- 4 Ocak 2016
- 508
- 942
- 23
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #43.701
Üstünde giyerek koydun sanırım onu görmedim deLohusa pijamamizi tatlımonu gormedin mi
cokg uzel gulegule. buyusun insallah defnemiz..bisey sorcam canim yatakla dolap arasi mesafe kac mt yada cm bosluk var.
sherry cim erkek bebeğe annelik yapmak istemenin hiç bir kötü yanı yok. Insan o duyguyu da pekala tatmak isteyebilir. Dun bu konuyu çok konuştuk. Kim dedi hatırlamıyorum da burda arkadaşlardan biri dedi ki sevdiğime benzer mini bir adamım olacak. Bunda ne gibi bir yanlış var? Ben kızım olmadı diye çok üzüldüm ama oğlum olacak diye hiç üzülmedim. Aksine sevindim. Çünkü onlar bizim evlatlarımız. İçimiz de taşıdığımız canlarımız. önemli olan onlara vereceğimiz sevgi ve saygı.miranda_1986 harika yazmışsın canım dün. gözlerim dolarak okudum. noktası virgülüne altına imzamı atarım ben de.
bizim ailede çok kız var bir de erkek sevelim diye erkek istemiştim ben. benim gibi bir feministin asla kız bebek istememesi düşünülemez ama salt sevgisini tadalım diye istemiştim ve kız olduğunu duyunca az da olsa - utanarak söylüyorum - üzülmüştüm.
ama aylar geçtikçe nasıl da hatalı olduğumu anlıyorum. çok şanlıymışım. kız annesi olacağım !
kız olduğunu görümceme ilk söylediğimde bana - olsun sağlıklı olsun da- demişti. o zaman ayılamamıştım. sanki benim kızım çok kötü bir haberdi. düşündükçe sinir olmuştum. ama artık takmıyorum. onu hiç kimse sevmese bile ben seveceğim tüm dünyaya inat. babası da ilk başlarda kız olduğuna inanmak istememişti ama şimdi çok seviyor kızını ve sabırsızlıkla bekliyor.
güzel kızımın kendine güvenen, erkekler karşısında asla farklı ve ezik olduğunu düşünmeyen bir kadın olarak yetişmesi için elimden geleni yapacağım.
benim yetiştirildiğim gibi - sen kızsın- kız kısmı şöyle olur böyle olur - laflarını asla duymayacak. en azından benden. şimdiden kendimi buna hazırlıyorum. çünkü Türkiye gibi bir ülkede kadın olacak, kendi yaşadıklarımı düşünerek onun için endişelenmekten de kendimi alamıyorum..
Çok tesekkur ederim canım tarif de mükemmelBisey olmaz canım her gün tvde orda burda ağzını sapirdata sapirdata biseyler yiyen insanlari görüyoruzmsj attım bi bak bakalim begenecek misin
Masallahhhhh kuzuya annisi.. Oy ben de oğlumu görmek isterdim.Kızlarr kontrolden çıktık çok şükür herşey yolundasuyu gelişimi boy kilo haftasıyla uyumlu 1915 gr olmuş oğluş ama bana baya bi kızdı geçen ay kilo veren ben bu ay 5 kilo alışım toplamda 13 kilo oldu..elim yüzüm şiş ödemde var böyle devam ederse son ayın zor geçer ayakkabını bile giyemezsin dikkat et senin için diyorum dedi..pozisyonda değişmemiş baş gelişi duruyormuş.nst istemedi bi dahaki kontrolede 3 hafta sonraya çağırdı..
Coraspine devam ediyorum kızlar bi süre dha devam bi dahaki kontrolde karar verecek bırakmam için.
Yüzünü görememe sebebim plesenta kapatıyormuş oğluşun suçu yok ama zor bela biraz yakalayabildik elini yüzüne götürmesi dışındatombiş yanaklı bi miraç geliyomuş
Maşallah miraç imiza annesi yakışıklı bir oglan dahaKızlarr kontrolden çıktık çok şükür herşey yolundasuyu gelişimi boy kilo haftasıyla uyumlu 1915 gr olmuş oğluş ama bana baya bi kızdı geçen ay kilo veren ben bu ay 5 kilo alışım toplamda 13 kilo oldu..elim yüzüm şiş ödemde var böyle devam ederse son ayın zor geçer ayakkabını bile giyemezsin dikkat et senin için diyorum dedi..pozisyonda değişmemiş baş gelişi duruyormuş.nst istemedi bi dahaki kontrolede 3 hafta sonraya çağırdı..
Coraspine devam ediyorum kızlar bi süre dha devam bi dahaki kontrolde karar verecek bırakmam için.
