- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #43.601
Aydına gidicem canım eşimin fuarı var 4 gün yok babamlarda kalıcam bende:)evet tatlım bugün 11:45 te ayy çok heyecanlıyım tansiyon çıkmaz inşallah yine
Merhaba kizlar! Bir 8 Mart gunune daha uyandik bugun. Hepimizin kadinlar gunu kutlu olsun.
Anne adayligina adim attigimdan beri bazi anlam veremedigim cumlelerle karsi karsiyayim. Bunlari sizinle paylasmak isterim:
"Hayatta her seyin dort dortluk, kiz dogursan eksik kalirdin zaten!" "Tabi kiz istiyorum diyeceksin, oteki turlu kizin olsaydi herkes cok dalga gecerdi seninle..." Ooo demek sen de erkek analari dernegine uye oldun. Erkek annesi olmak bir ayricaliktir!" "Demek kocanin ailesinin ilk torunu, hem de erkek! En degerli gelin sensin simdi..." Esimin erkek arkadaslarinin esime soyledikleri: "Bos atmiyormussun demek!" "Erkek adamin erkek oglu olur" "Gelsin futbollar, gitsin kari kizlar" "Bir pavyon yapariz artik!"
Meger hayatimizda erkek bebege sahip olmanin beceri oldugunu sanabilen ne kadar cok insan varmis! Bilimsel tarafindan deginmeyecegim bu ise. Karsimda bunlari soyleyen insanlarin cogu (ki kimi uzulerek soyluyorum teyzemler gibi yakin akrabalarim!) inancli insanlar. Bebegin Allah'in bir lutfu oldugunu savunup da, erkek bebegin anne ya da babanin becerisiymis gibi anlatmalari beni dehsete dusuruyor. Hele egitim gormus koca koca insanlara ne demeli!? Sanki bunun bizim bir secimimiz, becerimizmis gibi anlatmalari.. hem de isin biyolojisini bildikleri halde!
Burda bir kac arkadasimiz bilir. Benim gonlumden gecen hep bir kiz evladiydi. Adini secmis, kendisini cok beklemistim. Ultrasonda erkek dediklerinde "ama benim kizim olmaliydi!" diye gecirdim icimden. Hala daha dusuncem bu yonde. Cunku yasadigimiz bu acimasiz dunyada kiz evlatlarina deger vermeyen o kadar cok aile (ne yazik ki) mevcutken, ben ve esim kizimizi bas taci yapacaktik. Evladimiz erkek oldu. Bir anne baba bunun ayrimini zaten yapamaz. Kizimizi ne kadar cok sevecek idiysek, oglumuzu da o kadar cok seviyoruz!
Ve bundan sonra erkek annesi olmak asla dusuncelerimi degistirmeyecek. Yukarida duydugum her cumle beni ne kadar derinden yaraladiysa da inanin benim onlara verdigim cevaplar, onlari o derece utandirdi! Ben cocuklarimizin esit buyumesi, kizlarimizin da erkek evlatlarimiz kadar deger gormesi icin elimden gelen her seyi yapacagim. Gerekirse anne babalarla, gerekirse ogretmenlerle, gerekirse arkadas ve akrabalarimla bu konuda tartismaya ve onlarin fikirlerini degistirmeye hazirim.
Ne yazik ki bir anne olarak gorevim sadece bu kadar degil. Ben oglumu feminist olarak yetistirecegim. Feminizmin kadin ve erkegin yasa ve sosyal yasamda esitlik demek oldugunu defalarca kez ogretecegim. Eminim ki burada benim gibi dusunen hem kiz hem erkek anneleri var. Iste bu yuzden ozellikle bu grubun kadinlar gununu kutlamak istedim. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, yuzune kezzap atilan kadinlarin sonunu getirecek. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, ayni sartlarda calisip ayni maas alan kadinlarin gununu getirecek. Cunku bizim yetistirecegimiz cocuklar, bir kadinin namus bekcisine ihtiyaci olmadigini, erkek - kadin kim olursa olsun, herkesin serefli ve namuslu birer insan olmasi gerektigini savunacak. Cunku bizim yetistirdigimiz bu cocuklar, mini etekten bas ortusune kadar, kadin kendini nasil rahat hissediyorsa, o sekilde giyinebilenecegini bilecek. Bizim yetistirecegimiz cocuklar, kendinde baskasina saldiracak, tecavuz edecek, hakkini yiyecek, maasini calacak ozguveni goren, egoist ve manyak insanlarin anormal oldugu, kadinlarin ise icinde yasadigimiz toplumun ve dunyanin yarisini kaplayan bireyler oldugunu ogretecek cevresinde ki herkese. Anneligin kutsal bir gorev oldugunu, fakat kadinin sadece anne olmak istemeyisini anlayacak. Iste tam da bu yuzden, ozellikle bizim kadinlar gunumuz kutlu olsun!
