- 4 Eylül 2015
- 219
- 440
- 23
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #53.301
Maşallah hareketli olunca dönmesi de mümkün oluyor demek ki burda herkes yazdıkça okuyorum hep karnınızın çok oynadığını içerde halay çektiğini filan yazıyorsunuz benim oğluş öyle hareketli değil minik minik kolunu bacağını oynatıyor sadece bide hep aynı yerde kaç aydır hiç yerini değiştirmedi o yüzden döneceğine umudum kalmadı pekevet canım aslında ben inanmıştım döneceğine bir şekilde.
ki doktor hem son zamanlar hem kilosu yüksek dönmesi çok çok zor demişti. ama bir önceki hafta da 3 kilo üzeri olmasına ragmen ters dön müştü. ben de o zaman düz de dönebilir demiştim. ve oldu şükür.korkum tekrar gerisin geriye dönmesi. ve henüz inmemiş. ama iner dedi doktorum. insallah. demin az uyuayım dedim gece uyumadım diye. yine rüyamda her yer kan nişanım gelmiş. hahhaha ben de nişan değil adet oluyor artık düşünün
valla acıkcası hiç bişi yapmadım. ne olur dönsün diye geçirdim içimden ve bir kaç kez kızım hadi annem dön dedim ona da.
geçen gece accayip hareketlenmişti. öyle böyle değil canımı yakmıştı.hah işte döndü dedim ve dönmüş!
akrobat kızım benim. tontişimmm. hareketli çok sert canımı yakıyo. ama çokta hoşuma gidiyo
Hiç duymamıştım sağol Can'ım öğrenmiş oldum bilgim olsunYani bence 37.haftadan sonra ise yarayabilir genel geçer bi doğruymuş gibi söyleyemem canm ama benim iki uc gün sonra dogumum oldu agdadan sonrada catimda çok agriyodu zaten bana benzer olayı yasayanlarida duyduğum için öyle yazdım totemde olabilir:)
Ben karar veremedimSlm kızlar bende mayıs annesi olucam sezeryan olduğu için mayıs sonu doğum var. Aranızda spinal doğum düşünen varmı
Bana 38de yapılmıştı sonra 40ta nişan gelince yapıldıMerhaba kızlar
Bizde hala bekleyenlerdeniz
Yarın doktora gidicem geçen hafta çatı muayenesi yapılmıştı her gittiğimde açılma olup olmadığına bakarmı cuma günü 40 hafta olcak
AaaaHiç duymamıştım sağol Can'ım öğrenmiş oldum bilgim olsun
canım benim bebeğimde tüp bebek ve doktorum da bana sezeryan doğum yapılacak dedi. kıymetli bebek bunlar işi şansa bırakmayalım dedi. muhtemelen sana söylenenle bana söylenenler aynıdır. ben de çok kararsız kaldım. hem bebeğimi düşünüyorum. hem de kendimi ama sezryan olacak büyük ihtimalle.Bnm dr umda hersey normalken dun beni sezeryana ikna etmeye calisti. Sebebi tup bebek olmasi. Bu kadar ugrastiktan sonra riske atma ben olsam atnazdim fln dedi. Bebegin ztn 32. Haftadan beri donmustu. Duruşu iyi. Sende normal dogum yapacak potansiyel goremiyrm dedi. Bu kadar yil bekledikten sonra hassas oluyorlar. Dogunda tansiyon yukseliyor bebk etkileniyor falan filan. Bi 10 gun sonra gidicem ona gore yeniden konusucaz
Çok haklısın canımm. Tabİ normal doğumu yapabilme cesareti de yok ben de . Dün doktor bebeğin kilo alımının iki hafta geri olduğunu söyleyince hemen sezeryan à adapte oldum. Ve ısrarla normal doğru dese de ben sezeryan isticem.. kafamda kuramıyorum vajinadan bebek çıkması olayını. Psikolojik deli olucam bu gidisle
Çatı dar dahi olsa 40.haftaya kadar beklemene engel değil kiHerkese iyi aksamlar kizlar. Bende genel olarak yazilanlari takip etmeye calisiyorum fakat pek yazamiyorum. Herkesin anneler gununu kutluyorum :) benim size bir sorun olacak. 38+2 gunumdeyim. Cuma gunu dr um cati muayenesi yapti ve catin dar dedi. Birkac gun icinde sezaryene alalim dedi. Ama ben normal dogum yapmayi cok istiyorum. Suana kadar da herhangi bir dogum belirtim yok. Benimle ayni durumda olan var midir ya da boyle bir durumda siz ne yapmayi dusunurdunuz?
