- 27 Kasım 2012
- 5.626
- 2.895
- 123
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #46.901
Aa bi erkenci bebemiz daha gelmis. Ay hadi insallah biran once ciksinlar evlerine varsinlar. İyice heyecan yaptim yaa
Burdayım canımmm bennn 33.haftamızdan selamlar teyzosları gayet iyiyiz işe gidip geliyoruz uyku modundayız bu ara aksamları sizlere bakamadım pek herkes iyidir inşallah
Kızlar ben doğum yaptım
Ne olduğunu anlamadım acil ameliyata alındım.bebeğim iyiymiş herkes öyle diyor.
Hala ben gibi çantasını hazır kapının önünde tutmayan var mıneye güveniyoruz acaba bi de iki haftaya ev tasiyacagim ben yarın ilk iş çantayı koycam kapı önüne.. Hala aldığım hamilelik fotosu cekmek için kıyafet taç da gelmedi ayy kısmet her şey vallahi bebişlerin keyfine kaldık her an her şey olabilir
banada ilk ciğer geliştirici iğne 2+2 doz olarak uygulandı cnm 24 saat arayla .32de olduğum 2 doz yapıldı .sanada ilerleyen hafta belki tekrar yapılabilir cnm .cnm ben hiç oturmadım yemek yerken yatagımda hafif doğrularak yedim .hastaneye falan giderken arabanın arka koltuğunda yan yatarak gittim .otursan bile çok oturma bence cnm .ha birde rahim açılması benim bi tanıdığımdada olmuştu o ayriyeten adalat da kullandı cnm .herşey bebişler için cnm npalım sağlıcakla alalım inşllah.
Eki Görüntüle 1799834
Yatak istirahati nasıl etki eder?
Yatak istiratinin 3 temel etkisi olduğu kabul edilmektedir
1. Bebek ve serviks üzerindeki baskıyı azaltır. Yatar pozisyon bebeğin serviks üzerinde yarattığı basıncı azaltır. Baskı azalınca serviksteki gerilme de azalır. Serviks üzerinde olan fazla basınç kasılmaları başlatabilir, vajinal kanamaya, zarların erken açılmasına, erken doğuma ve düşüklere neden olabilir.
2. Bebeğe giden kan ve oksijen miktarı artar. Yatak istirahati sırasında plasentaya giden kan akımında artış olur. Buna paralel olarak bebeğe ulaşan oksijen ve besin maddelerinin miktarı artar. Bu durum özellikle gelişme geriliği olan bebeklerde daha önemlidir.
3. Anne adayında organ fonksiyonları iyileşir. Yatak istirahati anne adayının organ sistemlerinin daha etkili çalışmasına yardımcı olur. Özellikle kalp ve böbrek fonksiyonlarındaki iyileşme yiksek tansiyon ile mücadele etmede son derece önemlidir.
Yatak istirahatine ne kadar devam edilmelidir?
Her birey ve her gebelik birbirinden farklı olduğu için yatak istirahatine verilen cevap da farklıdır. Bu nedenle istirahatin etkinliğine ve süresine doktorunuz karar verecektir. Doktorunuzla sık aralıklarla görüşerek ne tür aktivitelerde bulunabileceğinizi öğrenin. Örneğin ev istirahati ya da kesin olmayan yatak istirahati durumunda ev içinde yarım saati geçmeyen yürüyüş ve hareketlere izin verilirken merdiven çıkmaya izin verilmeyebilir. Benzer şekilde ev istirahatinde genelde yarım saatten fazla ayakta durulması istenmezken 1 saati geçmeyen ve zihinsel stres yaratmayan masa başı çalışmalarına izin verilebilir. Bunların hepsini ve aklınıza takılan her soruyu doktorunuza sormalısınız.
www.mumcu.com/hamilelikte-yatak-istirahati/
sihirlikk çok geçmiş olsun dikkat et kendine cnm, şu saatten sonra gelse de allahın izniyle dorun olmaz ama şöyle 3-4 hafta daha dişini sıkar inşallah da küvezsiz kurtarır kuzucuk. Bol bol istirahat et cnm, hayırlısıyla vaktinde gelsin inşallah
Ayy ben de telaslandım bi koşu uyku setinin yan korumalarını bi de kiyafetleri hallettikten sonra aldigim ve hediye gelen birkac parca seyi attım makineye yıkadım astim yarin da ütüleyip kaldırırım.
