- 7 Ocak 2014
- 3.157
- 4.450
- 333
- 39
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #43.161
ay evet ya ben de resmen acim yani. ustune bir de seker cikti simdi diyet falan deniyo bana
Cnm bu igneden herkesemi yapiliyoBen de yaptirdim iki doz 24 saat sonra tekrar 2 doz daha biraz yakiyo agri yapti ama hemen gecti
İyi akşamlar canım nasılsın aksi bu ya insanın canı yemeyeceği şeyleri ister şimdi.bi de sık sık açıkır.neyse oğluş için değeray evet ya ben de resmen acim yani. ustune bir de seker cikti simdi diyet
ara ogunlerinde kuruyemis veya grissini+ayran tuketebilirsin hemen ayakustu..cunku uzun sure ac durunca normalden az bile yemek yediginde aniden sekeri yukseltiyor .ana ogunle ara ogun arasinda 2.5 saat olmali.ana ogunlerde mutlaka yogurt olsun hatta bir kasik yemek bi kasin yogurt seklinde yemegini bitirirsen seker vucuda daha gec giriyor ve dolayisiyla sekerin iyi cikiyor..kahvaltilarindada ceviz olsun cevizde sekeri vucuda daha az ve gec girmesini sagliyor.aklinda olsun canim.mesela arpa sehriyeli veya mercimek corbasi diger corbalara gore daha fazla seker yuklu glisemik indeksi yuksek gidalar. sebze veya tavuk suyu vs seker yonunden hafif corbalar tercih et.ahhh ahhh o diyetisyenler yok mu! benim omrumu curuttuler. ben onlar ve kati diyetleri yuzunden obezim!!
doktorum persembe gunu diyetisyen ayarladi eli mecbur gidecegim. bir de kendi sekerimi olcmem gerekiyormus gunde 4 defa, onun zimbirtisi alinacakmis :) ama sanirim ben diyetisyenleri dinlemeden saglikli ve dengeli beslenmeye calisacagim.
sanirim deneme yanilma yolu en iyisi dedigin gibi. senin bu dediklerinin cogunu ben yapiyorum zaten. yani eski diyetlerim kadar kati degil tabii ki bebegim icin saglikli beslenmeye calisiyorum. aslinda soylediklerin tavsiyesinde degistirmem gereken aksam yedigim tatlilari unutmak, aksam yemeklerindeki pilav/makarna tarzi tahillardan uzak durmak, kahvaltida ben tam tahilli ekmek yiyordum sanirim onu kara ekmekle degistirmem gerekecek.
yalniz su ara ogun isi cok canmi SIkiyor yaaa. ara ogun benim icin cok zorcalisiyorum zamanim olmuyor her iki saatte bir yemek yemeye... yemeklerimi onceden porsiyon porsiyon ayarlayip getirsem bile is yerinde zamanim olmuyor ki.
Canım ben bide şimdi iğne oluyorum bebeğin ciğerleri erkenden gelişsin diye erken doğum ihtimaline karşı.oda şekeri daha çok fırlatıyo.aç oturcam bu gidişleben aslinda hamur isine cok duskun degilim. ama ne zaman diyete girsem, hep gozumun onunden ispanakli borek geciyor. modum hep de gitti arkasindan el salla oluyoren son ne zaman yedim onu da bilmiyorum ama simdi deli gibi canim cekiyor mesela.. hatta aksama anneme ispanak yap dedim. kara ekmek ustune yeriz artik napalim
ama ne yalan soyliyeyim gunluk tatli yiyordum vallahi. onu birakmak cok zor geliyor simdi. gece kac kere uyandim, canim cikolata cekerek anlatamam. senin cektiklerini ben yeni yeni anliyorum
acaba su meyveli yogurtlardan izin verirler mi diye dusunuyordum bugun. onlarin bazilari sekersiz oluyor ama bildigim kadariyla gebelikte tatlandirici yememiz de yasak.
