- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #50.321
Az kalmış canım gözün aydın.kazasız belasız tamamına ersin inşallahKızlar merhaba bugün kontrolümüz vardı 37+3 günlüğüz usgye göre 38+4 günlüğüz
Elis Bebeğim 3413 gr 51 cm olmuş haftaya çarşamba dikişler alınacak bakalım hayırlısı ile inşallah sağlıcakla kucağıma alırım Bebişimi buda elini yüzünden çekmeyen kızım Eki Görüntüle 1813983
Ben de aynı telaş içindeydim korku tavan yaptı normal istiyorum ama nedense kımse desem ol sezeryana kurtul iz bile kalmıyor deniliyor yıne de normalı denıcem tek bıldığım sunı sancı almıycağım o betermişKizlar doktorum normal olabilirsin bi aksilik olmazsa dedi ve aciya dayanamazsan epidural yapariz dedi nasil bir yontem tavsiye edermisiniz?? Bu sekilde dogum yapan var mi ? Beni biraz dogum korkusu sardi ya. Dayanmak isterim eger normal olursam ama ilk oldugu icin ve dolayisiyle neyle yuzlesecegimi bilmedigimden aklim karisti
Kizlar doktorum normal olabilirsin bi aksilik olmazsa dedi ve aciya dayanamazsan epidural yapariz dedi nasil bir yontem tavsiye edermisiniz?? Bu sekilde dogum yapan var mi ? Beni biraz dogum korkusu sardi ya. Dayanmak isterim eger normal olursam ama ilk oldugu icin ve dolayisiyle neyle yuzlesecegimi bilmedigimden aklim karisti
Ben de aynı telaş içindeydim korku tavan yaptı normal istiyorum ama nedense kımse desem ol sezeryana kurtul iz bile kalmıyor deniliyor yıne de normalı denıcem tek bıldığım sunı sancı almıycağım o betermiş
Canım insallah eşinle huzursuz olmadan halledersin isim sorunuKızlar benim içimi daraltan bi sıkıntım var, sizinle paylaşıyım fikirlerinizi aliyim dedim. Daha önce bahsetmistim bizim 8 sene çocuk olmadı en son tüp bebek yontemiyle hamile kaldım, tup bebek yaptırmadan önce hep dua ederdim ve bi duamda kızım olursa bi adını Meryem /Hz. Meryem adini/ oglum olursa bi adını ismail yani Hz. İsmail'in adını koyacam dedim, tüp bebekle hamile kaldım çok şükür oglum olacak ama eşim ismail adını koymak istemiyor, köylerinde iki tane ismail adında adam varmış ikisininde irzi bozukmus, aklına onlar geliyomus koymak istemiyor ne yapcam bilmiyorum bana bi fikir verirmisiniz
Ayy mirandam ne güzel bilgiler paylasmissin öyle yaa okurken Ela Baharımı emzirdigimi hayal ettim cok güzeldi yaakizlar dun aksam esimle ebeveynlik kursumuz vardi yine ve dunku konumuz emzirme idi. emzirmeyle ilgili cok okumustum ve bilgiler yeni degildi benim icin. ama ilk defa videoda gordum. iyi ki de gitmisiz derse, benim icin cok guzel bir deneyim oldu.
ben daha onceden gerek duymamistim ama muhakkak youtubetan emzirmeyle ilgili bilgi edinmek lazim. hemsirelerin verdigi dersleri izleyebiliriz.
ben de dun ogrendiklerimi buraya yazacagim belki birilerine faydasi olur diye:
1. ilk bir kac gun anneden gelen koyu sari kivamli sutun adi colostrum. sanirim turkcesi "ilk sut" olarak geciyor. ama bu sut cok az geliyor. her emzirmede uzum tanesi kadar. ve bu bebek icin yeterli. bir kac gun icinde sut fazlalasiyor ve ceviz kadar gelmeye basliyor. bu ilk sut bebegi her turlu mikrop, bakteri ve hastaliktan koruyor. bebek icin cok onemli. az miktarda olmasi bebek icin sorun degil. eger bebek kakasini ve cisini yapiyor ise, gayet normal.
2. bebegin emerken annenin caninin kesinlikle yanmamasi lazim. eger goguslerinizde catlak oluyor, ve emzirmek aci/agri esliginde oluyorsa bu isi yanlis yapiyoruz demektir. ilk gunler bir cok insan bunu yanlis yapiyormus. bize ders veren hemsirenin ilk bebegine alismasi bir gun, ikinci bebegine alismasi ise 2 hafta almis. yani her bebek yeni bir tecrube.
