2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
cokg uzel gulegule. buyusun insallah defnemiz..bisey sorcam canim yatakla dolap arasi mesafe kac mt yada cm bosluk var.

Canım tam ölçmedik ama araya 80 cm lik halı alacağım bu şekilde kenarlarında da boşluk kalıyor. Beşik ebeveyn karyolalı o tam açılıp kullanılabilir şekilde şuan. Aşağı yıkarı 1 metre vardır yani

sherry cim erkek bebeğe annelik yapmak istemenin hiç bir kötü yanı yok. Insan o duyguyu da pekala tatmak isteyebilir. Dun bu konuyu çok konuştuk. Kim dedi hatırlamıyorum da burda arkadaşlardan biri dedi ki sevdiğime benzer mini bir adamım olacak. Bunda ne gibi bir yanlış var? Ben kızım olmadı diye çok üzüldüm ama oğlum olacak diye hiç üzülmedim. Aksine sevindim. Çünkü onlar bizim evlatlarımız. İçimiz de taşıdığımız canlarımız. önemli olan onlara vereceğimiz sevgi ve saygı.
Ve inanıyorum ki buradaki her anne gibi layigiyla sende kızına bu sevgiyi ve saygıyı vereceksin. Zaten aynen dediğin gibi hiç kimse sevmese de sen seveceksin kızıni. Ve inan annesinden babasından alacağı bu güven ona yeterli olacaktır.
Yalnız ortada çok insan var açıkçası boş konuşan (gorumcen ve benim akrabalarım gibi). Ve bizim bebeklerimizin geleceğini düzgün kurmamız için o insanları da uyarmamiz lazım. Bana böyle cümleler kurulduğunda karşımdakine tepki gosterdigimde ne dediler biliyor musun? "biz seni ovduk sen niye kızdın ki?" daha karşımdaki insanlar benim bir kadın olduğumun ve kız evlat olduğumun farkında bile değil!! Çünkü onlara göre erkek annesi olmak bu hatayı! da düzeltiyor. Ne yazık! Utandım her birinden. Ama inan tek tek de utandirdim. Ağzımda tüy bitmese de her gün her dk hatırlatacagim bunu karşıma çıkan her bir insana. Kadın erkek eşittir. Çünkü ikisi de bu dünyanın parçası ve ikisiden biri eksik olsa dünyanın sonu gelir!
Oğluma da asilayacagim bunu. Ve bir gün nasip olursa kızıma da!
Çok çok öpüyorum seni de, prensesini de!

Kızlarr kontrolden çıktık çok şükür herşey yolundasuyu gelişimi boy kilo haftasıyla uyumlu 1915 gr olmuş oğluşama bana baya bi kızdı geçen ay kilo veren ben bu ay 5 kilo alışım toplamda 13 kilo oldu..elim yüzüm şiş ödemde var böyle devam ederse son ayın zor geçer ayakkabını bile giyemezsin dikkat et senin için diyorum dedi..pozisyonda değişmemiş baş gelişi duruyormuş.nst istemedi bi dahaki kontrolede 3 hafta sonraya çağırdı..
Coraspine devam ediyorum kızlar bi süre dha devam bi dahaki kontrolde karar verecek bırakmam için.
Yüzünü görememe sebebim plesenta kapatıyormuş oğluşun suçu yok ama zor bela biraz yakalayabildik elini yüzüne götürmesi dışındatombiş yanaklı bi miraç geliyomuş

Eklentiler

• image.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 107
Masallahhhhh kuzuya annisi.. Oy ben de oğlumu görmek isterdim.

