2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Bende kullaniyorum ben vajinadan aliyorum 2 tane doktorumda saglik ocagindaki ebemde boyle rahme daha kolay ulastigini ve yan etkisinin azaldigini soyluyor

sonrasında fazla kilodan göbüşün görüntüsünden kıyafet denerken gördüklerimden dolayı iradeliyim canım
ilkinde 5 kilo kaldı bunda da o kadar kalırsa vay halimeeeeee

Arkadaslar ayiptir söylemesi benim kanamam var diemidir bilmiyorum ama boyle sanki vajinamdan oturunca hava kacirir gibi pitir pitir biseyler oluyo anlamadim neden yaa yasayaniniz var mi böyle bisey

sonrasında fazla kilodan göbüşün görüntüsünden kıyafet denerken gördüklerimden dolayı iradeliyim canım
ilkinde 5 kilo kaldı bunda da o kadar kalırsa vay halimeeeeee
Valla bende sonrası için korkuyorum ama doymuyorum . hatta doymuyorum açım surekli diye agladigim bile oldu

Kızlar bugün sağlık ocağından test sonuçlarımı aldım. Hepsi normaldi ancak Rubella testinde ıgM negatif ıgG pozitif çıktı. Aile hekimi hemen panikledi. Hemşireyi çağırdı. Oda bana 30 yaştan sonra kızamık aşısı olup olmadığımı sordu. Hayır dedim. Yüzlerindeki ifade korkunçtu. Bende oracıkta bayılacaktım nerdeyse. Bana pazartesi hemen kadın doğum doktoruma gitmem gerektiğini söylediler. Odadan bir çıkışım vardı görmeliydiniz. Yıkıldım adeta. Çünkü hamilelikte Rubella malesef bebekte çok ciddi sorunlara neden olabiliyormuş. Doktora gitmeyi bekleyemezdin. Hemen aradım kendisini. Bana whatsapptan sonuçları göndermemi söyledi. Sonra hemen aradı beni ve çok şükür risksiz olduğunu söyledi. Aslında bu şu demekmiş. Ben önceden rubella geçirip bu virüse bağışıklık kazanmışım. Negatif demekte şuan bu virüsü taşımıyorum anlamına geliyormuş. Kadın doğum doktorum profesör. Yoksa sanırım en az bi beş on doktora daha giderdim. Nasıl bir oh çektim nasıl bir şükrettim anlatamam. Yaşadığım bu gereksiz panik ve stresin sorumlusuda yaptıkları testlerin sonucunu yorumlayacak kadar bilgi sahibi olmayan aile hekimim ve onun hemşiresi malesef. Bu kişilere bakış açım değişti resmen. Eşim ile google amcaya bir sordukki bu durumla karşılaşıp sorunsuz gebelik geçiren bir ton hamile varmış. Yani google bile aile hekiminden daha aydınlatıcı oldu iyimi. Neyse biz şükredip rahat nefesler alıyoruz şu dakikalarda. Ama yaşadığım şu gün beni acayip sarstı. Midem taş gibi hala. Elllerim uyuşuk. Yinede Allah korusun ama olurda test sonucunda böyle bir durumla karşılaşan hamiş adaşlarım olur diye paylaşmak istedim. Korkulacak birşey değilmiş inşallah. Sevgiler

yasak demesi enteresan olmuş ama.
her dr kalp atışını dinler dinletir genelde.

iş olsun işte, aslında değiştirmek istiyorum dr u ama zamanında çok yardımları oldu vefasızlık yapmak istemiyorum, kendi çapında iyi bi dr napalım iyi olduğunu öğrendim ya ses duymasamda olur

Arkadaslar ayiptir söylemesi benim kanamam var diemidir bilmiyorum ama boyle sanki vajinamdan oturunca hava kacirir gibi pitir pitir biseyler oluyo anlamadim neden yaa yasayaniniz var mi böyle bisey
Canım benim çok şükür kanamam yok ama bendede şöyle birşey var mesela. Yattığımda yada uzanır vaziyette oturduğumda afedersiniz makat kısmımda hani böyle nabız atışı gibi pıt pıt bişeyler var. Hafif titrer gibide ama tam adlandıramıyorum. Sahi neden olabilirki. Bakalım başka yaşayanlar varmı

Kizlar ben bugun cok fenayim hasta oldum gribim bogazlarim agriyor napayim ilacta icemiyorum atesim cikacak gibi halim kalmadi napcam boyle

bir kasik bal ve biraz karabiber, sicak suya karistir ic. bogaza cok iyi gelir. hatta daha sabah konustuk arkadaslarla taze zencefil alip onun da sarisini biraz rendeleyebilirsin icine.
bol bol sivi ic, ardi ardina su ic. bol bol corba ic. hafta sonu yat uyu, hic kalkma yerinden. azicik ter at. yarim portakilin suyunu sIkip, sicak suyla karistirip cay niyetine ic. bol c vitamini!

ben kocami boyle iki gunde ayaga kaldirdim.

