- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.021
Yaa arkadaşım sen ne kadar
Güzel yazıyorsun hayranım valla sana
evet ya bana mayıs basında gelirsin demişti bende 27 nisanda giderim diyordum cunku persembeleri gidiyorum doktora.kiyamam.. sen ozlemissindir tabi yavrunu. turkiye'de alisiksiniz her ay bebeginizi gormeye.. ama az sabir sherrycim. prenses eninde sonunda gelecek. mecbuuuuuurrr :) saka bi yana, o zaman heeeep gorecegiz bebislerimizi! :)
benim bir arkadasimin 4 ve 2 yaslarinda iki kizi var. ikisine de annesi gelmedi, kv de istemedi. kendi halletti. tabii ki zor bir is ama yapilamayacak diye bir sey yok. yalniz bence temizlik konusunu cok takma. yani en azindan bebek dogdugunda oncelik bebek, sonrasi sen ol. bir dus almak, bir kahve icmek, bebekle bir uyumak cok onemli seyler bunlar. hatta ayiptir soylemesi wc ye gidip on dk oturabilmek bile ne onemli! bebek uyurken temizlige yemege kalkismak cok zor oluyor. cunku tam isin bittiginde bebek uyanmis oluyor. bir de kendini ne kadar zorlarsan o kadar uzun surer iyilesmen. cunku bu sadece fiziksel bir sey degil. yani cok kolay dogumumuz olsa ve aksamina kalksak bile, bu isin iyilesme sureci var. agir bir psikolojik yani var. surekli hormon salgilayan plasenta birden yok oluyor! onun yerine emzirirken baska hormonlar salgiliyoruz. hayatimizin duzeni alt ust olacak. kendi dusuncelerimiz, duygularimiz bile degisecek. o zaman duzenli olacagim diye ugrasma bence. birak daginik kalsin her yer. face in de dedigi gibi nereden biliyorsun hayatinin altinin ustunden daha guzel olmayacagini?
ben iste o yuzden burda dogum yapan arkadaslarin hepsine gecmis olsun diyorum. Gecsin gitsin bu psikoloji diye...
bu arada gulun diye size bir animi anlatmak isterim. ablam dogum yaptigi sira ben daha 18im. evde kv si var ve kadin delirtti artik bizi. ben de kavga ettim en sonunda. bizim ki kustu cekti gitti. benim annem de kanada da daha gelmemis. kaldik mi bi ablam bir ben bir de 17 gunluk bebek? neyse oyle boyle hallediyoruz herseyi. derken ablam bir bunalim, bir aglama. ben kayinvalidemin tatlisini ozledim. meger muhallebi ve cikolotali pudingten tatli yapiyormus bizim ki. ben hayatinda mutfaga girmemis evin kucuk kizi. dedim yapariz yaaaa bi tatli degil mi alti ustu. gittim migrosa aldim sutu cikolatayi nisastayi. internetten ogrendim ikisi de nasil yapilacak. bir ocagi actim ustune sut, otekini actim ustune sut. yarim saate kalmadan biri puding oldu biri muhallebi. icimden de diyorum ki ne var bunda yapamicak? bunun icin cene cekilir mi o kadar! neyse tarifi okuyorum diyor ki muhallebiyi borcama koyun. ben bi guzel koydum. sonra diyor ki sogutun. nasil sogucak? en iyisi buzluga girsin bes dk. bes dk sonra cikardim buzluktan, kati buz gibi bisi olmus. ustune pudingi dokdum. o da ne! alttaki tabaka caaat catladi!. birbirine girdi hepsi. halbuki kv nin yaptigi kat kat oluyordu. ben elimde spatula bunlari ayristiracagim diye.. ay ne ugrastim. neyse iyice girdi bunlar birbirine. sonra baktim tarif yine sogutun diyor. ben yine attim buzluga. bes dk sonra cikarim ablamin onune koydum tatliyi. kimi yer yer donmus, kimi birbirne karismis, sekeri buzlanmis. acayip bisi. valla ablam kadin hic durmadan iki saat guldu onunde ki tatliya. iste demem o ki b.k unu cikartmamak lazim isin. ac telefonu tatliciya, siparis ver gelsin di mi... yok, illa o iki litre caaanim sutu rezil ettim :) bu arada, bu tatliyi cok severim arada da yaparim. benim meshur tatlim oldu! insan neler ogrenmiyor ki hata yapa yapa... :)