Maşallah miraç imiza annesi yakışıklı bir oglan daha benim oğlum da böyle yapiyo hep kendi elini kapatiyo bakiyo hala rahatsız ediyoruz yüzünü gormek için bu seferde kordonu çekiyor yüzüne bakmayalim diye
Tuza dikkat et kuzum odem içinde su iç bol bol

kızlar minişlerin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyenler, çanta hazırlayanlar vardı. kıyafetleri kaç derecede yıkadınız? bu haftasonu gibi ben de yavaş yavaş başlayım diyorum nolur nolmaz erken gelirse hazırlıklı olalım.

evet canım hem eşime benzeyen bir minik adamım olsun istedim bir de böyle papyonlu filan takımlar var ya bebekler için. oldum olası onları giydirecek bir minişimiz olsun istemiştik bizimkilerle. olmadı artık kızımıza tütüler giydireceğiz

bu arada görümceme kızım konusunda söyledikleri konusunda haddini bildiremedim ama başka konularda konuştum. 2 oglu bir kızı var ve kızı ogullarına iş buyurmayıp sırf kendisine iş buyuruyor diye tepki gösteriyor. iş yapmak istemiyor çocuk. ben de görümceme haksız olduğunu, evlatları arasında cinsiyet ayrımı yapmaması gerektiğini söyledim. o ise " kız çocuğu, ileride evlenince zorlanır, ben iyiliği için öğretmek istedim" diyor. O zaman erkek evlatlarının da iyiliğini istemelisin dedi.
zaten eşimden büyügüm diye bana karşı önyargılıydı. ona rağmen epey uğraştım kadınla. yine de iyi biridir. toplumsal cinsiyetin yansımaları hepimizi etkiledi. kendi ailemi bile. şimdi ablam bana kızımın altını babasına açtırmamam gerektiğini salık veriyor. ona acayip kızıyorum. benim eşim sapık değil onu sapık babalar düşünsün diyorum.

susmuyorum anlayacağın ve asla doğru bildiğimden şaşmam bu konularda..
seni de acayip takdir ediyorum. ileride kadınlara çok kıymet veren el üstünde tutan bir erkek yetiştireceğine olan inancım tam. benim de oğlum olsa idi ileride gelinimin çok dua edeceği bi kv olmayı düşlemiştim. bakarsın 2. ye olur tabi ben bu korkularla- Türkiyedeki evladıma veremeyeceğim gelecek korkusu vs. - ikinciyi yaparsam

Erkan_Pinar haber çıkmadı epeydir senden, merak ettim, bebiş nasıl, sen nasılsın? ne zaman dönüyorsunuz buralara?
bir de topiğimizin ilk bebeği olarak bi resmini koyabilir misin uygun olduğun bir zamanda? :)

esmerim0786 canım başım sag olsun. geçmişi okurken rast geldim. allah ananeciğinin taksiratını affetsin.
eryesil çok teşekkür ediyorum canım, moral verdin bana. kendimi acayip şişmiş hissediyorum. 37 olan ayaklarım 40 a giriyor artık
M Mjdmjd maşallah evladına canım çok güzel haberlr bunlar.
bu arada bebişin baş gelişi olduğuna sevindim.
ikidir gidiyorum, doktor bebegin ters diyor. sola yat diyor. geçen hafta full sola yattım ama dönmedi benim zilli kız. daha zamanınız var diyor annem, daha döner diyor.
bu arada annemle artık bebeği konuşabiliyoruz. dogumda gelemeyecek ama haziran gibi bizi görmeye gelecekmiş. sevindim...

benimde cevremde aksine erkek oldugunu duyan aman kiz olsaydi keske sansli annelerin kizi olurmus.neyse bi dahakine olur dediler..insanlarin agzi torba degil iste.Allah dilemis bize uygun gormus vermis sizlere noluyo dimi?!

1,58 boya göre ayaklarının maşallahı var canım. benimkiler küçük ama taraklıdır. boy 165 cm
babasının da çok güzel ayakları var diyemem. ikimizin de ayak bilekleri kalın. bir kere ayrıldığımızda bana eşim çemkirmişti hatta. hani kalın ayak bilekli cocuklarımız olacaktı diye. aha işte