Yüzünü görememe sebebim plesenta kapatıyormuş oğluşun suçu yok ama zor bela biraz yakalayabildik elini yüzüne götürmesi dışındatombiş yanaklı bi miraç geliyomuş
sherry cim erkek bebeğe annelik yapmak istemenin hiç bir kötü yanı yok. Insan o duyguyu da pekala tatmak isteyebilir. Dun bu konuyu çok konuştuk. Kim dedi hatırlamıyorum da burda arkadaşlardan biri dedi ki sevdiğime benzer mini bir adamım olacak. Bunda ne gibi bir yanlış var? Ben kızım olmadı diye çok üzüldüm ama oğlum olacak diye hiç üzülmedim. Aksine sevindim. Çünkü onlar bizim evlatlarımız. İçimiz de taşıdığımız canlarımız. önemli olan onlara vereceğimiz sevgi ve saygı.
Ve inanıyorum ki buradaki her anne gibi layigiyla sende kızına bu sevgiyi ve saygıyı vereceksin. Zaten aynen dediğin gibi hiç kimse sevmese de sen seveceksin kızıni. Ve inan annesinden babasından alacağı bu güven ona yeterli olacaktır.
Yalnız ortada çok insan var açıkçası boş konuşan (gorumcen ve benim akrabalarım gibi). Ve bizim bebeklerimizin geleceğini düzgün kurmamız için o insanları da uyarmamiz lazım. Bana böyle cümleler kurulduğunda karşımdakine tepki gosterdigimde ne dediler biliyor musun? "biz seni ovduk sen niye kızdın ki?" daha karşımdaki insanlar benim bir kadın olduğumun ve kız evlat olduğumun farkında bile değil!! Çünkü onlara göre erkek annesi olmak bu hatayı! da düzeltiyor. Ne yazık! Utandım her birinden. Ama inan tek tek de utandirdim. Ağzımda tüy bitmese de her gün her dk hatırlatacagim bunu karşıma çıkan her bir insana. Kadın erkek eşittir. Çünkü ikisi de bu dünyanın parçası ve ikisiden biri eksik olsa dünyanın sonu gelir!
Oğluma da asilayacagim bunu. Ve bir gün nasip olursa kızıma da!
Çok çok öpüyorum seni de, prensesini de!
ne diyosuuunnnn butun migroslari talan ederim vallapambix canım ikea da ki filden arayan sen miydin ? Migroslarda varmış instagramda okudum şimdi ama kim tam hatırlayamadım
benimde cevremde aksine erkek oldugunu duyan aman kiz olsaydi keske sansli annelerin kizi olurmus.neyse bi dahakine olur dediler..insanlarin agzi torba degil iste.Allah dilemis bize uygun gormus vermis sizlere noluyo dimi?!evet hayatim. aslinda icimizde, ailemizde ve cevremizde bile o kadar cok insan varki hala bu ayrimciligi yapan! iste o yuzden bize cok buyuk gorevler dusuyor. ilk once bu tip cumleleri kuran herkese ne kadar yanlis olduklarini bikmadan usanmadan anlatacagiz, sonra da cocuklarimizi boyle cumleler kurmamasi icin bastan esitlikci yetistirecegiz. haydi gazamiz mubarek olsun!
1,58 boya göre ayaklarının maşallahı var canım. benimkiler küçük ama taraklıdır. boy 165 cmKedibochi kız benim normalde ayaklarim 39 numara aman aman boyumda yok 1.58 boyum düşün bizim ayrıntılı ultrason da doktor ayakları taraklı değil küçük güzel deyince eşimin ordan bi oh bana çekmiş deyişi var gormen lazim
Ooo masallah oglusumuz acigi kapatmis canimBak şimdi farkettim annesi aramızda 4 güncük varmış sizin ultrasonda ilerde mi haftası uyumlu mu, biz bi ara baya geriden takip ettik şimdi 1 güncük ondeyiz bakalım
Ben de geçen seneye kadar ardı ardına birer seneyle doğurur iksini bir buyuturum diyordumevet canım hem eşime benzeyen bir minik adamım olsun istedim bir de böyle papyonlu filan takımlar var ya bebekler için. oldum olası onları giydirecek bir minişimiz olsun istemiştik bizimkilerle. olmadı artık kızımıza tütüler giydireceğiz
bu arada görümceme kızım konusunda söyledikleri konusunda haddini bildiremedim ama başka konularda konuştum. 2 oglu bir kızı var ve kızı ogullarına iş buyurmayıp sırf kendisine iş buyuruyor diye tepki gösteriyor. iş yapmak istemiyor çocuk. ben de görümceme haksız olduğunu, evlatları arasında cinsiyet ayrımı yapmaması gerektiğini söyledim. o ise " kız çocuğu, ileride evlenince zorlanır, ben iyiliği için öğretmek istedim" diyor. O zaman erkek evlatlarının da iyiliğini istemelisin dedi.
