2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

ben batıl inanc oldugunu düşünüyorum 2 kere kestirdim. hatta birini yakında dogum yaklastıgı için kestirdim. bence kendini güzel hissetmen daha önemli

Artık herşeye razıyız neffcim. Bu gidişle ben de doguramayanlar kulubune üyelik hakkı kazanacağım :)

canım ya, daha 23-24 günün var dur simdiden doguramadım moduna girme, 39-40 a kalırsan beklemek zor olur

canım pozitif dogum hikayeleri var onları okuyabilirsin. blogcuanne.com da özellikle cok güzel hikayeler var. içgüdüsel dogum diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim, nefes egzersizleri vs ile kendini hazırlayabilirsin. bu beden normal dogumu yapacak sekilde yaratılmış, bedenine bebegine güven. bebeginle konus. cıplaklık noktasında sezeryanda aynı, kendini rahatlatmaya calış. doktorlar ve ebeler seni senin düşündüğün gibi görmüyorlar. ayrıca uzun süre gecelik hastane önlüğü fln oluyor üstünde. dikiş için her iki dogumu yasayanlar sezeryan dikişleri daha agrılı diyorlar. ayrıca dikişsiz normal dogumlar da var iyileşme süresi cok hızlı. hastanelerin ücretsiz dogum egitimleri oluyor normal dogum egitimleri. hangi sehirdesin bilmiyorum ama onlara esinle beraber ya da dogumda yanında kimi istiyorsan onlarla beraber katıl. faydası olacaktır. demem o ki korkuların üstüne git, bu hazırlıklara ragmen korkarsan endişelerin cok olursa dokturunla konusursun yeniden.

bence doktoruna güven. beslenmen iyiyse, su miktarı plesanta yaslanmadıysa bebişe giden kan iyiyse bu haftalarda bazı bebişlerin kilo alımı zayıflıyormus. 2500 kilonun üstü normal sayılıyor. hiç bozma moralini

kızlar 19 mayısta 41 haftam bitiyo
doktor 18 mayısa kadar bekleriz sancın olmazsa suni sancı veririm dedi
nstde hiç sancı çıkmıyo napıcam ben suni sancıdan çok korkuyorum

canım korkma, daha nerden baksan 10-12 gün var. bebiş o zamana gelebilir. gelmezse bile her kişinin agrı esigi farklı. suni sancı bazen cok düşük dozlarda verilip kendi sancını tetikliyor ve kendi sancın geliyor. ya da verilip hiç hissetmeyen arkadasım da var. olumsuz yorumlara kulagını tıka. bebişle konus son zamanların tadını cıkart.

hormonlardandır o kötü düşünceler. bebişle konuş. onu kucagına aldıgın anı, minicik elleriyle sana tutundugu seni emdiği anı hayal et. bol bol güzel düşüncelerle besle zihnini. dua eden biriysen dua et. Allah güzel kolay dogumlar nasip etsin :)

Kızlar muayeneden geldim. Çatı muayenesi oldum çok şükür bir sıkıntı yok. Doktor normal doğum için uygun dedi. Bir de o kadar korka korka gittim 2 saniye sürdü. Hiç canım acımadı. Bu muymuş çatı muayenesi dedim. Bence korkulacak bir şey yokmuş :)

Günaydın kızlar ben dün öğlede 12.15 te sezeryan dogum yaptım kızım 3750 kg 52 cm dogdu şükür herşey yolunda

oy masallah cok sevindim canım. allah analı babalı büyütsün evladını. darısı basımıza

kızmıyorum artık teyzesi. haksızlıktı bu kızceme. o ne zaman isterse o zaman gelsin. taklacı fırlamam benim. yani keşke fırlama olsa ama yoook o orda yatmayı daha çok seviyo. ya da göbek deliğime ayagını bastırmayı. bu kız zaten korkuyorum oradan çıkacak
gece sancısı genel bişi sanırım. ben de doktora öyle söyledim gece çok sancım oluyor ama sabah nst de tık yok. gün içinde çok yoruluyoruz ondan her halde.
kendini üzmemeye çalış canım. ne yazık ki hamile olunca bi kendimizi değil bebişleri de düşünmek zorundayız.
arkadasını da insallah allahım en kısa zamanda sevindirsin. kafasına çok takmamaya çalışsın bu durumu. ne kadar rahat olursan o kadar da kolay hamile kalabiliyorsun. bir de bir takım pozisyonlar var hamileliği kolaylaştıran. ben denemiştim kesinlikle işe yarıyor. şu yaşımda ilk denemede şükürler olsun allah bize evlat sahibi olma şansı verdi. onun da denemesini tavsiye ediyorum.

