- 4 Eylül 2015
- 641
- 2.221
- 113
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #43.441
Kesinlikleee üzülmek şurda dursun ne kadar okumuş olurlarsa olsunlar bnm gözümde bunu söyleyenler tam bir cahil.Kız annesi olalım erkek annesi farketmez yapmamız gereken eşitlikçi saygılı sevgili bireyler yetiştirmek.Onlar bizim elimizde bir hamur misali şekillenecek.En iyi biçimde şekillendirmek biz annelerin elinde.İnşallahhh en güzel yerlerde görürüz evlatlarımızıAynen oyle. O yuzden sen de sakin bu duyduklarin karsisinda uzulme. Aksine kizini guclu birey yetistirmek icin nedenlerin olsun. Bu grubun kucuk prensesleri, gelecegin bilim insanlari, doktorlari, muhendisleri, avukatlari, basbakanlari olsun!
Amin sekerim!Kesinlikleee üzülmek şurda dursun ne kadar okumuş olurlarsa olsunlar bnm gözümde bunu söyleyenler tam bir cahil.Kız annesi olalım erkek annesi farketmez yapmamız gereken eşitlikçi saygılı sevgili bireyler yetiştirmek.Onlar bizim elimizde bir hamur misali şekillenecek.En iyi biçimde şekillendirmek biz annelerin elinde.İnşallahhh en güzel yerlerde görürüz evlatlarımızı
Ayni senin gibi dusunuyorum!
Bazen arkadaslarim bana diyor ki esini nasil kandirdin da sana evde yardim ediyor... Benim cevabim hep ayni. Benim esim bana evde yardim etmiyor. En az benim kadar ev isi yapiyor. Cunku bu onun da evi. Cunku ben de onunla sabah kalkip ise gidiyorum ve aksam geldigimde yorgun oluyorum. Cunku bizim evde pisen yemegin bir kabini, ben bir kabini o yiyor. Esitlik hayatimizin her bolumunde olmali! Ama ben inaniyorum ki, bizim gibi dusunen cok anne var bu grupta. Ve biz el ele vererek bu yanlis bakis acilarini degistirecegiz!
eline sağlık canım, ben koyu mor olanlarını beğendim. kalpler de yakışmış. tülü ütülesen daha şık olacak sanki...Eki Görüntüle 1791148 Eki Görüntüle 1791150 Teyzoşlar herkese selamlar öpücükler
Hastane beşiği için tütü yapıyorum henüz bitmedi daha çok var. Sizce nasıl olmuş? Lütfen olumsuz yanlarını da söyleyin asla kırılmam zaten acemiyim
1- bel kısmına beyaz çiçekler mi mor olanlar mı?
2- tüller kendiliğinden kıvrıldı böyle mi kalsın yoksa düzleştiriyim mi?
3- kalpler nasıl durmuş hiç koymasam mı?
Bitmiş halini de paylaşırım tabi ilerde
evet gercekten cok uzucu! ne yazik ki benim sulalem de boyle tepkiler vermeye cok hazirmis. Ustelik bunu yapan sadece kadin degil, hem kadin hem anne olanlara nasil kiziyorum anlatamam! Biz bu bebekleri nasil bekledik. gunler gecmek bilmedi. elimizi kaldirip uzanmaya korktuk hamile oldugumzuu duyunca. kendimizden dahi koruduk. gun gelecek, bedenimiz parcalanarak doguracagiz onlari. sutumuzu verecegiz. ve bu kadar emegi bu kadar sevgiyi yasayan insanlar nasil olur da kiz evladi degerli goremezler?! sanirim bunu asla mantigim almayacak!Bazı annelere çok kızıyorum M mrv_mrv_06 e verilen tepkilerden bana da veren oldu kız olduğunu söyleyince neyse sağlıklı olsun da gibiüstelik bu tepkiyi verenler kadınlar.. Kadın kendine değer vermiyor ki başka bir kadına versin..
