- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #47.161
Ayyy yerim ben bunun dudaklarını çok şeker maşşallahKızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Bu da düşünceli küçük yaramaz cadımız
Eki Görüntüle 1800407
Canim madem devletteki doktor daha iyi açık açık anlat her şeyi o zaman anlayış gösterir belki. Senin hayırlısı neyse o olsun canimkızlar sizden fikir istiyorum
ben hamileliliğimin başında ilk 3 ay ünideki doktorlara gittim ama sonra hep asistanlar bakıyor diye üniyi bıraktım özelden bi dr buldum ona gittim sürekli. özeldeki doktor bana suyumun az olduğunu eğer böyle devam ederse bebeği 37. haftada alacağını söyledi. sonra biz birde tekrar üniye gidelim dedik ve doç. baktı orda suyumuzun gayet iyi olduğunu hiç bir sorun olmadığını söyledi. bizde bu olaydan sonra özeli bırakmaya karar verdik. ki dedik heralde bu sezeryan yapmak için bahane arıyor. çünkü hastanede normal doğum ücretsiz sezeryan ücretli parasında da değilim de özeldeki drlara da sezeryan yapmak daha kolay gelio sanırım. her neyse doğumumu orda yapmıcam. ünide de yapmak istemiyorum orda da herşeye asistanlar bakıo hocalar ekşın bişey olursa müdahale ediyor o da içime sinmiyor.
nitekim yaşadığım ilin kadın doğum hastanesini çok övüyorlar doktorlarını ebelerini falan. devlet olmasına rağmen kime sorsam çok memnun. ki ben üni de çalışıyorum akademisyenler bile özeli değilde o hastaneyi tercih ediyorlarmış genelde. kafamı dağlara taşlara vurasım geliyor başından beri özel diye tutturup o hastaneye gitmediğim için. ben şimdi bu hastaneye gitmek istiyorum bi tane de dr buldum çok ii diyorlar. ama adam bana demez mi bunca zaman nerdeydin doğuma kalmış 1,5-2 ay. ilgisiz davranır mı? yani ben napsam bilemedim. herşeye rağmen özeldeki druma devam mı edeyim ben üniye gittim ordaki dr bana suyuumun iyi olduğunu söyledi diyerekten, yoksa devlete mi gideyim.
Aynen tatlım yaa eşim başını koydu karnıma konusuyordu tembih ediyordu burda daha hava soğuk anneciginin karni sicaciktir daha gelme tamam mı kizim derken adamı resmen patakladı yaaŞimdiki bebekler-çocuklar fena hayatı hızlı yaşıyorlar doğmak ta buna dahil sanırım. Bence de tembihle anası kılıklı olmasın uymasin pasalarasonra ben nerden ciktim bu soguklara biraktim mis gibi kordonumu der durur zaten dogunca acısı çıkacak isirilacak yanaklar popolar
Dün akşam kv ile konuştum eltisi var bildiğin felaket tellalı diyomuski kv ye bu senenin bebekleri erken gunsuz doguyormuş dikkat etsin benim için demiş ay sağolsun soma ağızlı kadın dedim sen takma boşver herşeyin hayırlısı dedi, aynen öyle bekleyip gorcez bakalim
Ay teşekkürler tatlımNicksizYumurta aman allahım vallahi tutamicaz bebekleri içerde elamiz çok güzel annesine mi benzeyecek ne maşallah fıstığıma kiloyu iyi aliyo teyzesi kılıklı kız sen fit ol daha doğar doğmaz bu ne tombişlik aman sağlıklı olsun da yapacağın bisey yok annesi ama beklenilen tarihten erken gelirse belki yine 3 kilo 300 filan gibi olursa normal doğum kolay olur artık hayırlısı neyse o olsun
Canım bizde 6.aydan sonra doktor değiştirdik.biz bi özelden başka bi özele geçtik.bizim sıkıntımızda hastane ufaktı doktorum iyiydi ama hastane içimize sinmedi.çünkü acil müdahale durumlarında yolluyolarmış biz müdahale edemeyiz diye.bence hangisi içine siniyosa oraya devam et.kızlar sizden fikir istiyorum
ben hamileliliğimin başında ilk 3 ay ünideki doktorlara gittim ama sonra hep asistanlar bakıyor diye üniyi bıraktım özelden bi dr buldum ona gittim sürekli. özeldeki doktor bana suyumun az olduğunu eğer böyle devam ederse bebeği 37. haftada alacağını söyledi. sonra biz birde tekrar üniye gidelim dedik ve doç. baktı orda suyumuzun gayet iyi olduğunu hiç bir sorun olmadığını söyledi. bizde bu olaydan sonra özeli bırakmaya karar verdik. ki dedik heralde bu sezeryan yapmak için bahane arıyor. çünkü hastanede normal doğum ücretsiz sezeryan ücretli parasında da değilim de özeldeki drlara da sezeryan yapmak daha kolay gelio sanırım. her neyse doğumumu orda yapmıcam. ünide de yapmak istemiyorum orda da herşeye asistanlar bakıo hocalar ekşın bişey olursa müdahale ediyor o da içime sinmiyor.
