2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Cnm senle çok yakinGünlerimiz
Bana 27 Mayıs sezaryen tarih verdi Dr
Senin ilk bebek mi sezaryen mi olacak

kesinlikle degilsin. bunlar billinen ve burda cok yaygin olarak kullanilan teknikler. bizim ebeveynlik dersinde hemsire bir suru dogum pozisyonu gosterdi bize (ve bazilari hakikaten cok ilginc!).
ben epiduralden biraz da o yuzden kacmaya calisiyorum ve sancilarimi evde gecirmeyi planliyorum. cunku elimde kolumda belimde bisilere bagli kalmak degil, yuruyerek ve gezerek bebegin asagiya inmesini saglamak istiyorum. gerci bazi epidurallerde yine yurunebiliyormus ama ben dedigim gibi sahsen ozgur olmayi yeglerim. bir de hydroterapiyi cok ovduler. sansima hastanenin dogum odasinda jakuzi olacakmis.
tabi bunlar hep kagitta.. acaba gercek de ne olacak ?

benim hastanenin onerdigi dogum plani soyle bir sey:
https://www.qch.on.ca/uploads/childbirth/NEWB 1091-11-06-D.pdf

belki sen de benzer bir sey kullanir hastanenin eline tutusturursun. sonra bir bakmissin aaa normal bir uygulama olmus ve Turkiye'ye dogum planini mavitepe getirmis

Ben de aynı mantıkla çok karşıydım emziğe, ama 1.5 yaş döneminde gittiğimiz pedagog bebeklerin emme dürtüsünü tatmin etmesi gerektiğini aksi takdirde sonraki aşamalara geçmekte zorlanacağını vs. anlattı.. Dolayısı ile eğer anne evdeyse, çalışmıyorsa + sütü geliyorsa emzirerek bunu tatmin edebilir.. Ancak benim kızım doğduğunda memeyi ememedi, emziği de çok sınırlı verdik ben de izin sonrası hemen işe başladım, Sonunda 1.5 - 2 yaş döneminde bizim icin çok problem oldu .. Meshur iki yas sendromu yani.. Bir arkadasimin kizi parmak emmeye basladi elleri nasir oldu emilmekten.. Dolayisi ile bu karar tamamen anne ve bebek arasindaki emme icgudusunun tatmini ile alakali.. Emzigi birakamamak ve dolayisi ile dis problemi de yine psikolojik olarak bir sonraki asamaya geciste bir problem oldugunu gosteriyor, yani erken bez biraktirmaya zorlama, uyku duzeninin kurulamasi vs. gibi...ben pedagogun yalancisiyim, vardir bir bildigi dedik biz uyguladik..

Bir farkları yok aslında canım, spinalde de elimden açtıkları damaryoluna ağrı topu bağlıyorlar (içinde morfin var) kontrollü olarak ağrı kesici gidiyor. Dediğin gibi bitince Ağrı'ların artıyor. Ancak kalçadan iki iğne daha yaptırdım ben rica edip 2. Gün rahatlamıştım artık, sabit yattığımda ağrım olmuyordu.

İnşallah canım valla bıraktım artık herşeyi bugün ev işi yaptım boş oturarak zaman geçmiyo bi ilerlemede olmuyo buna karar verdim artık belki böyle yapınca sancım falan gelir

Kizlar 37+2deyim...bebek hareketleri azaldi. Dun baya iyiydi bugun son 1 saattir ses seda yok tatli yiyp soluma yatiyorum yine de orali degil..doktor harekette azalma hissedersen hemen gel dedi ama pimpirik yapmak ve olumsuz dusunmek istemiyorum....ama cok stresliyim( Rabbimin emaneti ile sag salim kavussaydik

doktoruna ara sekerim. doktorlar bu yuzden var. bir saat icinde kac kere hareketini hissediyorsun kenara not tut. sonrada doktoruna danis. ozellikle gel demisken gitmemek olmaz.
yanlis alarmsa da icin rahatlar geri donersin. sonucta doktorun isi seni kontrol etmek.

Evet 1 saat daha kontrol edip gideyim diyorum...son gunler heyecandan cok endise ile geciyor..sag salim kavusalim insallahhh..5er 6sar haftaliktan beri 30 haftadir beraber hepimiz resmen:)

Az önce ebe bebek kanala girünce hareketleri yavaşlar azalır dedi. Telaş etme bence. Ara ama doktorunu.

Evet 1 saat daha kontrol edip gideyim diyorum...son gunler heyecandan cok endise ile geciyor..sag salim kavusalim insallahhh..5er 6sar haftaliktan beri 30 haftadir beraber hepimiz resmen:)

evet canim son haftalar oyle. ben de oyleyim. iki kere ust uste hapsursam acaba doguruyorum da ondan mi diyorum

ama son haftalarda SIK kontrol olmasinin nedeni de zaten bu. o yuzden doktoru mesgul etmek gibi bir kaygimizin olmamasi lazim. eminim doktorlar da son haftalarda telaslanmamizii normal karsilayacaktir.

bence bebeginde yoktur bir sey. ama bunu sansa birakma. git ogren gel. hem icin rahat etsin hem de elinden geleni yapmis olursun boylece.

Sdni korkutmak istemem ama hemen hastaneye git bebsgim haraketi az diye hastaneye gittim 36+4 de suyum bitmis hemen sezeryana aldilar sakin ihmal etme

Allah yardımcın olsun. Doktor insanın şevkini böyle kırmamalı. Bende tüp bebek yaptırdım oğlum 20 aylık şimdi normal ve epidural falanda olmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…