3. lansinoh kremini sanirim hepimiz biliyoruz ve 32. haftadan itibaren gunluk kullanmaya basladik. eger yapmayan varsa hemen tavsiye ederim. dogumda cok yardimci oluyor. ama bunun disinda hemsire iki sey daha onerdi. bunlardan biri kendi sutumuz. dogumdan sonra eger emzirirken meme ucu acirsa veya kanarsa, kendi sutumuzu gogus ucuna surup kurumasini bekleyebilirmisiz. bu cok yardimci oluyormus. yanliz bu konuda memenin dogal kurumasi ve sutyen ya da tshirt gibi bir seyle kapatilmamasi lazimmis cunku bakteri uretebilirmis kapaninca. bir de soguk kompres cok iyi geliyormus ve bunun icin lahana yapragi kullaniyorlarmis. buzdolabindan alinan bir lahana yapragi gogus ucu acilarina bayagi iyi geliyormus. (gerci bunu ben uygulamayabilirim! ) :)
4. bebegin emerken sadece gogus ucunun degil, tum areolanin bebegin agzina girmesi gerekiyormus. bunu basarmak icin, once anne meme ucuyla bebegin burnu ve dudagi arasindaki bolumu gidiklamasi gerekiyor. sut kokusunu alan bebek kafasini yukari kaldirarak ve agzini kocaman acarak memeye saldiriya geciyor. iste tam bu sirada anne gogsunu duzgun tutuyorsa, gogus ucu bebegin damagina dogrulmus oluyor. bebegin agzi kocaman acik, meme ucu bebegin damagina dogrulmus iken, anne eliyle bebegi kendine yaklastiriyor ve boylece bebek alabildigi kadar memeyi ve areolayi agzina almis aliyor. bir puf noktasi annenin bu durumda one egilmemesi ve bunun yerine bebegini kendine yaklastirmasi. bebegi tuttugu elinin altina yastik koyarak rahat bir pozisyon elde edilebilirmis. annenin dik ve rahat oturmasi, ayni zamanda bebeginin ustune yuklenmesini engelleyerek yanlislikla uyuma durumunda bebegin nefesinin kesilmesini engelliyormus.
5. bebegi emzirirken dikkat etmemiz gereken bir hususda bebegin sutu yutup yutmadigi. eger annenin sutu yeterince acilmis ise, bebek emerken yutmak icin kucuk saniyelerle durakliyor. bu genelde agzi acikken oluyor. yani emerken agzini acip kapayarak sutun gelmesini sagliyor ve sut geldigi zamanlarda agzi acik pozisyondayken bir saniye kadar duraklayip sutu yutuyor. hemsire sessiz ortamlarda kolaylikla bebegin sutu yuttugunu duyabilecegimizi soyledi.
biz iki saatlik derste daha bir cok sey ogrendik ama bunlar en onemli gorduklerimdi. ve daha oncede belirttigim gibi videoda bunlari izlemek benim icin cok onemli bir tecrube oldu. muhakkak arastirmak ve benzer videolar izlemek lazim diye dusunuyorum.
umarim bu bilgiler isinize yarar. kocaman opuyorum sizi guzel anneler
Tatlım ben de evde sürekli çamaşır suyu koksa diyenlerdenim ama hamilelik sürecinde mümkün olduğunca az kullandım. Demek ki az kullanınca da oluyormuşselam kizlar
Bugun yardimci aldim temizlik icin. Sukur.bitti artik cok yoruldum. Ama kafama.gore birini bulmadim ya yanarimda ona yanarim. Klorak kullanmaktan nekaa kaciniyorlar.
@neff1316 canim hayirli ugurlu olsun. Defnemiz yogun bakimdaymis. Ennkisa surede toparlicak minnak kizimiz insallah. Rabbim.sana ve kizcene sabir metanet ve sifa versin. Kalbimiz hep sizlerle. Guzel haberlerini bekliyoruz.
Canım insallah eşinle huzursuz olmadan halledersin isim sorunuOğluşun iyiymis doktorunu da begenmissin cok sevindim
Ayy mirandam ne güzel bilgiler paylasmissin öyle yaa okurken Ela Baharımı emzirdigimi hayal ettim cok güzeldi yaahele şu gıdıklama ve sonrasında kafayı kaldırıp ağzını kocaman açma olayını cok merak ettim bakalım nasıl olacak
Doktordan çıkınca yaz mutlaka bakalım Devincigim nasılmıs
Tatlım ben de evde sürekli çamaşır suyu koksa diyenlerdenim ama hamilelik sürecinde mümkün olduğunca az kullandım. Demek ki az kullanınca da oluyormuşsen de kullanma icin rahat etsin mis gibi temizlenmistir evin
Kizlar bu benim ilk bebegim ama gordugum dogumlardan, ablamdan, arkadaslarimdan ve okuduklarimdan yola cikarak sezeryan ol kurtul lafina inanmayin derim. bi kere sezeryan agir bir operasyon. hangi doktora sorarsaniz sorun bunu onaylayacaktir. ve ayrica sadece karninizi degil, rahminizi de kesiyorlar bebege ulasabilmek icin. ic organinizda omur boyu dikisi olacak bir yara demek bu.
