- 15 Ocak 2012
- 1.462
- 211
- 73
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #6.261
Bende kullaniyorum ben vajinadan aliyorum 2 tane doktorumda saglik ocagindaki ebemde boyle rahme daha kolay ulastigini ve yan etkisinin azaldigini soyluyorSlm guzel annisler ve minnak bebisleri
Bizden hbrler var iki gun once muayenede kan ve idrar vermiştik bugun Dr la konuştum vücudunda enfeksiyon var hemen antibiyotik başlıyoruz ve düşük riskin sınırın biraz üstünde yani risk taşıyorsun progestan da başlıyoruz dedj
Kullandığım ilaçlar
Folidoce
Dodex ampul(b12 icin)
Progestan
Bide antibiyotik adını unuttum simdi bakınca yazarım
Ya kızımda hamileyken Folic asit alıyordum sonradan vitamin+Demir başlamıştı Dr bunda şimdiden yükledik ilaçları ama Dr dedi enfeksiyon erken dogum ve düşük sebebi senin zaten erken doğumun var tedavini atlamayıp bunu 39 a kadar götüreceğiz diyor insallah Rabbim izin verir
Erken dogum yapmak kuvozde Bebeğini bırakmak sonra o Minicik bebekle ilgilenmek o kadar zorduki umarım hiçbiriniz yazamazsınız bende yine yasamam insallah
Bu arada iki saat kadar once progestan 100 lük bir tane içtim ve sarhoş gibiyim ben düşük tansiyonluyum sanki içince Sıfıra düştü yer ayağımın altından kayıyor prospektüs de gece yatmadan iki tane içilebilir Yazmış oyle kullananiz varmı??bana sabah-1 aksam-1 Yazmış en azından uyuyunca hissetmem
sonrasında fazla kilodan göbüşün görüntüsünden kıyafet denerken gördüklerimden dolayı iradeliyim canımAyy kalan yariminda yarisini yedim doymadim doymadim yaaa...
Midem kazınıyor ya..
Aman nerde canim 59 kiloyla hamile kaldım. Sonra 61 oldum. Şu an ne durumdayim bilmiyorum. Ama sonum iyi değil farkindayim. Keske senin gibi iradeli olsam. Ama o zamanda aclikdan kivranirim yaa
Valla bende sonrası için korkuyorum ama doymuyorum . hatta doymuyorum açım surekli diye agladigim bile oldusonrasında fazla kilodan göbüşün görüntüsünden kıyafet denerken gördüklerimden dolayı iradeliyim canım
ilkinde 5 kilo kaldı bunda da o kadar kalırsa vay halimeeeeee
yasak demesi enteresan olmuş ama.
her dr kalp atışını dinler dinletir genelde.
Canım benim çok şükür kanamam yok ama bendede şöyle birşey var mesela. Yattığımda yada uzanır vaziyette oturduğumda afedersiniz makat kısmımda hani böyle nabız atışı gibi pıt pıt bişeyler var. Hafif titrer gibide ama tam adlandıramıyorum. Sahi neden olabilirki. Bakalım başka yaşayanlar varmıArkadaslar ayiptir söylemesi benim kanamam var diemidir bilmiyorum ama boyle sanki vajinamdan oturunca hava kacirir gibi pitir pitir biseyler oluyo anlamadim neden yaa yasayaniniz var mi böyle bisey
Kizlar ben bugun cok fenayim hasta oldum gribim bogazlarim agriyor napayim ilacta icemiyorum atesim cikacak gibi halim kalmadi napcam boyle
Bende 24 saat uyusam hic uyandirmasalarbende aynı durumdayım cnm. çok fazla uyuyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum sadece uyumak uyumak uyumak
canım ben de öyle 2 sene önce insülin direnci teşhisi kondu ve tedavi başladı ben de diyete ve spora başladım 15 kilo verdim ama bu kış geri aldım sigara ben de kullanıyordum hamilelikle birlikte bıraktım inan bana koymadı ama bu yasaklar listesi çok fena aklım karışıyor bazen 3 bilinmeyenli problem gibi ne yieceğimi bulmam zor oluyor bazenay sekerim ben butun hayatim boyunca kiloluydum. iki kere cok SIKI diyete girdim. ikisinde de 20 ser kilo verdim, bir sene sonrasinda 30ar kilo geri aldim. hemde ikisi de doktor kontrolundeydi! mahvetti beni o diyetler.
sekersiz yapamiyorum ben. cay kahve cok aci gelir, icemem. dr lar tatlandirici verdiler. ama o kadar kotu ki o tatlandiricalar! kalori almiyorsun ama nasil aciktiriyor, nasil gucsuzlestiriyor insani. bir de ben kesinlikle aliskanlik yaptigina inaniyorum. gecen sene birakacagim diye toptan cay kahveyi biraktim! iki sene once de on sene ictigim sigarayi biraktim. inan bu kadar zorlanmadim.
