- 15 Kasım 2009
- 1.459
- 1.158
- 133
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.001
Hiç sıkıntı yapma.Allah gücünü veriyor.kendine güven sadece. Ben de çok korkuyorum,bakabilir miyim,yapabilir miyim.bebeğin doğduğunda 40 yıldır çocuk bakıyor gibi oluyorsun.Evet sebebi su eksikliği olabilit. Ama ben zaten yanımda su ile yürüyorum ve zaten aksam olduğu için cok.terleme de olmuyor.
Dun kuafor ve sonrasinda.misafirlige gittim. Evde oldugum gibi rahat değildim.evde mutlaka ayagimi yuksege uzatip oturuyorum. Ve sonuç.kütük gibi ayak bilekleri.
Bir.daha misafirlik filan.yok. zaten kv geldi y disindan o.yuzden gittim. Rahat edilmiyor evdeki gibi. Malum doguma da az kaldi. Herkes.idare etsin.
Bu arada dogumda sanirim yanımda kimse en azindan tecrubeli bir anne olmayacak. Sizce yalniz da bu isi kivirabilir miyim ilk günlerde?
Aslinda arzu ettiigim de.bu. yalniz isimi halletmek.
Ama bebegi.dogru yatirmayi.tutmayı. bile bilmiyorum. Becerebilir miyim cidden biraz korkmuyor da degilim.
Tecrubeli anneler.bi.akil.verin.hele.
Bu arada su satirlari size kizimin kalp atislarini dinledigim nst seansinda yaziyorum. Bakalim doktor bu.hafta ne.dicek.
merhaba arkadaslar bi suredir grubu takip ediyorum yazma firsatim olmamisti bi turlu...bebeklerine kavusanlara uzun saglikli omurler benim gibi henuz bekleyenlere de saglikli dogumlar dilerim.
bende ikinci oglumu bekliyorum isallah saglikla katilir aramiza.buyuk oglum da 32 aylik 3 yasina az kaldi...ama artik kocaman oldugunmdan midir,popomu koltuktan kaldircak enerjiyi bulamamamdan mi yoksa zaman yaklastikca azcik stresli oldugumdan mi yeteri kadar oyun oynayamiyoruz uzuluyorum bende...onceden cok guzel zaman gecirirdik..zamanla dengelenir mi acaba? ne yapmak gerek...
Canım benim de aklıma geliyor eminim cogumuz da var depresyon halı geçen bi yazıda uç yılda salgılanan östrojen hormonu hamilelikte bi günde salgilaniyomus galiba o yüzden bu sıkıntıları cekiyoruz ama güzel güzel düşün başka şeylerle ilgilen kitap oku mesela çocuk gelişimi ile alakalı ve yavruna defter tut bol bol yaz ona
Aa o nerden cikti canim. Hic olur mu oyle sey. Bol bol dua et canim. Birde baska seyler dusunmeye calis dpgumu dusunme artik. Olup biticek zaten hic anlamiycaksin. Olumlu dogum hikayelerini oku mesela. Tv de bile olumsuz habelrr filmler vs izleme. Bebeginde uzuluyior unutma.
merhaba canim , sanirim hormonlar bu durumu tetikliyor, bende suan 38+2 deyim 7.ayda basima geldi cok dusunuyordum bunlari ,kimle konusmak rahatlaticaksa ara onnla konus ben esimi arardim oyle oldugunda ,pozitif seyler duymaya ihtiyacin var , skma canini insallah kavusucaz bebeklerimize..
