2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
cancat tatlım çok güzel olmuş bence süs ama çok buruşuk sanki duzlesse daha iyi duracak, kalpler filan da iyi baya süslü

kizz ben bunu biliyorummm.hatta esimin dayisi kendi muayenehanesinin balkonunda yetistiriyor ve gecenlerde kahvaltiya gitmistik onlara.bundan recel yapmisti.aynen minik mandalina gibi.tadida harikaydi :)

Maşallah ela baharımıza annesi o babaya naz yapmış bu durumda sana degil

Canım kendine eziyet etme ya gündüz yeterinse stres oluyoruz hareketlerine gece barı rahat olalim onlar keyfince takiliyor iceride biz kendimizi yiyip bitiriyoruz. Belki de dedigin gibidir tatlim kizlar daha hareketlidir? Kızınla
Hiç sorma canımcım ay bu gebelik iyice paranoya yaptı beni.haklısın en iyisi rahat olmak.kesinlikle kızım daha hareketliydi canım

Ooo seninki de iyimiş canım ne güzel doğuncada öyle olsalar ya benim ki gündüzde çok hareketli değil bazen aklıma takılmıyor değil.ağır abi olacak bu çocuk

Ooo seninki de iyimiş canım ne güzel doğuncada öyle olsalar ya benim ki gündüzde çok hareketli değil bazen aklıma takılmıyor değil.ağır abi olacak bu çocuk
Sen benden deneyimlisin bu konuda aklında bi soru varsa tabiki doktoruna danış canım.kzın hareketliymiş belki aynı şeyi beklediğin içinde aklına takılmış olabilir.arkadaşımın 2 kızı var ilki çok hareketliydi ikincisinde korkup gün içinde hareketlerini saymakla geçti hamileliğim diyor hep.ama bence oğluşun keyfine bakıyo içerde

Artık tatlım bir hafta birine bir hafta birine gidersin annesi bol bol özlem giderirsin kız çesiyle

Ayy maşallah boyun çok iyimiş L sana kesin olur, bana sadece paçası uzun gelmişti zaten ama sana iyi olur
çok teşekkür ederim bende pembesini aldım az önce :) ayrıca fotolarına baktım bir pijama bu kadar mı yakışır renginede hayran kaldık annemle hemen aldık çok güzel yumuşak durmuş ayrıca :) inşallah kucağında minnoşunla güle güle giyersin :)

Tecrübe iyi mi kötü mü bilemedim canımcım.gelecek hafta randevum var mutlaka sorcam canım.haklısın çok şükür bu günlerimize

Heyecanla sonucu bekliyoruuz

Hadi. Gozun aydin canim iyi rahatlamissindir.
Saglikla kucaginada almak nasip olur insallah

Merhaba kizlar! Bir 8 Mart gunune daha uyandik bugun. Hepimizin kadinlar gunu kutlu olsun.

Anne adayligina adim attigimdan beri bazi anlam veremedigim cumlelerle karsi karsiyayim. Bunlari sizinle paylasmak isterim:
"Hayatta her seyin dort dortluk, kiz dogursan eksik kalirdin zaten!" "Tabi kiz istiyorum diyeceksin, oteki turlu kizin olsaydi herkes cok dalga gecerdi seninle..." Ooo demek sen de erkek analari dernegine uye oldun. Erkek annesi olmak bir ayricaliktir!" "Demek kocanin ailesinin ilk torunu, hem de erkek! En degerli gelin sensin simdi..." Esimin erkek arkadaslarinin esime soyledikleri: "Bos atmiyormussun demek!" "Erkek adamin erkek oglu olur" "Gelsin futbollar, gitsin kari kizlar" "Bir pavyon yapariz artik!"

Meger hayatimizda erkek bebege sahip olmanin beceri oldugunu sanabilen ne kadar cok insan varmis! Bilimsel tarafindan deginmeyecegim bu ise. Karsimda bunlari soyleyen insanlarin cogu (ki kimi uzulerek soyluyorum teyzemler gibi yakin akrabalarim!) inancli insanlar. Bebegin Allah'in bir lutfu oldugunu savunup da, erkek bebegin anne ya da babanin becerisiymis gibi anlatmalari beni dehsete dusuruyor. Hele egitim gormus koca koca insanlara ne demeli!? Sanki bunun bizim bir secimimiz, becerimizmis gibi anlatmalari.. hem de isin biyolojisini bildikleri halde!

Burda bir kac arkadasimiz bilir. Benim gonlumden gecen hep bir kiz evladiydi. Adini secmis, kendisini cok beklemistim. Ultrasonda erkek dediklerinde "ama benim kizim olmaliydi!" diye gecirdim icimden. Hala daha dusuncem bu yonde. Cunku yasadigimiz bu acimasiz dunyada kiz evlatlarina deger vermeyen o kadar cok aile (ne yazik ki) mevcutken, ben ve esim kizimizi bas taci yapacaktik. Evladimiz erkek oldu. Bir anne baba bunun ayrimini zaten yapamaz. Kizimizi ne kadar cok sevecek idiysek, oglumuzu da o kadar cok seviyoruz!

