- 25 Temmuz 2012
- 871
- 158
- 73
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #42.341
Nasilsin canim? Cok sik giremiyorum. Buara bende cocuk doktoru dusunuyordum. Denk gelmisken sorayim nerde kime goturuyorsun. Bayadir oglumu goturmedim doktora gelince bi kontrol ettireyim istiyorum. Antibiyotik olayina bende takintiliyim. Su gibi antibiyotik veriyorlar. Gecen burnu akiyordu aile hekimine gittik bogazina bakti, dedim kulaklara da baksaniz enfeksiyon falan var mi? Antibiyotik yazicam zaten dedi. Bende cok gerek yoksa kullanmak istemedigimi dogali iki kez kullandigimi soyledim saskin saskin bana bakti. Ozaman soguk alginligi surubu yazayim dedi. Yani gereksiz yere yaziyorlar bazen. Buyuzden guvenilir bi doktor bulmak sart.Canim mama vermekte kotu bisey degiol tabii. Ama dedighin gibi aman kilo alsin tombik olsun diyede mama verikmemeli bbence.
Benm oglum 3640 dogdu ama hicbi zaman cok cok kilo alan tombik bi bebek olkmadi. Mama hic kullanmadim. Sutum vardi ve bence yeterliydi. Cevreden cok oluyor zayiff sanki ay cok agliyor ac mi diyen. Ben hic takilmadim bu laflara. Sonucta bebrgim emiyordu vr dr um herr zaman yeterli kilo aldigini soyuliuyordu. Kilolu cocuk saglikli cocuktur diye yerlesmis kafalara. Obyuzden hep bu kilo aldirma cabalsri.
Oglyhm hala daha cok kilolu degil ortalama degerlere yakin gdiiyor. Gorrnlerr hala zayiflamis cok yemiyor galiba diye laf edebiliyuor. Bu laflara kulkagi kapayinca gerisi kolkay.
İnsallah mamaya ihtiyac duymadan bol bol emzirirz bebeklerimizi
Azonceki mesaja bunu alinti yapcaktim neye yazmisim kafaya bakBebegin kilo alimini kendimizde takip edip mama ya karar verebiliriz zaten canim.ay ay kilo alim tablolari var bende onlkara bakiyordum. İyi bir cocuk dr u bulmak cok onemli. Oglum a dogumda giren cocuk dr u ilk iki ayinda iki kez antibiyotik verdi bi kerede igne. Aemiligimden e bide korkumdan igneyi yaptirmistim sonra cok pisman olmsutum. İkinci kez antibiyuotik verrince kullanmadim. İki aylik bebek nesi var ki bu akdar drdim. Cunku gerrcektrn cok cok agir bi hastalik hali yoktu. Simdiki dr muzu buldum. Her konuda bilgi verrn ve guzel takip eden bi dr du. Oglkum ikibucuk yasinda sadece bir kez kullandirdi antibiyotik. Az ilacla atlattikcogu skintyimizi. Ve bizi dinlkeyip anliyordu. O yuzden cocuk dr u cok cok onemli.
Evet canim ya patinaj yapar gibiCanım bahsettigin sey patinaj yapar gibiyse bende cok oluyot. Özellikle ben yemek yedikten sonra miniğim kafasını vajinaya doğru dönüp hıçkırmaya basliyor iste bu dönmeler sırasında da ayağı kayiyor herhalde ya da ben öyle yorumluyorum seri halde karnımı tırmalar gibi yapiyorBi de geceleri sola yatıyorum ben bazen karnımın üstüne fazla yuklenirsem sanki ısırıyormus gibi acıtıyor onu neresiyle yapıyor anlamiyorum
Cok haklısın canim ya biz hep ekmekle yemeye alışmışız ben sofrada ekmek olmazsa açlıktan ölecegimi düşünürüm herhaldeama ben diretmeyecegim inşallah insan alisirsa ekmeksiz de doyar.
