2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ayy ne güzell yaaa allahım bunları giydirmeyi de nasip etsin inşallah. bende asarken bayaaa zorlanmıştımm :) hele eldiven ve çoraplar durmak bilmediler sürekli düştüler mandallamadım da. kaloriferin üzerine bi bez serdim orda kuruttum :)

Yapsin tabii canim. Yorulmamamiz lazim.
Az kaldi azz.
Cicilerinizide severim siiziiin

Valla insanlar sevine sevine doktora gidiyor ben artık korkuyorum
İnşallah defnemiz de hiç öyle şeylere gerek kalmicak canım benim annesini uzmucek kuzumuz ama çok iyi yapmissin araştırmakla o çok önemli hastane için gerçekten başka yere hep sevk ediyorlar

Sizin az kilo almasinin sebebine ne canim. Benim kan akiminda direnç olmasi etkiler ama 3 hafta geri kalmasinda baska sebepler de olabilir dogmadan anlayamayiz dedi
Bulunamadi sebebi canim.
Bizim dr da dpgumdan sonra belli olur ancak dedi. Belki cuce bile olabilir'dedi. Fazla geri cunku 6-7 hafta kadar. Yani beklemekten baska yapcak biseyimiz yok suan

kızlar sizden fikir istiyorum
ben hamileliliğimin başında ilk 3 ay ünideki doktorlara gittim ama sonra hep asistanlar bakıyor diye üniyi bıraktım özelden bi dr buldum ona gittim sürekli. özeldeki doktor bana suyumun az olduğunu eğer böyle devam ederse bebeği 37. haftada alacağını söyledi. sonra biz birde tekrar üniye gidelim dedik ve doç. baktı orda suyumuzun gayet iyi olduğunu hiç bir sorun olmadığını söyledi. bizde bu olaydan sonra özeli bırakmaya karar verdik. ki dedik heralde bu sezeryan yapmak için bahane arıyor. çünkü hastanede normal doğum ücretsiz sezeryan ücretli parasında da değilim de özeldeki drlara da sezeryan yapmak daha kolay gelio sanırım. her neyse doğumumu orda yapmıcam. ünide de yapmak istemiyorum orda da herşeye asistanlar bakıo hocalar ekşın bişey olursa müdahale ediyor o da içime sinmiyor.
nitekim yaşadığım ilin kadın doğum hastanesini çok övüyorlar doktorlarını ebelerini falan. devlet olmasına rağmen kime sorsam çok memnun. ki ben üni de çalışıyorum akademisyenler bile özeli değilde o hastaneyi tercih ediyorlarmış genelde. kafamı dağlara taşlara vurasım geliyor başından beri özel diye tutturup o hastaneye gitmediğim için. ben şimdi bu hastaneye gitmek istiyorum bi tane de dr buldum çok ii diyorlar. ama adam bana demez mi bunca zaman nerdeydin doğuma kalmış 1,5-2 ay. ilgisiz davranır mı? yani ben napsam bilemedim. herşeye rağmen özeldeki druma devam mı edeyim ben üniye gittim ordaki dr bana suyuumun iyi olduğunu söyledi diyerekten, yoksa devlete mi gideyim.

Şimdiki bebekler-çocuklar fena hayatı hızlı yaşıyorlar doğmak ta buna dahil sanırım. Bence de tembihle anası kılıklı olmasın uymasin pasalara sonra ben nerden ciktim bu soguklara biraktim mis gibi kordonumu der durur zaten dogunca acısı çıkacak isirilacak yanaklar popolar
Dün akşam kv ile konuştum eltisi var bildiğin felaket tellalı diyomuski kv ye bu senenin bebekleri erken gunsuz doguyormuş dikkat etsin benim için demiş ay sağolsun soma ağızlı kadın dedim sen takma boşver herşeyin hayırlısı dedi, aynen öyle bekleyip gorcez bakalim

Aynen canim sevkte skinti is. Dr umda zaten yogun bakimdan dolayi medical daha iyi dedi.
İnsallah gerek kalmz canim. Hep dualrim o yonde. Ama simdilik durum onu gosteriyor

Cibinliği internetten mi buldunuz bende arıyorum da bulamadım

Tatlim bence aynen boyle yasadiklarini anlat bu sebeplerden dr degistirmek istedim diye.
Bence anlayisla karisliycaktir.kendimi guvende hissetmedim de. O yuzden size fgeldim dersin.