Bak şimdi farkettim annesi aramızda 4 güncük varmış sizin ultrasonda ilerde mi haftası uyumlu mu, biz bi ara baya geriden takip ettik şimdi 1 güncük ondeyiz bakalım
Ooo masallah oglusumuz acigi kapatmis canim
Bizimki degisiyor tatlim ya sürekli 1 hafta önden gidiyordu. Bu sefer hastanenin ölçümüne göre 4 gün, özeldeki ultrasona göre de yine 1 hafta önde görünüyor canım. Doktorlara sorunca da klasik cevabi alıyorum 37-41 hafta arası herhangibir gun gelebilir diyor

Ben de geçen seneye kadar ardı ardına birer seneyle doğurur iksini bir buyuturum diyordum şimdi dört beş sene beklersem acaba 35 imde tekrar hamilelik ve annelik yaşayabilir miyim diye düşünmeye başladım :) ama kısmet sherrycim. Belki bi gün senin papyonlu bi oğlun benim de tutulu bir kızım olur.
Bu arada dediğin ayırım bizim ailede de süper var. Annemler tarafından kuzenler olarak 5 kız 3 erkegiz. Bir kız bir erkek daha lise çağında ama geri kalanlar şöyle. Kadınlarimizin içinde doktor proje koordinatörü mühendis ve avukat var. Erkeklerin biri 45 yaşında baltaya sap olamamış bir kumarbaz. Öteki de çalışmaktan çok haz almadığı için yarı zamanlı almanca öğretmenliği yapan 40 yaşında bir adam. Ikisinin de yeteri kadar geliri olmadığı için annelerinin evinde cocouklari ve eşleriyle bir yaşıyorlar. Ailemizin kızlarinin hepsiyse işi gücü yerinde ve annelerinin sorumluluğunu üstlenmiş durumda. Gel gelelim bil bakalım yine de hangi evlatlar el üstünde tutuluyor da hangileri mutfağa çay demlemeye gönderiliyor :) evet her çocuk ev işi öğrenmeli çünkü hayatında lazım. Zira benim iki kuzenimi bugün teyzem evden atsa, değil başını sokacak bir yer bulmak, iki yumurta kırıp kendini besleyemezler.

Orası tam bir muamma acaba nasıl olacak, ne zaman olacak.. Tembihliyorum oğlunu bak hafta içi ve gündüz gelirsen doktor amcani hazır buluruz iyi olur diye annesini dilnemezse de kendi bilir bizde ayagimiza Çağırırız doktor amcayi

ben ilk bir kaç aylık hamile iken - yaşımın da etkisi ile. bir sene ara ile ikitane arka arkaya yaparım diyordum.
hala istiyorum aslında ikitane olsun diye. ama nasıl bakarım nasıl gelecek veririm. iş hayatıma uzun bir süre ara vermem lazım ondan sonra da iş bulmam çok çok zor olur diye düşünmeden edemiyorum. çünkü yaş iyice kemale ermiş olacak.
söylediğin örneklere o kadar çok şahit oldum ki. bu erkeklerin sahip oldukları o kıymetli cinsel organa atfedilen saçma değerden kaynaklanıyor.
ne de olsa erkek o. bi baltaya sap olamamış bir errrrkek !
sen bilgisayar mühendisi de olsan, değil türkiyede yabancı bir ülkede bir baltaya sap olmuş olsan da, ablan doktor, öteki mühendis bile olsa ı ıhhh sizde o kıymetli organdan yoook

kadınların zihniyeti değişecek evvela kadınların. bunu her zaman her yerde söylüyorum. ama bu topikteki anneleri gördükçe geleceğe olan ümidim artıyor.

Ayy hadi gözün aydın canım maşallah Miraçımıza yaa yesin onu teyzesicok şükür her seybiyi çıkmış sen de rqhat rahat gidebilirsin artij memlekete. Şişlikler icin tuzu kes canım ben cok uzun zamandır yemeklere hic tuz koymuyorum ona rağmen hala pofuduk pofuduk oluyor ellerim ayaklarım sanırım sıra kahvaltıda yedigim peynir zeytine geldibiraz daha idare ediverecegiz artik

Canım ben 30 derece yıkadım sıkmayı da 800 devire ayarlamıştım sanirım cok kırışmasın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…