Gecenlerde bi doktoru dinledim ek gıdaya gecerken önce sebzeden baslayın sakın ilk zamanlar meyve vermeyin dedi. Yemeyi sevmeyen bir cocuk bile meyve sekerli oldugu icin yemek isteyecek birakin tadını bi süre bilmesin, sonra et en son da meyve verin dedi. Bana cok mantıklı geldi.
Bizde çok korkmuştuk.neden olduğunuda anlamadık.onun için vercem mutlaka.
doktorunu arama şansın yok mu canımKIZLAR.. Amniyotik sıvı sızması nasıl anlaşılır??? Çamaşırımda bir parmak büyüklüğünde bir alana idrar sızmış gibi bir ıslaklık var. Hastaneye gitme durumum da yok şuan. Lütfen bir akıl verin bana
aynı durumu ben de yaşadım. (isteyen eski mesajlarımda ayrıntıları okuyabilir.) sütüm gelmemiş. ne doktorlar ne de aile büyükleri anlamadı. üç kez küveze girdik. doktorlar ben abartıyormuşum gibi "her annenin sütü bebeğine yeter", "şu kadar kaka, bu kadar çiş yapıyorsa doyuyordur" gibi kitap cümleleri sarf etti.. sonunda bebeğim böbrek yetmezliğine(yetersiz sıvı alımına bağlı) gitmek üzereyken teşhis konuldu. o ukala doktorların özür dileyişleri ve koşturmaları görülmeye değerdi Allahtan kuzuma bir şey olmadı. akabinde sağdığımda süt gelmedi. pompa yetersizdir diye profesyonel pompa kiralayıp sağdığımda bebeğimi iki hafta aç bıraktığımı anlayıp günlerce ağladım. o sebeple birbirimizi etkilemeyelim. her annenin ve bebeğin öyküsü kendine özeldir. özellikle sezeryan doğumlarda süt geç gelebilir, bu gibi durumlarda mama zehir değildir. bebeğin sağlığı neyi gerektiriyorsa öyle hareket edilmeli. illa anne sütü ısrarı anneye ve bebeğe zarar verici baskı unsuruna dö
nüşmemeli...
Ya bnmde oluyor gunde 3 canasir degistiriyrm ama dr sorun degil dedi. Idrar kültürü verdim bisey cikmadi.KIZLAR.. Amniyotik sıvı sızması nasıl anlaşılır??? Çamaşırımda bir parmak büyüklüğünde bir alana idrar sızmış gibi bir ıslaklık var. Hastaneye gitme durumum da yok şuan. Lütfen bir akıl verin bana
Ayy inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucagimiza sende canım ilk sevincini paylaşan ben.olim istedimMerhaba arkadaslar aylar once bende sizLer.gibi mayis annesi olacagimj saniyorsum.ama.malesef bebegimi kaybetyim simdi bugun evde test yaptom.ve sonuc pozitif bi yanim.cok.mutlu bi yanim.tedirgin uzun bi zaman kimseyle.paylasmayi dusunmuyorum.ayni seyleri yasamaktam korktugum icin ama.sevincimi paylamsayada ihtiyacim.var o yuzden size yazmak istedim.umarim.hepiniz iyisinizdir doguma az kaldi hepiniz saglkla kucaklasirsiniz mucizelerinizle benim icinde dua edin olir mu☺
Kiz ikinci defa okuyunca fark ettimkuzumm göğsümden gelmio akıntı aşağıdan
Herkese günaydın kızlarr inş herkes için çok iyi bi gün olur. Dün ilkokul arkadaşım bendeydi hiç girip bakamadım bütün gece de yazılanları okudum anca bitirdim :)
Bilenler bilir burda sadece tecrübem dahilinde yazıyorum, asla kimseye evet şu illa böyle olmalı şunu böyle yapman lazım diye kesin cümleler kurmadım. Sorulduğunda kendi yaşadıklarımdan örnek verdim.
Bebeğin yıkanması konusuna gelince; bnm de bildiğim hastanede bebekler yıkanmıyo sadece siliyo üzerlerindeki tabaka vücut ısılarını korumaya yardımcı oluyomuş. Ama özel hastanelerde kanlı gelmesi falan söz konusu olamaz hatta bazı hastaneler direk kendi hastane çıkışlarını giydiriyo reklam ve hatıra amaçlı. Devlet hastaneleri için hiç bir fikrim yok.
