.

Aynen canim ya ilkinde ne yapmıştı?
İlkinde kardeşinin kaydı için istanbula gitmişti.ben sabah sezeryana gircektim oda ben girerken hastaneye gelmiş olcaktı sabah.ama benim gece sancım tuttu ve kocam bebek doğdu odaya götürmüşler ardından o gelmiş yani hiç bişeyini göremedi.otobüste uyumuş ona fidan vermişler bunu dik toprağa diye.uyanınca demiş acaba doğdumu diye.gelirkende hastanenin tellerinden filan atlamış hertaraf dikenmiş düşe kalka gelmiş yazık ben doğumhaneden odaya geldiğimde bebişin yanında ağlıyodu çok duygulanmış.onun için bu ilk sayılır eşim için çok paniktir ne yapcak bakalım

Gece uyumayınca simdi uyuyordur canim Benimki de hıçkırık delisi oldualttan hıçkırık pıtpıtları üstten tekmeler ah ah ana olmak zormus

Maşallah Kayramıza canım kiloyu dert etme canim ya sen zaten almamistin az kaldı birkac kilodan bisey olmaz evde olctugun tansiyon iyiyse hastanedekine de üzülme senin durum farkli

Haa iyi bari canim halletmissin her şeyi. Bisey kalmamis. Hani hic yapmadiysan 37yi bekleme zor olur diyecektim.
Ben her seyi tamamladim canım cantalar da hazır kızımı bekliyorum sadece

Hem de ne cok canim bizim oraya direkt ucak yok Istanbul aktarmali normalde atlayıp ucaga giderdim ama hamile halimle hiiiic 2 ucak 2 otobüs toplamda 4 vasıta çekememartık görüntülü konuşuyoruz sık sık öyle hasret gideriyoruz ne yapalım. Doguma kadar böyle olacak.
Ohh siz yine de görüşüyormussunuz canım sanslisin valla

Ayyy içim bi garip oldu canım yaa babalar serttir duygusuzdur diyenler halt etmiş baksana yaa adamcagiz ne hallere düşmüş. Inşallah bunda da panik olmadan ayni duygularla alır oğluşunu kucağına.
benimki de aklına gelse doğum anı hemen gözleri dolar kucağına aldiginda ne olacak hic düşünemiyorum

Canim mama vermekte kotu bisey degiol tabii. Ama dedighin gibi aman kilo alsin tombik olsun diyede mama verikmemeli bbence.
Benm oglum 3640 dogdu ama hicbi zaman cok cok kilo alan tombik bi bebek olkmadi. Mama hic kullanmadim. Sutum vardi ve bence yeterliydi. Cevreden cok oluyor zayiff sanki ay cok agliyor ac mi diyen. Ben hic takilmadim bu laflara. Sonucta bebrgim emiyordu vr dr um herr zaman yeterli kilo aldigini soyuliuyordu. Kilolu cocuk saglikli cocuktur diye yerlesmis kafalara. Obyuzden hep bu kilo aldirma cabalsri.
Oglyhm hala daha cok kilolu degil ortalama degerlere yakin gdiiyor. Gorrnlerr hala zayiflamis cok yemiyor galiba diye laf edebiliyuor. Bu laflara kulkagi kapayinca gerisi kolkay.
İnsallah mamaya ihtiyac duymadan bol bol emzirirz bebeklerimizi

Ya canim bence uykuda sirt ustu donmek okadarda kotu bisey degildir ya... bana mesela doktor gunduzleri uzan ayaklari havaya kaldir dedi, bebisim donmus ve baya asagida cunku... geceleri insan illaki donup duruyo,zaten bebis rahatsiz olunca tekmeyle yada kasilmayla rahatsiz oldugunu bildiriyo

Ay canim hele o su olayina cok laf eden oluyordu.
Ay cocugun ici yanmistir azcik su verr. Gerrk yok sutten herdeyi aliyor o dr umda gerek yok vermene dedi diyorum ama tabi anlamiyorlar su vermeye ek gidandan sonra baslamistim ben.

