2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

Aynısını eşimde diyor çok istiyorsan göbek ismi olsun diyor, biz yıllardır oglumuz olursa emir koyacaz dedik,eşimin dedesinin ismi emir, ben kendi başıma dua ederken bi gaza geldim ve ikinci adini ismail koycam demiş bulundum, Allah affetsin ıntten baktım söz verdiyse koymak zorundasın yazıyor bilmiyorum napcaz

Biogaia da öyleymiş probiyotik.sorayım onuda canım sağol.

İnşallah canım benimki birde sezeryan ya o yüzden cekincelerim var, şimdiden hurma kuru incir felan yiyorum da, inşallah bol sutlerimiz olur
Canım hiç kafana takıp stres yapma sütün olcağı varsa oluyor.benimde sezeryan acil oldu ilk geceden ağız sütü geldi ertesi günlerdede normal sütüm geldi.ben de hiç bi hazırlık yapmamıştım.doğumun olduğu hafta göğsüme krem sürmeye başlayacaktım ona bile vakit olmadı ama yarada olmadı çok şükür.sanırım biraz bünye meselesi.

Merhaba arkadaşlar bugün kontrolümüz vardı bebeğim 2700 grm boyu 46/47 cm gibi bişey dedi doktor bana kısa geldi sanki 35+4 günlüğüz kısa mı benim bebiş acaba

canm bence boşuna stres yapıyosun ismail koymadın diye bişey olmaz eşin istemiyo sonuçta
bebeğe başka bi isim koyun kulağına ezan okurken her iki ismide okutun
yani bu konularda bilgim yok ama mantıklı sanki

Bende ıntten baktım çok detaylı bişey yok ama bi yerde Allah a söz verdiyse tutmak zorundasın felan yazıyor, bilmiyorum bi çaresine bakcaz

İnşallah canım valla rahatladım biraz

Merhaba arkadaşlar bugün kontrolümüz vardı bebeğim 2700 grm boyu 46/47 cm gibi bişey dedi doktor bana kısa geldi sanki 35+4 günlüğüz kısa mı benim bebiş acaba

Benim ilk kızım 39+3 dünyaya gelmişti. 47cm ve 2850 grdı. Simdi 8yaşında ortalamada boyu kilosu.

Albüm derken hiç duymadım ne demek canm bilgi verir misin
vucudun tuz oranı artıyo canım ve riskli gruba giriyosun fazla şişiyosun ellerde uyuşma yapıyo ben ilk hamıleliğimde oldum kontrol altında tutulması gereken bi mesele bu hamıleliğimde tuzu çok azalttım ve haftama göre normal şiştim geçmiş olsun arkadaşına inşşlh sağlıkla kucağına alır bebeğini

[QUOTE="flower fairy ellerinde uyusma katlayamama igne batma oluyomuydu özellikle orta parmakla alyans parmaginin başı ağrıyor muydu

kizlar dun aksam esimle ebeveynlik kursumuz vardi yine ve dunku konumuz emzirme idi. emzirmeyle ilgili cok okumustum ve bilgiler yeni degildi benim icin. ama ilk defa videoda gordum. iyi ki de gitmisiz derse, benim icin cok guzel bir deneyim oldu.
ben daha onceden gerek duymamistim ama muhakkak youtubetan emzirmeyle ilgili bilgi edinmek lazim. hemsirelerin verdigi dersleri izleyebiliriz.
ben de dun ogrendiklerimi buraya yazacagim belki birilerine faydasi olur diye:
1. ilk bir kac gun anneden gelen koyu sari kivamli sutun adi colostrum. sanirim turkcesi "ilk sut" olarak geciyor. ama bu sut cok az geliyor. her emzirmede uzum tanesi kadar. ve bu bebek icin yeterli. bir kac gun icinde sut fazlalasiyor ve ceviz kadar gelmeye basliyor. bu ilk sut bebegi her turlu mikrop, bakteri ve hastaliktan koruyor. bebek icin cok onemli. az miktarda olmasi bebek icin sorun degil. eger bebek kakasini ve cisini yapiyor ise, gayet normal.

