2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Az kalmış canım gözün aydın.kazasız belasız tamamına ersin inşallah

Kizlar doktorum normal olabilirsin bi aksilik olmazsa dedi ve aciya dayanamazsan epidural yapariz dedi nasil bir yontem tavsiye edermisiniz?? Bu sekilde dogum yapan var mi ? Beni biraz dogum korkusu sardi ya. Dayanmak isterim eger normal olursam ama ilk oldugu icin ve dolayisiyle neyle yuzlesecegimi bilmedigimden aklim karisti

Ben de aynı telaş içindeydim korku tavan yaptı normal istiyorum ama nedense kımse desem ol sezeryana kurtul iz bile kalmıyor deniliyor yıne de normalı denıcem tek bıldığım sunı sancı almıycağım o betermiş

Merhaba arkadaslar insallah hepiniz iyisinizdir ve bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz Ben 2015 ağustos annesiyim bi prensesim oldubebek şekeri işiyle uğraşıyorum cok uygun fiyata bebek sekeri yaptirmak isterseniz ozelden görüşelim örnek resimler atarım herkese iyi geceler

Kizlar bu benim ilk bebegim ama gordugum dogumlardan, ablamdan, arkadaslarimdan ve okuduklarimdan yola cikarak sezeryan ol kurtul lafina inanmayin derim. bi kere sezeryan agir bir operasyon. hangi doktora sorarsaniz sorun bunu onaylayacaktir. ve ayrica sadece karninizi degil, rahminizi de kesiyorlar bebege ulasabilmek icin. ic organinizda omur boyu dikisi olacak bir yara demek bu.
ayrica kisisel fikrime gore de bebek ve anne hazir olmuyor bu tur doguma. annenin vucudunun bebeginin dogdugunu anlamasi zaman aliyor. o yuzden de sutu de gec gelebiliyor, hatta belki hic gelmeyebiliyor. benim ablamin yeterince gelmedi. hem mama hem anne sutuyle beslendi yegenim. ayrica anne bedeninin normale donmesi daha uzun zaman aliyor. ayni sekilde bebek de soka giriyor. hazir olmadan dogmus oluyor cunku.

epiduralin de bir suru yan etkisi var. bunlarin hepsini yasayacaksiniz diye birsey yok tabi. benim ablam gunlerce migren cekti. ama yeni dogum yapmis uc arkadasima etki bile etmedi.
bir de epidural + sezeryan la epidural + normal dogum arasinda bir hissiyat farki yok. dusunsenize, karninizi kesiyorlar yine hissetmiyorsunuz. verdikleri ayni uyusturucu. gelen sancilari ve ayni zamanda dogum anindaki aciyi da hissetmiyor olacaksiniz.

zorunlu kalip sezeryan olmak ayri birsey. zira sezeryan annenin de bebegin de hayatini kurtarabilen bir operasyon. ama bence sadece kolay diye olmayin. zaten biraz arastirirsaniz normal dogumun kesinlikle daha kolay oldugunu ogrenirsiniz. sezeryan dogum sonrasi kadinlar gunlerce yatakta kalip, bebeklerini bile dikislerim patlayacak diye kaldirmaya korkarken, normal dogum yapan kadinlar rahatlikla hareket edebiliyor. tabi bu kisiden kisiye de degisir. kimisi daha az sure yatar, kimisi daha cok. ama yine de normal dogumdaki iyilesme suresi daha kisa.

beni yanlis anlamayin. kimseyi yargilayacak pozisyonda degilim. sezeryan yontemiyle dogum yapmayi secenlere de tu kaka demek gibi bir niyetim yok. sonucta hepimiz kendi hikayemizi yasiyoruz ve kendimiz icin en uygun dogum yontemini secmek hakkimiz. sadece ben gorduklerim ve okuduklarim dahilinde bilgilerimi size aktarmak istedim. dikkate alirsiniz ya da almazsiniz o sizin bileceginiz is.