Evet canim dediğin gibi bir cok seyi araştırıyorum. Hatta kizim severse ilk aylarda onu kundaklamayi dusunuyorum. Yalniz olmanın iyi tarafi bebegine bakarken hic kimsenin karismayacak olmasi ve kendine yetmenin.verdigi ozguven. Ben.de bunu istiyorum.Atlatırsın sherrycim hiç korkma. Zaten anneannelerde ilk başta anneler gibi oluyor. Bebek tutmayı bile unutmuş oluyorlar. Tekrar anneyle bir öğreniyorlar. Ama tabi anne evde herşeye yardımcı. Sen bebeğe bakarken onlar evi çekip çeviriyor. Bir de çok yorulduğunda bebeği alıyorlar senden. Daha doğrusu sevmek için kapıyorlar :)) sen bir kaç gün rahatlıkla idare edersin. Evde başka bi iş yapılmaz o kadar. O da oluversin zaten. Dogumda zaten eşin olur yanında. Hemşireler de herşeyi öğretiyor. Bebeği nasıl tutacağını emzirecegini gazını çıkartıp altını değiştireceğini. Ben ablam doğum yaptiginds onunla bir hemsirelerden öğrenmiştim doğru yolları. Ki 10 sene öncesi ben bile unuttum. Annem en son 30 sene önce beni doğurmuş o nasıl unutmasın :)) öğreniliyor hepsi. :) sen zaten elli kere araştırmış youtube dan videolarını izlemissindir bile bunların 
normal doğum olursa hastanede maxumum 6 saat kalınıyor canim. Oyle dediler.bana.hastaneden. ki bence bu iyi birsey. Herseyi.ogrenemem ama ne kaparsam kar tabiicanım bende ilk hamileliğimde yani acemiliğimde kimse yoktu yanımda, bu nedenle hiç dert etme zaten ilk günleri hastanede geçirdeceğimizden hemşireler ebeler herşeyi sana söylüyor, doğumdan sonra sana yaradanım öyle bir güç kuvvet veriyorki kimseye ihtiyacın olmuyor.
Cok teşekkürler. Rahatladim cidden.Hiç sıkıntı yapma.Allah gücünü veriyor.kendine güven sadece. Ben de çok korkuyorum,bakabilir miyim,yapabilir miyim.bebeğin doğduğunda 40 yıldır çocuk bakıyor gibi oluyorsun
gözün aydın allah bağışlasın arkadaşım. bebeğin kız mıydı erkek mi birde kaç kg doğdu boyu kaç cm bilgi verebilir misin ?Kızlar doğum yaptım. Saat 22:00 de suyum geldi 04:30 da doğum yaptım. Suni sancısız ve epiZyotomisiz. 3 dikiş var içerde minik yırtık. İnşallah hepiniz sağlıcakla kucağınıza alırsınız pıtırcıkları
ayy gözün aydın mayısa bebek kalmayacak bizde bu gidişle :) günlerimiz çok yakın ben de heyecanlandım şimdi nasılsınız sen ve bebeğin ?Kızlar doğum yaptım. Saat 22:00 de suyum geldi 04:30 da doğum yaptım. Suni sancısız ve epiZyotomisiz. 3 dikiş var içerde minik yırtık. İnşallah hepiniz sağlıcakla kucağınıza alırsınız pıtırcıkları
Gozunuz aydin canimm. Saglikla miutlulukla buyutun bebeginizi.Kızlar doğum yaptım. Saat 22:00 de suyum geldi 04:30 da doğum yaptım. Suni sancısız ve epiZyotomisiz. 3 dikiş var içerde minik yırtık. İnşallah hepiniz sağlıcakla kucağınıza alırsınız pıtırcıkları
Korkuyordum yazmıştım ama akıllı tlf um korkuyorum yapmışHiç sıkıntı yapma.Allah gücünü veriyor.kendine güven sadece. Ben de çok korkuyorum,bakabilir miyim,yapabilir miyim.bebeğin doğduğunda 40 yıldır çocuk bakıyor gibi oluyorsun.
Aynı sıkıntı bizde de var.kızım 5 yaşında ve eskiden birlikte vakit gecirirdik.şu an yetemedigimi dusunuyorum ve çok üzülüyorum. Allah yardımcımız olsun,inş doğumdan sonra duzeliriz
Ayy su an çok mutlu oldum gerçekten begenmene... Cunlemize inşallah canım benim
Aynen arkadaşlar bebisi kucaga alınca annelik otomatik olarak yukleniyor sankiKorkuyordum yazmıştım ama akıllı tlf um korkuyorum yapmış
canım peki özellikle battaniye ve kıyafetlerde baskı kısmında kalıntı bıraktımı, birde kaç derecede yıkadın.
Kızlar doğum yaptım. Saat 22:00 de suyum geldi 04:30 da doğum yaptım. Suni sancısız ve epiZyotomisiz. 3 dikiş var içerde minik yırtık. İnşallah hepiniz sağlıcakla kucağınıza alırsınız pıtırcıkları
Evet canim dediğin gibi bir cok seyi araştırıyorum. Hatta kizim severse ilk aylarda onu kundaklamayi dusunuyorum. Yalniz olmanın iyi tarafi bebegine bakarken hic kimsenin karismayacak olmasi ve kendine yetmenin.verdigi ozguven. Ben.de bunu istiyorum.