2. bebegin emerken annenin caninin kesinlikle yanmamasi lazim. eger goguslerinizde catlak oluyor, ve emzirmek aci/agri esliginde oluyorsa bu isi yanlis yapiyoruz demektir. ilk gunler bir cok insan bunu yanlis yapiyormus. bize ders veren hemsirenin ilk bebegine alismasi bir gun, ikinci bebegine alismasi ise 2 hafta almis. yani her bebek yeni bir tecrube.

3. lansinoh kremini sanirim hepimiz biliyoruz ve 32. haftadan itibaren gunluk kullanmaya basladik. eger yapmayan varsa hemen tavsiye ederim. dogumda cok yardimci oluyor. ama bunun disinda hemsire iki sey daha onerdi. bunlardan biri kendi sutumuz. dogumdan sonra eger emzirirken meme ucu acirsa veya kanarsa, kendi sutumuzu gogus ucuna surup kurumasini bekleyebilirmisiz. bu cok yardimci oluyormus. yanliz bu konuda memenin dogal kurumasi ve sutyen ya da tshirt gibi bir seyle kapatilmamasi lazimmis cunku bakteri uretebilirmis kapaninca. bir de soguk kompres cok iyi geliyormus ve bunun icin lahana yapragi kullaniyorlarmis. buzdolabindan alinan bir lahana yapragi gogus ucu acilarina bayagi iyi geliyormus. (gerci bunu ben uygulamayabilirim! ) :)

4. bebegin emerken sadece gogus ucunun degil, tum areolanin bebegin agzina girmesi gerekiyormus. bunu basarmak icin, once anne meme ucuyla bebegin burnu ve dudagi arasindaki bolumu gidiklamasi gerekiyor. sut kokusunu alan bebek kafasini yukari kaldirarak ve agzini kocaman acarak memeye saldiriya geciyor. iste tam bu sirada anne gogsunu duzgun tutuyorsa, gogus ucu bebegin damagina dogrulmus oluyor. bebegin agzi kocaman acik, meme ucu bebegin damagina dogrulmus iken, anne eliyle bebegi kendine yaklastiriyor ve boylece bebek alabildigi kadar memeyi ve areolayi agzina almis aliyor. bir puf noktasi annenin bu durumda one egilmemesi ve bunun yerine bebegini kendine yaklastirmasi. bebegi tuttugu elinin altina yastik koyarak rahat bir pozisyon elde edilebilirmis. annenin dik ve rahat oturmasi, ayni zamanda bebeginin ustune yuklenmesini engelleyerek yanlislikla uyuma durumunda bebegin nefesinin kesilmesini engelliyormus.

5. bebegi emzirirken dikkat etmemiz gereken bir hususda bebegin sutu yutup yutmadigi. eger annenin sutu yeterince acilmis ise, bebek emerken yutmak icin kucuk saniyelerle durakliyor. bu genelde agzi acikken oluyor. yani emerken agzini acip kapayarak sutun gelmesini sagliyor ve sut geldigi zamanlarda agzi acik pozisyondayken bir saniye kadar duraklayip sutu yutuyor. hemsire sessiz ortamlarda kolaylikla bebegin sutu yuttugunu duyabilecegimizi soyledi.

biz iki saatlik derste daha bir cok sey ogrendik ama bunlar en onemli gorduklerimdi. ve daha oncede belirttigim gibi videoda bunlari izlemek benim icin cok onemli bir tecrube oldu. muhakkak arastirmak ve benzer videolar izlemek lazim diye dusunuyorum.

umarim bu bilgiler isinize yarar. kocaman opuyorum sizi guzel anneler

Canm o bahsettiğim arkadaşım altta yorum yaptı moranga onunla bu konuyu daha detaylı anlatrsan çok sevinirim teşekkürler şimdiden kk de yeni o yüzden yardımcı olmaya çalıştım bende

Belki 37 38 de bakar bir kere. Sonraki muayeneler dogum sirasinda oluyor zaten o zaman da açılma oldugu icin hissetmiyosun bile rahat ol sen :)
Yok canim birdaha kontrolum yok her hafta nts icin gelcen artik dedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…