simdi diyet yapmiyorum ama biraz saglikli beslenmeye calisiyorum. mesela bu caylarla cok guzel vitaminlerimi aliyorum. canim cok tatli isterse, elmayi pure yapip isitiyorum biraz mikrodalgada, ustune az tarcin. al sana tatli! krep yapiyorum ya da bazen incecik. icine koy muz cilek ya da canin ne isterse. bir iki damla da bal damlat. bak nasil guzel tatli oluyor. canim cikolata isterse bu krepin icine dark cikolata eritip koyuyorum. yogurtlu meyveler var. onlari da cok seviyorum. hep tavsiye ederim, ozellikle de tatli aserirsen.
yok canım benim randevum salı günü bugün test sonuçlarımı aldım sadece bana doktor 7. hafta gel dedi ama kalbi atmaya başlamıştır ayyy inşallah yarın duyarsın haber ver muhakkak olur mu?Kalbini duydunmu meliscim benim yarın dr randevm...
bilemedim canım nedendirArkadaslar ayiptir söylemesi benim kanamam var diemidir bilmiyorum ama boyle sanki vajinamdan oturunca hava kacirir gibi pitir pitir biseyler oluyo anlamadim neden yaa yasayaniniz var mi böyle bisey
Valla bende sonrası için korkuyorum ama doymuyorum . hatta doymuyorum açım surekli diye agladigim bile oldu
canım nefesimi tutmuşum okurken. ben bile panikledim.Kızlar bugün sağlık ocağından test sonuçlarımı aldım. Hepsi normaldi ancak Rubella testinde ıgM negatif ıgG pozitif çıktı. Aile hekimi hemen panikledi. Hemşireyi çağırdı. Oda bana 30 yaştan sonra kızamık aşısı olup olmadığımı sordu. Hayır dedim. Yüzlerindeki ifade korkunçtu. Bende oracıkta bayılacaktım nerdeyse. Bana pazartesi hemen kadın doğum doktoruma gitmem gerektiğini söylediler. Odadan bir çıkışım vardı görmeliydiniz. Yıkıldım adeta. Çünkü hamilelikte Rubella malesef bebekte çok ciddi sorunlara neden olabiliyormuş. Doktora gitmeyi bekleyemezdin. Hemen aradım kendisini. Bana whatsapptan sonuçları göndermemi söyledi. Sonra hemen aradı beni ve çok şükür risksiz olduğunu söyledi. Aslında bu şu demekmiş. Ben önceden rubella geçirip bu virüse bağışıklık kazanmışım. Negatif demekte şuan bu virüsü taşımıyorum anlamına geliyormuş. Kadın doğum doktorum profesör. Yoksa sanırım en az bi beş on doktora daha giderdim. Nasıl bir oh çektim nasıl bir şükrettim anlatamam. Yaşadığım bu gereksiz panik ve stresin sorumlusuda yaptıkları testlerin sonucunu yorumlayacak kadar bilgi sahibi olmayan aile hekimim ve onun hemşiresi malesef. Bu kişilere bakış açım değişti resmen. Eşim ile google amcaya bir sordukki bu durumla karşılaşıp sorunsuz gebelik geçiren bir ton hamile varmış. Yani google bile aile hekiminden daha aydınlatıcı oldu iyimi. Neyse biz şükredip rahat nefesler alıyoruz şu dakikalarda. Ama yaşadığım şu gün beni acayip sarstı. Midem taş gibi hala. Elllerim uyuşuk. Yinede Allah korusun ama olurda test sonucunda böyle bir durumla karşılaşan hamiş adaşlarım olur diye paylaşmak istedim. Korkulacak birşey değilmiş inşallah. Sevgiler
Hımm anladım canım çok tşkler deniycem...Canım kafanı rahatsız edeceğine bnm gibi yapabilirsin. Bende evde kendim yapıyorum yoğurt, günlük pastorize sütle yapabilirsin. UHT sütle olmuyor ama pastörize günlük sütle güzel oluyor.
Çok fena acikma meselesi yaay benim de oglen yemegi icin kullandigim bir cam kasem var. uc senedir ayni boy kaseye dolduruyorum oglen yemegimi ve hep yetiyor.
ama bugun hic doymadim
ne yesem ne yesem diye dolasip duruyorum orda burda. cevremde alabilecegim seyler de hep abur cubur onlari da yemedim. sanirim aksam yemegi biraz fazla kacacak yine bugun :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?