Annelerde o.kadar bebek.büyütmüş torun bakmış.ben.kimseye gel bizr.bak.demem. diyemem. Annem.gelemicek. kv de.de.her.sene bir.torun.bakiyor. kadin.yorulmus. pek hevesli değil. Ona.da.birsey demicem.
Esim.artik.yemek.vs.islerinde.yardimci olacak. Ben.kendimi toplayın ca da kendim hallederim.temizlik.konusunda guvenemedigim icin eve yardimci bile almıyorum. Su aralar maalesef bu takintilar beni.zorluyor. temiz ve duzenli olmam.lazim ama.esim de bu.ara evden.calistigi icin.evde ne.bulasik eksik.ne.camasir. boşver de diyemiyorum kendime. Hakkiyla da.yapamiyorum. bugun de sanci yok nst de. Resmen.sıfır. doktor da nst ye devam dedi. Oysaki ben haftaya kontrole gidecektim.5 haftadir kizimi goremedim kilosu ne.oldu merak ediyorum 3 kiloyu gecmis olmasi lazim. Ve artik.gelsin de.istiyorum.
38. Haftamiz dolsun dogumu hızlandırmak icin harekete gececegim ama.simdi biraz sabır
normal doğum olursa hastanede maxumum 6 saat kalınıyor canim. Oyle dediler.bana.hastaneden. ki bence bu iyi birsey. Herseyi.ogrenemem ama ne kaparsam kar tabii
ben.kendime.güveniyorum aslinda. Ama.bilmediği sey insani.korkutur ya bendeki o.
Cok teşekkürler. Rahatladim cidden.
Bu arada her.zaman.herkese yazamıyorum.cepten yazmak.işkence. ellerim uyuşuyor
Bu kadar olur bende emir istedim eşim istemedi tmam dedim hemen inşallah sende bi daha ki evladına koyarsin canım benimGüzel isim begenilir, ilk oğlumun adı evlendigimizden beri belliydi emir olcak diye, eşimin dedesinin adı olduğu için, eşim yanına ikinci isim istemiyor o yüzden bende içimden geciririm hep bi oglum daha olursa görkem koyarım diye, nasip tabi, be olacağımız belli değil, adını severek kullanır inşallah
Merhabalar bayanlar
Sizlere sorum olacak yarın doktorumlada görüşeceğim bu konuyu ama içinizden benim gibi olan var mı merak ettim
Hareket ettiği zaman elimidir kolumudur kasıklarımda hissediyorumm yürürken sanki çıkıcakmış gibi oluyo ağrı yapıyo sabahları kalkarkalkmaz oturamıyorum oda ağrı yapıyo sizlerde karşılaşıyomusunuz böyle şeylerle??
Hepinize hayırlı doğumlar sağlıkla alalım kucağımıza inşallah
aayyyy mirandacımm ne güldümmmkiyamam.. sen ozlemissindir tabi yavrunu. turkiye'de alisiksiniz her ay bebeginizi gormeye.. ama az sabir sherrycim. prenses eninde sonunda gelecek. mecbuuuuuurrr :) saka bi yana, o zaman heeeep gorecegiz bebislerimizi! :)
benim bir arkadasimin 4 ve 2 yaslarinda iki kizi var. ikisine de annesi gelmedi, kv de istemedi. kendi halletti. tabii ki zor bir is ama yapilamayacak diye bir sey yok. yalniz bence temizlik konusunu cok takma. yani en azindan bebek dogdugunda oncelik bebek, sonrasi sen ol. bir dus almak, bir kahve icmek, bebekle bir uyumak cok onemli seyler bunlar. hatta ayiptir soylemesi wc ye gidip on dk oturabilmek bile ne onemli! bebek uyurken temizlige yemege kalkismak cok zor oluyor. cunku tam isin bittiginde bebek uyanmis oluyor. bir de kendini ne kadar zorlarsan o kadar uzun surer iyilesmen. cunku bu sadece fiziksel bir sey degil. yani cok kolay dogumumuz olsa ve aksamina kalksak bile, bu isin iyilesme sureci var. agir bir psikolojik yani var. surekli hormon salgilayan plasenta birden yok oluyor! onun yerine emzirirken baska hormonlar salgiliyoruz. hayatimizin duzeni alt ust olacak. kendi dusuncelerimiz, duygularimiz bile degisecek. o zaman duzenli olacagim diye ugrasma bence. birak daginik kalsin her yer. face in de dedigi gibi nereden biliyorsun hayatinin altinin ustunden daha guzel olmayacagini?