ben bazen elmali tarcinli bademli yogurt yiyorum.arada cilek kivi falan degistiriyorum.kendin hazirlayabilirsin.ben aslinda hamur isine cok duskun degilim. ama ne zaman diyete girsem, hep gozumun onunden ispanakli borek geciyor. modum hep de gitti arkasindan el salla oluyoren son ne zaman yedim onu da bilmiyorum ama simdi deli gibi canim cekiyor mesela.. hatta aksama anneme ispanak yap dedim. kara ekmek ustune yeriz artik napalim
ama ne yalan soyliyeyim gunluk tatli yiyordum vallahi. onu birakmak cok zor geliyor simdi. gece kac kere uyandim, canim cikolata cekerek anlatamam. senin cektiklerini ben yeni yeni anliyorum
acaba su meyveli yogurtlardan izin verirler mi diye dusunuyordum bugun. onlarin bazilari sekersiz oluyor ama bildigim kadariyla gebelikte tatlandirici yememiz de yasak.
Aynen bugün bendede çıktı şeker oglus biraz az yiyecek yapacak bisey yok, tatlıyı çok canım çekerse azıcık ucundan yiyecem oda hamile olduğum icinmis,hamile olmasam oda yokmuş, konu oglusum olunca geriye kalan hersey teferruat oluyor, onun için dikkat etcem
oooooooooy kiyamam.. hamilelikte de aclik hic cekilmiyor yaaa..Canım ben bide şimdi iğne oluyorum bebeğin ciğerleri erkenden gelişsin diye erken doğum ihtimaline karşı.oda şekeri daha çok fırlatıyo.aç oturcam bu gidişle
Canım ben kendimce tahmin yürütmüştüm ama sanırım oyle degilmisAma kafası asagida değilse hıçkırıklar nasıl asagidan geliyor ki
sen yazdıkça hep okuyordum ben de aşağıda hissedince demek benimki de döndü diye düşünmüştüm ama geçen hafta gittim kontrole yine dönmemiş kafa yukarda
Amin canımKızlar oğluma harika bi oda yaptıkcicilerini de yerleştirdim. Bugün kurulumu yapıldı. Ayyy çok az kaldı Allah hepimize hayırlı doğumlar ve eşyalarımızı sağlıklı güzel günlerde kullanmayı nasip etsin
evet o da iyi fikirmis.. aslinda aklima sey geldi yaa.. ben tarcin pek sevmem de onun yerine kakao kullanabiliyor muyuz... misal yagsiz yogurt, yagsiz sut, cilek, biraz da kakao yu atsak blender a, sonra da dondursak :) olmaz mi ki?? :)ben bazen elmali tarcinli bademli yogurt yiyorum.arada cilek kivi falan degistiriyorum.kendin hazirlayabilirsin.
Dahiliyeci dediki 140 üzeri çıkarsa ki büyük ihtimal çıkacak gel insülin veriyim.kadın doğumcuda 180 üzeri çıkarsa gel dedi.ay deli etcekler beni yaaaaoooooooooy kiyamam.. hamilelikte de aclik hic cekilmiyor yaaa..peki doktorun bir care bulmadi mi ki bu ise? bayagi ac ac bekle su iki bucuk ayi mi dedi yani?
aynen oyle sekerim. gozumun onunden neler geciyor bugun! diyette 2. gun. kaldi geriye 12 hafta. pofffffİyi akşamlar canım nasılsın aksi bu ya insanın canı yemeyeceği şeyleri ister şimdi.bi de sık sık açıkır.neyse oğluş için değer
canim o yukselme kisa sureli bir etkidir.sen dikkat etmeye devam.yetmedigi yerde insulinden korkma.bana doktorum tiroidin icin nasil ilac kullaniyorsan.sekerin icinde kullanacagin insulin ayni sey senin ve bebegin faydasina dedi.biraz rahatladim acikcasi.tabi diyetle tamamlamak daha iyiymis her zaman..ama bazen nolursa olsun onune gecilemediginde kacis yokmuspambix canım bugün bebeğin ciğerleri gelişsin diye iğne oldum.doktor demiştiki bu şekerini daha çok yükseltecek.gerçekten daha çok yükseldi.dahiliye doktoru 140 üzeri çıkarsa gel demişti.kadın doğumcuda 180 üzeri demişti.ay böyle olursa ben hiç bişey yemeden oturcam canım.ankaradayım burda gitcem olmazsa böyle giderse dahiliyeye.