Bi de kızlar bisey daha sorucam yavrular bu ara gene kilo alıyor mu yoksa durdu mu kilo almaları
devam ediyorlar canım. benim bebiş 500 gr civarı almış bi haftada
amin canım cümlemize...

Gunaydin sevgili anneler birazdan suni sanci ile doguma gidicem burda serum ile vermiolar sanciyi alt tan jel ile veriolar onun icin biraz korkutucu(lutfen bu guzel cuma gunun de dualarinizi esirgemeyin benden insallah bi avazda hepimiz kurtuluruz
korkma canım. alttan verilen jel açılmaya yardımcı oluyor bildiğim kadarıyla. suni sancı serumla verilen bişi. ne güzel evladınıkucagına alman yaklaşmış. imrendim gıpta ettim sana. sakince durumu kabullenip evladını kucagına alacağın anı düşün. kesinlikle iyi gelecektir eminim
ne zamandır gönlümden aklımdan geçiyordun. ne oldu bu kıza diye. hatta msj atacaktım sana. sevindim senden haber aldıgıma. arada bize yaz habersiz bırakma canım. çok öptüm seni
ben de inanmıyorum. kesinlikle hurafe. 2 kez kestirdim. 3. ayım dolduktan sonra da bi kaç kere de boyattım ki ben sarışınım ( çakmasından ) boyayı deriden almak çok mümkün değil ama solumamak lazımmıs. ben de ona dikkat ettim . kestirmek hele hiç sakıncaı olan bişi değil. annelerin psikolojisi de önemli. ben ona önem verdim kestirdim de boyattım da.
ayy canım ben de gecen hafta doktorum sezeryan olabilirsin dedi diye kafayı yiyordum. ne güzel işte normal bi şekilde dogurma şansın var. kendini olacaklara bırakıp sakin olmayı dene. ne güzel işte dogumdan hemen sonra evladına kavuscak ve ayaga kalkacaksın. sezeryanda ise ilk günlerde dikiş sancılarından evladını kucagına alamamakta var.
haydi bakalım saglıkla insallah

zencefil bal karışımı bana çok iyi geldi. defalarca kullandım sorun yok. günde 1 tatlı kaşığını aşmamaya çalış yeterli.
gecmis olsun..
gözün aydın canım. tarih belli oldu. sanırım spinali çok öneriyorlar. benim de olursa öyle düşünüyorum. komple uyumak istemiyorum. evladımı hemen göreyim isterdim.
sakın kötü şeyler aklına getirme canım. çok güzel olacak diye motive et kendini. sonucta hastanede olacaksın. bi komplikasyon gelişse anında müdahale edecekler sonucta. stres işi zorlaştırır.
geçenlerde tv de bir dogum psikologo anlatıyordu. dogum denilen olay kadınların cıglık cıglıga bagırıp korkunc acı cektirleri bir şey değil diyordu. ben de bol bol okudum ve gerçekten öyle değilmiş. bizim ülkemizde dogumu çok abartıyorlar sagda solda. işte çok acı çektim şu kadar dikişim var. şunca sancı cektim vs. yani takdir edelim. süper annesin diyelim diye mi bunu anlatırlar bilmem. ben çok rahatım. abimin eşi 3 cocuk dogurdu ve acayip korkak bi kızdır normalde. o da öyle diyor. ben dogurdu isem herkes dogurur diyor. içimizde böyle bir güç var. sadece kendine ve bebegine güven. allah bir avazda kavuştursun
toplar canım. bol bol protein yemeye calıs. benim bebis 2 hafta ileriden gidiyor. şimdiden 3,5 kiloyu geçti. doktorum da şaşırdı. neyle beslion sen bu kızı diye
sabahları peynirli yumurtam hiç eksik olmaz benim dedim. ondan olaiblir dedi iyi gelişimi. sen de dene bol bol peynir yumurta. et ve süt.

protein canım. bol bol protein . az ve sık beslenme. sol yana yatma. ayrıca 3 kilo bebiş bence çok güzel. dogurması da kolay olur. benimki 4 kiloyu bulacak. kara kara düşünmeye başladım nasıl cıkarcam diye
en kısa zamanda gelir insallah bebiş. ben de kendimce planlar yapıyorum. 14 ü gibi gelsin diye. cünkü kocam uzakta işe girecek. ha deyince gelemez. ya o yokken sancılarım gelir diye kafayı yicek oluyorum. ama zorlamayla olmuyormus. kendimi olacaklara hazırladım. artık ne zaman isterse o zaman gelsin diyorum ama mümkünse gününü de geçirmese demeden de duramıyorum. cünkü sag kolum ve elim calısmamaya basladı uyusukluktan. ayaga kalkmak kocaman bi iş oldu. dogursam da kurtulsam modundayım ama olmayınca olmuyor. sabredicem

Aminn cok sagol iyi dileklerin icin ,hic boyle panikleyecegimi dusunmezdim insallah kendiliginden gelir beebgim,Allah hepimizin yardimcisi olsun ..