ben iste o yuzden burda dogum yapan arkadaslarin hepsine gecmis olsun diyorum. Gecsin gitsin bu psikoloji diye...
bu arada gulun diye size bir animi anlatmak isterim. ablam dogum yaptigi sira ben daha 18im. evde kv si var ve kadin delirtti artik bizi. ben de kavga ettim en sonunda. bizim ki kustu cekti gitti. benim annem de kanada da daha gelmemis. kaldik mi bi ablam bir ben bir de 17 gunluk bebek? neyse oyle boyle hallediyoruz herseyi. derken ablam bir bunalim, bir aglama. ben kayinvalidemin tatlisini ozledim. meger muhallebi ve cikolotali pudingten tatli yapiyormus bizim ki. ben hayatinda mutfaga girmemis evin kucuk kizi. dedim yapariz yaaaa bi tatli degil mi alti ustu. gittim migrosa aldim sutu cikolatayi nisastayi. internetten ogrendim ikisi de nasil yapilacak. bir ocagi actim ustune sut, otekini actim ustune sut. yarim saate kalmadan biri puding oldu biri muhallebi. icimden de diyorum ki ne var bunda yapamicak? bunun icin cene cekilir mi o kadar! neyse tarifi okuyorum diyor ki muhallebiyi borcama koyun. ben bi guzel koydum. sonra diyor ki sogutun. nasil sogucak? en iyisi buzluga girsin bes dk. bes dk sonra cikardim buzluktan, kati buz gibi bisi olmus. ustune pudingi dokdum. o da ne! alttaki tabaka caaat catladi!. birbirine girdi hepsi. halbuki kv nin yaptigi kat kat oluyordu. ben elimde spatula bunlari ayristiracagim diye.. ay ne ugrastim. neyse iyice girdi bunlar birbirine. sonra baktim tarif yine sogutun diyor. ben yine attim buzluga. bes dk sonra cikarim ablamin onune koydum tatliyi. kimi yer yer donmus, kimi birbirne karismis, sekeri buzlanmis. acayip bisi. valla ablam kadin hic durmadan iki saat guldu onunde ki tatliya. iste demem o ki b.k unu cikartmamak lazim isin. ac telefonu tatliciya, siparis ver gelsin di mi... yok, illa o iki litre caaanim sutu rezil ettim :) bu arada, bu tatliyi cok severim arada da yaparim. benim meshur tatlim oldu! insan neler ogrenmiyor ki hata yapa yapa... :)
aayyyy mirandacımm ne güldümmm çöpe gitti güzelim tatlı bende genç yaşta anne oldum ablam anne olduğunda okula gidiyodum me yalan söyliyim ablam 1gün bana bıraktı ben biraz uyuyım dedi ve ben ne yaptım yiğenimi cekyattan düşürdüm resmen bebek bi yanda ben biyanda ağlıyoruz ablam hemn geldi kızı kuçağına aldı bişekilde sustu bebek beni susturmak ne mümkün ben hala ağlıyorum kafasına bişe oldumu diye baktım gülüyo zilli annesinin kucağında sonra ben anne oldum herkes bakamaz o çocuğu dedi valla öylede bi baktımki düşman çatladı resmen erkek bebk bakımı biraz daha zor kıza nazaran aama çok tatlı bişe şimdi sizin heyecanınız başka benimki daha bi başka ben nasıl bi duygu biliyorum annelik siz bilinmezlik üstüne heyecan yaşıyosunuz bilipte beklemek daha zor geliyor insana paha biçilemez bi duygu en cok emzirmeyi özledim ağladığında benim kucağımda sakinleşen bi yeri acıdığında anne diye ağlıyan ve herşeyden örnmlisi beni gördüğünde havalara ucan o çift gözü görmeyi özledim gerçi ilk bebeğimde çok ufak belkide ilk bebeğimde bunları doya doyaa yaşıyamadığımdandır bu kadar özlem o yüzden kim gelmiş kim gelmemiş Kedibochi hiç kafana takma tatlım allah kadını zaten anne olarak yaratmış doğum yaptığın anda sen dünyanın en kutsal annesi olucaksın zaten herşeyi dolu dolu yaşayın zaman geri gelmiyor bol booooll sütlü günlerimiz olsun hepimizin inşşalh
Güzel yazıyorsun hayranım valla sanakiyamam.. sen ozlemissindir tabi yavrunu. turkiye'de alisiksiniz her ay bebeginizi gormeye.. ama az sabir sherrycim. prenses eninde sonunda gelecek. mecbuuuuuurrr :) saka bi yana, o zaman heeeep gorecegiz bebislerimizi! :)