Bebegin kilo alimini kendimizde takip edip mama ya karar verebiliriz zaten canim.ay ay kilo alim tablolari var bende onlkara bakiyordum. İyi bir cocuk dr u bulmak cok onemli. Oglum a dogumda giren cocuk dr u ilk iki ayinda iki kez antibiyotik verdi bi kerede igne. Aemiligimden e bide korkumdan igneyi yaptirmistim sonra cok pisman olmsutum. İkinci kez antibiyuotik verrince kullanmadim. İki aylik bebek nesi var ki bu akdar drdim. Cunku gerrcektrn cok cok agir bi hastalik hali yoktu. Simdiki dr muzu buldum. Her konuda bilgi verrn ve guzel takip eden bi dr du. Oglkum ikibucuk yasinda sadece bir kez kullandirdi antibiyotik. Az ilacla atlattikcogu skintyimizi. Ve bizi dinlkeyip anliyordu. O yuzden cocuk dr u cok cok onemli.

Ayy birdr su ekmek olayina ben cok takintiliyim yaaaa.
Uc aylik bebege rt suyumu verilir bide ekmek
Oglum hala ekmeksiz yer yemeklerini. Bazen bizden gorup ozendiginden yer ekmek. Ama hep yine o anlamsiz cevrede ay rkmeksiz doymaz laflari. Bizim icin bile beyaz ekmegi soframizdan kaldirmamiz gerekirken bu ekmek yedirme sevdassini anlamiyorum ben. Helede emen minnacik bebelere

Kızlar bu haftalarda böyle süt kesiği gibi renksiz akınınız oluyor mu yaa benim iki gündür 3-4 damla oluyor.
Canim benimde bu 1-2 aydir sikinca damla damla su geliyo , yani rengi sefaf... ama artik normal yani, 2.ci gebeliginmi? Cunku onceden dogum yapanlarda daha erken geliyomus,bazilarin ise dogumdan sonra

Ayy ayy babaya bak maşallah ona.. Sizi dusunuyor adam uykusunda bile Bizim baba çığlıkla uyanıp masaja otomatikmen gözü kapalı basliyo keşke benimde geçse ne yapmam lazım

Ya kizlar bi sorum olcakti... rahim agzi olcumu nicin yapilir? Erken dogum ordan belli oluyormu? Tuh doktorada sormadim yaa, oglusum cok asagida oldugu icin bide rahim agzini olcelim dedi ve altan o uzun cihazla olctu 3,9cm cikti simdilik iyi dedi anlamadim

Canım bahsettigin sey patinaj yapar gibiyse bende cok oluyot. Özellikle ben yemek yedikten sonra miniğim kafasını vajinaya doğru dönüp hıçkırmaya basliyor iste bu dönmeler sırasında da ayağı kayiyor herhalde ya da ben öyle yorumluyorum seri halde karnımı tırmalar gibi yapiyorBi de geceleri sola yatıyorum ben bazen karnımın üstüne fazla yuklenirsem sanki ısırıyormus gibi acıtıyor onu neresiyle yapıyor anlamiyorum

Cok haklısın canim ya biz hep ekmekle yemeye alışmışız ben sofrada ekmek olmazsa açlıktan ölecegimi düşünürüm herhaldeama ben diretmeyecegim inşallah insan alisirsa ekmeksiz de doyar.
Gecenlerde bi doktoru dinledim ek gıdaya gecerken önce sebzeden baslayın sakın ilk zamanlar meyve vermeyin dedi. Yemeyi sevmeyen bir cocuk bile meyve sekerli oldugu icin yemek isteyecek birakin tadını bi süre bilmesin, sonra et en son da meyve verin dedi. Bana cok mantıklı geldi.

Gercektende oyle.
Banada dr um kendi yemedigin sebzeleri de mutlaka ver. Demisti. Ama bunu yaparken yuz ifaden cok onemli demisti. Cunku biz tadini sevmedigimiz icin yuzumuzu eksiterrk yedirirsek bebekte bziiz taklit ettiginden teokli yaklasabilkiyormus, bende ilk yogurt ve sebzelerle baslamistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…