Eş konusuna gelince biz de sizin gibiyiz. Yeri gelir cam siler eşim. Çünkü annesi öyle yetiştirmiş, onlarda kız erkek ayrımı yoktur. Erkekler her işi yaparlar. Bu konuda şanslıyım
Çok şükür benim ailemde böyleleri yok. Aksine kız bizim ailede daha değerlidir, az olduğu için belki deevet gercekten cok uzucu! ne yazik ki benim sulalem de boyle tepkiler vermeye cok hazirmis. Ustelik bunu yapan sadece kadin degil, hem kadin hem anne olanlara nasil kiziyorum anlatamam! Biz bu bebekleri nasil bekledik. gunler gecmek bilmedi. elimizi kaldirip uzanmaya korktuk hamile oldugumzuu duyunca. kendimizden dahi koruduk. gun gelecek, bedenimiz parcalanarak doguracagiz onlari. sutumuzu verecegiz. ve bu kadar emegi bu kadar sevgiyi yasayan insanlar nasil olur da kiz evladi degerli goremezler?! sanirim bunu asla mantigim almayacak!
ama degisecek bu gorus! biz degistirecegiz. her bebek cok degerli, ozellikle de annesi icin!
İkiz olunca da tatlı olmuş şekerlerKizlar nasilsiniz umarim hersry yolundadir benimde sol diz kapagimda sorun var cok aciyo agryo kireclenme mi oldu anlamadim ozellikle wc ye cktgmda otururken canim cok yaniyor. Bu ara da bebek sekerlrni de yaptik esimle beraber:)
Ne kadar guzel! Ben de esimin ailesinin bu huyunu cok seviyorum. Benim cok fazla kiz evlat istedigini bilen kayinvalidem bebegimizin erkek oldugunu duyunca beni arayip, kiz evlat annesinin yoldasidir. ama erkek evlat da candir sakin uzulme kizim dedi. Benim annem ise kocaman bir oh cekti! Yani annemi anlamaya calisiyorum. uc evladi da kiz ve bu yuzden babam annemi hep hor gormus "bir erkek evlat doguramadi" diye... zaten bizi de terkedeli cok oldu. ama yine de bugun sorsan evlatlarim diyip de baska birsey demeyen annem illa ki bizim birer oglumuz olsun istiyor. hala kizim olursa sevilmeyecegim dusuncesinde. sevilmesem bile kac yazar ki? beni kizim sevsin de, gerisi zaten bos!Çok şükür benim ailemde böyleleri yok. Aksine kız bizim ailede daha değerlidir, az olduğu için belki de
Babanın haberi yoktu tabi cinsiyet belirleyici genin kendisinden geçtiğinden.. Kendi tabiriyle "kabahat" ondaymış..Ne kadar guzel! Ben de esimin ailesinin bu huyunu cok seviyorum. Benim cok fazla kiz evlat istedigini bilen kayinvalidem bebegimizin erkek oldugunu duyunca beni arayip, kiz evlat annesinin yoldasidir. ama erkek evlat da candir sakin uzulme kizim dedi. Benim annem ise kocaman bir oh cekti! Yani annemi anlamaya calisiyorum. uc evladi da kiz ve bu yuzden babam annemi hep hor gormus "bir erkek evlat doguramadi" diye... zaten bizi de terkedeli cok oldu. ama yine de bugun sorsan evlatlarim diyip de baska birsey demeyen annem illa ki bizim birer oglumuz olsun istiyor. hala kizim olursa sevilmeyecegim dusuncesinde. sevilmesem bile kac yazar ki? beni kizim sevsin de, gerisi zaten bos!
Geleceğin "erkek" bireylerinden birinin daha kadına hakettigi gibi deger vereceginden artık şüphemiz yok. Çünkü bilinçli bir "erkek" annemiz varMerhaba kizlar! Bir 8 Mart gunune daha uyandik bugun. Hepimizin kadinlar gunu kutlu olsun.