ayrica kisisel fikrime gore de bebek ve anne hazir olmuyor bu tur doguma. annenin vucudunun bebeginin dogdugunu anlamasi zaman aliyor. o yuzden de sutu de gec gelebiliyor, hatta belki hic gelmeyebiliyor. benim ablamin yeterince gelmedi. hem mama hem anne sutuyle beslendi yegenim. ayrica anne bedeninin normale donmesi daha uzun zaman aliyor. ayni sekilde bebek de soka giriyor. hazir olmadan dogmus oluyor cunku.
epiduralin de bir suru yan etkisi var. bunlarin hepsini yasayacaksiniz diye birsey yok tabi. benim ablam gunlerce migren cekti. ama yeni dogum yapmis uc arkadasima etki bile etmedi.
bir de epidural + sezeryan la epidural + normal dogum arasinda bir hissiyat farki yok. dusunsenize, karninizi kesiyorlar yine hissetmiyorsunuz. verdikleri ayni uyusturucu. gelen sancilari ve ayni zamanda dogum anindaki aciyi da hissetmiyor olacaksiniz.
zorunlu kalip sezeryan olmak ayri birsey. zira sezeryan annenin de bebegin de hayatini kurtarabilen bir operasyon. ama bence sadece kolay diye olmayin. zaten biraz arastirirsaniz normal dogumun kesinlikle daha kolay oldugunu ogrenirsiniz. sezeryan dogum sonrasi kadinlar gunlerce yatakta kalip, bebeklerini bile dikislerim patlayacak diye kaldirmaya korkarken, normal dogum yapan kadinlar rahatlikla hareket edebiliyor. tabi bu kisiden kisiye de degisir. kimisi daha az sure yatar, kimisi daha cok. ama yine de normal dogumdaki iyilesme suresi daha kisa.
beni yanlis anlamayin. kimseyi yargilayacak pozisyonda degilim. sezeryan yontemiyle dogum yapmayi secenlere de tu kaka demek gibi bir niyetim yok. sonucta hepimiz kendi hikayemizi yasiyoruz ve kendimiz icin en uygun dogum yontemini secmek hakkimiz. sadece ben gorduklerim ve okuduklarim dahilinde bilgilerimi size aktarmak istedim. dikkate alirsiniz ya da almazsiniz o sizin bileceginiz is.
cok hakli olarak tabii yesilcancim. sonucta dogum yapmaya uygun bir vucudun yoksa veya bu bebek icin tehlikeliyse, bunu riske etmenin de alemi yok ki.Sana tamamen katılıyorum canım, normal doğum bencede en sağlıklı doğum şekli, ben normal doğum yapmayı çok istedim ama olmazmis, dr um sonuçta dogumuma girmeyecek ve devlet hastanesinde doğum yapcam kismetse yani maddi hiçbir geliri yok dr umun ve benim sezeryan dışında doğum yapamayacagimi söyledi, üzüldüm ama benim için en önemli şey bebegimin sağlığı olmuyorsa zorlamanin alemi yok dedim, doğum şekli bana birakilsaydi normal doğumu tercih ederdim ama normale uygun değilim mecburen sezeryan olacak, hepimizin hakkında hayırlısı olsun
hazir paylasmaya baslamisken bir soru kac sey daha soralim o zaman :)Bi benim ikinci doğumum olacak ve ilkini normal yaptım. Bunda da normal olması için elimden geleni yapıcam. Zorunlu sezeryan farklı. Ama bizim ülkemizde keyfi sezeryana bir çok doktor sıcak bakıyor. Bebeğinizle daha fazla ilgilenebilmek, zorlanmak istemiyorsanız normal doğum yapmayı deneyin. Herkes normal doğum yapabilir. Ağrı olmuyor dersem yalan olur. Ama bebis doğana kadar. Ondan sonra hiçbisi kalmıyor... Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...
Aynen öyle oldu tatlım ya bi bebek sesi duysam hemen başımı o tarafa ceviriyorum aman Allahım ne güzel bir mucize yaay nicksiz yumurtacim, dun videoda bi suru annesini emen bebek gorduk. kus gibi aciyorlar agizlarini o kadar tatlilar ki ! bebek sevme duygumuz deli gibi kabardi. artik bekleyemez olduk :)
Kontrolumuz bugundu. yine eski usul mezurayla rahim olctu doktorum. bebis 34 haftayla uyumluymus oyle dedi . iki hafta sonra ultrasona sokacak beni. bebegin bobreklerinde buyukluk cikmisti onceden, o yuzden durumuna bakacak. Bir de daha yakin tarih verirmis dogum icin. yalvar yakar kilosunu boyunu da soylesinler diye israr ettim. insallah rapora yazarlar! simdilik 4 haftaya gelir gibi dedi.
biz de oyle yani... yolunda gitmeyen birsey varsa da teknoloji eksikligi yuzunden bilmiyoruz :)
ayyy ela bahar da kocaman olmustur simdi. kizimiz yakinda gelecek ha annesi? su son zamanlari beklemek ne kadar da zor!