Canım insallah eşinle huzursuz olmadan halledersin isim sorunu Oğluşun iyiymis doktorunu da begenmissin cok sevindim

Ayy mirandam ne güzel bilgiler paylasmissin öyle yaa okurken Ela Baharımı emzirdigimi hayal ettim cok güzeldi yaahele şu gıdıklama ve sonrasında kafayı kaldırıp ağzını kocaman açma olayını cok merak ettim bakalım nasıl olacak
Doktordan çıkınca yaz mutlaka bakalım Devincigim nasılmıs

Tatlım ben de evde sürekli çamaşır suyu koksa diyenlerdenim ama hamilelik sürecinde mümkün olduğunca az kullandım. Demek ki az kullanınca da oluyormuş sen de kullanma icin rahat etsin mis gibi temizlenmistir evin

ay nicksiz yumurtacim, dun videoda bi suru annesini emen bebek gorduk. kus gibi aciyorlar agizlarini o kadar tatlilar ki ! bebek sevme duygumuz deli gibi kabardi. artik bekleyemez olduk :)

Kontrolumuz bugundu. yine eski usul mezurayla rahim olctu doktorum. bebis 34 haftayla uyumluymus oyle dedi . iki hafta sonra ultrasona sokacak beni. bebegin bobreklerinde buyukluk cikmisti onceden, o yuzden durumuna bakacak. Bir de daha yakin tarih verirmis dogum icin. yalvar yakar kilosunu boyunu da soylesinler diye israr ettim. insallah rapora yazarlar! simdilik 4 haftaya gelir gibi dedi.

biz de oyle yani... yolunda gitmeyen birsey varsa da teknoloji eksikligi yuzunden bilmiyoruz :)

ayyy ela bahar da kocaman olmustur simdi. kizimiz yakinda gelecek ha annesi? su son zamanlari beklemek ne kadar da zor!

Sana tamamen katılıyorum canım, normal doğum bencede en sağlıklı doğum şekli, ben normal doğum yapmayı çok istedim ama olmazmis, dr um sonuçta dogumuma girmeyecek ve devlet hastanesinde doğum yapcam kismetse yani maddi hiçbir geliri yok dr umun ve benim sezeryan dışında doğum yapamayacagimi söyledi, üzüldüm ama benim için en önemli şey bebegimin sağlığı olmuyorsa zorlamanin alemi yok dedim, doğum şekli bana birakilsaydi normal doğumu tercih ederdim ama normale uygun değilim mecburen sezeryan olacak, hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Flower fairy elinin parmak uclarindada ağrı oluyor muydu kolunda fln bide benim kan degerlerim düşük ondanda olabilir mi son sorum dogumdan sonra bu ağrılar gecti mi???

cok hakli olarak tabii yesilcancim. sonucta dogum yapmaya uygun bir vucudun yoksa veya bu bebek icin tehlikeliyse, bunu riske etmenin de alemi yok ki.
misal benim gecenlerde yine kk da tanistigim bir arkadasimin dogumu sezeryan oldu. cunku bebek boynuna kordonunu iki kere dolamisti. halbuki cok istiyordu normal dogum ama nasip olmadi. ertesi gune birden aliverdiler sezeryana, ve dogdu bebegi. boyle bir durum benim basima gelse, bir kere israr etmem normal dogum diye. nicin bebegimi riske atayim?
benim demek istedigim baska birsey. sezeryan luks olmamali. sadece ikinmak istememek icin sonrasinda, iyilesme sirasinda yasanacak aciya/agriya degmez. ayiptir soylemesi wc deyken de ikiniyoruz her gun :) hele de epidural alip dogum sancilarini hissetmedikten sonra, hic geregi yok bence sezeryanin.