Dün eşimle gardrobumuzu boşaltıp temizleyip tekrar yerlestirmistik iyiki de yapmisiz yaa bir suredir salivermistim kendimicok kızdım simdi kendime acil doğum olsa dağınık olacaktım. Neyseki işleri hallettik çantalar zaten uzun zamandır hazır bekliyor haftaya da halıları yıkattırıp duvarları falan sildirirsem kafam rahat olacak insallah ah Miraçım yaa hepimizi ayılttı resmen
eryesil canim hayirlisi olsun inşallah butcenize göre cok daha güzel bir ev bulursun ve rahatca tasinirsin. Ev sahibiniz fazla insafsizmis ama hayirlisi diyelim
sihirlikk canim gecmis olsun bol bol dinlen inşallah bebegin biraz daha bekler kuvezsiz felan kurtarirsin. Mayis bebisleri pek aceleci ama seninki bekler inşallah canim
Teşekkür ederim amin inşallahCanım çok geçmiş olsun ins bi sknti olmaz allah yardımcınız olsun
Selam arkadaslar. Benim de erken dogum riskim var bebegimde 2-3 hafta gelisim geriliği var.aynk zamanda bebege giden kan akiminda direnç var. Bugun bile alabilirim ama kalsin bir kac gün daha takip edlim persembe tekrar gel dedi. Bebegim cok kucuk 1400 gram. Kuveze girecek tabi. Moralim bozuldu dularinizi bekliyorum.Allahim büyüktür.
Adet sancısı gibi oluyor böyle bugün üç dört defadan fazla olmuştur belki akşam başladı instagramdan takip ettiğim bi hamile de aynı şeyi yazmış adet sancısına benzer hafif sancılarım vardı meğer erken doğum tehdidiymiş filan diye onu da görünce ben iyice yerimde duramaz oldum :O yatıyorum kaç saattir
İyi geceler annişler kızım bugün daha da kötü oldu yeniden doktora götürdük antibiyotik verdi.ve bana da bulaştı çok fena öksürük ğögsüm tıkalı resmen.arada belimde adet sancısı oluyor ama doktor karın bölgesinde olan ağrı önemlidir demişti.inşallah öyledir ve bu öksürük uzun sürüp oğluşuma zarar vermez.ıhlamur kara turp yaptım ama yok.ne yapayım doktora mı sorsam acaba
Amin canim inşallah yaahahah evet sekerim, ismimizi kesinlestirdik. babamiz cok aradi aradi daha guzel bir isim bulamadi. kendi de begenmedi okudugu hic bir seyi. yine de daha cevreye cok soylemedik ama evde Devin diye sesleniyoruz artik bebisimize!
ay hepimizin bebisleri en az 37. haftaya kadar icerde kalsin. ay saglikli olur insallah dogumlarimiz ama onun haricinde hazir da olalim yaaa...
Canım eğer spor canta gibi biseyse at makineye yıka düşük devirde sıktır ama kutu şeklinde olan bavullardansa sabunlu bezle sil sonra suyla ıslattigin bezle guzelce birkac kez sil agzi acik bi sekilde balkona koy birkac saatte kurur herhalde. Sonra da yerlestirirsin hemen rahat edersinKızlar hemen süslerin olduğu çantamı hazırladım :) kıyafetleri de hazırlicam ama bavulun içi çok temizdeğil ya ne yapsam acaba kıyafetler için bir akıl verin bana
Ay canim inşallah ikiniz icin de hayırlısı olur 700gr dogan bebisler bile yaşıyor seninki iki katı biraz küvözde kaldiktan sonra toparlar kendini Allahın izniyleSelam arkadaslar. Benim de erken dogum riskim var bebegimde 2-3 hafta gelisim geriliği var.aynk zamanda bebege giden kan akiminda direnç var. Bugun bile alabilirim ama kalsin bir kac gün daha takip edlim persembe tekrar gel dedi. Bebegim cok kucuk 1400 gram. Kuveze girecek tabi. Moralim bozuldu dularinizi bekliyorum.Allahim büyüktür.
Ahh ahh anneler bile bizi bazen anlamıyorbende ismi söyledim diyo bi kere de bizim dediğimiz olsa dedim 10 tane çocuk getirdik ya bu sefer de bari siz kurun ismi ilk çocuk zaten .. Dıyorum süt iznim olacak, emzirmezsen sıkayet ederim iznini kullandirtmam diye ay sanki benim emzirmeyecegimi mi dusunuyor nedir anlamıyor beni hep bi ters bisey soyluyo her seyde de bana yanımda memlekete gotururum seni diyo ama ben hayır dedim bakamaz misim bakamayacaksam ne diye doguruyorum, beni sezeryan yapmam için zorluyo, kendi 18 inde anne olmuş ben 27 ve her şey elimizin altında büyükşehir deyiz.. Memlekete lohusa halimle gidip milletin boş tecrübesini müdahalesini duymak istemiyorum minicik bebeğime yazık kalabalıkta annesi rahatça emziremez bile
Yaa canım her zaman anlayamiyorlar işte sonradan farkediyorlar. Sen iyiki almışsın tatlim bosver duyma kimseyiAyy bizler hepimiz aynı fikir deyiz ama.erkekler değişken seninkinin öyle olması iyi bu stres tek başına cekilmiyo.. Bizimki kiyafetlerimizi aldığımızda da ağzında aynı kelime.. Erkenbu ara maddi açıdan da zor geciyo ve ben azar azar önceden almamış olsam 1.5-2 milyar bunlara gidecekti hatta bence daha fazla tuttu böyle de işine geldi şimdi
Ay canim birincisi kızının ismi cok güzelCanim zaten dinlemem ben kendi istediğimizi koyacağız ama annem biraz fazla garip davranıyor biz dogdugu muz da da ananem bizim isimlerimizde diretmiş annemde ananemle kavga etmiş ama yine de ananemin istediği isimleri koymuş bize bende bak sende kavga etmişsiniz rahatsız olmuşsun anne neden şimdi aynı şeyi yapıyorsun diyorum iyi ki yine de annemi dinlemişim diyip laf oyunu yapıyo zaten karıştığı bir tek Bundeki 5 senedir kedi bakıyorum sokağa at demekten bıkmadi ya 5 sene olmuş çocugüm gibi onlar sürekli bırak doğaya yok bebeğe gelir bebekten öncede mutfağa girer sürekli bişeye söyleNME derdinde huy olmuş onda artık
Canım sanırım hala şoku atlatamamıştı ben de uzun uzun sormak istemedim biraz toparlasın kendini anlatır. Inşallah tatlım ikisi de iyi olacakAy canım çok şükür çok sevindim.hiç bişey yoktu nolmuş birden bişey dedimi.inşallh ikiside çok iyi olcak.