yaklasik iki ay once karnimda hafif bir agri vardi. gebe kalmadan baktirayim da gecsin diye doktora gittim. idrar yolu enfeksiyonu var dedi dr antibiyotik verdi. aman o ilac oyle bir fena yapti ki beni. yan etkisi yuzunden kanli ishal oldum. onlarca cortizone kullandim gecsin diye. bir de ustune gebe kaldim. artik ilac da alamiyorum, hafif enfeksiyonum var hala kendi kendime atlatmaya calisiyorum. hala gecmedi etkisi. belki dogumdan sonra ilac kullanmaya baslayinca anca gececek!

ustune gecen ay da esim hasta oldu. doktor antibiyotik vermis. aman dedim, bosver alma. once biz deneyelim. yukaridaki dediklerimi yaptim. hakikaten pazartesi sapa saglam ise gitti.

bundan sonra olmedikce ilac almam :)

canım ben de öyle 2 sene önce insülin direnci teşhisi kondu ve tedavi başladı ben de diyete ve spora başladım 15 kilo verdim ama bu kış geri aldım sigara ben de kullanıyordum hamilelikle birlikte bıraktım inan bana koymadı ama bu yasaklar listesi çok fena aklım karışıyor bazen 3 bilinmeyenli problem gibi ne yieceğimi bulmam zor oluyor bazen ama ben de senin gibi diyete girdim mi sonuna kadar sürdürürüm sonra alsam da şuan da çok sıkı tutuyorum kendimi bal bile yasak içindeki glikoz yüzünden ve 3 hafta önce şeker ilacımı bıraktırdı doktor bebeğe zarar vermesin diye o günden beri ambalajlı diyet ürün de dahil, şekerli ürünler, fabrikasyon ürünler ve karbonhidratlı her şey reçeller ve bal hepsini bıraktım 2 haftada 2 kilo vermişim bulantım çok yok yemem normal ama böyle beslenince tabiki zayıflıyorsun sakıncası yoksa kaç kiloda hamile kaldın doktor bana en fazla 7 kilo alabilirsin dedi sana bir şey dedi mi?

bilemedim canım nedendir
Valla bende sonrası için korkuyorum ama doymuyorum . hatta doymuyorum açım surekli diye agladigim bile oldu
eyvaahh. neyse ye gitsin boşveerr spora gidersin sonra

canım nefesimi tutmuşum okurken. ben bile panikledim.
ben sadece kan veya idrar tahlili yaptırmam gerekirse gidiyorum sağlık ocağına.
tek bir dr her konuda nasıl bilgi sahibi olabilir ki? hemşirelerde pek çok şeyi ilk kez görüyorlar. ben oğlumu aşı için bile kendi dr una götürdüm hep sağlık ocağına götürmedim.güvenemiyorum. ama onlarda zaten bu durumdan memnun değiller çünkü onlara da fazla yükleme yapılıyor.
son dönemde el ayak ağız hastalığı çıktı yeniden çocuklarda. oğlumda geçirdi. görüştüğüm başka arkadaşlarımda da geçirenler oldu. sağlık ocağına giden arkadaşlarım ordakilerin bu hastalığı bilmediklerini söyledi. ilk kez duyuyoruz diyenler olmuş. o yüzden en güzeli her zaman işin uzmanına gitmek

kızlar dun doktora gittim. bir hafta sonra bekliyordu beni.ama dayanamadim .ilk haftalarda kanamam vardi ilaclarim bitti.bebek nasıl acaba diye tedirgindim.bi de adet tarihine göre 1 hafta küçük demişti.artik geceleri uyuyamaz olmustum.dayanamadim gittim.cok şükür yavrum cok iyi.gec döllenme olmus o yüzden 1 hafta kucukmus.10 hafta 5 günlük gözüküyor dedi.bebegin gelisimi kesenin buyuklugu cok iyi iki kolunu iki bacagini görebiliyorum ,hareketler baslamis dedi.gormeniz lazım kolunu bacagini oynatiyor kıpır kıpır. tabi ben hickira hickira ağladım onu saglikli gorunce.4 bucuk santim olmus boyu.Allahim herkese güzel haberler almayi nasip etsin. .

Çok fena acikma meselesi ya meyve de ekle kuruyemiş hem faydali da olur

Günaydın herkese :) 1 haftadir devam eden grip nezle halim geçti cok şükür. Ilac kullanmadım riske atamadim doktor her ne kadar kullanabilirsin dese de. Sicak nane limon icip ayaklarima ve sirtima sicak su torbasi koyup battaniyenin icinde yarim saat terlerim ertesi gün hic biseyim yoktu :) simdi de kalkıp gozetmenlige gidicem

Kızlar bişey sorucam Afedersiniz ama sabah kalktığında sanki idrar kaçırmışım gibi iç çamaşırımda büyük bir ıslaklık oluyor ama akıntı gibi değil bildiğiniz su son aylar olsa plesentadan su kaçıyor diye şüphe edicem o kadar sizde de böyle bir durum var mı?

Kızlar banyo yaparken suyun sıcaklığı Nasıl oluyor ben 36 37 derecenin üstüne çıkarmamaya çalışıyorum haberiniz olsun sıcak suyla yıkamam kanamayı başlatıp düşüğe bile sebeb oluyormus kı ben çok severim sıcak suyla yıkanmayı kışın Nasıl olacak bilmem ama böyle bilmeyenler dikkat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…