aayyyy mirandacımm ne güldümmm çöpe gitti güzelim tatlı bende genç yaşta anne oldum ablam anne olduğunda okula gidiyodum me yalan söyliyim ablam 1gün bana bıraktı ben biraz uyuyım dedi ve ben ne yaptım yiğenimi cekyattan düşürdüm resmen bebek bi yanda ben biyanda ağlıyoruz ablam hemn geldi kızı kuçağına aldı bişekilde sustu bebek beni susturmak ne mümkün ben hala ağlıyorum kafasına bişe oldumu diye baktım gülüyo zilli annesinin kucağında sonra ben anne oldum herkes bakamaz o çocuğu dedi valla öylede bi baktımki düşman çatladı resmen erkek bebk bakımı biraz daha zor kıza nazaran aama çok tatlı bişe şimdi sizin heyecanınız başka benimki daha bi başka ben nasıl bi duygu biliyorum annelik siz bilinmezlik üstüne heyecan yaşıyosunuz bilipte beklemek daha zor geliyor insana paha biçilemez bi duygu en cok emzirmeyi özledim ağladığında benim kucağımda sakinleşen bi yeri acıdığında anne diye ağlıyan ve herşeyden örnmlisi beni gördüğünde havalara ucan o çift gözü görmeyi özledim gerçi ilk bebeğimde çok ufak belkide ilk bebeğimde bunları doya doyaa yaşıyamadığımdandır bu kadar özlem o yüzden kim gelmiş kim gelmemiş Kedibochi hiç kafana takma tatlım allah kadını zaten anne olarak yaratmış doğum yaptığın anda sen dünyanın en kutsal annesi olucaksın zaten herşeyi dolu dolu yaşayın zaman geri gelmiyor bol booooll sütlü günlerimiz olsun hepimizin inşşalh
benimkinin mayısta olacağı kesin gibi. nst de kasılmaların çizgisi dümdüz çıktı.Gozunuz aydin canimm. Saglikla miutlulukla buyutun bebeginizi.
Bu arada mayis bebegi kac tane kaldi yahu. Hepsi aceleci nisanda bitiricez dpogumlari sanki
evet ya bana mayıs basında glirsin demişti bende 27 nisanda giderim diyordum cunku persembeleri gidiorum doktora.
ama bana nst ye devam deyince nerdeyse " aaa banane yaaa ben ko ntrole gelmek istiodum amaa" diye zırıldıyacaktım az daha hehehe..
neyse yengeme söyledim kendisinin 3 kızı var. ay dedi rahat bırak kızı annesi. demek ki karnında mutlu huzurlu. bırak istediği zaman gelir o zaten dedi. rahatladım.
sabırsızım şu hamile hallerimi hiç sevemedim. gelse de karnım yerine onu sevsem diyordum.
sabırsız koc işte. neyse sabredecem başka yolu yok zaten
ay mirandaaa. vallahi şekerim alemsin.
ne güzel de yazmşsın. sanki ben yaşadım okurken.
benim senin gibi bir deneyimim de yok. yegenlerim vardı bekarken ama ben onlara hiç bakmadım. açıkçası ben pek anaç bi tip değildim oldum olası. ama kendi evladın farklı olur diyorlar. şimdi bol bol okuyup başıma ne gelecek ögrenmeye çalışıyorum. artık ne kadar olursa. yaşta olmuş 38 bazen diyorum ki sanırım ben anne olmak için yaşlıyımburadaki en yaşlı anne adayı benim zaten. hem özel hissetiriyor bu bana hem de tuhaf. hem de çoook tuhaf
sagolasın şeker. valla siz olmasanız napardım. kendimi hazırlıyorum doguma. korku filan yok dogumdan bir an önce olsun bitsin kızım gelsin beraber büyüyelim istiyorum onunla. ( koca kazık 38 lik bebek şeri)
eşyalarını filan elime alıp sevmiyorum o zaman daha sabırsız oluyorum çünkü
canım benzer şeyleri cogumuz yaşıyor. emin olabilirsin. dün mesela benim kız kasıklarımda idi. kolu mu bacagı mı bilemedim hep gıdıklama gibi bir his vardı orada. sabah kalkmak yatakta dönmek işkence. normal yani.Merhabalar bayanlar
Sizlere sorum olacak yarın doktorumlada görüşeceğim bu konuyu ama içinizden benim gibi olan var mı merak ettim
Hareket ettiği zaman elimidir kolumudur kasıklarımda hissediyorumm yürürken sanki çıkıcakmış gibi oluyo ağrı yapıyo sabahları kalkarkalkmaz oturamıyorum oda ağrı yapıyo sizlerde karşılaşıyomusunuz böyle şeylerle??