Eşim polis canım burda. Onu bırakıp gitmek istemiyorum. İznini de ancak 3 hafta sonra kullanılabiliriz. Duanı eksik etme
Anladim canım dua edeceğiz bitanem ailecek sağlıklı bir hayat surun inşallah çok haklisin yalnız bırakmamakta eşin için de kötü olurdu, seninde içine sinmezdi

Ayyy bayildim yaaa ne güzel bir duygu evin ici mis gibi kokmustur simdi babasi da hevesli tatlım ne yapsın

NicksizYumurta aman allahım vallahi tutamicaz bebekleri içerde elamiz çok güzel annesine mi benzeyecek ne maşallah fıstığıma kiloyu iyi aliyo teyzesi kılıklı kız sen fit ol daha doğar doğmaz bu ne tombişlik aman sağlıklı olsun da yapacağın bisey yok annesi ama beklenilen tarihten erken gelirse belki yine 3 kilo 300 filan gibi olursa normal doğum kolay olur artık hayırlısı neyse o olsun

Canim kan sulandirici igne ya da aspirin veremiyor mu acaba? Biz de beslenemiyor diye başından beri kullanıyoruz. Acaba seninki daha mı farklı?

Takılmamaya çalış ama ben taktığımdan beri sürekli kendimi çocuğu rahatsız eder halde buluyorum.
Halbuki çok zaman da geçmiyo üstünden ama öyle dedi y sürekli hareket etsin istiyorum.
Baştan kendini rahat tut yoksa sıkıntı valla.

Canim senin dr bi acayip zatrn.
Neyse sen alistin zaten takilmiyosun. Zaten ne kaldi doguma. Ama bi daha gitme bu kadina. Erkek dr lar daha anlayisli sakinlestirici oluyor yaa

Canım artık değiştiremem de dediğim gibi duymuyorum kendisini
Bana hala kalpte bariz bişey göremiyorum ama çok küçük bişey varsa bilemem doğumda belli olur zaten sizde müdahale istemiyosunuz falan diyo. Hee deyip geçiyorum napıyım Anladım ben onu tez üzerine çalışıyo konusu da bu tür gebelikler sanırım o nedenle herkese amniyo yaptırmaya çalışıyo zannımca

Kızlar grupta bebişlerinde kalp sorunu olan birçok kişi var ki bunlardan biri de bizdik.
Yazı dikkattimi çekti okumanızı tavsiye ederim. Yazı kalp delikleri üzerine yani boşuna korkutuyolar bizi gibi geldi bana.

"
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Kalbimizin sol boşluğundan (sol karıncık) çıkarak organlarımıza dağılan kan oksijen oranı yüksek olan "temiz kandır". Bu kan dokularda kullanıldıktan ve oksijeni tüketildikten sonra "kirli kan" haline dönüşür ve kalbin önce sağ taraftaki küçük boşluğuna (sağ kulakçık), buradan da yine sağ taraftaki büyük boşluğuna (sağ karıncık) akar. Buradan akciğerlere giden "kirli kan" oksijen aldıktan sonra "temiz kan" haline gelir ve önce sol taraftaki küçük boşluğa (sol kulakçık) buradan da sol karıncığa geçer ve döngü bu şekilde tamamlanmış olur.

Doğmamış bebekte ise akciğerlerin görevini plasenta üstlenir ve plasenta göbek kordonundaki damarlardan topladığı "kirli kanı" anneden aldığı oksijen sayesinde "temiz kana" dönüştürür ve yine göbek kordonu yardımıyla bebeğe gönderir. Benzer şekilde bebeğin artık maddelerinin tümü, normalde böbreklerden ve karaciğerden atılacağı yere plasentaya ve buradan da annenin dolaşım sistemine gönderilerek atılır.

Plasenta bu nedenle bebeğin hem akciğeri, hem böbreği, hem de karaciğeridir.

"Kirli kan-temiz kan" değişiminin plasentada olması nedeniyle sağ kalp boşluğunda toplanan kan doğmamış bebeğin kalbindeki açıklıklar (delikler) yardımıyla akciğere uğramadan göbek kordonuna yönlendirilir. Doğumda göbek kordonunun kesilmesiyle bu delikler hemen kapanır ve akciğerler ilk alınan nefesle tam kapasite çalışmaya başlarlar. Benzer şekilde karaciğer ve böbrekler de hemen doğum sonrasında işlerinin başına geçerler. Görevi tamamlanan plasenta rahimde tutunduğu yerden tümüyle ayrılarak bebeğin doğmasından hemen sonra dışarı atılır. Plasentaya halk arasında "bebeğin eşi" veya "sonu" denir."

Çok sağol canım içimi rahatlattın

Yanlış degilsem canım ters bebegin pozisyonu ons da sezeryan oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…