Anne adayligina adim attigimdan beri bazi anlam veremedigim cumlelerle karsi karsiyayim. Bunlari sizinle paylasmak isterim:
"Hayatta her seyin dort dortluk, kiz dogursan eksik kalirdin zaten!" "Tabi kiz istiyorum diyeceksin, oteki turlu kizin olsaydi herkes cok dalga gecerdi seninle..." Ooo demek sen de erkek analari dernegine uye oldun. Erkek annesi olmak bir ayricaliktir!" "Demek kocanin ailesinin ilk torunu, hem de erkek! En degerli gelin sensin simdi..." Esimin erkek arkadaslarinin esime soyledikleri: "Bos atmiyormussun demek!" "Erkek adamin erkek oglu olur" "Gelsin futbollar, gitsin kari kizlar" "Bir pavyon yapariz artik!"
Meger hayatimizda erkek bebege sahip olmanin beceri oldugunu sanabilen ne kadar cok insan varmis! Bilimsel tarafindan deginmeyecegim bu ise. Karsimda bunlari soyleyen insanlarin cogu (ki kimi uzulerek soyluyorum teyzemler gibi yakin akrabalarim!) inancli insanlar. Bebegin Allah'in bir lutfu oldugunu savunup da, erkek bebegin anne ya da babanin becerisiymis gibi anlatmalari beni dehsete dusuruyor. Hele egitim gormus koca koca insanlara ne demeli!? Sanki bunun bizim bir secimimiz, becerimizmis gibi anlatmalari.. hem de isin biyolojisini bildikleri halde!
Burda bir kac arkadasimiz bilir. Benim gonlumden gecen hep bir kiz evladiydi. Adini secmis, kendisini cok beklemistim. Ultrasonda erkek dediklerinde "ama benim kizim olmaliydi!" diye gecirdim icimden. Hala daha dusuncem bu yonde. Cunku yasadigimiz bu acimasiz dunyada kiz evlatlarina deger vermeyen o kadar cok aile (ne yazik ki) mevcutken, ben ve esim kizimizi bas taci yapacaktik. Evladimiz erkek oldu. Bir anne baba bunun ayrimini zaten yapamaz. Kizimizi ne kadar cok sevecek idiysek, oglumuzu da o kadar cok seviyoruz!
Ve bundan sonra erkek annesi olmak asla dusuncelerimi degistirmeyecek. Yukarida duydugum her cumle beni ne kadar derinden yaraladiysa da inanin benim onlara verdigim cevaplar, onlari o derece utandirdi! Ben cocuklarimizin esit buyumesi, kizlarimizin da erkek evlatlarimiz kadar deger gormesi icin elimden gelen her seyi yapacagim. Gerekirse anne babalarla, gerekirse ogretmenlerle, gerekirse arkadas ve akrabalarimla bu konuda tartismaya ve onlarin fikirlerini degistirmeye hazirim.
Ne yazik ki bir anne olarak gorevim sadece bu kadar degil. Ben oglumu feminist olarak yetistirecegim. Feminizmin kadin ve erkegin yasa ve sosyal yasamda esitlik demek oldugunu defalarca kez ogretecegim. Eminim ki burada benim gibi dusunen hem kiz hem erkek anneleri var. Iste bu yuzden ozellikle bu grubun kadinlar gununu kutlamak istedim. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, yuzune kezzap atilan kadinlarin sonunu getirecek. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, ayni sartlarda calisip ayni maas alan kadinlarin gununu getirecek. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, bir kadinin namus bekcisine ihtiyaci olmadigini, erkek - kadin kim olursa olsun, herkesin serefli ve namuslu birer insan olmasi gerektigini savunacak. Cunku bizim yetistirdigimiz bu cocuklar, mini etekten bas ortusune kadar, kadin kendini nasil rahat hissediyorsa, o sekilde giyinebilenecegini bilecek. Bizim yetistirecegimiz cocuklar, kendinde baskasina saldiracak, tecavuz edecek, hakkini yiyecek, maasini calacak ozguveni goren, egoist ve manyak insanlarin anormal oldugu, kadinlarin ise icinde yasadigimiz toplumun ve dunyanin yarisini kaplayan bireyler oldugunu ogretecek cevresinde ki herkese. Anneligin kutsal bir gorev oldugunu, fakat kadinin sadece anne olmak istemeyisini anlayacak. Iste tam da bu yuzden, ozellikle bizim kadinlar gunumuz kutlu olsun!