Hepinize hayırlı doğumlar sağlıkla alalım kucağımıza inşallah
ahahhaha seni hep kucuk ablama benzetirdim. o da 38 yasinda bir koc kadini. anlasildi simdi neden bu kadar benzediginiz :)
valla sen cocugunun en iyi arkadasi olacaksin. benim ablam benden 8 yas buyuk ama demir her zaman onu bana tercih etmistir. cunku ben hep yegenimin once yemesini, icmesini, sagligini dusunmusumdur. kucuk ablamda nerede cilginlik var onu bulur cikarir ortaya. butun gun ac dolassalar ikisinin de ruhu duymaz. en son yokus asagiya done done iniyorlardi cimenden. ben de arkalarindan kosturarak, duseceksiniz, bir yerinize cali batacak, kalkin cabuk yerden diye bagirarak kosuyordum. halbuki onlar cok mutluydu..
:) :) :)
koc kadinlari hic buyumuyor. degisikligi de cok seviyor. bu arada bayagi komedi oldu bu is, benim yegenimde boga burcu. 5 mayis dogumlu. seninki de o siralarda gelirse oyle guzel bir iliskiniz olacak. demir ilk emeklemeye basladigi andan itibaren buyuk teyzesinin pesinden gitmistir. daha subat ayinda el ele tutusup kanadaya geldiler birlikte. ve demir teyzesine, sakin ol lutfen ben odevlerimi yapinca oynayacagiz diye konusuyordu burdaykenbir de sakinler yani onu. ama dedigim gibi cok ozel bir iliskileri var. eminim sen de prensesinle oyle guzel anlasacaksin!
kesinlikle canım teyzelik anne yarısı olmak zaten insanın içinde kocamaaan bi sevgi yiğen sevgisi:))) teyzelik cok guzel bir duygu degil mi? ben yegenime cok baktim. senenin 8 ayi kanadaya okumaya geldim, 4 ayi gecesiyle gunduzuyle yegenimin yaninda durdum. simdi buyudu kocaman oldu kerata!
ben de en cok emzirmeyi merak ediyorum aslinda. bazen nasil bir duygu diye dusunmeye calisiyorum ve gozumden yaslar damliyor. zate bu gebelik beni cok zirlak bir sey yapti.
ay dogsalarda sevsek artik! sabirsizligim tavani gecti. sizin ne guzel buyuk cocuklariniz yaninizda. mis kokulari burnunuzda.. ay bize de nasil olur insallah
yaa evett bende çok yapmıştım ilk oğlumda şimdide yapıyorum ama oğlum uyurken geçen eşimi odada tulumunu koklarken buldum emir'im biran önce gel artık seni bekliyoruz diye seviyodu oğlum etkilenmesin diye biz evde pek dile getirmiyoruz kıskanmasın diye o uykuya gecince ancaevet ya bana mayıs basında gelirsin demişti bende 27 nisanda giderim diyordum cunku persembeleri gidiyorum doktora.
ama bana nst ye devam deyince nerdeyse " aaa banane yaaa ben kontrole gelmek istiyodum amaa" diye zırıldıyacaktım az daha hehehe..
neyse yengeme söyledim kendisinin 3 kızı var. ay dedi rahat bırak kızı annesi. demek ki karnında mutlu huzurlu. bırak istediği zaman gelir o zaten dedi. rahatladım.
sabırsızım şu hamile hallerimi hiç sevemedim. gelse de karnım yerine onu sevsem diyordum.