Inşallah canım benim yaaAman iyi olmasina sevindim canim inşallah böylede devam eder cabucak toparlarlar ikiside anneside miraç'i biran önce görür
Canım inşallah yarın her sey yolunda çıkar bizi haberdar etmeyi unutma olur muselam kızlar.hepinize iyi akşamlar.
erken doğan bebeklerimiz varmış.onları duydukça daha kötü oldum.sancılarım çok fazla benimde ve 2 gündür adet sancısı gibi sancım var.ama bugün çok uzun sürdü.hala da araıklı olarak devam ediyor.yarın kontrolümüz var.inşallah iyi haberlerle döneriz.
M Mjdmjd canım inşallah çabucak toparlanırsınız.
bu şekilde sancıları olanlar var mı kızlar?2 haftadır sinirlerim çok bozuk bu yüzden girip okumadım forumu.inzivaya çekildim resmen...
NicksizYumurta bitanesinnn sennn
Haber verdiğin için saol bebeğimm. Bende nasıl meraktaydım burdaaa. Şükür iyilermiş ikiside. Çok dua ediyoruz ailecek
Ayy aynen canım yaa inşallah kısa zamanda normal hayata dönerlerAa bi erkenci bebemiz daha gelmis. Ay hadi insallah biran once ciksinlar evlerine varsinlar. İyice heyecan yaptim yaa
Iyi olmana sevindim canim arada bir ses ver yoklama almak zorunda kaliyorum sonraBurdayım canımmm bennn 33.haftamızdan selamlar teyzosları gayet iyiyiz işe gidip geliyoruz uyku modundayız bu ara aksamları sizlere bakamadım pek herkes iyidir inşallah
Cok tesekkur ederim canim sen nasıl oldun? Yarın sabah sorarım artık canım yazarım sizedeCanim gecmis olsun hem kizina hemde sana inşallah biran önce atlatirsiniz ikinizdeeger yaptiklarin bir ise yaramadi ise bir sor canim belki
Allah şifa versin canım yaa kıyamam hem kızın hem sen kötü olmuş inşallah bir an önce iyilesirsiniz. Bence doktora bi sor canım bana pastil vermişti bi de parol icebilirsin demisti baş ağrısı falan oluyordur sende deİyi geceler annişler kızım bugün daha da kötü oldu yeniden doktora götürdük antibiyotik verdi.ve bana da bulaştı çok fena öksürük ğögsüm tıkalı resmen.arada belimde adet sancısı oluyor ama doktor karın bölgesinde olan ağrı önemlidir demişti.inşallah öyledir ve bu öksürük uzun sürüp oğluşuma zarar vermez.ıhlamur kara turp yaptım ama yok.ne yapayım doktora mı sorsam acaba
Tesekkür ederim canım hiç sorma ya nerdeyse,5 gün olacak.çok şükür baş ağrım yok ama öksürük korkutuyor beniAllah şifa versin canım yaa kıyamam hem kızın hem sen kötü olmuş inşallah bir an önce iyilesirsiniz. Bence doktora bi sor canım bana pastil vermişti bi de parol icebilirsin demisti baş ağrısı
Canim ya hem gecmis olsun,hemde gozun aydin... insallah hersey yolundadir... allaha sukur artik cokta riskli.donemde degiller...ama ne kadar aceleci cikti bu mayis bebisleriKızlar ben doğum yaptım
Ne olduğunu anlamadım acil ameliyata alındım.bebeğim iyiymiş herkes öyle diyor.
Ay heyecandan Çinar yazmışım ya benNicksizYumurta ismi çınar mi kurmuşlar miraç diyorlardı.. Sezeryana mi alinmis, normal mi olmus doğum ayrıntıları söyledi mi inşallah ikiside en kısa zamanda toparlanirlar
Ayy canim benim inşallah hep böyle güzel haberler duyarız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?