- 3 Ağustos 2013
- 1.215
- 974
- 73
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #53.321
Cnm senle çok yakinGünlerimizYA evet çok Haklisn da ben biraz bencilce düşünüyorum hiç de öyle anneliği dibine kadar yaşamak istemiyorum hatta .bebeği temizleyip getirsinler öyle ilkten görme heyecanım yok.. be biliyim ya. Ben nie böyleyim. Anne olmak güzel bişidir kesin ve cok istiyorm ama bana acılar verecek bi ani korkuyu yaşamak istemiyorm. Karnım yara die çekerim sonra sonra acıyı belki ama bebek doğsun die vajinadan deforme olmak .. tercih edemiyorum.
denedim sanki yapabiliyorum gibi.tembellikten kurtulup azcık hareketlensem olacak bu iş
bir de doğum planı gibi bişeyden bahsetmiştin, keşke burda da olsa. Ben yerçekimini de kullanmak istiyorum ve doğumhanede rahat hareket edebilmeyi istiyorum. Ama öyle bişey yokmuş. Çatala yatırıp bebek gelene kadar öylece bekliyormuşuz. Bana saçma geldi, sanki yer çekimini kullansak böyle arada gezinsek falan daha rahat olurmuş gibi düşündüm ama tabi ilk çocuk belli bir tecrübe yok, fazla mı hayalciyim acaba..
Ben de aynı mantıkla çok karşıydım emziğe, ama 1.5 yaş döneminde gittiğimiz pedagog bebeklerin emme dürtüsünü tatmin etmesi gerektiğini aksi takdirde sonraki aşamalara geçmekte zorlanacağını vs. anlattı.. Dolayısı ile eğer anne evdeyse, çalışmıyorsa + sütü geliyorsa emzirerek bunu tatmin edebilir.. Ancak benim kızım doğduğunda memeyi ememedi, emziği de çok sınırlı verdik ben de izin sonrası hemen işe başladım, Sonunda 1.5 - 2 yaş döneminde bizim icin çok problem oldu .. Meshur iki yas sendromu yani.. Bir arkadasimin kizi parmak emmeye basladi elleri nasir oldu emilmekten.. Dolayisi ile bu karar tamamen anne ve bebek arasindaki emme icgudusunun tatmini ile alakali.. Emzigi birakamamak ve dolayisi ile dis problemi de yine psikolojik olarak bir sonraki asamaya geciste bir problem oldugunu gosteriyor, yani erken bez biraktirmaya zorlama, uyku duzeninin kurulamasi vs. gibi...ben pedagogun yalancisiyim, vardir bir bildigi dedik biz uyguladik..Ben emzik taraftarı değilim
Ağız Diş yapısını bozduğu söyleniyor
İlerleyen yaşlarda birakamiyor çocuklar kolay kolay
Yere düşer pislenir
Bi dolu mikrop
Alır çocuk yerden yine emer..
İlk çocuğuma da vermedim
Bakalim oğluma da aldirmicam
Ama büyük konuşmamalı
Hele Bi doğsun..
Bir farkları yok aslında canım, spinalde de elimden açtıkları damaryoluna ağrı topu bağlıyorlar (içinde morfin var) kontrollü olarak ağrı kesici gidiyor. Dediğin gibi bitince Ağrı'ların artıyor. Ancak kalçadan iki iğne daha yaptırdım ben rica edip 2. Gün rahatlamıştım artık, sabit yattığımda ağrım olmuyordu.Cnm benim de ilk doğum epidural
Şimdiki spinal mi olsa bilemedim
Benim ilk sezaryen çok ağır geçti
Ağrı eşiği feciiii düşük
İyi ki epidural olmuş dedim
Habire o bahsettiğin hortumlar ağrı kesici yaptılar
Ama artık çıkardıkları zaman mahvoldum ağrılar başlayınca
Spinal bi kez iğne yapilacagindan ağrılar daha erken başlıcak
Sanirim ben yine epidural olacağım sırf bu yüzden
Sen niye 2.yi spinal istedin????