36 da doğdu ama sancı yüzünden değil sancılar geçmişti çoktan.enfeksiyon geçirmişim. enfeksiyon keseyi inceltirmiş. en ufak ters harekette kese delinirmiş inceldiği için. ilki erkek bebek

Canim bu batil bir inanis ve bana cok sacma geliyor.hasa biz.omrunu nasil belirleyebiliriz.bir sac kesimi kadar kolaymi Rabbim ne derse o olur.cevre baskisi bu ilk cocugumda bende neilur nolmaz die kestirmedim sacimi ama bunda kestirdim

İnsan doğum olayını kendisi tecrübe etmeden anlayamıyor. ilk bebeği olacakların kafası karışıktır ve sorusu çoktur kesin. ilk olarak üzerinizde ameliyat önlüğü oluyor çıplak durmuyorsunuz ,doğum masasında bile. suni sancı sandığınız gibi birşey değil normal sancısı olmayana dışarıdan hormon takviyesi ama daha çok can yakar diye birşey yok. Dikiş kısmına gelince bende ilk doğumumda doğumdan çok dikişten korkuyordum abartmıyorum hiç hissetmedim ne kesi atıldığını ne dikişi. Sadece sancılar gelir gelmez gitmeyin hastaneye. Orada çekince daha zor geçiyor.evde 5dakikada bir sancı şekline dönüşünce bile daha 4, 5 saat oluyor doğuma

haklısın canım. benim doktorum eşime 15 haziran da alalım demiş. 10 gün önce oluyor. ama ben yine de normal istiyorum. bi daha konuşucam doktorumla. eşim de sezeryandan yana. ikinizi de riske atamayız diyor. büyük ihtimalle sezeryan olacak pek kaçışım yok gibi

Hayırlısıyla bi başlasaydı sancımız onuda evde çekeriz canım ama gelen giden yok henüz
Böyle bekliyoruz elden bişey gelmiyo

doğru söylüyorsun canım. önemli olan bebeğimiz. onun varlığını öğrenene kadar neler çektik. Allah isteyen herrkesin kucağını boş bırakmasın

kızlar 19 mayısta 41 haftam bitiyo
doktor 18 mayısa kadar bekleriz sancın olmazsa suni sancı veririm dedi
nstde hiç sancı çıkmıyo napıcam ben suni sancıdan çok korkuyorum
Bende 19 mayıs ta istiyorum gelsin. Esimde gs nin UEFA kupasını aldığı 17 mayıs gelsin istiyo. Korkmana hiç gerek yok. Daha o tarihe çok var. Belli olmaz kendi gelir bebis.

Kızlar mrba inanın herkese tek tek yazmak istiyo insan ama bebek olunca gerçekten çok zormus insan iki dakka kolluyo uyumak icin:)doğuran tüm arkadaşlara hayırlı olsun allah anali babalı büyütsün zamanı gelip geçenlere allah en kısa zamanda hayırlı dogumlar nasip etsin biraz daha zamanı olanlara da allah sabır versin:)hep aklimdasiniz valla...Neyse arkadaşlar ben normal dogum yapan biri olarak sunu söylüyorum eğer bir sağlık sorunu olmuycaksa bebek için suni sanci almayın normali bekleyin inanın hastanede yapacağınız birkaç hareketle ki soylerler zaten acilma artiyo ben dört cmle gittim suni sanci verelim dediler istemedin bi kac sate dogurdum zaten ben böyle düşünüyorum insallah hakkınızda hayırlısı olsun

benimde pek farklı değil canım aslında 40 haftaya daha var ama ben aceleciyim biraz sanırım
Bende şimdi regl ağrısı gibi ağrı başladı ama sancıya dönermi bilemiyorum heh tamam olcak diyorum sonra geçiyo heveslendiğimle kalıyorum 9 ay nasıl geçti 1 gününü bile anlamadım ama şu son zamanlar geçmek bilmiyo derlerdi doğruymuş

Hadi bakalim hayirlisi
E o agrilarda bebege bi adim daha yaklastriyo canm stres yapma o da engel olur kasilmalara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…