Kızlar hepinizden allah razı olsun bugün toprağa verdik ben gidemedimBerenebru Kara_bocugum88 guz_1 sihirlikk M Mjdmjd I iremerve1990 @tlyozgr Lorenaa yesilcan86 NicksizYumurta cananarya yagmurr_damlasi P PembePaltolu satwa karabibereren cilem32 eek140 hepinizr çık teşekkür ederim artık. Bi âile gibi olduk burda Derdimizi neşemizi paylaşıp ortaklaşa olduğunuz için sağolun. Bebeğimi düşündüpüm için gidemedim yarın doktor kontrolüm var umarım herşey güzel çıkar bebişimin iii olması dileğiyle
evet iste o yuzden ben annemi anlamaya calisiyorum. ama teyzemle dayima yine de hak veremem! insan kardesine yapilan bu haksizligi gorur de nasil sessiz kalir! nasil hala bana iyi ki erkek doguracaksin diyebilir... demek ki biz hic sevilmemisiz akrabalarimiz tarafindan. hatta ve hatta sadece kiz kardesler oldugumuz icin babamizin bizi terk etmesi normal karsilanmis. demek ki benim kizim olsaydi hic sevmeyeceklermis bebegimi! Sevmesinler... babamin gittigi gun de ayni seyi soyledim. o beni sevmezse, ben onu hic sevmem!Babanın haberi yoktu tabi cinsiyet belirleyici genin kendisinden geçtiğinden.. Kendi tabiriyle "kabahat" ondaymış..
Annenin suçu yok bilinçaltına inmiş kadıncağızın.. Benim kayınvalidem de kızı duyunca ayrı bir sevindi, az var ailede.
Eşim de kız istiyordu, ben ise sağlıklı olsun da nolursa olsun diyordum. Böylesi nasipmiş
Biz kendi mantığımızla düşününce aklımız almıyor ne tuhaf onlar normal karşılamış.. Giden kendi kaybeder..evet iste o yuzden ben annemi anlamaya calisiyorum. ama teyzemle dayima yine de hak veremem! insan kardesine yapilan bu haksizligi gorur de nasil sessiz kalir! nasil hala bana iyi ki erkek doguracaksin diyebilir... demek ki biz hic sevilmemisiz akrabalarimiz tarafindan. hatta ve hatta sadece kiz kardesler oldugumuz icin babamizin bizi terk etmesi normal karsilanmis. demek ki benim kizim olsaydi hic sevmeyeceklermis bebegimi! Sevmesinler... babamin gittigi gun de ayni seyi soyledim. o beni sevmezse, ben onu hic sevmem!
Sonra bunu diyen insana miranda meydan dayagi istedi diye siddet yanlisi oluyor!Geleceğin "erkek" bireylerinden birinin daha kadına hakettigi gibi deger vereceginden artık şüphemiz yok. Çünkü bilinçli bir "erkek" annemiz varağzına sağlık canım öyle güzel bir yaziydi ki okumaya doyamadım içim rahatladı sanki. Kızımın genç bir kadın oldugunda senin oglun gibi bilinçli erkeklerle karsilacagini düşününce gelecege dair bir umut ışığı gördüm
Bugün gördüğüm bir yazıdan sonra umudumu yitirmek uzereydim. "Kadinlarin bag benim elletirim, bahçe benim belletirim günü kutlu olsun " gibi biseydi. Eminim bunu diyen insan (!) beleşe bağ bulsa elleme, bahçe bulsa belleme fırsatını kaçırmaz..
Malesef kötü bir dünyada yaşıyoruz ama bir nesil bizim elimizde sekillenmis olacak. Bizler bahsettigin gibi anneler olduğumuz sürece bu kötü dünyayı cok güzel bir dünyaya dönüştürürüz...
Günümüz kutlu olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?