nitekim yaşadığım ilin kadın doğum hastanesini çok övüyorlar doktorlarını ebelerini falan. devlet olmasına rağmen kime sorsam çok memnun. ki ben üni de çalışıyorum akademisyenler bile özeli değilde o hastaneyi tercih ediyorlarmış genelde. kafamı dağlara taşlara vurasım geliyor başından beri özel diye tutturup o hastaneye gitmediğim için. ben şimdi bu hastaneye gitmek istiyorum bi tane de dr buldum çok ii diyorlar. ama adam bana demez mi bunca zaman nerdeydin doğuma kalmış 1,5-2 ay. ilgisiz davranır mı? yani ben napsam bilemedim. herşeye rağmen özeldeki druma devam mı edeyim ben üniye gittim ordaki dr bana suyuumun iyi olduğunu söyledi diyerekten, yoksa devlete mi gideyim.
Canım su an rahatım çünkü hem kipırdiyor hem de sertlesmeler devam ediyor her türlü kasiliyoruz bakalim ne olacakTakılmamaya çalış ama ben taktığımdan beri sürekli kendimi çocuğu rahatsız eder halde buluyorum.
Halbuki çok zaman da geçmiyo üstünden ama öyle dedi y sürekli hareket etsin istiyorum.
Baştan kendini rahat tut yoksa sıkıntı valla.
Canım artık değiştiremem de dediğim gibi duymuyorum kendisini
Bana hala kalpte bariz bişey göremiyorum ama çok küçük bişey varsa bilemem doğumda belli olur zaten sizde müdahale istemiyosunuz falan diyo. Hee deyip geçiyorum napıyımAnladım ben onu tez üzerine çalışıyo konusu da bu tür gebelikler sanırım o nedenle herkese amniyo yaptırmaya çalışıyo zannımca
Teşekkürler teyzesiAyyy yerim ben bunun dudaklarını çok şeker maşşallahkilolu olsada doğurursun canım inşallah.rabbim yolunu açıyo hiç merak etme.ya bu kasılma dedikleri şey karındaki sertleşmemi.bendede gün içinde sık sık oluyo.bazen resmen taş gibi oluyo.nstye hiç girmedim.perşembe gitcem doktora.bi soruyum belki sokar nstye
Özel hastanelerde istege bağlı sezaryen yapiyorlar diye biliyorum ben ama tabi doktora göre de degisiklik gosterebilir. Senin icin hayırlısı olsun inşallahArkadaşlar ben doktora normal doğum istemiyorum dedim oda buna tek başına karar veremezsin dedi sizce daha erken diyemi öyle demiştir yoksa ben istemesemde beni normal doğuma zorlarmı özel hastaneye gidiyorum
İnşallah canım ben hiç aldırmıyorum aslında.hiçte aklımın ucundan geçmiyo erken doğum belki ondan aldırmıyorumCanım su an rahatım çünkü hem kipırdiyor hem de sertlesmeler devam ediyor her türlü kasiliyoruz bakalim ne olacak
Teşekkürler teyzesievet canım sertlesmeler tüm karnımda oluyor nstye bağladı doktor 40lara kadar çıktı gerci cok da anlamiyorum o rakamlardan
Inşallah oğluş vaktini bekler sende kasılma falan cikmaz kuzum
Özel hastanelerde istege bağlı sezaryen yapiyorlar diye biliyorum ben ama tabi doktora göre de degisiklik gosterebilir. Senin icin hayırlısı olsun inşallah
Allahim sukurler dun kontrolum vardi ve suyumuz duzelmis,normal haline donmus cok sukur... burdada suyu az olan vardi yanlis hatirlamiyorsam ve kesinlikle bol suuu ve dinlenmek,ben gunde en az 3 litre su ictim ve 2 hafta nerdeyse hic bi is yapmadim sadece yemek falan yani.... ve allahima binlerce sukur suyu normal pasam 1900 olmus boyuda 42cm civari...tek sorun beyfendi baya inmis asagiya kafasi baya inmis dikkat edip erken dogumu tetiklememem lazim.... allahim hamileligi zor ve skntili gecen herkese yardim etsin,bol bol dua edelim insallah gunumuzu az cok tamamlayip sag salim aliriz kucagimiza
Ben birini uzun birini kısa aldım :) çünkü karar veremedim. Birde bence pijama yerine gecelik tercih edin. Çünkü ilk iki gün yoğun kanama oluyor sürekli yatak pedi ve hijyenik pet değiştirmek gerekiyor. Gecelik daha kolay oluyor. Ben yatınca yukarı çekip kanlanmasını da önlerim diye düşünüyorum. İlk doğumda pijama aldım bir saatte kan lekesi oldu bir daha giyemedim :)
Canım ben 2 pijama aldım uzun kollu bir de gecelik aldım o da uzun kollu. Pijamanın biri sabahlıklı o da uzun kollu
Doğumdan sonra çok üşünüyormuş yanımda birde hırka ya da peluş battaniye almayı düşünüyorum üstüme almak için
Ben incecik pamuklu uzun kollu aldım hep tatlım .. Kısa da olsa sıkıntı olmazdı bence ama
canim ben geceligimi askili ustundeki sabahligimi uzun kollu aldim. dogum sonrasi cok usuyormus kadinlar o yuzden bir de hirka koyacagim cantama. ama normalde uzun kollu pijamalarla falan uyuyamam ben. hava ne kadar soguk olursa olsun illa kollarim ayaklarim acikta olacak. o yuzden sogan gibi kat kat :)
Ben 1 tane kısa kollu aldım şimdilik, bi tane de 3 parçalı, içi kısa kollu-üstü uzun kollu ince hırkalı bi model almaya niyetim var. emzirirken çok sıcaklıyormuşsun. ince ve kısa kollu almakta fayda var.