Aynen Canım sancı bekliyoruz. Ama eğer gelmezse Dr perş günü doğumu suni sancıyla başlatmaktan yana. Hergün gitmiyorum dra aşağı yukarı 3 gün arayla. Salı gitmiştim,cuma gittim,pazatesi gittim, eğer bugün yarın kendiliğinden bişey olmazsa perşembe gidicem. Şuan suyu vs iyi olduğu için bekleyebiliyoruz. Sana tavsiyem bol bol yürü hareket et. O nazlı halimden eser kalmadı. Eşimden artık hiç bişey istemiyorum hareket etmiş olabilmek için. İnşallah suni sancıya gerek olmadan sezaryensin normal bir şekilde kolayca doğururuz
Kizlar 37+2deyim...bebek hareketleri azaldi. Dun baya iyiydi bugun son 1 saattir ses seda yok tatli yiyp soluma yatiyorum yine de orali degil..doktor harekette azalma hissedersen hemen gel dedi ama pimpirik yapmak ve olumsuz dusunmek istemiyorum....ama cok stresliyim( Rabbimin emaneti ile sag salim kavussaydik
Evet 1 saat daha kontrol edip gideyim diyorum...son gunler heyecandan cok endise ile geciyor..sag salim kavusalim insallahhh..5er 6sar haftaliktan beri 30 haftadir beraber hepimiz resmen:)doktoruna ara sekerim. doktorlar bu yuzden var. bir saat icinde kac kere hareketini hissediyorsun kenara not tut. sonrada doktoruna danis. ozellikle gel demisken gitmemek olmaz.
yanlis alarmsa da icin rahatlar geri donersin. sonucta doktorun isi seni kontrol etmek.
Şimdi ağdaya gidiyordum. Gitmesem mi
Kizlar 37+2deyim...bebek hareketleri azaldi. Dun baya iyiydi bugun son 1 saattir ses seda yok tatli yiyp soluma yatiyorum yine de orali degil..doktor harekette azalma hissedersen hemen gel dedi ama pimpirik yapmak ve olumsuz dusunmek istemiyorum....ama cok stresliyim( Rabbimin emaneti ile sag salim kavussaydik
Evet 1 saat daha kontrol edip gideyim diyorum...son gunler heyecandan cok endise ile geciyor..sag salim kavusalim insallahhh..5er 6sar haftaliktan beri 30 haftadir beraber hepimiz resmen:)
Sdni korkutmak istemem ama hemen hastaneye git bebsgim haraketi az diye hastaneye gittim 36+4 de suyum bitmis hemen sezeryana aldilar sakin ihmal etmeKizlar 37+2deyim...bebek hareketleri azaldi. Dun baya iyiydi bugun son 1 saattir ses seda yok tatli yiyp soluma yatiyorum yine de orali degil..doktor harekette azalma hissedersen hemen gel dedi ama pimpirik yapmak ve olumsuz dusunmek istemiyorum....ama cok stresliyim( Rabbimin emaneti ile sag salim kavussaydik
Cok tesekkurler cevap icin...insallah yolun sonuna dogru telaslanmalarAz önce ebe bebek kanala girünce hareketleri yavaşlar azalır dedi. Telaş etme bence. Ara ama doktorunu.
Dun dr kontrolundeydim suyu iyi dedi...1 gunde hatta 32 saatte azalir mi hemen o kdrSdni korkutmak istemem ama hemen hastaneye git bebsgim haraketi az diye hastaneye gittim 36+4 de suyum bitmis hemen sezeryana aldilar sakin ihmal etme
Ebe bana 4 saat demisti bence bekle bebek uyuyor olabilir hemen telaslanma ama aksama kadar oynsmazsa izaman hastanete git benceCok tesekkurler cevap icin...insallah yolun sonuna dogru telaslanmalar(
Yani yarim saatte bir cok minik kipirdanma gbi son 2 saatte 5 hareket fln...tmm bekleyeyim biraz daha cok sagolEbe bana 4 saat demisti bence bekle bebek uyuyor olabilir hemen telaslanma ama aksama kadar oynsmazsa izaman hastanete git bence
Allah yardımcın olsun. Doktor insanın şevkini böyle kırmamalı. Bende tüp bebek yaptırdım oğlum 20 aylık şimdi normal ve epidural falanda olmadım.Bnm dr umda hersey normalken dun beni sezeryana ikna etmeye calisti. Sebebi tup bebek olmasi. Bu kadar ugrastiktan sonra riske atma ben olsam atnazdim fln dedi. Bebegin ztn 32. Haftadan beri donmustu. Duruşu iyi. Sende normal dogum yapacak potansiyel goremiyrm dedi. Bu kadar yil bekledikten sonra hassas oluyorlar. Dogunda tansiyon yukseliyor bebk etkileniyor falan filan. Bi 10 gun sonra gidicem ona gore yeniden konusucaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?