Günaydın kızlar ben dün öğlede 12.15 te sezeryan dogum yaptım kızım 3750 kg 52 cm dogdu şükür herşey yolunda
oy masallah cok sevindim canım. allah analı babalı büyütsün evladını. darısı basımıza
Oy yerim ben o yaramazı. Kızma annesi, o sadece kendince oyunlar oynuyor içerde
sağlığıyla gelecek inşallah. Sezeryan her zaman olabilecek bişey, normal isteyip son saniye de dönebilir sezeryana. Hepimizde böyle durum. Ne olacağını bilemeyiz ki. Sonucunda meleğini kucağına sağlıkla almak varsa hiç de kötü bişey değil sezeryan. Üstelik daha ne olacağı da belli değil, belki döner daha, dönmese bile önemli olan onun ve senin sağlıklı olması
hiç strese girme, kucağında da taklalar atmaya çalıştığı zamanı düşün bence
kızmıyorum artık teyzesi. haksızlıktı bu kızceme. o ne zaman isterse o zaman gelsin. taklacı fırlamam benim. yani keşke fırlama olsa ama yoook o orda yatmayı daha çok seviyo. ya da göbek deliğime ayagını bastırmayı. bu kız zaten korkuyorum oradan çıkacak
Günaydın kızlar
Bende hala dogurmadim
Bu arada benim geceleri deli gibi sancim tutuyo uykunun zerresi yok yatagin içinde kıvranıyorum sabah olunca bitanesi kalmiyo maalesef
Dün çok kötü bi gün geçirdim bi de babasının eşime taktiği borçlar yüzünden neyse ki geçti çok ağladım üzüldüm
Doğuran arkadaşlar Rabbim sağlıklı analı babalı huzurlu bi omur versin inşallah yavrulariniza
Bi de son zamanlar geldi hamilelerin duası kabul olurmuş birbirimize dua ediyoruz ama bi arkadaşım çok bebek istiyo rica etsem ona dua eder misiniz
gece sancısı genel bişi sanırım. ben de doktora öyle söyledim gece çok sancım oluyor ama sabah nst de tık yok. gün içinde çok yoruluyoruz ondan her halde.
kendini üzmemeye çalış canım. ne yazık ki hamile olunca bi kendimizi değil bebişleri de düşünmek zorundayız.
arkadasını da insallah allahım en kısa zamanda sevindirsin. kafasına çok takmamaya çalışsın bu durumu. ne kadar rahat olursan o kadar da kolay hamile kalabiliyorsun. bir de bir takım pozisyonlar var hamileliği kolaylaştıran. ben denemiştim kesinlikle işe yarıyor. şu yaşımda ilk denemede şükürler olsun allah bize evlat sahibi olma şansı verdi. onun da denemesini tavsiye ediyorum.
Bi de kızlar bisey daha sorucam yavrular bu ara gene kilo alıyor mu yoksa durdu mu kilo almaları
devam ediyorlar canım. benim bebiş 500 gr civarı almış bi haftada
@cananarya hayirli olsun bebisinz canm Allah saglikla anali babali büyütmek nasip etsin inşallah
Gunaydinn hayirli cumalar herkese..
Allah günü gelenlere bi avazda doğum pozisyonu duzelsin diye bekleyen amnelerin bebislerinede dogum pozisyonu almak nasip eder insallah
amin canım cümlemize...
Gunaydin sevgili anneler birazdan suni sanci ile doguma gidicem burda serum ile vermiolar sanciyi alt tan jel ile veriolar onun icin biraz korkutucu
(lutfen bu guzel cuma gunun de dualarinizi esirgemeyin benden insallah bi avazda hepimiz kurtuluruz
korkma canım. alttan verilen jel açılmaya yardımcı oluyor bildiğim kadarıyla. suni sancı serumla verilen bişi. ne güzel evladınıkucagına alman yaklaşmış. imrendim gıpta ettim sana. sakince durumu kabullenip evladını kucagına alacağın anı düşün. kesinlikle iyi gelecektir eminim
Merhaba canım iyiyiz biz bu ara malum son hazırlıklar temizlik derken girmeye çok fırsatım olmadı. Sizler nasılsınız? Salı günü kontrolumuz vardı çatı kont da yapıldı suan için normal doğuma musaitiz bakalim bekliyoruz günümüzü. Allah hepimize sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin.