Canım ben geçen gün temizlik yaptım evde herşey dolu ve ben yiyemiyorum canımın istediği şeyi.bende nerdeyse ağlıycaktım.valla yaşayan bilir canım ya allahın sabır versin hepimize.aynen oyle sekerim. gozumun onunden neler geciyor bugun! diyette 2. gun. kaldi geriye 12 hafta. pofffff
ama en azindan biraz daha moralim iyi. dun dokunsan aglayacaktim butun gun.
siz nasilsiniz? oglusun babasina cekmis demek :) ayhh ayhhh birdi iki oldu bunlar evde
isin yoksa sev dur, isin yoksa ugras dur :)
iste o cok zor kuzum. ben allahin kanadasinda nerden bulayim ayrani? anca evden yapip getircem. ama hadi diyelim getirdim, benim 9-12 arasi basimi kasicak zamanim olmuyor ki. 8.30 da en gec kahvalti ettim desem 12 ye kadar yemek dusunecek zamanim olmaz. sonra da 1 den 5e kadar ayni yogunlukla calisiyorum. 5 te evden cikip 5.30 da evde olsam anca o zaman yemek yiyebilirim. bu ara ogun isi calisirken coook zor oluyor. ayol ben gebe degilken sabah yaptigim bir bardak kahveyi bitiremiyordum is yerinde... cevizi ekleyecegim ama kahvaltiya. belki ise yarar bu kadar saat araliga ragmen...ara ogunlerinde kuruyemis veya grissini+ayran tuketebilirsin hemen ayakustu..cunku uzun sure ac durunca normalden az bile yemek yediginde aniden sekeri yukseltiyor .ana ogunle ara ogun arasinda 2.5 saat olmali.ana ogunlerde mutlaka yogurt olsun hatta bir kasik yemek bi kasin yogurt seklinde yemegini bitirirsen seker vucuda daha gec giriyor ve dolayisiyla sekerin iyi cikiyor..kahvaltilarindada ceviz olsun cevizde sekeri vucuda daha az ve gec girmesini sagliyor.aklinda olsun canim.mesela arpa sehriyeli veya mercimek corbasi diger corbalara gore daha fazla seker yuklu glisemik indeksi yuksek gidalar. sebze veya tavuk suyu vs seker yonunden hafif corbalar tercih et.
Ayy maşallahMerhaba güzel anneler bugün gidip 4d gördüm oğluşumu.burnu büyümüş ayol.tıpkı babasının gibi.diğer şeylere bakmadı gelecek çarşambaya artık.inşallah hepiniz miniklerimiz iyidir
İnşallah düzelir canım ya.daha yarında vuruncam doktor 1 hafta ölç dedi.bide yükseltcek büyük ihtimal dedi.ee biliyon yükseltceni niye tedbir almıyon peki.çok sinir oldum annemlerdeyim bide eşimede söyleyemem panik olcak orda.canim o yukselme kisa sureli bir etkidir.sen dikkat etmeye devam.yetmedigi yerde insulinden korkma.bana doktorum tiroidin icin nasil ilac kullaniyorsan.sekerin icinde kullanacagin insulin ayni sey senin ve bebegin faydasina dedi.biraz rahatladim acikcasi.tabi diyetle tamamlamak daha iyiymis her zaman..ama bazen nolursa olsun onune gecilemediginde kacis yokmus
Tatlım senin boy kilo neydi olur inşallah begenirsin bi hafta miydi ki acaba hatırlamıyorum ama burdan daha birçok kişi aldıPamukprncess canım senin pijama takımından aldım birisineden.bide ikililerden aldım.M beden aldım inşallah olur bide kaç günde gelirki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?