Agdadan tam bi hafta sonra dogurdum ben de
Ben emzik taraftarı değilimanneyle saglikli bir emzirme dongusu kurduktan sonra sakinlestirici olarak verilebiliyor benim bildigim, yani sutun bollasmissa, bebek emme hareketini dogru ve guclu yapiyorsa ve karni doyuyorsa o zaman emzige baslardim yerinde olsam...ilk haftayi gectiysen bebegin kilosundan belli olur tum bunlar.
Bugün 40+4 deyiz. Tıbben tam 40+3 sayılıyorum sanırım. Bende hala sancı vs yok maalesef. Belirsizlik iice strese sokuyor insanı. Depresyona girmekten korkuyorum Yarından sonra yeniden Dr a gidicem. Yerleri normalde viledayla silerdim şimdi elimle siliyorum belki esner açılır falan die
Cnm benim de ilk doğum epiduralcanım ben oğlumu epidural yaptım. şimdiki doğumum da spinal oldu. aralarındaki fark şu; epidural belden uyuşturucu veriliyor. yani iğne ile birlikte yerleştirilen katatel dedikleri bir kanal(hortum) ile kontrollü olarak ilaç verilmeye devam ediliyor. epidural bir felç durumu olmamıştı bacaklarımı ayaklarımı hissedebiliyordum operasyon sonrasında. spinalde ise belden tek iğne yapılıyor uyuşturmak için. diğer uyuşturucu ve operasyon sonrası verilecek morfin kol veya ele açılan damar yolu ile veriliyor. ve operasyon sonrasında 2-3 saat bacaklarımı hissetmedim ve oynatamadım.
Nisan olabilirselam kızlar.Benim pembe akıntı var bu doğum işaretimi acaba tecrübeli anneler bu nişanmı sizce.Nişansa ne yapmam gerek ağrı sancı yok.
Kızlar saat 13.50 de doğumum gerçekleşti. Normal sancım gelmeyince suni sancoyla doğurdum. Zor ama sonunda güzel kızıma kavuştum.
Canim ilk doğum sezaryen benim.Çok sağol canım cevabın için. Hasta bezleri kocaman gibi geliyordu bana. Öyle yapayım o zaman.
Doktor kontrolün hergünmü canım ? Gününü doldurduğun için ne sıklıkla çağrıyo seni?
Birde herşeyin normalse plasenta bebeğe besin gönderiyosa doğal sancıyı bekliyosunuzdur bizde o şekilde bekliyoruz inan elden bişey gelmeyip beklemek çok can sıkıcı seni çok iyi anlıyorum
Bence de ne kadar durursa o kadar iyi cnmKızlar Dr dün gün verdi sezeryan olduğu için haftaya Çarşamba bir hafta önden gittiği için de fazla durmasına gerek yok dedi ama benim hiç içime sinmedi ya daha 3 kilo imiş a3 buçuk bile olmaz haftaya kadar dedi buna rağman neden erken alıcak anlayamıyorum adet günüme göre 39 haftalık mış ama gelişimi bitirmiş haftaya 40 hafta doluyor ultrasona göre dedi. pazartesi tekrar gidip konuşup ikna etmeye çalışıcam bir hafta daha. dünden beri sürekli aklımda çok büyük stres oldum
Cnm çok iyi anlıyorum seniMerhaba kızlar yazılanları okuyamadım inş kısa sürede okuycam buarada doğuran olduysa kutlarım. Ben de anneler gününün son saatlerinde 4cm den sonra sancılara dayanamayıp epidural normalle meleğimi kıcağma aldım. 2800 anca dedi dr ama kuzum 3180 geldi 51cm. İlk gün gayet iyiydi henüz açılmadığından mı bilmiyorum oğluşum ama bugün ewe geldiğimizden snra ağlamaya başladı kuzum.sütüm yol canım çok sıkkın mama wermk istemyorm sarılık olmasını da istemiyorm lütfen dua edin çok çaresizim sütüm olsun. Onun derdine deva olamamak çok zormuş habire ağlıyorum
Bence dr ara canımArkadaşlar bu demin tuvalete gidince peçete de hafif bi pembelik gördüm bu nişan mı acaba nişansa gittikçe rengi koyulaşırmı yoksa okadar azmı gelir nişan dedikleri şey bu arada bel Ağrı'm tek var onun dışında sancım yok bugün hst gitmelimiyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?