Trendyolda anne ve bebekler için her şey sitesinden tatlım ama baya geç geldi 1,5 hafta filanCanim ya bel desteghini nerden almistin. Benim ana kucaginada lazim
Bende küçükken sarıymışım büyüdükçe bende esmerleşmişim.eşim daha bi akça pakçadır.kızımda ben gibi çok beyaz değil.Evet bende oyle biliyorum. Bende bebeklighimde sariymisim. Simdi daha bi esmerimEsimde simdi kumral ama bebekken oda sariymis. Kizcemde sanki kara kiz olcakmis gibi geliyor bana
Ayyy bisey kalmamış bak yaz bize deAydına gidicem canım eşimin fuarı var 4 gün yok babamlarda kalıcam bende:)evet tatlım bugün 11:45 te ayy çok heyecanlıyım tansiyon çıkmaz inşallah yine
Bende aynısının mavisini aldım.kargoda diyo bugün yarın gelir heralde.Canım burdan alan oldu bayağı, birissine adli siteden aldım.
Tatlim tipi aynı ben ama teni için merak icindeyizCanım esmer gen baskın gen olurmuş eşine benzeme ihtimali daha yüksek sanki.
Rica ederim tatlım.Ben trevel alayım, olmadı senin dediğini de alırım. Zaten uygun fiyatlı bir şey o da.
Teşekkür ederim canım deneyimlerinden bahsettiğin için.
Ay benzeyince pek bi seviniyolar sorma.benim kız babaya daha çok benziyo.buda ona benziycek sanki.bi gözleri bana benziycek gibi bunun.eşimin gözleri küçük ve çekiktir.kızımında öyle.oğlum ben gibi badem gözlü olcak gibiTatlim tipi aynı ben ama teni için merak icindeyizbari o kısmı babaya çekse de sevinse hayırlısı olsun bakalim
Dimi yaa kavga etceklerrdi bol bolYerim onun atarlariniinşallah ikincisi daha sakin olur annesi ama alikaan yoldan çıkarma planlarına çok önceden başlamışti bilemicem
Canım bel desteği dediğin böyle bişeymi sanki bunla çıkaramayız gibi geldi bana ama kararsız kaldım bende.pusetin içinde beyaz minder gibi bişey var?Tatlım sen puseti al zaten bel desteği de satılıyor onu da alkullanışlı hemde oto koltuğu şeklinde alirsan anakucagi-puseti arabada daha rahat kullanirsin canım ben almakta kararliyim
Hadi yaaa ama bu mudurun keyfine kalmış birşey değil ki ne derse desin ayrilsalarmiş aktarma yapamayacaklarsaCanım ikili öğretim bizim okul, toplantılar mecburen haftasonu oluyor yer ve zaman kısıtlılığından. İznimden 4-5 gün öncesine denk geliyor işte.
Seninki yine iyi geçen cuma eş durumuyla yeni gelen bir arkadar 37. haftaya kadar çalıştı zaten sezeryan olacak doğuma 10-15 günü var, idareciler bir hafta daha gel diyorlar. Pesss dedimm.
canım benim de 32. haftam yakında dolacak. yarın doktora kontrole gidince soracağım ama şimdiden ögrensem de fena olmaz.Günaydın guzellerBugün izinden önce son iş günümüz yarın iznimizi başlatiyoruz mudur haftayı da kapatirsin artık dedi oldu canım dönemi de kapatalim artık istersen ben yarın baslatacagim tabiki oğlumla evde keyif yapma zamanımız geldi darısı bekleyenlere olsun
Bu kendiliğinden var içinde sanırım aynı böyle gibi ama bel boşluğu kalın baya ve boşluğu dolduruyorCanım bel desteği dediğin böyle bişeymi sanki bunla çıkaramayız gibi geldi bana ama kararsız kaldım bende.pusetin içinde beyaz minder gibi bişey var?
Evett çok az kaldıAyyy bisey kalmamış bak yaz bize deanne-baba yanı gibisi var mı yolun açık olsun canım teker üzerinde gitme bak
Sanırım 32+0 da o gün aliniyo yarın alınca yazarım tatlım ayrıntıları hakikaten zorluyor artık bebişlercanım benim de 32. haftam yakında dolacak. yarın doktora kontrole gidince soracağım ama şimdiden ögrensem de fena olmaz. .p
bu raporu iznin başladığı gün mü alıyorsun yoksa bir hafta on gün önceden de alınıyor mu?
fena ağırlaştım zaten bu şirket için bir gün bile çalışmak zul geliyor bana. evimde dinlenmek istiyorum kızımla artık.
Aynen bana da orası rahat geliyooo miraç paşa nasıl pozlar verecek bakalım annesineEvett çok az kaldıaynen tatlım çok uzun değil en fazla 2 saat sürer ama sıkılırsam dura dura gideriz artık.önde oturuyorum en sarsılmayan yer orası gibi geliyo bana
Bende travel araba almistim. Oto koltugunu tasimak icinde kullandim ilk zamanlar. Ama arabada onun icinde pek durmadi. Zatrn nilk alti ay cok aglayan bi cocuktu. Genrl olarak gittigimiz yerlerden apar topar onun cigliklariyla kalkiyoduk
Oyyy nasıl güzel bakışları olur annesi o zaman sizin baba triplenmez hiçAy benzeyince pek bi seviniyolar sorma.benim kız babaya daha çok benziyo.buda ona benziycek sanki.bi gözleri bana benziycek gibi bunun.eşimin gözleri küçük ve çekiktir.kızımında öyle.oğlum ben gibi badem gözlü olcak gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?