Bi benim ikinci doğumum olacak ve ilkini normal yaptım. Bunda da normal olması için elimden geleni yapıcam. Zorunlu sezeryan farklı. Ama bizim ülkemizde keyfi sezeryana bir çok doktor sıcak bakıyor. Bebeğinizle daha fazla ilgilenebilmek, zorlanmak istemiyorsanız normal doğum yapmayı deneyin. Herkes normal doğum yapabilir. Ağrı olmuyor dersem yalan olur. Ama bebis doğana kadar. Ondan sonra hiçbisi kalmıyor... Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...

hazir paylasmaya baslamisken bir soru kac sey daha soralim o zaman :)
epidural ya da herhangi bir agri kesici kullandin mi? kullandiysan yan etkilerini gordun mu? kullanmadiysan (valla daha degisik bir yontemle soramadim), cok acidi mi? :)

Aynen öyle oldu tatlım ya bi bebek sesi duysam hemen başımı o tarafa ceviriyorum aman Allahım ne güzel bir mucize ya
Ben saat farkından dolayı belki daha gitmemissindir diye düşündüm ama neyseki bi problem yokmuş. Inşallah bobreklerdeki büyüme durmuştur sen de kalan haftaları rahat rahat geçirirsin
Ela Baharım bu hafta 3066gr oldu Miranda teyzesi artık büyüdüğünü daha çok hissediyorum mesela gece 2lere kadar totosunu kaburgalarima başını da malum aşağıya doğru bastiriyor anneyi uyutmuyor ama bu acılar bile cok tatlıymışBizim de artık günümüz azaldı son 18 güüüüntabi küçük hanım acele etmezse. Malum doğum pozisyonunu aldık pırtlamaya hazırız
Bu da dünkü fotografımız el agızda uyurken yakaladık

Maşallah doğuma ne kadar az kalmış hayirlisiyla kucağına alırsın inşallah darısı bana

hazir paylasmaya baslamisken bir soru kac sey daha soralim o zaman :)
epidural ya da herhangi bir agri kesici kullandin mi? kullandiysan yan etkilerini gordun mu? kullanmadiysan (valla daha degisik bir yontemle soramadim), cok acidi mi? :)
Kısaca özet geçeyim. Gece 2 gibi sancim başladı.pek uyuyamasam da sabah ettik.. Hala sancılarim vardi.. Öğleden sonra 3 gibi doktoru aradık. Bi gelin bakalım dediler. Bir saat uzakta bu arada hastane. Buz yarım yamalak hastane c antamizi aldık hastaneye geldik. Bu arada günlerden pazar. Doktor falan da yok. Sözde özel hastane. Neyse ebe çatala oturttu falan. Ben hala doğum mu değil mi anlamıyom. Ebe demezmi aculman 6 cm. Olmuş. Suyunu patlattım. Doğum yakın derken hiçbir anestezi almadan 8 buçuk gibi doğum yaptım. Çok sancılı olduğum zaman bebeğin çıkmasına yakın zamanlar. Korkarak hiçbisi yok. Zaten öyle olsa ikinciye teşebbüs edemezdim. Ve ben doğum kolay olsun diye herhangi bir şey yemedim. Dogrudurust yuruyus yapmadım. Ama doğum kolay oldu. Ki şunu da söyleyeyim çatı muayenesi olduğumda da doktor çatımın biraz dar olduğunu söyledi. Bu şekilde 38+5 te 2.960 doğdu oğlum.sormak istediğiniz başka bişi olursa memnuniyetle yanitlarim

Flower fairy elinin parmak uclarindada ağrı oluyor muydu kolunda fln bide benim kan degerlerim düşük ondanda olabilir mi son sorum dogumdan sonra bu ağrılar gecti mi???
Doğurduğum anda bitti diyebilirim bende ağrı olmadı canım uyuşma vardı bitek parmaklarımda
prensesss yerimm seni ne gzellik bu böyle cok can yakar annesi bu ball olcak belli sağlıkla gelsin inşşlh

Ay kiyaamam bennn küçüğüm :) çok hazır vallahi doguma. Her an senin haberini alır ela baharimizin resmini görebiliriz buralarda demek! Bir avazda inşallah NicksizYumurta cim!!

Doğum şeklimizi seçtiğimiz ve konuştuğumuz şu zamanlarda ben de şunu ekleyeyim sevgili arkadaşlar. Ben ilk doğumumu sezaryen ile yaptım. Her şey çok yolundaydı, ağrı neredeyse hiç çekmedim. Hemen emzirdim ve iki gün sonra gece bile kendim bakıyordum bebeğime. Şans ve bünye meselesi elbette ama iyi hikayeler de var, göz önünde bulundurun dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…