ne zamandır gönlümden aklımdan geçiyordun. ne oldu bu kıza diye. hatta msj atacaktım sana. sevindim senden haber aldıgıma. arada bize yaz habersiz bırakma canım. çok öptüm seni
Kızlar hamilelikte saç kesilmez diyorlar. Batıl inanç biliyorum ama yine de insan etkileniyor. Gerçi hamileliğimde iki defa kestirdim bilmiyordum hiç duymamıştım. Şimdi teyzem söyledi
( Siz ne yaptınız? Saçlarımın uçları çok kötü oldu ve dökülmeye başladı. Kestirteyim istiyorum bilemedim
ben de inanmıyorum. kesinlikle hurafe. 2 kez kestirdim. 3. ayım dolduktan sonra da bi kaç kere de boyattım ki ben sarışınım ( çakmasından
) boyayı deriden almak çok mümkün değil ama solumamak lazımmıs. ben de ona dikkat ettim . kestirmek hele hiç sakıncaı olan bişi değil. annelerin psikolojisi de önemli. ben ona önem verdim kestirdim de boyattım da.
Arkadaşlar çok kötüyüm bugün ramdevum vardı 34+6 dayım hep sezeryan doğum istiyodum bugün doktorla konuştuk doğumu bi aksilik olmadıkça sezeryana alamam bakanlıktan yazı geldi dedi bebeğimin sağlıklı olmasına bile sevinemiyorum ağlıyorum şuan çok korkuyorum normal doğumdan
ayy canım ben de gecen hafta doktorum sezeryan olabilirsin dedi diye kafayı yiyordum. ne güzel işte normal bi şekilde dogurma şansın var. kendini olacaklara bırakıp sakin olmayı dene. ne güzel işte dogumdan hemen sonra evladına kavuscak ve ayaga kalkacaksın. sezeryanda ise ilk günlerde dikiş sancılarından evladını kucagına alamamakta var.
haydi bakalım saglıkla insallah
Hayırlı cumalar kızlar
Bugünde bi hareket yok bizde
Grip ve öksürük başladı bende
malum ilaç alamıyoruz neler yapsam iyi gelir?? Zencefil zerdeçal bal karışımı çok iyi geliyo ama zararı olurmu bilemedim şimdi
zencefil bal karışımı bana çok iyi geldi. defalarca kullandım sorun yok. günde 1 tatlı kaşığını aşmamaya çalış yeterli.
gecmis olsun..
Selam kızlar dr dan geldim, sezeryan tarihim belli oldu kismetse 16 mayıs ta bebeğimi kucağıma alcam inşallah, gün belli olunca bi heyecan bastı. Anestezi şeklini kendimiz seciyomusuz, Pazartesi gel ayrıntılı konuşalım bu konuyu dedi dr, tecrübeli anneler hangisini tavsiye edersiniz kafam karışık
gözün aydın canım. tarih belli oldu. sanırım spinali çok öneriyorlar. benim de olursa öyle düşünüyorum. komple uyumak istemiyorum. evladımı hemen göreyim isterdim.
Kizlar merhaba 40+3 teyim ve ne yapicagimi bilmiyorum, pt ye kadar sancim gelmezse pt dogum yapacagim kesin ama seklini bilmiyorum, dr um vajinadan ilacla deneyelim sanciyi baslatmayi sorun olursa epidural sezeryana doneriz diyor, benimde ilacla olursa bi sorun cikar diye tereddutlerim var, ve cok gerginim bi kac aydir ya dogumda bana bisey olursa diye kotu kotu seyler geliyor aklima,sanki cikamayacakmisim ordan gibi
(benim gibi olan var mi ,sacmaliyorum biliyorum ama hormonlar mi icgudu mu hic bilmiyorum cok endiseliyim yarin yine kontrolum var ve artik karar vermem gerekicek
( dertlesmeye cok ihtiyacim var...i
sakın kötü şeyler aklına getirme canım. çok güzel olacak diye motive et kendini. sonucta hastanede olacaksın. bi komplikasyon gelişse anında müdahale edecekler sonucta. stres işi zorlaştırır.
