- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #51.061
Canım bende ikizlerim :)))))Sakin ol bende heycanlandım:)))Su an anlattığına gore bu tam doğum sancısı ayy ya bi iyiyim bi kasiliyorum korkudan da böyle hissediyo olabilirim bunları çok okudum belki de o yüzden benzetiyorum ağrıları ona
Kafam karman çorman gerçekten ikizler olmanın zararı bu da işte hazır burçlardan bahsetmişken bazen kendimi bile anlamakta zorlaniyorum ben biri beni anlasn bi de
bana da dogum gibi geliyor. cünkü dinlenmiş ama gecmemiş sancılar.eryesilcim panikleme tatlim, dogum baslamis olsa bile belki on bes yirmi saat sonra gerceklesecek. daha cok var oyle dusun.
bel agrisi ve dogum sancisi arasindaki en buyuk fark dogum sancisinin dalga dalga olmasi. misal agrin baslayacak, pik yapacak kadar yukselecek ve duracak. ondan sonra bir kac dakika agri sizi hissetmemen lazim. sonra tekrar baslayacak, pik ve duracak. agrin bu sekildeyse yalanci sanci da olabilir normal dogum sancisi da. normal dogum sancisi daha SIk oluyor. yalanci sancilar belki saatte 1 kere.
eger devamli gitmeyen bir bel agrin varsa, onda da muhakkak doktora gorun. ama telas etme. buyuk ihtimal dogum degildir.
Su an anlattığına gore bu tam doğum sancısı ayy ya bi iyiyim bi kasiliyorum korkudan da böyle hissediyo olabilirim bunları çok okudum belki de o yüzden benzetiyorum ağrıları ona
Kafam karman çorman gerçekten ikizler olmanın zararı bu da işte hazır burçlardan bahsetmişken bazen kendimi bile anlamakta zorlaniyorum ben biri beni anlasn bi de
Su an anlattığına gore bu tam doğum sancısı ayy ya bi iyiyim bi kasiliyorum korkudan da böyle hissediyo olabilirim bunları çok okudum belki de o yüzden benzetiyorum ağrıları ona
bana da dogum gibi geliyor. cünkü dinlenmiş ama gecmemiş sancılar.
valla canlı canlı dogumlara mı sahit oluyoruz ne.. ayy cok heyecanlııı..
Kızlar kusuta bakmayin ama heyecan basti ishal agrim var bugün ve ishal oldum su an kendimi çok farklı hissediyorum kendimi agrim da var belimden belimden vuruyo doguruyomuyum acaba korku bastı su an beni doktora mi gitsem
Ayy bu gece bize uyku haram artık nasıl oldun merak ettim geliyor galiba bebeklerimiz
tarifine gore nisana cok benziyor. yanliz benim bildigim/okudugum kadariyla nisan dustukten sonra bebek bir hafta sonra bile gelebilir. yani bir kac gun alabilir gelmesi. agrin sancin yoksa doguracagim diye panik yapma bence. belki bebis bekler saliyi. ama sancilarin siklasirsa muhakkak telefonuna program indirip sancilarinin sikligina dikkat et. sancilar 10 dk da bir olmaya baslarsa, suyun gelmese bile, dogum basliyor demektir. su gibi dogurursun insallah!
Şöyle soyliyim ilk dogumum dan yola çıkarak benim önce nisan geldi yarım saat sonra suyum geldi 6 saat sonra oğlum kucagimdaydi
Tabiki de yalnız bu işi kıvırabilirsin. Allah tarafından annelik güdüsü geliyor zaten. Benim kızım 2400 doğdu Nasıl bakarım diyordum ama kimselere vermiyorum şimdi. İlk 4 gün eşim değiştirdi altını sezeryan doğum yaptığım için eğilemedim ama sonrasında herşeyini yaptım:) eşinin elinden böyle şeyler gelirse kimseye ihtiyacın olmaz emin ol. Hastanede de Bebek bakım Hemşireleri emzirme, alt açma vs. Konusunda ilk eğitimi veriyorlar zaten.Evet sebebi su eksikliği olabilit. Ama ben zaten yanımda su ile yürüyorum ve zaten aksam olduğu için cok.terleme de olmuyor.
Dun kuafor ve sonrasinda.misafirlige gittim. Evde oldugum gibi rahat değildim.evde mutlaka ayagimi yuksege uzatip oturuyorum. Ve sonuç.kütük gibi ayak bilekleri.
Bir.daha misafirlik filan.yok. zaten kv geldi y disindan o.yuzden gittim. Rahat edilmiyor evdeki gibi. Malum doguma da az kaldi. Herkes.idare etsin.
Bu arada dogumda sanirim yanımda kimse en azindan tecrubeli bir anne olmayacak. Sizce yalniz da bu isi kivirabilir miyim ilk günlerde?
Aslinda arzu ettiigim de.bu. yalniz isimi halletmek.