Oğlumda hastane kıyafet giydirmişti ilk fotoları o kıyafetle çektik mecburen ama zaten yorgun ve ağrılı olucağınız için o an foto çekilmek biraz zor oluyo. Bana sorarsanız ilk giyim için basit 5li falan olan takımı verip, Kendinizi iyi hissettikten sonra (saç makyaj yapılı havalı bi şekilde) o süslü 10lu fln olan hastane çıkışını giydirip foto çekilmeniz daha mantıklı.
Islak mendil konusunda ıslak havlu şeklinde olanları almanızı tavsiye ederim. Üzerinde yazıyo yenidoğan diye. Oğlumda sadece dışardayken veya müsait olmayan ortamlarda ıslak havlu kullandım. Evdeyken hep yıkadım poposunu ve 22 aylık hiç pişik olmadı. Çalışan anneler için zor olabilir ama evdekiler bence üşenmeyip yıkasa bebek için de çok rahat olur.
Yıkama konusuna gelince; biz ikinci gün yıkadık ve 7.gün göbeği düştü. Önemli olan ıslak kalmaması ve pansumanının yapılması. Zaten hemşireler almanız gereken spreyi fln söylüyolar çıkarken. Bu arada ilk doğduğunda aman kanlı aman pis vs diye düşünmek aklınıza bile gelmiyo onu ilk görüşünüz ve ilk dokunuşunuz hayatın durup yeniden başlaması gibi tarif edilemez bi şey..
(O an geldiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız)
Hep söylediğim bi şey vardır; her bebek, her anne, her doğum özeldir ve farklıdır. Bnm bebeğimde işe yarayan seninkinde işe yaramayabilir, yada sana iyi gelen şey bana zarar verebilir. Bence anne olunca siz ztn bebeğiniz ve kendiniz için en iyi olanı hissedebiliyosunuz. Annelik içgüdüsü diye birşey var gerçekten
İlk defa bu kadar uzun yazdım umarım baymamışımdır. Bi anne olarak; allah 'isteyen' herkese nasip etsin, allah hiç kimseyi evlat hasretiyle sınamasın inş..
Canım 2014 ekim de hamile olduğumu öğrendim ben 2014 kasım 29 da aldılar bebeğimi...2015 eylül de yeniden hamile olduğumu öğrendim öyle korkulu günler yaşadım ki şu an seni çok iyi anlıyorum.Her hafta sonu kontrole gittik 28. haftaya kadar neden 28 bilmiom artık tamam gitmesekte olur dediğimde 28. haftaya girmiştim..pozitif ol olumlu düşün herşey güzel olucak...Bebeğine inancını yitirme..Daha önce ki bebeğin neden öldü bilmiyorum ama her türlü testi yaptır..Kan pıhtılaşması felan gibi herşeyi yaptır mutlaka...Allahım kucağına amayı nasip etsin inşallahMerhaba arkadaslar aylar once bende sizLer.gibi mayis annesi olacagimj saniyorsum.ama.malesef bebegimi kaybetyim simdi bugun evde test yaptom.ve sonuc pozitif bi yanim.cok.mutlu bi yanim.tedirgin uzun bi zaman kimseyle.paylasmayi dusunmuyorum.ayni seyleri yasamaktam korktugum icin ama.sevincimi paylamsayada ihtiyacim.var o yuzden size yazmak istedim.umarim.hepiniz iyisinizdir doguma az kaldi hepiniz saglkla kucaklasirsiniz mucizelerinizle benim icinde dua edin olir mu☺
bu çocuklar bizim beynimizdeki fosforu yedi bitirdi kızKiz ikinci defa okuyunca fark ettim