geçenlerde tv de bir dogum psikologo anlatıyordu. dogum denilen olay kadınların cıglık cıglıga bagırıp korkunc acı cektirleri bir şey değil diyordu. ben de bol bol okudum ve gerçekten öyle değilmiş. bizim ülkemizde dogumu çok abartıyorlar sagda solda. işte çok acı çektim şu kadar dikişim var. şunca sancı cektim vs. yani takdir edelim. süper annesin diyelim diye mi bunu anlatırlar bilmem. ben çok rahatım. abimin eşi 3 cocuk dogurdu ve acayip korkak bi kızdır normalde. o da öyle diyor. ben dogurdu isem herkes dogurur diyor. içimizde böyle bir güç var. sadece kendine ve bebegine güven. allah bir avazda kavuştursun
Ay allah razi olsun cevap verdigin icin canim....sahiden toplar mi? Yani hep gunu gunune fln cikardi bizimki ztn hic bi zaman kocaman ilerde vs bi bebek degildi ama bugun biraz uzerinde durdu doktorumuz...kendimi bakima aldim aynen sut peynir yumurta et vs...bakalm haftaya nasi olcak..tabi beklerse:)
toplar canım. bol bol protein yemeye calıs. benim bebis 2 hafta ileriden gidiyor. şimdiden 3,5 kiloyu geçti. doktorum da şaşırdı. neyle beslion sen bu kızı diye
sabahları peynirli yumurtam hiç eksik olmaz benim dedim. ondan olaiblir dedi iyi gelişimi. sen de dene bol bol peynir yumurta. et ve süt.
dün 38 +1 kontrolum vardı. bebeğim son iki hafta içinde sadece 150gr civarı almış ve gelişimi 36 hafta kusurlu zamanları gösteriyordu. canım çok sıkıldı. doktorum dillerde kan akımları iyi olduğu için durumun normal olduğunu ve 2850 3000 arası bir bebeğim olacağını söyledi. ayyy nasıl üzüldüm anlatamam..ilk defa da dün nst girdim. kalp atimi ve kasilmalar normalmis.4 gün sonra tekrar net istedi doktorum ama pek bisi söylemedi
protein canım. bol bol protein . az ve sık beslenme. sol yana yatma. ayrıca 3 kilo bebiş bence çok güzel. dogurması da kolay olur. benimki 4 kiloyu bulacak. kara kara düşünmeye başladım nasıl cıkarcam diye
Kızlar kontrolden geldim sancım var nst de düzensiz ama ben hissetmedim yine. Dr hissetmen lazım o zaman ritmiklrp kanala girer zaten dedi. 1haftafır da 25 gr almış zaten kuzum kilo da alsın acelemiz yok bekleyelim doğal gelmesini pzt tekrar kontrole gel yine bişi olmazsa en geç çarşamba suni sancıyla doğurursun artık çok da geçmesin dedi. Dua edin bugün yarın gelsinnn annem gelmiştş kardeşim de geldi memleketten ne zamandr burdalar onlar da sürekli oldu mu olcak mı telaşındalar ben de stres oluyorum bian önce olsa da rahatlasak beklemek ne zormuş hele de 40ı geçince
en kısa zamanda gelir insallah bebiş. ben de kendimce planlar yapıyorum. 14 ü gibi gelsin diye. cünkü kocam uzakta işe girecek. ha deyince gelemez. ya o yokken sancılarım gelir diye kafayı yicek oluyorum. ama zorlamayla olmuyormus. kendimi olacaklara hazırladım. artık ne zaman isterse o zaman gelsin diyorum ama mümkünse gününü de geçirmese demeden de duramıyorum. cünkü sag kolum ve elim calısmamaya basladı uyusukluktan. ayaga kalkmak kocaman bi iş oldu. dogursam da kurtulsam modundayım ama olmayınca olmuyor. sabredicem