Uzun kollu aldim. Kisa kolluda alicam ama. Gecen yil mayis gibi olursa hava soguk olur. Ama belli de olmaz kisa kolluda alicam ben.evdede var zaten tamamdir iste
Canım özelde şayet 38 hafta olana dek sorun olmadıysa kendi isteğinle sezeryana girebilirsin. Ama belki doktorun beklenmedik ani gelişmeleri kastetmiştir. Örneğin suyun gelir aniden ve açılman ilerlemiştir direkt normal doğuma alır. Hiç gözün korkmasın normal doğumdan ben ikisini de yaşamış biri olarak normal doğumun daha kolay olduğunu rahatlıkla söylerim canım. Belki öncesinde sanvı çekiyorsun ama sonra hemen toparlanıyorsun. Sezeryanda ise ağrıyı sonrasında çekiyorsunArkadaşlar ben doktora normal doğum istemiyorum dedim oda buna tek başına karar veremezsin dedi sizce daha erken diyemi öyle demiştir yoksa ben istemesemde beni normal doğuma zorlarmı özel hastaneye gidiyorum
Öyle derken bence hem erken olduğu için hemde herşey yolunda giderse erken doğumdan yana olduğu için demiştir.bence kendini şartlandırma belki çok kolay bi şekilde normal doğum yaparsın.hiç korkcak bi durum yok normal doğumda.Arkadaşlar ben doktora normal doğum istemiyorum dedim oda buna tek başına karar veremezsin dedi sizce daha erken diyemi öyle demiştir yoksa ben istemesemde beni normal doğuma zorlarmı özel hastaneye gidiyorum
Canim evet o aciklik gebelikte her bebekte oluyormus. Hatta kalbin ust tarafinda iki dsamari birbirine baglayan ilave bir damar oluyormus.Kızlar grupta bebişlerinde kalp sorunu olan birçok kişi var ki bunlardan biri de bizdik.
Yazı dikkattimi çekti okumanızı tavsiye ederim. Yazı kalp delikleri üzerine yani boşuna korkutuyolar bizi gibi geldi bana.
"
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Kalbimizin sol boşluğundan (sol karıncık) çıkarak organlarımıza dağılan kan oksijen oranı yüksek olan "temiz kandır". Bu kan dokularda kullanıldıktan ve oksijeni tüketildikten sonra "kirli kan" haline dönüşür ve kalbin önce sağ taraftaki küçük boşluğuna (sağ kulakçık), buradan da yine sağ taraftaki büyük boşluğuna (sağ karıncık) akar. Buradan akciğerlere giden "kirli kan" oksijen aldıktan sonra "temiz kan" haline gelir ve önce sol taraftaki küçük boşluğa (sol kulakçık) buradan da sol karıncığa geçer ve döngü bu şekilde tamamlanmış olur.
Doğmamış bebekte ise akciğerlerin görevini plasenta üstlenir ve plasenta göbek kordonundaki damarlardan topladığı "kirli kanı" anneden aldığı oksijen sayesinde "temiz kana" dönüştürür ve yine göbek kordonu yardımıyla bebeğe gönderir. Benzer şekilde bebeğin artık maddelerinin tümü, normalde böbreklerden ve karaciğerden atılacağı yere plasentaya ve buradan da annenin dolaşım sistemine gönderilerek atılır.
Plasenta bu nedenle bebeğin hem akciğeri, hem böbreği, hem de karaciğeridir.