Canım gözün aydın inşallah sağlıcakla kucağına alırsın.Eğer için rahat etmiyorsa bir süre paylaşma canım kimseyle.Allahım tamamına erdirsin inşallah hepimizinkiniMerhaba arkadaslar aylar once bende sizLer.gibi mayis annesi olacagimj saniyorsum.ama.malesef bebegimi kaybetyim simdi bugun evde test yaptom.ve sonuc pozitif bi yanim.cok.mutlu bi yanim.tedirgin uzun bi zaman kimseyle.paylasmayi dusunmuyorum.ayni seyleri yasamaktam korktugum icin ama.sevincimi paylamsayada ihtiyacim.var o yuzden size yazmak istedim.umarim.hepiniz iyisinizdir doguma az kaldi hepiniz saglkla kucaklasirsiniz mucizelerinizle benim icinde dua edin olir mu☺
Canim fark edebiliyonmu yani akinti degil demi? Bide idrar kaciriyon olabilirmi.... benim oglusumun kafasi baya asagida baski yapio habsurunca falan kaciyo ...KIZLAR.. Amniyotik sıvı sızması nasıl anlaşılır??? Çamaşırımda bir parmak büyüklüğünde bir alana idrar sızmış gibi bir ıslaklık var. Hastaneye gitme durumum da yok şuan. Lütfen bir akıl verin bana
Canım 2014 ekim de hamile olduğumu öğrendim ben 2014 kasım 29 da aldılar bebeğimi...2015 eylül de yeniden hamile olduğumu öğrendim öyle korkulu günler yaşadım ki şu an seni çok iyi anlıyorum.Her hafta sonu kontrole gittik 28. haftaya kadar neden 28 bilmiom artık tamam gitmesekte olur dediğimde 28. haftaya girmiştim..pozitif ol olumlu düşün herşey güzel olucak...Bebeğine inancını yitirme..Daha önce ki bebeğin neden öldü bilmiyorum ama her türlü testi yaptır..Kan pıhtılaşması felan gibi herşeyi yaptır mutlaka...Allahım kucağına amayı nasip etsin inşallah
Dogal bi dusuktu patoloji sonuclarim temiz cikti nasip olsaydi ikinci cocugum olcakti bitane allah bagislasin saglikli 2 bucuk yasinda bi kizim var troit cikmosti bende düşük yaptigim bebegimj ogrendigimde belki o yuzden di simdi ilaclarimj kullaniyorim herseyin hayirlisi rabbim hayirlisini versin die dua ediyorumCanım 2014 ekim de hamile olduğumu öğrendim ben 2014 kasım 29 da aldılar bebeğimi...2015 eylül de yeniden hamile olduğumu öğrendim öyle korkulu günler yaşadım ki şu an seni çok iyi anlıyorum.Her hafta sonu kontrole gittik 28. haftaya kadar neden 28 bilmiom artık tamam gitmesekte olur dediğimde 28. haftaya girmiştim..pozitif ol olumlu düşün herşey güzel olucak...Bebeğine inancını yitirme..Daha önce ki bebeğin neden öldü bilmiyorum ama her türlü testi yaptır..Kan pıhtılaşması felan gibi herşeyi yaptır mutlaka...Allahım kucağına amayı nasip etsin inşallah
Benimde patoloji sonuçlarım çok temiz çıkmıştı ama dktorum eşime doğsaydı eksik veya fazla kromozomla doğucaktı annesine zarar vermemek için kendini öldürmüş gibi bi açıklama yapmış..şimdi bu günlere geldik bi an önce doğsa da içimdeki o korku gitse iyi olucak benimde..Çünkü içimde ona da huzur vermiom iki dakika kıpırdamasın aha bişi oldu moduyla gıdıklamaya başliom eşim dio elleme uyuyodur ama olmuo işte öyleDogal bi dusuktu patoloji sonuclarim temiz cikti nasip olsaydi ikinci cocugum olcakti bitane allah bagislasin saglikli 2 bucuk yasinda bi kizim var troit cikmosti bende düşük yaptigim bebegimj ogrendigimde belki o yuzden di simdi ilaclarimj kullaniyorim herseyin hayirlisi rabbim hayirlisini versin die dua ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?