Maşallah doğuma ne kadar az kalmış hayirlisiyla kucağına alırsın inşallah darısı banaAynen öyle oldu tatlım ya bi bebek sesi duysam hemen başımı o tarafa ceviriyorum aman Allahım ne güzel bir mucize ya
Ben saat farkından dolayı belki daha gitmemissindir diye düşündüm ama neyseki bi problem yokmuş. Inşallah bobreklerdeki büyüme durmuştur sen de kalan haftaları rahat rahat geçirirsin
Ela Baharım bu hafta 3066gr oldu Miranda teyzesi artık büyüdüğünü daha çok hissediyorum mesela gece 2lere kadar totosunu kaburgalarima başını da malum aşağıya doğru bastiriyor anneyi uyutmuyor ama bu acılar bile cok tatlıymışBizim de artık günümüz azaldı son 18 güüüün tabi küçük hanım acele etmezse. Malum doğum pozisyonunu aldık pırtlamaya hazırız
Bu da dünkü fotografımız el agızda uyurken yakaladık
Eki Görüntüle 1814084
Kısaca özet geçeyim. Gece 2 gibi sancim başladı.pek uyuyamasam da sabah ettik.. Hala sancılarim vardi.. Öğleden sonra 3 gibi doktoru aradık. Bi gelin bakalım dediler. Bir saat uzakta bu arada hastane. Buz yarım yamalak hastane c antamizi aldık hastaneye geldik. Bu arada günlerden pazar. Doktor falan da yok. Sözde özel hastane. Neyse ebe çatala oturttu falan. Ben hala doğum mu değil mi anlamıyom. Ebe demezmi aculman 6 cm. Olmuş. Suyunu patlattım. Doğum yakın derken hiçbir anestezi almadan 8 buçuk gibi doğum yaptım. Çok sancılı olduğum zaman bebeğin çıkmasına yakın zamanlar. Korkarak hiçbisi yok. Zaten öyle olsa ikinciye teşebbüs edemezdim. Ve ben doğum kolay olsun diye herhangi bir şey yemedim. Dogrudurust yuruyus yapmadım. Ama doğum kolay oldu. Ki şunu da söyleyeyim çatı muayenesi olduğumda da doktor çatımın biraz dar olduğunu söyledi. Bu şekilde 38+5 te 2.960 doğdu oğlum.sormak istediğiniz başka bişi olursa memnuniyetle yanitlarimhazir paylasmaya baslamisken bir soru kac sey daha soralim o zaman :)
epidural ya da herhangi bir agri kesici kullandin mi? kullandiysan yan etkilerini gordun mu? kullanmadiysan (valla daha degisik bir yontemle soramadim), cok acidi mi? :)
Doğurduğum anda bitti diyebilirim bende ağrı olmadı canım uyuşma vardı bitek parmaklarımdaFlower fairy elinin parmak uclarindada ağrı oluyor muydu kolunda fln bide benim kan degerlerim düşük ondanda olabilir mi son sorum dogumdan sonra bu ağrılar gecti mi???
prensesss yerimm seni ne gzellik bu böyle cok can yakar annesi bu ball olcak belli sağlıkla gelsin inşşlhAynen öyle oldu tatlım ya bi bebek sesi duysam hemen başımı o tarafa ceviriyorum aman Allahım ne güzel bir mucize ya
Ben saat farkından dolayı belki daha gitmemissindir diye düşündüm ama neyseki bi problem yokmuş. Inşallah bobreklerdeki büyüme durmuştur sen de kalan haftaları rahat rahat geçirirsin
Ela Baharım bu hafta 3066gr oldu Miranda teyzesi artık büyüdüğünü daha çok hissediyorum mesela gece 2lere kadar totosunu kaburgalarima başını da malum aşağıya doğru bastiriyor anneyi uyutmuyor ama bu acılar bile cok tatlıymışBizim de artık günümüz azaldı son 18 güüüün tabi küçük hanım acele etmezse. Malum doğum pozisyonunu aldık pırtlamaya hazırız
Eki Görüntüle 1814084
Ay kiyaamam bennn küçüğüm :) çok hazır vallahi doguma. Her an senin haberini alır ela baharimizin resmini görebiliriz buralarda demek! Bir avazda inşallah NicksizYumurta cim!!Aynen öyle oldu tatlım ya bi bebek sesi duysam hemen başımı o tarafa ceviriyorum aman Allahım ne güzel bir mucize ya
Eki Görüntüle 1814084
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?