sabırsız koc işte. neyse sabredecem başka yolu yok zaten
ay mirandaaa. vallahi şekerim alemsin.
ne güzel de yazmşsın. sanki ben yaşadım okurken.
benim senin gibi bir deneyimim de yok. yegenlerim vardı bekarken ama ben onlara hiç bakmadım. açıkçası ben pek anaç bi tip değildim oldum olası. ama kendi evladın farklı olur diyorlar. şimdi bol bol okuyup başıma ne gelecek ögrenmeye çalışıyorum. artık ne kadar olursa. yaşta olmuş 38 bazen diyorum ki sanırım ben anne olmak için yaşlıyımburadaki en yaşlı anne adayı benim zaten. hem özel hissetiriyor bu bana hem de tuhaf. hem de çoook tuhaf
sagolasın şeker. valla siz olmasanız napardım. kendimi hazırlıyorum doguma. korku filan yok dogumdan bir an önce olsun bitsin kızım gelsin beraber büyüyelim istiyorum onunla. ( koca kazık 38 lik bebek şeri)
eşyalarını filan elime alıp sevmiyorum o zaman daha sabırsız oluyorum çünkü
canım benzer şeyleri cogumuz yaşıyor. emin olabilirsin. dün mesela benim kız kasıklarımda idi. kolu mu bacagı mı bilemedim hep gıdıklama gibi bir his vardı orada. sabah kalkmak yatakta dönmek işkence. normal yani.
şekerim biliyor musun bir ara benim kız da erken gelir koc kızı olur diye korktum
neyse ki dün son gündü bugünden itibaren dogarsa boga burcu olacak. evet bogalar koçlara göre daha sakin ve uyumlu. iki çılgın biz anlaşamazdık. baba da yengeç. adam iki koçla kafayı yerdi her halde
neyse tehlike geçti
benim kızımla özgürlüğe dair planlarım var. bir çok anne adayına çok tuhaf gelebilir ama ben özgürlüğümün kısıtlanmasından acayip korktum hep. cocuk sahibi olmayı ertelememdeki temel nedenlerden biri buydu. ama belki de buna pişman olacağım.
oldum olası başıma buyruk biri oldum imkanlar dahilinde. ama kızımla gezmek, babasının pek hazetmediği müzelere gitmek, beraber belgeseller izlemek gibi planlarım var. hatta eğer olursa beraber avrupaya bile gitmek istiyorum. ha imkanım ne kadar olur bilmiyorum. cünkü cocuktan once iş harici bir avrupa seyahati hayalim vardı. olamadı. ama olmicak diye bişi yok kızımla gezeriz diyorm. artık korkmuyorum o benim ayak bagım değil arkadaşım olacak biliyorum
not : evet iyi ki koç olmadı
dip not 2 :şu anda oldu. eşim yemek kanallarını izlememi istemiyor. çünkü ne görsem canım istiyor. adamın canına yetti
kesinlikle canım teyzelik anne yarısı olmak zaten insanın içinde kocamaaan bi sevgi yiğen sevgisiemZirmekte muhteşemmmm birşey bebeğinle arandaki bağııı okadar güçlü birbirine bağlıyoki anlatamm hatta ben oğlumu sütten keserken ağladım daha bana ihtiyacı olmıcak beni daha sevmick diye ama öyle bişe olmadı şükür
yaa evett bende çok yapmıştım ilk oğlumda şimdide yapıyorum ama oğlum uyurken geçen eşimi odada tulumunu koklarken buldum emir'im biran önce gel artık seni bekliyoruz diye seviyodu oğlum etkilenmesin diye biz evde pek dile getirmiyoruz kıskanmasın diye o uykuya gecince anca
ahahahahha ayy yemin ederim ablam gibisin yaaa bu kadar benzerlik olur! ablam senelerce bana hemen cocuk yapma once gez toz diye ogut verdi. simdi gebeyim, deli gibi yegenini bekliyor. herkesten heyecanli yeni bir arkadasi olacagi icin!