"Kirli kan-temiz kan" değişiminin plasentada olması nedeniyle sağ kalp boşluğunda toplanan kan doğmamış bebeğin kalbindeki açıklıklar (delikler) yardımıyla akciğere uğramadan göbek kordonuna yönlendirilir. Doğumda göbek kordonunun kesilmesiyle bu delikler hemen kapanır ve akciğerler ilk alınan nefesle tam kapasite çalışmaya başlarlar. Benzer şekilde karaciğer ve böbrekler de hemen doğum sonrasında işlerinin başına geçerler. Görevi tamamlanan plasenta rahimde tutunduğu yerden tümüyle ayrılarak bebeğin doğmasından hemen sonra dışarı atılır. Plasentaya halk arasında "bebeğin eşi" veya "sonu" denir."
Kızlar biz doktordan geldik. Benim minnak kız artık tosun olmus 2570gr çıktıhaftasina gore de 6 gün önden gidiyor Bu dogumun 6 gün önce olacağı anlamina mi geliyor diye sordum hayir sadece bebegin kilosuyla büyüklüğünü etkiler bu durum dedu. ama tabi bunlar pek iyi olmadı. Bebek bu sekilde kilo almaya devam ederse anne icin de doktor icin de normal doğum zorlaşır ve mecburen sezaryen demek zorunda kalabiliriz dedi Yediklerime dikkat mi edeyim dedim seninle alakası yok bebek zaten kendi ihtiyacı kadarini alıyor senden o belirliyor miktarını dedi. Karnimdaki sertlesmelerin arttigindan bahsettim nstye bi bakalim ne cikacak dedi. Korktuğum başıma geldi ve kasılma çıktı. Benimle alakalı herhangi hir uyarida bulunmadı sadece bebegin hareketlerine artık daha cok dikkat et anormal bir durum farkettigin anda da gel dedi. Hadi bakalım hayırlısı olsun bi tane daha aceleci mayıs bebesiyle mi karsilasacagiz emin olamadim simdi
Bu da düşünceli küçük yaramaz cadımız
Eki Görüntüle 1800407
kızlar sizden fikir istiyorum
Anladim canim hakkimizda hayırlısı olsun Allah büyüktür insallah saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimiziBulunamadi sebebi canim.
Bizim dr da dpgumdan sonra belli olur ancak dedi. Belki cuce bile olabilir'dedi. Fazla geri cunku 6-7 hafta kadar. Yani beklemekten baska yapcak biseyimiz yok suan
Igne kullanmiyorum ama coraspin kullanıyorumCanim kan sulandirici igne ya da aspirin veremiyor mu acaba? Biz de beslenemiyor diye başından beri kullanıyoruz. Acaba seninki daha mı farklı?
Canım gözn aydın darısı kucağına almaya inşallah :)Oğlumun teyzeleri selam herkese
Dün gece ve bugün oğlumu görebildim ama dokunmak yok tabi..çok küçük daha görseniz ağlarsınız..
Oğluşum 1935 gr 42 cm doğdu kızlar dün sadece serum verildi bugün prematüre mamaya başlandı..doktoru ısrarla sütün lazım bize desede gelmeyince gelmiyor işte.ek çaylara başladım inşallah yarın bol sütlü bi güne uyanırım..
Tek alıntı yapamadım okumaya çalıştım kızlar çok sağolun iyiki varsınız ,dünden beri sizin dualarınızla güç geldi bana eminim..
Sezeryan doğum kişiden kişiye değişiyor sanırım çünkü beklediğimden ve duyduğumdan biraz sancılı bi süreç oldu benim için..ya da daha oğlumun bana ilaç gibi gelecek kokusunu daha alamadığım için de fazla ağrı hissetmiş olabilirim..
Size oğlumu göstermek istiyorum ama grup kapalı değil nasıl yapacağımı bilemedim..
Bu arada oğlum maşallah çok güçlü bi çocuk bakışlarından belli,diğer çocuklara bakıyorum gözlerini açamıyolar bizimki maşallah fal taşı gibi açık etrafına bakınıyo kuzum
Çok önemli bilgiler canım bunlar. Bize fikir vermesi açısından.Bu arada göbek düşmesi kasılma sancı dün hepsini 45
Dk içinde yaşadım..
Göbeğim hastaneye gidene kadar göğüs altından en az 5 parmak aşağı indi ve bi boşluk hissi oldu kısımda.
Sancı arabada başladı şiddetli değildi o an da sadece bel ağrısı ve kasık ağrısı oldu ama sonrSında şiddetlendi biraz.
Kasılmada bugüne kadar olanlar değilmiş dedim çünkü bi an karnım aşağı çekiliyormuş gibi oluyordu ve oğluşun hareket edecek fırsatı olmuyodu karnımın sertliğinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?