zaten eşimden büyügüm diye bana karşı önyargılıydı. ona rağmen epey uğraştım kadınla. yine de iyi biridir. toplumsal cinsiyetin yansımaları hepimizi etkiledi. kendi ailemi bile. şimdi ablam bana kızımın altını babasına açtırmamam gerektiğini salık veriyor. ona acayip kızıyorum. benim eşim sapık değil onu sapık babalar düşünsün diyorum.
susmuyorum anlayacağın ve asla doğru bildiğimden şaşmam bu konularda..
seni de acayip takdir ediyorum. ileride kadınlara çok kıymet veren el üstünde tutan bir erkek yetiştireceğine olan inancım tam. benim de oğlum olsa idi ileride gelinimin çok dua edeceği bi kv olmayı düşlemiştim. bakarsın 2. ye olur tabi ben bu korkularla- Türkiyedeki evladıma veremeyeceğim gelecek korkusu vs. - ikinciyi yaparsam
Orası tam bir muamma acaba nasıl olacak, ne zaman olacak.. Tembihliyorum oğlunu bak hafta içi ve gündüz gelirsen doktor amcani hazır buluruz iyi olur diyeOoo masallah oglusumuz acigi kapatmis canim
Bizimki degisiyor tatlim ya sürekli 1 hafta önden gidiyordu. Bu sefer hastanenin ölçümüne göre 4 gün, özeldeki ultrasona göre de yine 1 hafta önde görünüyor canım. Doktorlara sorunca da klasik cevabi alıyorum 37-41 hafta arası herhangibir gun gelebilir diyor
ben ilk bir kaç aylık hamile iken - yaşımın da etkisi ile. bir sene ara ile ikitane arka arkaya yaparım diyordum.Ben de geçen seneye kadar ardı ardına birer seneyle doğurur iksini bir buyuturum diyordumşimdi dört beş sene beklersem acaba 35 imde tekrar hamilelik ve annelik yaşayabilir miyim diye düşünmeye başladım :) ama kısmet sherrycim. Belki bi gün senin papyonlu bi oğlun benim de tutulu bir kızım olur.
Bu arada dediğin ayırım bizim ailede de süper var. Annemler tarafından kuzenler olarak 5 kız 3 erkegiz. Bir kız bir erkek daha lise çağında ama geri kalanlar şöyle. Kadınlarimizin içinde doktor proje koordinatörü mühendis ve avukat var. Erkeklerin biri 45 yaşında baltaya sap olamamış bir kumarbaz. Öteki de çalışmaktan çok haz almadığı için yarı zamanlı almanca öğretmenliği yapan 40 yaşında bir adam. Ikisinin de yeteri kadar geliri olmadığı için annelerinin evinde cocouklari ve eşleriyle bir yaşıyorlar. Ailemizin kızlarinin hepsiyse işi gücü yerinde ve annelerinin sorumluluğunu üstlenmiş durumda. Gel gelelim bil bakalım yine de hangi evlatlar el üstünde tutuluyor da hangileri mutfağa çay demlemeye gönderiliyor :) evet her çocuk ev işi öğrenmeli çünkü hayatında lazım. Zira benim iki kuzenimi bugün teyzem evden atsa, değil başını sokacak bir yer bulmak, iki yumurta kırıp kendini besleyemezler.
Ayy hadi gözün aydın canım maşallah Miraçımıza yaa yesin onu teyzesiKızlarr kontrolden çıktık çok şükür herşey yolundasuyu gelişimi boy kilo haftasıyla uyumlu 1915 gr olmuş oğluş ama bana baya bi kızdı geçen ay kilo veren ben bu ay 5 kilo alışım toplamda 13 kilo oldu..elim yüzüm şiş ödemde var böyle devam ederse son ayın zor geçer ayakkabını bile giyemezsin dikkat et senin için diyorum dedi..pozisyonda değişmemiş baş gelişi duruyormuş.nst istemedi bi dahaki kontrolede 3 hafta sonraya çağırdı..
Canım ben 30 derece yıkadım sıkmayı da 800 devire ayarlamıştım sanirım cok kırışmasın diye.kızlar minişlerin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyenler, çanta hazırlayanlar vardı. kıyafetleri kaç derecede yıkadınız? bu haftasonu gibi ben de yavaş yavaş başlayım diyorum nolur nolmaz erken gelirse hazırlıklı olalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?