valla ben benim cocuk da koc olur diye cok korktum ne yalan soyliyeyim. bizde baba, anneanne ve teyze koc burcu. aralarinda bir ben basak! oglan da koc olsaydi valla yanmistim. simdiden annem ve esime cok zor uygulatiyorum planlarimi. bi de bebek oyle olsaydi abovvvv ben kafayi yerdimzate sallayan yok beni
gerci gec dogarsa da ikizler olacak. onun hayallerini hic bir zaman anlayamayacagim. insallah gelir iki uc haftaya bana da bir boga erkegi. zira en guzel oyle anlasacagiz biz.
merhaba hosgeldin canım.Kizlar bir sorum olcak bu.konuda cok kararsizim hatayda yasiyorum ve burasi cok sicak ilk 3 ay genelde bebeklerinize uxun kollumu goydirmeyi dudunuyorsunuz? Ben genelde uzun kollu seyler aldim bebekler usur dediler sma cok kararsizim ne dersiniz
Saol canim hosbuldum.bilirsin ozaman bizim buralarin sicaginimerhaba hosgeldin canım.
yenidoganlar zaten vucut ısılarını düzenlemekte zorlanırlar. olmadı üstünü örtmezsin pek. zaten üstünün örtülmesini de önermiyorlar ilk aylarda. sen de uzun kolluları giydirir serin serin yatırısın üstünü örtmeden.
bu arada benim eşim de hataylı :)
Merhabalar bayanlar
Sizlere sorum olacak yarın doktorumlada görüşeceğim bu konuyu ama içinizden benim gibi olan var mı merak ettim
Hareket ettiği zaman elimidir kolumudur kasıklarımda hissediyorumm yürürken sanki çıkıcakmış gibi oluyo ağrı yapıyo sabahları kalkarkalkmaz oturamıyorum oda ağrı yapıyo sizlerde karşılaşıyomusunuz böyle şeylerle??
Hepinize hayırlı doğumlar sağlıkla alalım kucağımıza inşallah
Kizlar biraz evvel wc de su bahsedilen cok afedersiniz uzayan jolemsi akintidan gördüm hic boyle akinti olmamisti. Icindede 2 noktada kirmizi benek vardi. Nisanmi acaba ayyu cok heyacanli. Ama nisan olsa sancim felan olurdu degilmi hic yokm kizimda hareketli sanki kendini asagi itmeye calisiyor gibim. Ayyyy tecrübeli anneler bi akil verin ne oluyor.
aslında duydugumdan fazlasını bilmiyorum oraların sıcagı konusunda. iki kez gittim biri kasımdaydı digeri aralık. yazın cok sıcak oluyormus ama duymustum.Saol canim hosbuldum.bilirsin ozaman bizim buralarin sicaginio yuzden cok karasiz kalfim kisa kollu ve kolsuzda aldim ama geneli uzun kollu birdende havalar cok isininca napiyorum ben dedim giyemeyebilir die dusundum ama kayivalidem falan ilk 3 ay falan uzun kollunun daha iyi oldugunu teri cektigini boylelikle cocugun isilik.olmayacagini soyluyorlar.kizimi kisin dogurdum yaz konusunda tecrubesizim
Kizlar biraz evvel wc de su bahsedilen cok afedersiniz uzayan jolemsi akintidan gördüm hic boyle akinti olmamisti. Icindede 2 noktada kirmizi benek vardi. Nisanmi acaba ayyu cok heyacanli. Ama nisan olsa sancim felan olurdu degilmi hic yokm kizimda hareketli sanki kendini asagi itmeye calisiyor gibim. Ayyyy tecrübeli anneler bi akil verin ne oluyor.
Hemen sancı olmaz zaten biraz bekle bakalım doğum yakın gibi canım hadi hayirlisi
sanırım nişanının gelişine şahit olduk canım.
hadi hayırlısı. heyecanla bekliyoruz
Amin insallah.sende hayirlisiyla kucagina alirsin insallah.Rabbim yar ve yardimcimiz olsunaslında duydugumdan fazlasını bilmiyorum oraların sıcagı konusunda. iki kez gittim biri kasımdaydı digeri aralık. yazın cok sıcak oluyormus ama duymustum.
bence kv dene katılıyorum. ilk 3 ayda terlese bile uzun kollu teri çekebilir. allah hayırla kucagına da almak nasip etsin evladını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?