Ve bundan sonra erkek annesi olmak asla dusuncelerimi degistirmeyecek. Yukarida duydugum her cumle beni ne kadar derinden yaraladiysa da inanin benim onlara verdigim cevaplar, onlari o derece utandirdi! Ben cocuklarimizin esit buyumesi, kizlarimizin da erkek evlatlarimiz kadar deger gormesi icin elimden gelen her seyi yapacagim. Gerekirse anne babalarla, gerekirse ogretmenlerle, gerekirse arkadas ve akrabalarimla bu konuda tartismaya ve onlarin fikirlerini degistirmeye hazirim.

Ne yazik ki bir anne olarak gorevim sadece bu kadar degil. Ben oglumu feminist olarak yetistirecegim. Feminizmin kadin ve erkegin yasa ve sosyal yasamda esitlik demek oldugunu defalarca kez ogretecegim. Eminim ki burada benim gibi dusunen hem kiz hem erkek anneleri var. Iste bu yuzden ozellikle bu grubun kadinlar gununu kutlamak istedim. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, yuzune kezzap atilan kadinlarin sonunu getirecek. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, ayni sartlarda calisip ayni maas alan kadinlarin gununu getirecek. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, bir kadinin namus bekcisine ihtiyaci olmadigini, erkek - kadin kim olursa olsun, herkesin serefli ve namuslu birer insan olmasi gerektigini savunacak. Cunku bizim yetistirdigimiz bu cocuklar, mini etekten bas ortusune kadar, kadin kendini nasil rahat hissediyorsa, o sekilde giyinebilenecegini bilecek. Bizim yetistirecegimiz cocuklar, kendinde baskasina saldiracak, tecavuz edecek, hakkini yiyecek, maasini calacak ozguveni goren, egoist ve manyak insanlarin anormal oldugu, kadinlarin ise icinde yasadigimiz toplumun ve dunyanin yarisini kaplayan bireyler oldugunu ogretecek cevresinde ki herkese. Anneligin kutsal bir gorev oldugunu, fakat kadinin sadece anne olmak istemeyisini anlayacak. Iste tam da bu yuzden, ozellikle bizim kadinlar gunumuz kutlu olsun!

Hadi. Gozun aydin canim iyi rahatlamissindir.
Saglikla kucaginada almak nasip olur insallah

Amin canım cumlemizle inşallah. Bilmiyorum ne kg aldırdı çok sık olmasa da yumurta yemeye çalıştım yoğurt süt peynir günde 1 avuç badem ceviz 2 hafta da aşırı sistim. Sen de bir dene bir arkadaş demişti süte salep onu da yaptım

Maşallah tombişe nst yi doktor mu istedi? kaçıncı haftada başlanıyor?

Erkek çocuğuna sahip olman hakkında söylenen sözler çok kaba, hiç hoşuma gitmedi. Gerçekten cahilce sözler olmuş.
Kız olsa eksik kalırdın da ne demekmiş!
İşte erkek annelerinin kültür sahibi olmasına çok ihtiyacımız var.
Erkek annesi olarak en başta kadın erkek eşitliğini aşılanması lazım. (benimki kız olacak)
Yemek hazırlanırken, ev toplanırken "Sen erkeksin otur, ablan yapar." mantığından kurtulmak gerekiyor artık..
Ailenin en büyüğü olarak iki erkek kardeşime hep bunu aşıladım.
Annem, kardeşlerime "sen otur, ablan yapsın." derken ben karşı çıktım.
Şimdi ikisi de her işi yapıyorlar.

Son olarak kadınlar günümüz kutlu olsun

Canım okadar güzel anlatmışsın ki bizde de tam tersi durum söz konusu.Kızımız olacak Allahın izniyle ama ilk cinsiyetini öğrendiğimde çevreden gelen tepkiler (özellikle de bunu hemcinslerimiz yapıyor )Neyse daha ilk çocuk...Hmm kızmı olsun sağlıklı olsunda...Yani kız erkek ne farkeder Allahım hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin güzel bir gelecek sağlayalım terbiyeli vicdanlı evlatlar yetiştirelim de cinsiyet ennn son olay.

Ayni senin gibi dusunuyorum!
Bazen arkadaslarim bana diyor ki esini nasil kandirdin da sana evde yardim ediyor... Benim cevabim hep ayni. Benim esim bana evde yardim etmiyor. En az benim kadar ev isi yapiyor. Cunku bu onun da evi. Cunku ben de onunla sabah kalkip ise gidiyorum ve aksam geldigimde yorgun oluyorum. Cunku bizim evde pisen yemegin bir kabini, ben bir kabini o yiyor. Esitlik hayatimizin her bolumunde olmali! Ama ben inaniyorum ki, bizim gibi dusunen cok anne var bu grupta. Ve biz el ele vererek bu yanlis bakis acilarini degistirecegiz!

Aynen oyle. O yuzden sen de sakin bu duyduklarin karsisinda uzulme. Aksine kizini guclu birey yetistirmek icin nedenlerin olsun. Bu grubun kucuk prensesleri, gelecegin bilim insanlari, doktorlari, muhendisleri, avukatlari, basbakanlari olsun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…