benim bir arkadasimin 4 ve 2 yaslarinda iki kizi var. ikisine de annesi gelmedi, kv de istemedi. kendi halletti. tabii ki zor bir is ama yapilamayacak diye bir sey yok. yalniz bence temizlik konusunu cok takma. yani en azindan bebek dogdugunda oncelik bebek, sonrasi sen ol. bir dus almak, bir kahve icmek, bebekle bir uyumak cok onemli seyler bunlar. hatta ayiptir soylemesi wc ye gidip on dk oturabilmek bile ne onemli! bebek uyurken temizlige yemege kalkismak cok zor oluyor. cunku tam isin bittiginde bebek uyanmis oluyor. bir de kendini ne kadar zorlarsan o kadar uzun surer iyilesmen. cunku bu sadece fiziksel bir sey degil. yani cok kolay dogumumuz olsa ve aksamina kalksak bile, bu isin iyilesme sureci var. agir bir psikolojik yani var. surekli hormon salgilayan plasenta birden yok oluyor! onun yerine emzirirken baska hormonlar salgiliyoruz. hayatimizin duzeni alt ust olacak. kendi dusuncelerimiz, duygularimiz bile degisecek. o zaman duzenli olacagim diye ugrasma bence. birak daginik kalsin her yer. face in de dedigi gibi nereden biliyorsun hayatinin altinin ustunden daha guzel olmayacagini?
ben iste o yuzden burda dogum yapan arkadaslarin hepsine gecmis olsun diyorum. Gecsin gitsin bu psikoloji diye...
bu arada gulun diye size bir animi anlatmak isterim. ablam dogum yaptigi sira ben daha 18im. evde kv si var ve kadin delirtti artik bizi. ben de kavga ettim en sonunda. bizim ki kustu cekti gitti. benim annem de kanada da daha gelmemis. kaldik mi bi ablam bir ben bir de 17 gunluk bebek? neyse oyle boyle hallediyoruz herseyi. derken ablam bir bunalim, bir aglama. ben kayinvalidemin tatlisini ozledim. meger muhallebi ve cikolotali pudingten tatli yapiyormus bizim ki. ben hayatinda mutfaga girmemis evin kucuk kizi. dedim yapariz yaaaa bi tatli degil mi alti ustu. gittim migrosa aldim sutu cikolatayi nisastayi. internetten ogrendim ikisi de nasil yapilacak. bir ocagi actim ustune sut, otekini actim ustune sut. yarim saate kalmadan biri puding oldu biri muhallebi. icimden de diyorum ki ne var bunda yapamicak? bunun icin cene cekilir mi o kadar! neyse tarifi okuyorum diyor ki muhallebiyi borcama koyun. ben bi guzel koydum. sonra diyor ki sogutun. nasil sogucak? en iyisi buzluga girsin bes dk. bes dk sonra cikardim buzluktan, kati buz gibi bisi olmus. ustune pudingi dokdum. o da ne! alttaki tabaka caaat catladi!. birbirine girdi hepsi. halbuki kv nin yaptigi kat kat oluyordu. ben elimde spatula bunlari ayristiracagim diye.. ay ne ugrastim. neyse iyice girdi bunlar birbirine. sonra baktim tarif yine sogutun diyor. ben yine attim buzluga. bes dk sonra cikarim ablamin onune koydum tatliyi. kimi yer yer donmus, kimi birbirne karismis, sekeri buzlanmis. acayip bisi. valla ablam kadin hic durmadan iki saat guldu onunde ki tatliya. iste demem o ki b.k unu cikartmamak lazim isin. ac telefonu tatliciya, siparis ver gelsin di mi... yok, illa o iki litre caaanim sutu rezil ettim :) bu arada, bu tatliyi cok severim arada da yaparim. benim meshur tatlim oldu! insan neler ogrenmiyor ki hata yapa yapa... :)
canimMerhabalar bayanlar
Sizlere sorum olacak yarın doktorumlada görüşeceğim bu konuyu ama içinizden benim gibi olan var mı merak ettim
Hareket ettiği zaman elimidir kolumudur kasıklarımda hissediyorumm yürürken sanki çıkıcakmış gibi oluyo ağrı yapıyo sabahları kalkarkalkmaz oturamıyorum oda ağrı yapıyo sizlerde karşılaşıyomusunuz böyle şeylerle??
Hepinize hayırlı doğumlar sağlıkla alalım kucağımıza inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?