Ama bebegi.dogru yatirmayi.tutmayı. bile bilmiyorum. Becerebilir miyim cidden biraz korkmuyor da degilim.
Tecrubeli anneler.bi.akil.verin.hele.
Bu arada su satirlari size kizimin kalp atislarini dinledigim nst seansinda yaziyorum. Bakalim doktor bu.hafta ne.dicek.
hemen anlatayim.miranda_1986 şekercim. şu nefes egzersizini bi anlatsana. kızcagız panik.
gerçi sana anlatılan o kısa kısa nefes alma olayı beni de bayıltır her halde. hani sana olmuş ya. aklıma gelmişken yazayım :)))
H hicrett43 veeryesil aklimdayken yazayim, dusa kendi basiniza girmeyin ozellikle sanci cekerken. muhakkak evde birileri olsun. kayariz duseriz ne olacagi belli olmaz. ilik su iyi geliyor aslinda ama yine de tedbirli olmakta fayda var diye dusunuyorum.
guz_1 hatuncum sen de bence altina bir orkid tak. dogumdan sonra bir de koltuk silmekle ugrasma
ay o su olayi cok manidar. bizim is yerinde bir kadin var bana benim oyle suyum fisirt diye gelmedi dedi (fisirt dogru kelimedir insallah
Tek tek alintiyamadim kızlar bi çok iyi oluyorum bi vuruyo belden ağrı öyle anlatimm dk tutmaya çalışıyorum sizi de heyecana verdim umarım yalancı sancı değildir nefes egzersizleri için de ayrıca teşekkürler bi de dikkat ettim karnim taş gibi semsert
hakikaten inanilmaz bisi.. benim ablam da bekar hala. ayrica menapoz baslangici var genc yasina ragmen. doktorlar ilacla adet gordurmeye devam ettirtiyorlar ama yumurta uretemiyor artik ne yazik ki. anca donorle gebe kalabilir. o da tek basina cocuk yetistirmekten korktugu icin anne olmayacak buyuk ihtimal. ayni senin ablan gibi benimki de yegenimize ve simdi de benimkine annelik yapacak.
halalik nasil bisi hic tatmadim, zira abim/erkek kardesim yok. ama bildigim bisi var ki teyzelik baaaaambaska bisi. insan kiz kardesiyle can ciger oluyor. onun cocugunu gormek bile acayip bir mutluluk. ben ablama ilk telefonda gebe kaldim dedigimde anneme inme geliyordu. bizim deli kiz sevincten hungur hungur aglamaya baslayinca annem bana bisi oldu sanmis. ben burda telefona bas bas anne biseyim yooookkkk gebeyimmm sadeceeee diye bagiriyordum.annecigim ikinci anneanneligini ogrendigi saniye ablama tokat atmis kendine gel diye. ailemin cok sevdigim koc kadinlari!
ne güzel yaa ilk bebekte bu kadar kolay dogum hiç duymamıştım. darısı başımıza.Şöyle soyliyim ilk dogumum dan yola çıkarak benim önce nisan geldi yarım saat sonra suyum geldi 6 saat sonra oğlum kucagimdaydi
H hicrett43 veeryesil aklimdayken yazayim, dusa kendi basiniza girmeyin ozellikle sanci cekerken. muhakkak evde birileri olsun. kayariz duseriz ne olacagi belli olmaz. ilik su iyi geliyor aslinda ama yine de tedbirli olmakta fayda var diye dusunuyorum.
guz_1 hatuncum sen de bence altina bir orkid tak. dogumdan sonra bir de koltuk silmekle ugrasma
ben nedense 40 hafta dolsun istiyorum 39 da bile doğsa erken gelecek bana37. haftadan sonra normal süresi değil mierken doğum olayını geçtik sanki artık.. dışarda yaşayabilecek kadar gelişmiş ve sağlıklı olsunlar da, 37. hafta iyi bence :)
ablam zaten ilk evlilğini 47 yaşında yaptı. başak zaten virgin burc değil mi. şaşılacak bir durum değil
hala olmakta teyze olmaktan inan farklı değil. ben yengemle * benden beş yas kucuk - abla kardes gibiyiz. kızlarıbenim de kızlarım. hele 8 aylık bi yegenim var çıldırıyorum onun için. insan bu kadar ancak kendi evladını sever her halde. inan farketmiyor. onlarda evlat gibi hatta evladın oluyor. kendi evladım için endişeleniyorsam geleceği içn onları da düşünmeden edemiyorum.
annen beni çok güldürdü. çok güçlü bir kadın olduğundan eminim. yaşadıkları onu daha da güçlenmiştir her halde. ablam sanırım ilk duydugunda karmaşık duygular içindeydi. şimdi şimdi açılıyor bana bebişim konusunda. bir an önce dogsun da onun da eşimin de tepkilerini öylesine merak ediyorum ki.
doguramassak pisik oluruz kiz
Kiz napim is yaparlen cok yoruluyorum artik. Bugun esime utanmasam haliya basmadan yuru dicektim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?